FREDAGEN DEN 30/10.

Då var det Fredag igen och vi går in i Nov. Man kan inte klaga på att tiden går sakta i alla fall, börjar så smått  känna att julen närmare sig med storm steg och allt vad det innebär. Alltid lika mysigt och alltid lika mycket som skall fixas och köpas. Men mest mysigt!
I dag har vi varit på snabb visit hos Mia, Elin och Edvin. Lika mysigt som vanligt och nu börjar även Edvin komma i kapp Vinnie så snart leker  dom oxå lika bra som tjejerna.
Vi blev bjudna på tacos och det var inte helt fel. Hann även träffa Mias bror Fredrik och Mias mamma Eva innan det var dags för oss att åka hem igen. Får bli längre nästa gång och då är det vi som bjuder på lunch.
Vid tjugo  i två var jag hos läkaren med Ronja för att kolla om hon hade urinvägsinfektion. Hon har kissat på sig nu flera nätter i rad och det hör inte till vanligheterna , tänkte att det är lika bra att kolla. Och givetvis visade det en 2:a på blod och en 1:a på Leukocyter.  ( detta innebär att hon visade på de röda och vita blodkroppar och möjligtvis har en  urinvägsinfektion eller en annan inflammation i urinvägarna eller njurarna.)
Nu hade Ronja så lite enligt Läkaren + att hon inte hade ont i magen eller var allmän påverkad och han ville därför vänta på att odlings svaret kommer nästa veckan innan behandling sätts in. Själv vet jag inte om jag håller med han pga av 2:a på de röda blodkropparna. Men  jag får lita på han och vist vill man inte ge sina barn massa onödiga penicillin kurer .
Det kanske bara är en virusinfektion eller en lättare infektion  som beror på ofarliga bakterier och inte ger några större besvär. Vi får vänta och se, men det är inte kul för henne att kissa ner sig varje natt och inte för mig heller.

I kväll skall vi hem till Gun och Rolf på Fredags mat. Skönt att slippa tänka på middag i kväll och bara sättas sig vid dukat bord och bli serverad. Annars blir det tv i kväll och ladda inför morgondagens bravader. För i morgon skall vi till Liserbergs hallen för att titta på Lars Winnerbäck med fru och Herr Ruge. Längtar och holppas på en riktigt toppen kväll. Men det kan väl inte bli nåt annat eller?
Ja nu en trevlig helg på er alla fina vänner.
xoxo


SOL SOL JÄTTESKÖNA SOL...

Hur glad blir man inte av dagar som denna? Kroppen får mer energi och man får lust att göra saker. Kanske lite för mycket men ändå man gör ju en massa nytta haha kommer till detta senare.
I går kväll var jag och Ronja på hennes gympa. Det var jätte kul och barnen fick göra en liten bana med massa roliga saker som ringar, klätterväggar, rockringar, balansgång m.m.
Men min kära dotter envisas med att bara sitta i ringarna och gunga, hon älskar dessa ringar och klänger i dom som en liten apa. Barnen hade skit kul och det är det viktigaste.
Efter gympan åkte vi snabbt till gymet och jag pratade en stund med Jonas och gick på gåbandet i 20 minuter. Hann äveb med några maskiner innan det var dags att åka hem med Ronja. Kvällen var lugn och spenderades framför tv.

I dag hade Ronjas dagis Halloween disco. Ronja har sett fram i detta i veckor och prövat olika kläder som hon kunde tänkas ha på sig. Så i dag var det äntligen dags att klä ut sig till  halloween prinsessa.  Vi fixade håret och satte i löshår, sminkade henne och satte sen på henne sin vackra kläning.
Av rapporten jag fick när jag hämtade Ronja , hade det varit en fullträff. Barnen hade haft hur kul som helst, dom hade dansat under en stor disco kula, ätit gröna muffins, lekt massa lekar. Dom såg helt slut ut när jag kom och skulle hämta Ronja. Hon hade till och med somnat på liggvilan och det gör hon aldrig. Fick se kort från dagen och det var ett gäng coola glada utkläda barn.
Under tiden Ronja var på dagis  fick jag alltså mig ett ryck. Jag bytte gardiner, putsa lite fönster, dammtorkade över allt, vädrade soffan, dammsög , tvätta golvet och tvätta tre maskiner . Ofta får jag massa smarta ider och kör i gång världens grej och tillslut står jag med allt och vet inte i vilken ände jag skall avsluta haha blir så trött på mig själv. Men nu är det fint här hemma och det känns skönt inför i morgon.





ÄLSKAR ER OTROLIGT MYCKET MINA VACKRA BARN.



ÄLSKAR HÖSTEN.....

Dagen har alltså varit kanon bra , nu skall bara kvällen och natten bli lika bra. Jag väntar på att hjärtat skall komma hem och ta över staffetpinnen en stund. Själv skall jag upp till dagis och köra deras Core pass. I kväll skall vi köra på lite hårdare med dom så dom får bekänna färg .  Har hållt på några veckor nu så det är dags att lägga på en växel till.
Har förresten fått tid för min titthåls operation nästa Fredag , gick fortare än vad dom sa. Hoppas nu jag kan få lite svar om varför jag får krapanfall och ständig verk.
Nej nu håller Vinnie på att krevera här, måste ta han.
KRam på er...


MIN ÅSIKT!

Dom senaste två veckorna har många människor fråga mig hur jag ställer mig till att vaccinera mig. Vet att många känner sig osäkra på om dom skall göra eller inte göra det.
Själv kommer jag inte att göra det och jag säger till mina närmaste att dom heller  borde göra det. Min anledning till att inte göra det är:

1. Vad vet man om vaccinet?
2. Biverkningar?
3. Nästa år kommer det en ny influensa . Skall vi stoppa i oss massa vaccin varje år?
4. Hur ofta har jag haft influensan?

Vaccinet har aldrig testast på människor innan och ingen viste hur det skulle påverka kroppen. Dom jag känner som tagit vaccinet har blivit väldigt sjuka i två -tre dagar  och haft en väldigt värk i armen. SÅ en frisk människa blev sjuk efter tagit vaccinet. Skall vi verkligen stoppa i oss en massa vaccin mot allt? Personligen tycker jag man skall låta kroppen få jobba i fred och göra sitt jobb. Jag är 31 år och haft den RIKTIGA infuensan en gång. Har aldrig varit så dålig och sjuk som då. Låg i ett mörkt rum i 4-5 dagar och kunde inte röra kroppen, men sen var jag FRISK! Kroppen fixade det själv . Man säger ofta när man är vrål förkyld att man har fått influensan, men det är inte riktigt samma sak kan jag lova er.

HUR UNDVKER MAN ATT BLI SMITTAD?
Som vid vanliga influensa ökar risken att bli smittad om man träffar många personer och har tät kontakt.
För att undvika bli smittad kan man försöka hålla sig borta från stora folksamlingar och trängsel, som tex bussar.
Tänk på :
*undvik nära  kontakt med andra människor som kindpussar och ta i hand.
* Tvätta händerna ofta och noggrant.
* Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.
*Undvik människor du vet är sjuka.

SYMTOM VID INFLUENSAN!

De symtom du kan få av den nya influensan som även kallas svininfluensan , liknar de man får av vanliga influensor. Det är vanligt med feber över 38 grader,  ibland får man upp mot 40 grader.  Typiskt är oxå muskel - led värk och ont i kroppen, hosta ( i början oftast torrhosta) , halsont, snuva,  huvudvärk, trötthet. Kan i enstaka fall även ge diarre och kräkningar.

Så har man endast tex feber är risken väldigt stor att du inte lider av svininfluensan utan nåt helt annat.

Så jag kommer inte att ta den, men man skall alltid göra det som känns bäst för en själv. Men låt er inte skrämas av det som sägs på TV¨för dom vet väldigt lite kan jag försäkra er.
Är man ofta sjuk och jätte dålig så kanske det är en bra ide, men annars tror jag ni klarar er alldeles utmärkt på egen hand. Vi kan inte heller skydda våra barn på allt, dom måste få bygga upp ett starkt immunförsvar .

xoxo.........

SHOPPING = LOVE!

I går efter jag hämtat Ronja på dagis åkte vi ner till Helena och barnen. Var längsen jag var hemma hos Helena och barnen behövde få träffas och leka. Tyvärr har jag två gangster barn som lever rövaren och det gäller att se upp. Ronja studsade på stackars Ted så han blev ledsen och Vinnie glittrade i ögonen när han jagade Jack haha .
Jack fick sig några rejäla käftsmällar när Vinnie skulle klappa fint, hur skall detta gå på dagis? Tur att Jack är så snäll, men  han kommer nog ge igen . Helena bjöd på våfflor med sylt och grädde , åt som jag inte fått mat på flera dagar. TACK TACK det var super mysigt. Ronja och Ted lekte ute i 1 1/2 tim och hade massa bus för sig, men dom hann nog med några pussar oxå. Vid fem var vi hemma igen och då försvann Ronja till Zelda för ännu mer lek. Vinnie var helt slut efter sin lekdag med Jack så han satt i mitt knä och halv sov.

På kvällen var jag i väg på vip-kväll hos fröken Emma och lilla jag. Fick fint besök av Mia som numera kan köra hit själv jippi. Så det blev lite shopping , hade tänkt handla mer men dom sakerna jag kagt undan snodde mamma och tog som julklappar. Spelar ingen roll bättre att dom får saker som jag vet dom behöver.

mamma tittar och tittar...

Marija och Anna pratar storlekar...

En glad Anna med mina kläder..

Lilla Anna och Fröken Emma - tack för en trevlig kväll!

Till mig köpte jag två kanon fina överdelar från Saint Tropez. Så mycket snygga kläder detta märket hade, men plånboken hade inte råd med mer än dessa två. SÅ på Lördag skall den svarta med mig ut för att se Lars Winnerbäck.

Hittade en ring med texten CARPE DIEM, är bara så mycket mig. Livets motto som jag lver efter är Carpe diem så givetvis var jag tvungen att köpa denna ring.

ETt hemligt paket, två strumpor till Vinnie, en Villervalla kjol i manchester och rosa tights från Me Too. Resten tog mamma haha. Men det fanns massa fina kläder som vanligt så det får bli fler julklappar där senare.Det var skönt att komma bort från hemmet en stund och tänka på andra saker vilket jag behöver just nu. TAck tjejor för en mysig kväll.

Resten av kvällen spenderades till hemmafruarna vilket alltid är spännande. Ett underbart program som jag gärna inte missar. Kom i säng halv elva och somnade på studs.

I dag skall vi hem till Spilli och göra henne snygg i håret innan hennes romantiska resa. Dagis är stängt i dag så det passar alldeles utmärkt för barnen att leka en stund. Kvällen består av Ronjas gympa + att jag själv skall hinna träna .

xoox....


TISDAG 27/10.

Fy vilken seg dag det var i går, grå och trist med allt regn. Vi gick upp vid sju och tände ljus överallt för att få lite mysigt. Efter frukost gjorde vi oss ordning och gick ut för lite ärenden. Ute var det lika dött som hemma, hade hoppas på att fam Ruge ville ha lite besök men tyvärr sov Jack. Det blev en fika på systrana Karlssons istället med god kladd kaka - mumsigt! När vi kom hem igen ville Vinnie sova och sov i nästan tre timmar, han tyckte med det var tråkigt hemma tydligen haha. Jag och Ronja satt mest i soffan och tittade på film. Ronja klädde ut sig till en prinsessa och dansa omkring och spegla sig.

När lilleman vaknade var det dags för fiskbullar och potatis till mat, tur att Ronja äter fast inte jag gör det. Båda barnen mumsade och åt och fick massa ny energi. Medans dom busade började jag städa både uppe och nere och fick tvättat två maskiner. Alltid skönt att få det fint hemma även om det bara håller några timmar.
Fick ett obehagligt samtal under dagen med tråkiga nyhter, vill inte skriva vad det var här för det är inte 100 % än. Men resten av eftermiddagen blev jobbig och jag hade svårt att fokusera mig. Robban kom vid fem och tog över så jag kunde åka i väg till träningen. Hade sett fram skit mycket mot träningen denna veckan, men det blev inte  bra alls. Tur att det inte var överdrivet mycket folk och att jag får ta nya tag nästa vecka.  Allt kommer fixa sig och jag skall sluta oroa mig och se framåt.
Efter träningen fick jag kramp i magen och hade skit ont. Hela kvällen bestod i att smörja magen och sitta i duschen. Hoppas verkligen att jag kan få en akut tid snart för en titthåls operation. Kan inte ha det så här längre. Natten har varit lugn och båda barnen har sovit gott i sina sängar.
Nu har vi ätit frukost och skall börja klä på oss och sen ge oss iväg till dagis.



xoxo....

25/10..

Dags att uppdatera lite om vad som hänt eller inte hänt  i helgen. Fredags kvällen blev skit mysig med bara ett barn hemma som somna tidigt .  Vi åt god mat och drack en massa öl och umgicks som ett kärlekspar och inte som föräldrar. Vi såg den nya filmen med Katherine Heigl , The Ugly Truth . En super gullig film och helt klart se värd.



Lördagen bestod i sov morgon för min del tack vare min älskling. Efter frukost tog jag på mig och åkte upp till bibloteket för att möta Ronja och mamma som var på teater där. Tydligen var det en rolig teater med mycket sång och musik som barn gillar. Efter det var det ett besök på brandstationen här i Bollebygd som hade öppet hus. Synd bara på skit vädret som har varit hela helgen och fortfarande håller på. Men det var mycket folk och en häftig upplevelse om man är 4 år. Ronja prövade att sitta i barndbilarna, spruta med barndslagen, men hon vågade inte prova rökdykningen vilket jag kan förstå.
Vi släppte av mamma och åkte sen bort till gymet för att träffa Robban. Vinnie hade han lämnat hos farmor och vi kunde träna i lugn o ro. Ronja tycker det är roligare än vad jag gör så hon kommer med all säkerhet ta över efter sin mamma när jag blir gammal och töntig. Jonas har tyvärr inte få tillgång till lokalen än där vi skall köra gruppträningen, men jag tycker det är viktigt att jag är där i bland och lär känna dom som tränar och dom andra instruktörerna. Men vi får se när vi kan starta upp det.
Resten av Lördagen spenderades hemma med hela familjen och massa mys mys. När vi fått båda barnen i säng tvinga min karl mig att se en skräkfilm Paranormal Activity.

Ja vet inte vad jag skall tycka, lite seg men ändå läskig med tanke på vad den handlade om och att jag tror på det övernaturliga. Men som sagt 2 1/2 av 5 möjliga blir betyget.
Vid läggdags brukar jag alltid gå in till barnen en sista gång och stoppa om dom och bara titta på världens finaste. När jag öppnar dörren till Ronja såg jag bara hur stackaren ligger och spyr i sin säng. Toopen toppen. in i duschen med lillan, byta och bädda rent i sängen, trösta  en ledsen tjej och till råga på allt vaknade Vinnie och började full skrika. Tur man är två så man kan ta varsitt barn. Ronja fick sova i min säng med mig och Robban fick ta soffan vilket han gjorde rätt i. För bara några timmar senare vaknade lilleman igen och var hu
r ledsen som helst, så det var bara att bära in han till sängen oxå. För att låta Ronja få sova bar jag över henne till sitt rum då hon inte kräktes mer. Natten med lilleman var allt från mysig och lugn, han var vaken han sov, han vaknade och höll på för att sen sova... Detta höll på hela natten, helt slut i morse . Hoppas att denna natten blir lugn och fin från båda barnens rum och att vi får sov sköny i våra egna sängar.

I dag var det Ronjas lek o plask och denna gån
g skulle en förälder vara med i vattnet. Självklart fall lotten på Robban, hatar badhus och allt vad det innebär. Robban var väldigt söt när han hoppade från kanten i lilla basängen haha Ronja tyckte det var roligt att bada med pappa.
Vid elva hade jag Ann-charlotts aerobic och jag var väl inte överdrivet förberedd på detta. Efter natten som var och suttit i badhuset ville jag bara åka hem. men lovat är lovat och träningen gick ändå hekt ok och jag hoppas dom som kom oxå tyckte det var kul. Ronja tränade givetvis oxå och är super duktig skall jag skryta med.
Nej nu måste jag lämna dator får skriva mer i morgon. Men kolla på de äldre inläggen då jag nu lagt in kort.
xoxo....



Ronja och Filippa..

Filippa, Ronja och Viktor.

UNDERBARA FREDAG!

I dag fick jag sov morgon till tjugo över åtta, helt underbart och  väldigt behövligt efter denna natten.  Ronja kissade på sig i natt och jag fick ställa stackan i duschen och sen bädda rent i sängen, knappt vaken själv. Sen hann jag knappt somna om innan jag vaknade av att min mage värkte som bara den, hade kraper till och från i en timme innan värktabletten började hjälpa. Fattar inte hur det bara kan dyka upp och göra så förbanat ont.  Känner mig som en piller missbrukare just nu, men vad skall man göra kan inte ligga dubbelvik hemma och samtidigt ta hand om två barn. Hoppas dom hittar nåt på titthåls operationen så jag får rätt behandling.
Efter frukosten gjorde vi oss fina som Ronja så gärna ville , helst skulle vi ha kläningar på oss och massa glitter. Men vi gjorde ett mellanting. Vid halv elva gick vi till öppnaförskolan och lekte en stund, Ronja pysslade som hon älskar och vi hade riktigt roligt.  I bland får man göra saker som man själv inte tycker är det roligaste för sina älskade barn. Nu sover lilleman gott och Ronja fikar med pepparkakor och saft, sämre kan man ha det. I kväll kommer mamma och hämtar Ronja för en mysig tjej kväll hemma hos henne. Ronja skall sova över och i morgon skall dom gå på teater med Lillemor och Alfred. Mysigt för henne att vara med mormor utan Vinnie.
Jag har lite planer för mig och Robban i kväll med haha och hoppas på en mycket mysig kväll.

I går var det dagis och en skogs utflykt som gällde, Ronja älskar när dom går i väg till troll skogen och leker.  Själv hade jag planerat att  städa men somnade tillsammans med Vinnie och sov i  1 1/2 , var sjukt skönt och mysigt. Sen låg vi sängen och bara myste tillsammans innan vi tog oss upp. Hann ändå städa undan lite saker i köket, toaletten och tvätta några maskiner. Vid halv två gick vi ut och hämtade Ronja på dagis. Stannade till en stund hos Emma och Anna för lite tjöt och det är alltid lika mysigt. 
Vid halv sex kom Sofia som skulle sitta barnvakt medans jag körde Core för dagis personalen. Mina barn verkligen älskar henne och blir lika glada varje gång hon kommer hit, vilken tur at vi hittat henne.
Träningen gick kanon bra och dom har utvecklats så mycket på dessa veckor.Coren är fantastiskt på det sättet att jag som ledare kan se skillnad bara på tre -fyra veckor. Personalen har tagit detta till sig och jag tror dom kommer fortsätta nu när dom kommit igång.
Jag var även på gymet i går och träffade Erika som gick igenom maskinerna med mig. Man kan säga att det behövdes haha mer än så får ni inte veta. Men jag har gjort bort mig lite på olika maskiner  och sett ut som en idiot. Men ett gott skratt förlänger livet heter det va?

Till sist vill jag bara säga GRATTIS mia till ditt körkort. Vad stolt jag blir över dig. Du är ett bevis för att det aldrig är försent om man verkligen vill nåt. Två barn och fullt upp lyckades du 30 år ta ditt körkort och på första försöket. Nu måste du komma och hälsa på oss nästa vecka. Bra gjort min vän!

Nu skriker tvätten på mig och skall vikas ovh läggas in, finns det nåt tråkigare? tvätta går bra och hänga upp det är helt ok men att vika och sen lägga in det hatar jag. Sen skall jag laga lite mat till barnen och bara mysa . Trevlig fredag till er alla.

CHALLE VINN NU I KVÄLL OCH GÖR MASSA MASSA MÅL.........................................

xoxo........

ÄNNU EN DAG TILL ....

Skall nu försöka få skriva ett inlägg samtidigt som Ronja sitter och tjatar i örat om vad vi skall klä ut oss till HAlloween. Fattar inte vad hon får all sin energi i från?  Hon har varit uppe sen halv åtta i morse, varit på dagis, lekt hemma, och varit på gympa men ändå är hon full av energi. Tänk om jag kunde få hälften av den energi. Skall snart få henne att slappna av och lägga henne för natten.
I dag åkte jag med Helena till allum för lite shopping.  Jag köpte ramar som jag skall sätta in dagis korten  i, hoppas det blir kanon bra.  Har även   köpt mina två första julklappar, nu är det bara 100 kvar ungefär att man aldrig börjar i tid. Men det är lite kul att det börjar närma sig och man får lite känning  av julen . Helena köpte sig en skit häftig kjol som hon kommer bli dö tuff i. Dagen tillsammans med Helena var mysig och det var skönt att komma bort från hemmets vrå ett tag.
Vid tre hade jag bokat tid till Johanna på hårprofilen. Ronja fick två lila slingor fast klistrade i håret. Blev kanon häftigt och alldeles lagom mycket. Rock and roll.....

Efter Ronjas gymnastik åkte jag och Ronja upp till graven. Var ett tag sen jag var där , men Ronja pratar väldigt mycket om sin morfar som hon kallar pippi kaj :) Jag vill att hon skall lära känna sin morfar fast han inte lever och få veta vem han var. Vi tände två ljus och Ronja gjorde så fint på gravstenen. Sen pratade hon med sin morfar och berättade att hon älskar han. Saknar min pappa overhört mycket och specillet nu när man har egna barn, känns orättvist att han aldrig kommer träffa dom. Men livet är inte rättvist och man får se till att få livet att funka ändå. Tänk att han varit död sen 1990, han har missat så mycket i mitt liv. Men vi tände som sagt ljus för han i kväll.
Nej nu skall jag lägga min dotter så hon orkar upp i morgon till dagis. Sen är det världens bästa greys anatomy på tv och då vill jag inte ha nån som tjötar i mitt öra.

xoxo......

TISDAG 20/10...

Vilken underbar dag det kommer bli i dag, allt kan hända . Har bestämt mig för att försöka bli lite mer positiv haha undra hur länge det går  men en dag är bättre än ingen dag.  Så vad gör det att vädret är grått och trist? Då kan man stanna hemma och mysa i soffan med lite tända ljus. kan passa på att göra saker som man bara skjuter upp som tex sätta in kort på barnen i album. En maskin är redan tvttad och jag skall  göra lite fint här hemma.  Efter dagis i dag skall jag ta barnen till Borås och köpa lite god mat att fylla frys och kyl med. 

Igår lämnade jag mina barn till Helena vid tio tiden, hon var snäll och tog båda mina barn. Men som sagt hon är ju proffs och har faktiskt barn som yrke . Tyvärr var min lilla tonåring på topp humör eller inte. Hon bara sa till stackars Filippa att hon inte var hennes kompis när hon nte ville göra samma saker som henne. Inte lätt inte lätt, men jag kan trösta med att Ronja älskar Filippa. Tur att man fick en pojk oxå, han är snällare än snäll och har inget tjej humör än !
Jag hade tid inne på gyn som sagt och det var bra då min mage fortfarnade gör ont men med mindre krapanfall.  Efter att jag och läkaren  pratat och gjort olika undersökningar ansåg hon  att vi måste göra ett titthåls ingrepp för att komma underfund med mitt tillstånd. Ingreppet går till  att man kommer dit blir nedsövd och sen gör läkaren ett snitt under naveln som dom sen går in med en kamera för att se om det finns några endometrioser. Kan bli två snitt i ljumskarna oxå om det behövs. Sen åker man hem samma dag och vilar. Bra va? Inga större ingrepp behövs. Sen hoppas jag att dom kan se vad som är fel, annars är jag tillbaka på ruta ett och får börja om. Men detta blir nog inte förrän efter jul beroende på väntetiderna.
Var hemma vid kvart över tolv och då hämtade jag mina barn och räddade Helena . Tack som bara den snälla snälla Helena.
Ronja behövde komma hem och vila en stund i min säng framför tv, hon hade verkligen vaknat på fel sida i går och vi hade några duster . Men som en älskade mamma gjorde jag köttbullar till middag och det gjorde susen kan jag lova. Hon åt 9 köttbullar och pigga på sig ordentligt.
 Vid halv fyra var jag med Vinnie hos läkaren för att kolla hans öron. Ville få det undersökt eftersom jag upplevt att han fortfarande haft ont. Vi gick där i från med en pencillin kur i 10 dagar, tur man går på sin magkänsla. 
Träningen fick jag lämna över till challe i går. Hade inga krafter att göra bra i från mig och det vill man gärna göra. Challe är den grymatse och jag vill alltid att hon tar mina pass om jag blir sjuk. Har redan hört rykten om att hon kört hårt haha bra gjort bra gjort...
Jag somande kl 20.00 i går och det var skönt eftersom jag vaknar var tredje timme ungefär pga magen. Men sovit har jag gjort och borde ha massor energi i dag.

Nu skall min lilleman få sova och jag skall ta tag i denna underbara dag. Önskar alla mina vännor de samma och att eran dag blir kanon med massa skratt och roliga händelser.
xoxo....

MÅNDAGEN DEN 19/10

I lördags vaknade jag som en zombi efter att stackrs Vinnie varit vaken en del under natten. Han har två nya tänder på gång och ont i öronen, ingen bra kombination tydligen. Så han fick jag till slut lägga brevid mig i sängen så vi fick sova en stund innan det var morgon. Robban och Ronja åkte vid halv tio till Lena och Conny och var där hela dagen. Det var riktigt skönt för vid tio gick jag oxå och la mig så vi sov 11/2 timme jag och Vinnie. Sen tvättade jag soffan och försökte få bort alla fläckar som barnen gjort, blev ganska bra men det får bli en ny soffa så fort vinnie blivit lite större. Sen var det att plocka ordning och tvätta några maskiner.
Vid halv ett kom Vinnies gudmor Challe med massa fina paket. Han fick en super läcker jacka från Mee Too och ett par coola byxor till i samma märke. Det satt så bra på han och han blev super cool. (lägger in kort sen ) Vid två gick vi ut och köpte godis eller rättare sagt jag köpte :) och sen gick vi ner och kollade på handboll i skolan. Vinnie tyckte det var jätte spännande och han spelade lite boll med Challe.  Det var jätte mysigt och jag har världens bästa gudmor - TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR KLÄDERNA!
Kvällen var väldigt lugn,  Vinnie somnade kvart över sex och resten av familjen kom hem vid sju. Vi tittade på all skit som gick på tv och åt alldeles för mycket godis. Somnade tidigt då min mage värkte och gjorde ont.

Vinnie med sin bästa gudmor.....



I söndags var det Ronjas simmskola och som vanligt är vi där i sista minut. Men denna gången höll jag på att strypa Robban. Han hade hand om barnen på morgonen så jag sov till tio åtta för att sen bara kunna gå upp och ta på mig. Var trött eftersom Vinnie haft en jobbig nattt till som jag fick ta. Kommer upp och förväntar mig att Robban gjort klart barnen, vilket skämt haha. Tio över åtta skall han och Ronja äta frukost, Vinnie som varit vaken sen ´kvart i sju har inte ens fått nåt att äta. Då blir jag helt galen kan jag lova. Fick packa hennes badväska, ta på barnen kläder och slänga i lilleman välling. Vi kom iväg halv nio och träningen börja kvart i nio, stressad eller vad? Ingen rolig start på morgonen. Efter lek o plask åkte vi in till Borås och handlade på city och hämtade min bil som blivit lagad. Skönt nu låter det inte som Ronny och Ragge kommer körandes . Sen var det hem och städa ordning för kalaset . 
Denna gången var det kalas för Robbans sida och det blev massa fina paket till lilleman, mycket kläder som alltid går åt. Vi åt frallor och tårta inget märkvärdigt. Vinnie spelade lite på sitt piano och sjung som underhållning. Tack alla ....
Vid sju gick jag hem till Marianna och tog ett glas öl och hjälpte henne sortera ut alla Louisas kläder. Gud så mycket fina kläder, tyvärr var allt för litet för Ronja så jag kunde inte ta nåt.

Ronja väntar på gästerna..


Vinnie har ätit födelsedagstårta MUMSMUMS

I dag skall jag lämna mina barn hos spilli och sen åka in till min gyn läkare. Magen har inte blivit bra än så i dag hoppas jag vi kan komma någonstans med utredningen om vad vi skall göra. är tacksam att kag slipper ha med mig barnen så man kan prata utan att bli störd av mamma mamma... Vid halv fyra skall jag till läkaren med Vinnie och kolla att hans öron ser bra ut och att det går åt rätt håll.  Annars blir det lugnt , vi är fortfarande inte riktigt friska. Träningen får jag tyvärr hoppa i dag, måste bli frisk från alla förkyldningar och har ingen kraft till att träna.

nej nu skall jag sätta fart och fixa mina barn så vi hinner i tid till Helena.
xoxo..........

FREDAG 16/9

Då var det min tur att börja bli sjuk, hatar denna tiden på året när  bacillerna flyger omkring överallt. Ronja började att bli förkyld, sen Vinnie, Robban har gnällt till och från i två veckor och nu är det tydligen min tur. Min stackars mamma ligger oxå hemma och är förkyld, det fick hon för att hon passade  mina barn. Hoppas det snabbt går över nu för på Måndag är det träning igen och då kan jag inte vara sjuk.
Så vad har vi hittat på i dag då? Skulle haft en träff med Helena och barnen, men dom var  inte sugna på att ge sig ut i detta vädret.
 På morgonen hade vi lite kalas för Vinnie med paket öppning och mysig frukost med tända ljus. Sen var han lite hängig och somnade i sin säng i två timmar. Jag hängde in tvätt och försökte komma underfund med hur all sand hade kommit in i mitt sovrum. I bland undrar man vad som händer här hemma med tanke på hur stökigt det alltid är och jag som alltid städar. Vid ett åkte vi och handlade lite fika som vi sen åkte upp till mamma med. Sen blev vi kvar där tills Robban kom och hämtade oss. Nu skall vi snart äta god mat som min älskling lagar till oss. Ölen skall öppnas sen blir det idol och ultimat Fighting med massa chips och annat gott.
Roligare än så här blir det inte. Känner mig overkligt seg, deppig, förbanad, trött, uttråkad och en massa kärlek till min familj som är det bästa i mitt liv. Tur att ni finns för annars finns det inte mycket att vara glad över just nu......

xoxo....



TILL VINNIE...

Kan inte fatta att du fyller 1 år i dag, känns inte alls så längesen som jag gick omkring med min stora stora mage och väntade på ett tecken från dig. Men du hade ingen bråska ut inte, du tog god tid på dig. Men kvällen den 14 okt 2008 var jag helt slut och gick ock la mig tidigt tillsammans med Ronja i våran säng.Då hade jag gått över 15 dagar och var måttligt road.  Hade lite värk och tyckte det började kännas mer o mer, lyckades ändå somnade några timmar. Vid 01.00  gick jag ner till Robban som fick sova på soffan och väckte han, sa till att han skulle lägga sig hos Ronja och hålla sig beredd. Oj vad ont jag hade, men eftersom värkarna fortfarande var så långt i mellan försökte jag bita i hop. Skulle in på överburenhets kontroll dagen efter  kl 9.00 och tänkte att jag skulle vänta  tills dess. Men smärtan blev bara mer och mer  påtaglig och  vid sex ringde jag in till förlossningen och frågade dom om jag fick komma in, då var värkarna så kraftiga att jag höll på att gå av.
Robban körde Ronja till dagis vid 07.00 och kom sen hem och hämtade mig. Då skulle han givetvis in till sitt jobb först och skriva lappar och prata in på telfsvarararen vad som var på G. Så vid 8.00 kom jag äntligen in på förlossningen för undersökning och CTG.  Tror till och med att jag bad en stilla bön till Gud att dom inte skulle skicka hem mig. Kunde knappt stå under värkarna som kom och hade så in i helvetes ont rent ut sagt. Men som tur var hade jag öpnnat mig 6 cm och fick mig ett rum. I bland skall man inte lita på att det skall vara en viss tid mellan värkarna och att vattnet skall gå. Väl inne på rummet satte Robban på Lars Winnerbäck och jag la mig i badet med lustgas . Det var helt perfekt och jag kände mig riktig avslappnad där ett tag. Din pappa sprang mest in och ut hela tiden , tror han var nerövs fast han inte ville erkänna det. Eller så tog han för mycket lustgas haha.
Vid elva - halv tolv kom barnmorskan in och ville att jag skulle komma upp ur badet  för en ny CTG kurva, vilket jag motvilligt gick med på. Men tur var väl det för sen fick du helt plötsligt bråttom ut. Du tryckte på och tryckte på och din pappa hjälpte mig under hela processen som en hjälte. Tillslut lyckades jag efter att skrikigt och skällt ut personalen . Ville att dom skulle skära upp mig och plocka ut dig helt enkelt. Men som sagt tjugo över tolv tiitade ditt mörka håriga huvud ut och såg ljuset för första gången. Helt jäkla fantastiskt. Att du sen var en kille gjorde lyckan bara större, nu hade vi fått en av varje och vad mer kunde man begära. Den lycka man känner när man får hålla i stt barn första gången är obeskrivlig, man känner sånt rus och sån stolthet att orden inte räcker till för att biskriva. Du var världens finast kille och jag älskade dig från första stund vi träffades.

När vi väl kom upp på BB fick jag ett överaraskande medl från Robbban, det visade sig att min fina vän Helena som var oxå var gravid men inte skulle ha förrän nån vecka senare  kommit in samma dag och  fått en pojk. Då tror jag lyckan var som störst, tänk att få dela denna dag med sin bästa vän och förhoppningsvis din bästa kompis i framtiden. Tänk att du och Jack föddes på samma dag med bara några timmar i mellan, så häftigt. Där gick vi på BB med våra fina nattlinen och nyfödda söner stolta som tuppar. Tur för dig att du kom förre Jack annars hade jag tvingat ut dig haha
Vi stannade på BB två-tre dagar innan vi fick ta hem dig för första gången. Du svalde en hel del fostervatten och fick därför vara kvar.
Redan från födseln hade du mycket hår fast mörkt,    nu är du våran söta lilla hårboll.
Ronja var dock besviken eftersom hon hade bestämt att vi skulle få en tjej som hete Milla och det passa  du inte riktigt  som. Vi hade först två andra namn till dig, Tristan eller Dante . Men helt plötsligt kom Vincent ut från Robbans mun och vi tog det direkt. Inte så illa med tanke på vilka kända personer som bär ellet burit det namnet.

Sen den dagen du kom hem har du varit den snällaste bebis/unge man kan tänka sig. Du sov i egen säng från första natten hemma , du har aldrig vaknat på nätterna och ätit utan  sovit  hela nätterna , kan räkna på en hand dom gångerna du vaknat på natten och bara behövt din napp och sen somnat om. När du var fyra månader flyttade du in i eget rum och där har sovit som den prins du är och jag är solt över dig. Nappen älskar du och använder den alldeles för ofta , men vad gör det om hundra år? Dina två första tänder fick du när du var fyra månader och dom kom smärtfritt, nu har du nio tänder och den tionde är på väg upp. Håret som sagt har bara blivit ljusare och ljusare med tiden förutom din lilla svarta pigment fläck du har bak på huvudet. Som om du inte var lik din pappa ändå. För det skall du veta, du är en kopia av din far så det nästan är skrämande. Antar sådan far sådan son.

Annars älskar du bollar och har en naturlighet för bollar, har sagt till din gudmor att det är hennes ansvar nu att börja träna dig om du skall bli en stjärna. Annars tycker jag du är en typisk kille du gillar bilar, och sitter gärna och pillar på allt som går att pilla på. Du drar ner alla krukor, slår på tv med allt som finns i din hand, drar fram allt från skåpen och slänger det mesta i toaletten om man glömt stänga den Dörren. Mat älskar du och du äter allt som kommer din väg, vatten tycker du är dumt när man kan få äppldryck istället. Krypa lärde du dig först vid 7 månader, att lära sig gå ligger inte i ditt intresse. Du kan gå om man tvingar dig men får du bestämma själv kryper du hellre. Att vara ut och leka är roligt och speciellt rutschkana, där klättrar du upp för trappan och åker ner sen själv. Och en gång gick det lite för bra så du stod på näsan.

Annars har detta året gått alldeles för fort, vi har knappt hunnit nåt känns det som och ändå är det ett helt år . Du älskar att vara i mammas säng och bara mysa och gosa. Ronjas rum är ditt favorit ställe och där hittar jag dig ofta spelandes på hennes "piano" och sjungades i micken. Blir lika full i skratt varje gång jag ser dig stå och dansa och digga för dig själv. Så vem vet om du kanske blir en ny idol i framtiden, men i så fall är det inte mina talanger du ärvet haha.
Du älskar din syster och blir alltid glad när du ser henne och får busa tillsammans med henne. Du får nåt i blicken när man säger Ronja och det tänds liksom till i hela dig. Ronja älskar dig och speciellt ditt hår som hon så gärna skall dra händerna igenom hela tiden. Ni kommer få en fantastisk vänskap och jag tror ni alltid kommer hålla ihop.
Till sist vill jag bara skriva att jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag önskar att tiden inte gick så fort, men jag lovar att inte kalla sig bebis längre för nu är du mammas kille. ÄLSKAR DIG!!!!

VINNIE 1 ÅR HIPP HIPP HURRA..

Så här ser 1 åringen ut på sin stora dag alldeles för tidigt väckt. Men sötare får man leta efter eller hur haha min goa unge. Fattar inte vad detta året tagit vägen.
Sitter tyvärr och våndas på jobbet över att jag inte är hemma på hans ett års dag och firar för fullt, men jag försöker lugna mitt dåliga samvete med att han mår nog inte dåligt av det. Ronja tyckte det var tråkigt förstås men i morgon då jäklar skall vi fira med buller och bång. I dag har dom det bra med Kerstin och Rolf, sen kommer mamma och tar över staffetpinnen så det blir nog än massa kalasande i dag för barnen. Själv jobbar jag till fem och sen har jag träning för dagis personalen klockan sex.

I går var jag helt slut, kroppen kändes tung och magen värkte hela tiden så jag fick proppa i mig värktabletter. Ronja lämnade vi på dagis klockan nio och hon var helt över lycklig då dom skulle ut i skogen och besöka rövarberget.
Vinnie hade läkar BVC vid elva och kolla hur mycket han växt sen sist. Tur i oturen upptäckte läkaren att han hade ont i sina öron - stackaren. Så nu blir det alvedon och nässprej några dagar. Annars var allt kanon bra, 10.250 kg och 79,5 lång.
Efter det var han alldeles slut och sov i två timmar hemma, själv var jag lika trött och låg i soffan med ett halvt öga stängt. Vid kvart i två hämtade jag Filippa som följde med oss och hämtade Ronja på dagis. Ronja blev helt tokig när hon fick se filippa och sprang omkring och visade allt som fanns att visa. Hemma igen kändes det som jag hade två tonårs brudar i huset haha dom håller på dessa tjejer, kan bara tänka mig hur det blir om 10 år fy...
 Vid halv fyra åkte vi in till Borås och lämnade min bil på lagning. Så nu får jag ha mammas bil ett tag Hoppas det inte kostar tok för mycket med bilen, är trots allt jul snart.
 Vid fem var det gympa för Ronja och då var jag helt slut och ville helst bara sitta och titta på, men icke sa nicke. Ronja tyckte det var roligt åtmisntone. Kvällen avslutades till världens bästa greay.
Sen somnade jag som en stock tills Vinnie vaknade och var ledsen, antar att öronen gjorde ont på han. Men han somnade om tillslut och även jag...




xoxo...


JOBB JOBB ..

I dag är det 13/9 och jag sitter på jobbet , skall försöka hinna blogga lite i mellan pat. Barnen är hos min underbara mamma och det är alltid så skönt att bara lämna dom där och veta att man inte behöver tänka på nåt. Mamma fixar allt , annars händer det inget speciellt  i kväll, tre av fyra i min familj är förkylda kanon roligt. Hoppas bara jag lyckas klara mig från detta . Så stackars Robban har inte kunnat träna på ett tag nu och ändå är det jag som träffar barnen mest haha kanske därför jag klarar mig från deras baciller. Så i kväll blir det en skön tv-kväll med hemmafruarna .

I går blev det en sväng på byn med Helena och barnen. Vi tittade in på Fröken Emma och lilla jag en snabbis och sen blev det fika på Alsingsåsbagaren vilket aldrig är fel. Ted har precis lärt sig cykla utan stödhjul och var skit duktig, så han och Ronja satte lite skräk i byn på deras cyklar. Efter turen på byn sov Vinnie i två timmar och det var riktigt gött för då hann jag laga mat och fixa lite andra saker. Ronja klädde ut sig till balletdansös hela dagen i går och var så vacker , nu är hon riktigt  tjejig och  man hinner  knappt  med i svängarna. Men jag skall erkänna att det är väldigt roligt nu när vi kan köpa lite kjolar, halsband och andra tjej saker. Fast hennes leksaker består fortfarande av svärd, turtels och alla andra hemska monster som finns
. Vid halv fem körde jag snabbt upp barnen till Kerstin och Rolf som lovat passa dom tills Robban slutat jobba. Själv fick jag gå på föräldrarmöte, vilket många gånger tyvärr känns meningslöst. Man pratar med fröknarna varje dag om saker som hänt eller frågor man har, men det var väldigt kul att se alla kort som fröknarna tagit på barnen under deras verksamhet.  Hann dock bara vara med i 40 minuter innan jag fick stressa ner till hallen för mina tränings pass. Gick bra på träningen, men det var lite mindre folk på alla pass i går kväll. Stepen är riktigt rolig nu och jag känner att man får ut en hel del av att gå upp och ner på brädan,  svetten rinner och det är förbanat roligt bara. Hoppas alla andra oxå tycker det.
Kvällen blev mindre rolig då min mage värkte så in i hel.....e, fick sitta i duschen och sen smörja in den med linement. Är skit att det fortfarande kommer attacker och har haft magont i dag med tyvärr. Givetvis hade jag bokat upp jobb samtidigt som jag skulle ha träffat min gynläkare. skit oxå. Men jag fick en ny tid på Måndag som tur är.

Nej nu har jag bloggat under tre timmar till och från så nu skall jag avsluta detta. Nu kör kvällsmottagningen i gång och jag jobbar ensam till klockan 19.00, hoppas det blir lugnt.
Om två dagar fyller min prins 1 år, helt galet och lite hemskt faktiskt. Men han kommer nog alltid få vara min bebis, så i morgon får jag slå in några paket till han.

xoxo.....

091012 MÅNDAG...

Då var denna helgen till sin enda och det har varit en toppen helg. I lördags var mamma med Rasmus på Walking whit dinosaurs , han fick det i födelsedags present av mormor . Så dom stack tidigt ner till stan . Min syster och Anton kom vid halv elva och hämtade mig och Ronja. Vinnie fick stanna hemma med sin pappa, vilket han nog uppskattade mer än att  springa i stan. Först tog jag med syster till Fröken Emma och visade alla fina kläder. Lyckades tydligen få henne att köpa ett par jeans till mig vilket jag inte hade planerat. Men min syster är alldeles för givmild och snäll så jag får dåligt samvete. Men tack som bara den älskade syster, älskar dig. Sen åkte vi in till knalleland , jag tog med mig Anton och Ronja till lekborgen medans min syster kunde få titta lite i affärer. Var helt galet mycket människor på lekborgen, tur att barnen är så stora nu ,  man vet att dom klarar av att leka när det är många barn. Ronja var bara lycklig över att få vara med sin älskade kusin. Syster hittade lite saker, men nästa gång lämnar vi alla barnen hemma och åker till gbg och tar in på hotell, eller vad säger du Maria?
 Väl hemma igen väntade min moster, mormor, Rasmus och mamma. Då var det mat och firande av Rasmus som fyller 9 år den 18:e och för min prins som fyller 1 år den 15:e. Det blev många fina presenter till Vinnie. Nya roliga leksaker, Massa fräcka kläder så nu har han kläder för ett tag. Tack alla .... Kvällen blev ändå tidig eftersom alla ville hem och titta på fotbollen, vilket jag inte ens kommer att kommentera här då vi alla vet hur det slutade.....

I går fick jag sov morgon till halv tio, vilket var helt underbart då jag varit uppe med Ronja på natten. Känns helt jäkla fantastiskt nu när Robban inte måsta jobba varje helg, känns helt overkligt att man är två att dela på sysslorna med barnen. Var ett årsedan det hände. Vid halv elva gick jag och Ronja på teater på krafthuset. Biblioteket anordnar olika pjäser i mellan åt för 20 kr och det är kanon tycker jag. Vi har sett 4-5 stycken och Ronja tycker det är jätte mysigt.. I går var det om den lilla grisen som ville lära sig att flyga. Kanske inte den bästa, men ändå helt ok. Träffade en från min mamma grupp som jag hade med Ronja. Var kul att se hur mycket Alva hade växt . Efter teatern åkte jag in med mamma till knalleland. Min syster köpte en kanon snygg topp som tyvärr hade en fläck vi inte såg förrän hon prövade den  hemma. Mamma hittade lite fina saker och jag köpte ett paket till Ronja som hon skall få på Torsdag då lilleman får sina paket. Hittade även en skylt med ordet LOVE som nu sitter i vårat sovrum. Ni får se bilder senare när Robban kan hjälpa mig. Kan inte denna datorn så bra. 
På kvällen tog vi med oss barnen för att kolla in det nya gymet. Är lite nyfiken + att jag behövde prata med Jonas . Många har hört rykten om att jag skall ha lite pass på gymet och det är svårt för mig att möta alla frågor när jag inte själv vet vad som gäller. Men jag skall ha ett step pass och ett Core pass på gymet, troligtvis kommer detta starta i mitten av december. Mer än så vet jag inte.  Kvällen blev lugn och jag spenderade den i soffan.

I dag skall vi kanske träffa fru Ruge med familj, måste bara kolla av med henne då mina barn är förkylda . Är Ted och Jack friska kanske hon inte vill ha ner mina snoriga barn. Annars skall hemmet tas hand om, började i går med att sortera ut alla sommar skor och plocka fram vinter skorna. Måste göra plats för vinter sakerna nu. Bädda rent gjorde jag i går så i dag blir det mest små plock. Sen skall jag träffa Anna som äntligen håller på att planera in en kompiskväll  på lilla stjärna. Ska kolla datum inför detta. Så jag återkommer med detta. Nej nu är det dags att ta tag i köket och ringa Helena.

xoxo... 


Fredagsmys 9/10

Jaha då var det Fredag och ännu en vecka har gått. Vad händer i dag då? Försökte få en date med familjen Ruge så barnen kunde lekt en stund, men dom var upptagna tyvärr. Nu sover lilleman och sen får vi väl ta en fredags fika på systrarna Karlsson och sen göra centrum haha. Kanske händer det nåt oväntat och roligt, om inte annat så går det  några timmar. Vädret verkar vara på våran sida i dag och då får man passa på att vara ute på lekplatsen oxå.  Sen blir det att inhandla allt gott som behövs för en lyckad fredags kväll . Hörde i dag på nyheterna att det är bra med fredagsmys tillsammans med sina barn, blir en stress fri kväll som alla bara umgås med varandra. Annars kommer min syster hit i kväll, så i dag hinner vi inte träffas så mycket men en liten stund.

I går fick vi korten som barnen tog på dagis. Dom blev så jäkla fina , förra året var jag inte alls nöjd med dagis korten och hörde fler som inte var det men i år var det kanon fina kort. Synd bara att det måste vara så förbanat dyrt att köpa korten, jag vill ju ha alla kort. Får se hur många kort släkten vill ha. Ronja såg ut som en stjärna och lilleman som en tuffing - me like!
Efter träningen i går som gick kanon bra med mina "tanter", åkte jag hem till spilli. Hon hade gjort hur mysigt som helst med massa tända ljus, olika kex, ostar och det viktigaste kalla öl. Vi slängde ut hennes karl och skickade hem han till min Robban, vilket jag tror han hellre ville va med. Vi hade super mysigt och det är så skönt att komma iväg på nåt mitt i veckan. Vi ptatade och tittade på mammas pojkar haha vilka idioter det finns i denna värld. Men underhållande efter nån öl kan jag lova. Har tyckt det varit lite ensamt på sistone, känner att jag inte riktigt har haft nån att umgås med nu när man bara är hemma. Blir skönt sen när man börjar jobba lite mer och träffar folk. Så tack Helena för i går kväll, hoppas det blir snart igen..

Nej nu skall jag hänga tvätt och köra igång en ny maskin, sen blir det att fixa till sig så man inte ser helt sliten ut. Glöm nu inte att ha fredagsmys i kväll med era nära och kära....
xoxo......

TORSDAGEN DEN 8/10...

Sitter på jobbet och då får jag passa på att blogga lite nu när vi har fika rast. Jäkla skit dator som bara går sönder hela tiden, robban bytte ju den i Juli då den andra hade gått sönder. Har en svag känsla av att våra lille skit unge där hemma kan ha ett finger med i spelet. Han pillar på allt som sagt och låter inget vara, så nu får vi ställa för ett bord framför tv och datorn så han inte skall kunna komma åt sakerna. Hur fint ser det ut hemma nu då? inga krukor, inga lampor , bord framför tv m.m. men jag orkar inte säga Nej, Fy,  Ajbaja tiotusen gånger om dagen, speciellt inte när han bara skrattar mig rakt upp i ansiktet haha. Tur man älskar dom till döds.
  Som sagt i dag jobbar jag till tre och det är riktigt kul att jobba . Barnen är hos Robbans farmor och farfar och det är tur att dom finns. Är overhört tacksam för all deras hjälp och stöd. Sen efter jobbet skall vi bara hem och fixa mat innan det är dags för Core med dagis personalen.  Är så roligt att köra med dessa " tanter" , dom ger gärnet och går in för denna Torsdags träning 100 % och jag blir så glad av att se dem träna. Kvällen tänkte jag avsluta hos min kära vän Spilli. Har inte träffat henne på jätteläng och pratat, så det blir mysigt. Antar att vi har en hel del att skvallra om..

I går var Ronja på dagis och jag hade en städa dag. Ronjas rum fick sig en omgång och även vårat sovrum. Fattar inte att det skall bli så förbanat dammigt . Hatar dammråttor, ser skit äckligt ut. Så det blev fint och snyggt för några dagar åtminstone. Sen fick jag mig ett ryck och skulle slänga ut mattan och vädra den. Jätte smart , den vägde ju inte 100 kg eller så. Fan innan jag fick ut den på balkongen och sen upp på räcket var jag helt slut. Men fy vad äckligt, våran matta är som en gräsmatta och det fanns en hel del saker som gömde sig i mattan. Sen blev den jätte fin igen när vi hade skakat om den. Dammsugan gick på högvarv och tyvärr har den gått sönder så man blir helt galen av att dammsuga. Roligt att behöva köpa ny dammsugare och ny dator.
Vid två hämtade jag min dotter och körde henne till Filippa . Dom hade bestämt en lekdag och härjade runt i Helena och Robbans säng.  Dom två är så söta och leker kanon bra. Kul att ha en tjejkompis sen födseln, hoppas deras vänskap kommer hålla hela livet. Vid fyra körde jag Vinnie till mamma som fick passa han medans jag och Ronja var på barngympan. 
På barngympan var Ronja och Ted för söta, dom är roliga i bland bråkar dom och skriker som värsta syskonen och som i går var dom bara helt kära i varandra. Dom pussades och berätta för varandra att var kär i varandra. Jag blev alldeles varm i hjärtat när dom hela tiden pussades och gosade, tyvärr blev det inte så mycket gympa hahaha. Undra om dom kommer vara tillsammans nångång i tonåren eller om dom blir mer som syskon. Just nu har dom bestämt att dom skall gifta sig.
Efter gympan var det bara hem igen och äta lite snabbt och sen byta om inför cirkelträningen. Hade sista cirkelträningen i går och lämnar nu över detta pass till Sandra.  Vet ju fortfarande inte hur det blir med det nya gymet och om jag skall hålla i nåt pass där, fortsättning följer.

Nej nu skall jag jobba på och göra lite nytta för mina arbetskamrater. Vet tyvärr inte när jag kan blogga nästa gång. Men håll koll så kommer jag snart igen. Till helgen kommer min underbara syster med sina pojkar. Vi skall fira både Vincent och Rasmus födelsedagar och ha det mysigt. Hoppas på en riktigt bra helg med massa kul. Ni får se kort senare.
xoxo......

TISDAGEN DEN 6/10

Jäkla skit våran dator har gott sönder igen, hur kul är det på en skala? Fattar inte hur den kan gå sönder inom så kort tid. Stackars Robban sitter  uppe på kvällarna och försöker operera den lilla rackan . Just nu har jag lånat mammas dator så jag får göra ett litet inlägg.
I går var vi bara hemma hela dagen och det var riktigt skönt, lekte på lekplatsen och städade lite här hemma. Kvällen var fylld med träning .

I dag var det dagis för Ronja , hon hade med sig två kartonger med munkar och bjud barnen på. Jaja jag vet nog att många av er tycker att det är fel att bjuda barnen på sånt, men det skiter jag i. Tycker det är mysigt att kunna bjuda på nåt gott i bland. Jag har tvättat ovh bytt säng kläderna i dag, så nu skall det bli skönt att krypa ner i sängen och sova. I morse fick jag sovmorgon till halv åtta då Vincent inte vakna förrän då, hur skönt som helst och jag hoppas på en repris i morgon. Annars har vi inte gjort så mycket här hemma. Vid sex åkte jag och Ronja ner och kollade när Challe hade sin Step. Var grymt bra pass med grym musik och roliga steg. Charlotte är en mycket bra ledare och har kondition som jag själv bara kan dröma om. Min egna dotter blir jag så stolt över, hon klarar av att hänga med på step brädan riktigt bra och dansar och har sig. Antar att det skall börjas i tid  så hon kan ta över efter mig när jag är gamal och töntig. Tyvärr blev inte natten lika rolig då hon vaknade och gallskrek av värk i benen. Fattar inte när det skall försvinna, tycker hon haft det så länge nu med växtvärk. Så det blev att gå upp och smörja linement på benen och sen ta alvedon. Sen myste vi i sängen tills hon äntligen somnade om igen. Det gör ont i både kropp och själ när ens barn lider..

xoxo....

LÖRDAGEN DEN 3 OKT

Då sitter man här i soffan och har det rätt så mysigt med massa tända ljus. Utanför blåser det och regnar för fullt så vem skulle vilja vara ute en sån här kväll? Ok då, jag skulle gärna ha varit på krogen i kväll och tatt en eller två öl, men i dag är det Robban som är ute och svirara.  Dom är ett grabb gäng som åkt ner till Oskar och det tycker jag är skit kul att alla samlas och hittar på nåt. Men som sagt det hade varit kul och hittat på nåt själv. Men jag har haft mamma här på middag och vi har haft det trevligt.

I dag har jag och Ronja klarat av våran medverkan i Fröken Emmas och lilla jags modevisning. I morse tänkte jag för mig själv, - va   fan har jag sagt ja till. Men för Ronjas skull ville jag vara med så hon oxå skulle känna sig säkrare. Emma och Anna hade gjort ett kanon bra jobb med att sätt ihop kläder som passade till alla. Ronja var en stjärna och tyckte det var kanon roligt, tyvärr fick hon gå med en kille som var livrädd och Ronja fick dra med sig han varje gång. Var lite synd tycker jag både för honom och henne. Men hon fixa det galant...
Vinnie var uppe en snabbis och kände på "catwalken" , så vem vet nästa gång kankse han är med och visar upp lite kläder haha.

-MEN KOM NU DÅ....


Tyvärr blev det inte några bra kort då min kära sambo skulle både filma och ta kort. Jag klarade oxå min uppgift hyfsat, hade 5 byten och det var lite stressigt bakom kulisserna men jag hade ett proffs vid min sida Sofia , så det kändes tryggt. Kläderna jag visade var kanon snygga och jag skulle kunna köpa allt om man bara hade lite mer pengar...Jag hade skit skoj så tack till Anna och Emma som ville ha med oss.



Efter modevisningen var vi på handboll då min kära vän Challe skulle spela handboll. Ronja älskar att titta och heja på Challe, hon har en egen liten hejaklack som roppar, - heja Shalle, heja shalle hahah Ronja älskar sin Shalle. Tyvärr vann dom inte, men dom spelade skit bra och väldigt tufft så nästa gåmg vinner dom. Träffade världens sötaste Molly nere i hallen, Anna har verkligen fått en sån söt liten tjej att jag började nästan lipa när jag såg henne. Roligt att träffa Kicki och tjejerna en stund och snacka strunt. Tyvärr hann jag inte prata med Challe så mycket men vi kanske skall träffas i morgon och prata.


Nu skall jag snart ta en cigg på balkongen med min granne Sofi och skvallra lite innan det är dags att krypa ner under täcket och slö titta på tv innan man somnar in. I morgon blir det lek och plak på morgonen.
Till er alla en riktigt GOD NATT!
xoxo...


2 OKT..

Just hemkommen från Borås där vi har varit tillsammans med Maria och hennes barn. Det blev lekborgen för att göra av med lite energi, och nu är det så roligt när Vinnie oxå kan leka . Så alla barnen hade kanon roligt och det var helt ok med barn. Sen kollade vi lite i affärer och åt givetvis på MC- inte nyttigt men väldigt gott. Hittade en kanon bra fars dag present, men jag köpte den inte nu för då kan jag inte hålla mig haha sån är jag alltid så den får vänta tills det är dags. Köpte nya fina underkläder och en födelsedags present till Vinnie som snart blir ett.  Sen fick jag en present av Mia, hur gulligt som helst och jag tackar så mycket. Inte varje dag man får fina presenter nu för tiden.  Vi hade en kanon dag i Borås och barnen var på toppen humör , vilket alltid underlättar.

Ronja och Elin..

Vinnie på väg upp...

Här kommer jag...


Edvin och min Rockstar....

Sitter nu i soffan och väntar på att Robban skall komma hem så jag och Ronja kan gå till Fröken Emma och lilla jag. Vi har lovat att hjälpa till i morgon på deras modevisning och visa lite kläder. Skall bli kul att göra det tillsammans som mamma - dotter grej. Antar att dom behövde ha en plus modell haha  som visar att Fröken Emmas kläder passar även oss med lite större storlekar och inte bara pinnsmala tjejer. En rolig grej bara och man får ha fina kläder. Så dit skall vi senare. Men tills dess får jag hålla koll på min lilla olycks fågel som verkar kommit in i en svaka. I går ramlade han ner för trappan, fick panik och trodde det gått åt skogen. Men inte då han var snart upp för trappan igen . I dag ramlade han ner från våran säng, det går ju så jäkla fort och man kan inte skydda dom från allt. Men man får så ont i hjärtat när det händer och tiden bara stannar runt än tills man vet om dom mår bra. Han har mycket omkring sig nu bara, två tänder är på väg, snorig som bara den och allmänt lite dassig så han är väl inte riktigt på G. Hoppas tänderna kommer upp nu och att det dröjer ett tag till nästa två .

Kvällen skall spenderas med världens bästa familj, nämligen min. Massor av godis och popcorn och sen blir det Idol och Ultimat figthting . (Jag vet att jag stavar som en åtta åring och har kass grammatik men skit i det och som tur är kommer mina barn få hjälp av Robban haha) Sen blir det inget mer i kväll. Min moster kommer hit i kväll och hälsar på och det är alltid lika roligt. Håll tummarna för att jag inte ramlar i morgon och att Ronja vågar gå.

xoxo.....

1 OKTOBER...

Då var vi inne i Oktober och snart fyller min underbara son 1 år , fy vad hemskt. Tycker detta år bara försvunnit och gått i raket fart.  frukost framför bolibompa är ett måste varje dag eller nån annan barnkanal. Senare blir det att gå iväg till dagis med Ronja. Jag skall tvätta och försöka städa här hemma i dag om jag kan hitta nån inre kraft. I kväll kommer Sofia och sitter barnvakt till barnen och då vore det trevligt om det såg lite fint ut här hemma.

I går var Ronja på dagis och hon tycker verkligen att et är så roligt på dagis. Jag är enormt tacksam att hon får komma några timmar i veckan och leka med sina kompisar. Jag och Vinnie var hemma på förmiddagen och tog det lugnt. Vid halv ett träffade vi Fru Ruge och Jacki. Det blev en fika hos Alingsåsbagaren och vi flötade till det ordentligt haha. Helena var värd det,men jag kanske skulle ha stannat vid en kaka haha

Våra fina killar som oxå gillar att fika.

Vid två hämtade jag Ronja som inte alls blev glad över att se sin mamma. Hon blir lika sur varje gång, tur man har saker att locka henne med. I går hade hon gympa så då kunde jag få med mig henne hem genom att säga att vi skulle packa hennes gympa väska. I dag får jag väl använda mig av Sofia. 
Ronjas gympa gick jätte bra och hon tycker det är så roligt att vara nere i hallen . Jag tycker att det är mysigt att vi har det tillsammans som en mamma - dotter grej varje Onsdag utan lillebror. Känns Viktigt att man fortfarande kan göra saker ensama. Ronja har varit overhört duktig enda sen Vinnie föddes och jag är så stolt över henne och älskar henne över allt annat. Men ibland tar jag henne för att vara större än vad hon egentligen är och ställer krav på henne.


På kvällen hade jag Cirkelträningen och det är skit roligt att se hur mycket människor som kommer och tar sig an denna träningsform. Dom två första gångerna var vi ca 16 st och i går var vi 28 det ni. Tycker det är så roligt att se hur det växer och blir större. Hoppas nu att alla fortsätter ayy komma , även om det är kallt och mörkt ute. När jag gick hem från passer träffade jag min GAMLA bästa vän som jag inte sett på hundra år kanske. Fredrik är hemma i Bollebygd och gästspelar och jag tycker det är skit kul att se han igen. Så nu hoppas jag att vi kommer träffa lite mer än innan.

Nej nu skall jag byta bajsblöja och sen ta på barnen kläder inför dagis. Vinnie håller på att få tand nr 9 och denna tand skall tydligen skitas ut haha. För denna vecka har jag bytt så mycket bajsblöjor att jag dör. Dessa tänder kan dom inte bara ploppa ut . Sen har jagett 10 tal nappar på rymmen här hemma. Fattar inte vart dom tar vägen? Letar och letar men dom är puts väck. Var bättre med Ronja som aldrig använde napp, då slapp man tänka på allt sånt. Men hoppas jag hittar några i dag när jag städar.
xoxo....

RSS 2.0