31 Mars...

Sista dagen på Mars i dag då och i morgon får man se upp så man inte blir lurad då det är 1 April. Kommer inte i håg om jag blivit riktigt lurad nån gång , men det är ju inte försent för det än haha. Kanske skall tänka ut nåt bra själv och lura nån stackare.

I dag mår inte min kropp  alls bra :( har ont i magen och nacken värker hela tiden. Har inte haft några större smärtor i nacken nu när jag vart hemma med Vinnie och bara jobbat lite på vårdcentralen, men nu när jag jobbar mer och desutom med obekväma ställningar som på dagis är skiten tillbaka. Har en nackskada sen jag trilla av en häst och senare var med i bilolycka.  Hatar den här molande, tryckande smärtan som man inte kan göra så mycket åt. Måste börja träna upp styrkan i rygg och axlar för att bli starkare och på sätt klara mer.  Gnäll gnäll gnäll!!!!!

I går jobbade jag i skolan och hade skaparverksamhet med en 6:a och det var riktigt roligt och jag blev inte en mobbad vikarie haha, gått betyg. Hämtade barnen efter tre på dagis och åkte sen direkt hem för att fixa Spillis hår. Får leka lite hobby frisör i bland. Barnen lekte och Vinnie ville som vanligt bara vara med Helena .
På kvällen var vi på tummeliten för att shoppa barnkläder. Blev en fin rosa Levis tröja till Ronja och ett par coola rutiga byxor till Vinnie i påskpresent. Måste köpa var sitt stort påskägg till dom pch köpa lite annat att fylla det med.  Min karl där i mot kan inte vänta till påsk utan var tvungen att ge dom lite påskpresenter i dag.  Han är hopplös men gullig :)

I  går kväll var Ronja och Vinnies gudfar här och hälsa på. Ronja var helt salig och alldels lycklig över detta besök. Det blev mycket skratt och busande här hemma.  Dom har verkligen världens bästa gudföräldrar mina barn.

Bashir o Petra när Vinnie var nyfödd...

 

I dag gick vi upp klockan sex för att hinna med allt som skulle fixas. Ronja och Vinnie skulle vara påskkärring och påskgubbe. Tyvärr var batteriet i mon kamera död, men dom blev helt underbara. Vinnie hade en rosa tuppkam, prickar och liten mustasch oh Ronja hade ett fint förkläde med huckle. Kommer till dagis och nästan inga barn var utklädda , hur tråkigt är inte det då? Behöver inte vara så märkvärdigt , är väl roligt för barnen bara att dom får klä ut sig lite. Men personalen hade målat barnen som inte blivit målade hemma och det var ju roligt.


Jag har jobbat i Olsfors i dag på dagis. Det har varit fullt upp med mycket påskpyntande. Snart är det väl dags att sätta sig på sin kvast och åka till blåkulla och vara en riktig häxa. Barnen undrar hela tiden hur man kommer till blåkulla och vill åka dit. Tänk vad vi hittar på massa saker som barnen skall tro/lyssna på. Jobbade till halv fyra i dag och sen hämtade jag mina påskbarn. Nu är Ronja på gymnastiken och Vinnie sover, jag skall ligga på spikmattan en stunf tänkte jag.

Carpe Diem!

BILDER FRÅN UNIVERSEUM.....







29 Mars....

Äntligen får man sätta sig i soffan, barnen sover, gubben är och tränar MMA i Alingsås och jag har redan tränat klart - helt perfekt! Skall kolla på dom underbara Hollywoodfruarna och sen blir det sängen.
Jaha vad har hänt i dag då? Vinnie är helt återställd och nu skall vi bara lägga på han lite kött på benen så är han som ny igen haha.  Tycker han ser så liten ut , men det kanske bara jag som inbillr mig det.  Så efter en lugn morgon tog jag mig barnen ut för att inhandla lite påskris och fjädrar. Ja jag köper det istället för att gå ut i skogen och plocka det, sån är jag. Efter det blivit inhandlat blev det en liten fika med barnen, är mysigt att göra små saker med barnen en helt vanlig tråkig dag.

När vi kom hem igen ville Ronja leka med Filippa, så hon försvann dit. Vinnie var trött och ville sova direkt och sen sov han i tre timmar. Han är fortfarande svag och har inte fått tillbaka alla krafter. Medans han sov passade jag på att stryka samtidigt som jag tittade klart på luftslottet som sprängdes. Sedan byte jag lite krukor och ändrade om i fönstrerna så det blev fint. Sist men inte minst fick jag satt i lite fjädrar i vårat påskris, blev riktigt fint om bara Vinnie låter det vara.

seg film, inte så bra enligt mig.

Vid tre vaknade Vinnie och sen fick jag fint besök av Spilli som orkat ta sig ut en stund stackarn. Hon har bara försvunnit finns knappt nåt kvar :( stackarn , men jag skall göda dig med massa gott och ännu mer ÖL ;) Vinnie blev överlycklig och släppte inte Helena på hela tiden och började gråta när hon gick - sötnos. När Ronja lekt färdigt med Filippa var det hennes tur att sätta i fjädrar i sitt ris som hon skulle ha i sitt rum. Det blev kanon snyggt med alla möjliga färger , men hon vill ha massa påskpynt oxå och det har inte jag. Hoppas hon glömer det och nöjer sig med påskriset.

Träningen i kväll var helt underbar och min kropp fick sig en genomkörare. Önskar att det fanns fler dagar på veckan så man kunde träna mer för sin egna skull, men just nu hinner jag inte med nåt mer om jag inte skall gå och träna vid halv nio på kvällen. Men det är jag för lat för. Men man får väl ge sig ut på promenader på kvällarna snart när barnen har lagt sig och lite intervall träning.

I morgon blir det en spännande dag för mig, jag skall jobba i skolan och ha bild. Bild jag kan inte ens rita ett hus eller nåt annat. Och första klassen är en 6:a, lycka till Jessica dom kommer äta mig levande. Men det blir en utmaning och det gillar jag, skönt att få jobba och man får vara glad för det man får .

Nej nu är det snart sängen som väntar.
God natt och sov sött!!!!


Söndag ...

Vilken helg, är helt utmattad och slut i hela kropp/själ. Tänka att denna jäkla magsjuka kan ta slut på en hel familj trots det bara är en som blivit smittad. Vinnie var bättre i Fredags eftermiddag och kräktes inte på hela dagen, kvällen och natten vilket gjorde att jag trodde att han var på bättringsväg.
Men där fick jag, i Lördags kväll började han spy igen och det rann  ur magen på han. Jäkla skit nu får man börja räkna om dessa 48 timmar han skall vara fri innan han kan gå på dagis. Men i dag har det bara kommit från baken och inget från munnen.  Vill ju jobba nu när jag fått i skolan :( hoppas på Tisdag.

I går Lördag  tog Robban med sig Ronja till universum för att försöka hålla henne borta från Vinnie så mycket som möjligt. Sen att dom kanske spred baciller där sket vi i haha tyvärr. Dom hade en jätte mysig dag och Ronja var helt lycklig när hon kom hem. Själv satt jag hemma med lilleman. På eftermiddagen åkte Ronja och Robban fyrhjuling .
Efter att torkat spyor och väntat på att det inte skulle  komma mer från Vinnie vågade vi läggan han för natten. Själva började vi att tända massa ljus och ta fram lite spel och givetvis massa godis. När klockan var halv nio släckte vi alla lampor, stängde av tv och datorn. Eftersom det var earth hour ville vi kolla hur alla andra gjorde, nyfikna i en strut så vi tog på oss våra jackor och smyg ner för att se hur det såg ut bland grannarna och runt i Bollebygd. Men här hemma var det bara vi och två till som hade släckt ner , alla andra hade sina lampor tända. Och ovanför hemköp var det oxå tänt, lite dåligt kan jag väl tycka . Vi hade dock det skit mysigt och hela familjen umgicks bara med varandra utan störande moment.

I dag fick man sova en timme mindre eller inte, tycker det är löjligt att hålla på att ändra tid fram och tillbaka. Kan väl ha samma tid jämnt .
Vid tio lämnade jag Vinnie till mamma som vågade passa han fast magsjuka, tur jag har världens bästa mamma. Jag och Ronja åkte till lilla stjärna och stjärnboden för modevisning. Ronja tycker verkligen detta är super roligt och hon dansa och bjud på sig själv när hon gick. Kläderna var kanon fina och man får så otroligt mycket vårkänslor och skulle vilja byta ut hela sin gaderob. Barnen var kanon duktiga trots en hel dag med två visningar.

ronja i en av sina visningskläder..

Nu skall jag fixa lite här hemma och köra en maskin tvätt innan jag sätter mig i soffan och bara tar det lugnt. I morgon får jag vara hemma med barnen för att vara på säkra sidan att han är helt frisk. Men Tisdag hoppas jag kunna jobba igen och ha två friska bran.
Carpe Diem!!!




Fy fan....

Huvudet värker och jag känner mig helt överkörd av tåget. Jag vaknade tolv i natt att Vinnie var ledsen, gick in till han och insåg att han spytt ner hela sängen. Fy vad äckligt det är, matrester överallt och denna stackars lilla kille mitt i all sörja. Vart börjar man liksom, väcka Robban och ge Vinnie till han för att duscha medans jag fick fixa sängen, vädra och sen sätta igång en maskin.  Vinnie somnade i min säng direkt men jag vågade inte slappna av utan låg bara och lyssnade på om han skulle spy mer och vist kom det mer. Upp igen och denna gången satte jag han i badbaljan för att tvätta av han och håret riktigt från all lukt m.m.

Jaha nu spyde han ner hela vardagsrummsbordet och på mattan, hjälp mig...

Hej igen , är så trött att jag knappt vågar sätta mig i soffan för då somnar jag väl. Som sagt Vinnie vaknade i natt med magsjuka av den värre sorten. Jag satt med han i soffan mellan halv ett till halv tre för jag vågade inte lägga han ner när han spyde. Han spyde och spyde ner handuk efter handuk mitt i natten. Tyckte så synd om han samtidgt som jag nästan själv spyde av lukyen av all spyorna. Vi tittade på sinfelt och true blode med Alexander. Vid halv tre vågade jag mig på att lägga oss i sängen, men jag kunde inte somna. Vid kvart över tre kom sista spyan innna vi fick sova några timmar. Halv åtta var det dags att gå upp igen :(
Det värsta av allt är att inte kunna ge nåt att dricka man vet själv hur jäkla törstig man är när man spyr. Vid åtta prövade jag att ge han lite välling, men den kom upp lika fort som ni läste. 
Har städat och tvättat som en tok i dag, tacka gud för det fina vädret så tvätten har fått hänga ute första gången i år. Vid två tiden fick han för första gången lite fil och saft, gissa om det smakade gott. Han slickade typ rent hela talricken stackaren. Och peppar peppar har han inte kräkts mer, bara två bajsblöjor, hoppas nu inte det blir nåt mer och att jag och Ronja klarar oss....

I dag kommer mamma bli stolt över mig när hon läst vad jag gjort. Jag har strykt all tvätt och det gör jag ALDRIG till mammas förtvivlan haha men i dag så blev det gjort och det var riktigt trevligt framför tv. Jag höll mig vaken oxå. Kanske skall fortsätta med detta..
Nu väntar jag bara på att Robban skall komma hem och rädda mig så jag och Ronja kan gå ut en stund och få lite frisk luft, känns som jag kvävs här hemma. Behöver duscha men vågar inte lämna han ur sikte i fall han kräks.

Nej nu får det fan vara slut med sjukdomar i denna familj vi har haft vårat för hela året tack så mycket...

Hoppas på en ok Fredagskväll ändå och att jag kan vara vaken till tio åtmisntone.
CARPE DIEM!!!!


ONSDAGSMYS.....

Får bli ett snabbt inlägg för nu börjar snart Grey`s och det får man inte missa en sekund på. Har gjort mitt för denna gång på lilla stjärna och jag tycker det har gått bra och hoppas inte jag gjort en massa fel nu bara. Har haft tre roliga dagar med lite andra arbetsuppgifter än vad jag är van vid. På Söndag är det modevisning som gäller på stjärnboden och lilla stjärna och då är det dags för Ronja att visa upp sig och kläderna så klart haha....

Har inte hunnit med så mycket annat. I morse gick jag upp klockan halv sju för att hinna med lite saker. Jag badade Vinnie, duschade själv, gjorde frukost, dammsugit och små plockade överallt så det skulle vara fint när resten av familjen kom hem. Kände mig redig och som sagt man har mest med energi på morgonen. Efter jobbet hämtade jag Ronja på gymnastiken och hon var helt genomsvett av allt springandes. Tack gud för gymnastik och att barnen får röra på sig.
När jag kom hem fick jag äntligen ge min fina vän Spilli en stor karm då hon legat på sjukhus sen i Måndags. Hon och jag delar verkligen allt och då menar jag allt, smärta, sorg, glädje , ilska och andra stora gåtor. Vi har varit med om så mycket likheter att vi måste ha träffast i ett annat liv, men jag är glad att ha henne i mitt liv. Nu får jag ta hand om henne och nästa gång kanske det är jag som behöver tas hand om.. Krya på dig gumman - PUSS!

I morgon är det våffeldagen , nästan som en kalasdag. I morgon kväll får det bli våfflor i stora lass här hemma.

Nej nu skall jag inte titta på denna bloggsida mer, dags att popa popcorn och njuta.
Carpe Diem!

Måndag ....

I bland är det jobbigt att vara mig, jag handlar oftas först och tänker sen. I dag vaknade jag och tittade på klockan och insåg att klockan var 08.10, lite lätt stressad väckte jag Vinnie och satte fart. Vid nio lämnade jag barnen på dagis och hade då planerat att åka till mammas lägenhet för att byta bil och sen åka hem och hämta saker som skulle säljas på öppnaförskolan.
Efter det skulle jag åka och jobba. Planen var bra, men det sket sig efter att jag hämtat mammas bilnycklar och låste mammas lägenhet och sen slängt in både mina och mammas hemnycklar genom hennes brevinkast. MEN HALLOOOOOOOOOOOO hur dum får man bli???? Där stod jag med en bilnyckel utan att kunna låsa upp hemma eller hos mamma .  hade ingen mobil eftersom den var hemma, hade inget. Kände  mig helt sönder stressad och fick sätta mig i bilen och skrika/svära högt åt mig själv och sen komma på en ny plan. Jag åkte ner till Vårdcentralen och lånade deras tel för att ringa Robban och be han fixa fram mammas mobilnr. Hon var i Borås för operation av sitt öga och var därför inte hemma.  När jag väl fick tag i mamma visade det sig att hon precis kommit hem och jag kunde åka upp och hämta mina nycklar - UNDERBART! Klockan var då halv tio och jag skule vara i Ubbhult klockan tio, men jag hann som tur var med allt jag ville få gjort.

Som sagt jag har jobbat i Annas klädaffär lilla stjärna som ligger vid stjärnboden i Ubbhult. Skall hjälpa henne i tre dagar medans hon är på skidsemester och har det bra med sin familj. Tycker det är kanon roligt att pröva på något helt nytt som inte har med vård eller dagis att göra. Skaddar aldrig att bredda sitt register. Hoppas bara att jag inte gjorde några misstag utan att allt blev rätt. Tyvärr missade jag träningen men jag vet att dom fick en genomkörare med Hanna och Karro.
Om ni har det lugnt i morgon eller på Onsdag får ni komma och hälsa på mig och titta på lite kläder.

I går var Ronja på teater med mormor på karlsson på taket. Hon tyckte den var kanon bra och även mamma hade fått sig några goa skratt. Toppbetyg alltså.


Vinnie var helt slut och sov i tre timmar eller så var det tystnaden som gjorde att han sov så länge. Typiskt att man inte själv passar på att lägga sig en stund, men man tror ju hela tiden att han skall vakna. Vid tre åkte jag och Vinnie in till knalleland för att möta upp mamma och Ronja. Kände mest för att hitta på något och komma utanför dörren. Vi tittade i affärer och Ronja hittade lite sommar kläder som hon fick av sin snälla mormor. Vad skulle jag göra utan min mamma som alltid ställer upp.


Nu skall jag snart lägga mig och titta på dumburken innan det blir dags att krypa ner under täcket och det skall bli helt underbart. I morgon blir det jobb igen.
God kväll , God natt .......


21 MARS...

Hade sov morgon i dag till tjugo över nio, inte fel alls. Nu är klockan tjugo över tio och Ronja och Filippa är redan ute och leker på den blöta lekplatsen. Mysigt att få in henne sen haha. Men det är roligt att hon har nån att leka med och att man kan vara hemma utan att ge sig iväg .
I dag skall Ronja gå på Karlsson på taket, som spelas i Åhaga. Är roligt med teater och denna kommer nog vara riktigt mysig.


I går kväll ville Ronja ha massa små flätor i håret, så det var bara att sätta sig och börja fläta. Synd bara att man inte är proffs på detta område då, men hon blev nöjd och det är viktigast. Är roligt att man nu får greja och fixa med hennes hår.


Nu är hela håret flätat....Hon sitter still och är jätte duktig!

Nej nu skall jag ta tag i denna dag, men jag har världens huvudvärk och ont i bihålorna och det är inte roligt. Men lite alvedon och bita ihop så skall denna dag oxå bli gjord.
Carpe Diem!!!

LÖRDAG UNDEBARA LÖRDAG!

God morgon alla underbara människor som jag nu fått vakna och möta dagen. Jag sitter i soffan och myser med min lilla prins i knät och det kan väl knappast bli så mycket bättre än så här. Jag tänker inte gnälla på vädret eftersom jag vill att snön skall försvinna och då måste det smällta bort först. Så för min del kan hela mars vara sånt här piss väder och sen kan April bli soligt och underbart, låter väl som en bra deal?  Nej denna dag skall bara vara positiv för våran del.

Fredag i går och min sista dag på Skattegården för denna gång. Vi hade det super lugnt och mysigt då 11 barn var lediga. Skönt för de barnen som faktiskt var på dagis att få leka i lugn o ro. Jag jobbade till halv fem sen åkte jag ner till Emma på fröken emma.Har ni inte varit där på ett tag åste ni gå dit och kolla på alla fantastiska vårkläder hon fått in. Kläderna är helt underbara och massa fina färger som rosa i alla dess nyanser. Jag hittade hur mycket som helst, men plånboken kändes lite för tunn haha. Men ett par snygga jeans blev det och dom var helt underbara på oxå. Måste även rekomendera nu till våren och sommaren kanske man inte vill ha tunga staka parfymer utan lite mer blommiga dofter. Jag personligen älskar krämer som luktar gott och Emma har fått in en serige av krämer och tvålar som luktar fantastiskt gott och jag är redan såld på den rosa.


MINA SNYGGA JEANS....

Försvann vist ifrån bloggandet och det har nu gått sju timmar sen jag skrev sist haha. Jag gjorde frukost till barnen och sen började jag tvätta, städa rent i köket, dammsuga och dammtorka. Nu har jag kört fyra maskiner tvätt och det är rent på golvet igen, helt underbart. Har bara övervåningen kvar för den hann jag inte med i morse. Vid elva åkte jag och barnen in till stan och hem till min moster. Mamma och mormor var där och vi blev bjudan på fika. Ronja fick en kanellbulle som var lika stor som en pizza nästan, sjukt stor men väldigt go. Efter fikat åkte vi till ikea med resten av världen, var galet mycket folk  och handla nåt gick inte eftersom köerna var skit långa. Tur för mig att jag ändå inte skulle ha något. Ronja lekte i lekhallen och det är super skönt att kunna slänga in henne där, tyvärr är Vinnie för liten än men han sprang som en idiot på övervåningen bland alla saker. Vilket lyx när båda barnen kan vara där inne och man kan titta i lugn o ro. Tycker Ronja är modig som alltid är där inne utan att känna någon annan och veta att jag går iväg, min tjej det!
Handlade mat innan det var dags att bege sig hem igen, fick så klart ont i magen när man för en gång skull lämnar hemmets vrå. Är obehagligt att det alltid bara smyger sig på och man aldrig vet när det kommer.



Nu skall jag hänga upp tvätten och lägga mig i soffan en kvart innan jag hämtar nya tag inför övervåningen, men det finns en dag i morgon oxå om jag inte orkar.  Skall träffa Anna som snart kommer med nycklarna till lilla stjärna som jag nu skall jobba i på Måndag, tisdag och Onsdag. Spännande att pröva på något nytt!!! Nej nu dör jag snart av trötthet ha en trevlig Lördag.

CARPE DIEM...


BARA EN DAG KVAR!

Är helt slut efter denna veckan på dagis, jag beundrar alla som jobbar på dagis och har egna små barn hemma. Jag känner att jag inte riktigt orkar ta hand om andras barn en hel dag och sen gå hem och var på topp med sina egna. Jag jobbar gärna nån dag men en hel vecka tar på krafterna, men i morgon  är det sista dagen innan helg. Nästa vecka blir det inget jobb på dagis för min del utan då är jag uppbokad på annat skoj. Men jag är tacksam att jag får jobba och kan tjäna lite pengar igen....

I dag hade Ronja sin ridning och som vanligt i vårat liv går det i ett i ett . Hann bara hem fixa lite mat, gosa en stund i soffan innan det var dags att lämna in Vinnie till Robban. J som var super gullig att passa han en stund innan min karl kom hem. ( TACK) Jag och ronja åkte till stallet då det var dags för hästbyte. ronja har ridit Gabriell varje vecka men nu fick hon byta till en pigg söt liten Gotlandsruss vid namn Rambo. Det gick kanon bra och dom fick för första gången pröva galoppera några steg. Riktigt såg på Ronja hur det var både skit läskigt samtidigt som det var hur roligt som helst och killa i magen. Nu vill väl dom bara galoppera framöver.


Efter ridningen var det bara hem igen och lämna Ronja hos Robban och sen byta om till träningskläder och åka till träningen. I kväll kändes det toppen bra för min egna del som instruktör. Jag fick dom att ta ut sig till max och ge gärnet, hoppas om var nöjdanär dom kom hem och satt sig i soffan.  Jag var otroligt glad när jag kom hem och denna dag med jobb och aktiviteter var avklarade, nu skall jag bara njuta av tystnaden en stund innan jag kryper till kojs. Ronja och jag hade världens mysigaste läggdags i dag, hon somnade medans vi kramades i sängen - LJUVLIGT ME LIKE.....

I morgon är det Fredag och efter jobbet skall jag inte gå utanför dörren, utan bara njuta av min familj som jag älskar mest.
CARPE DIEM!!!

16 Mars och sol sol sol.....

Å nu måste väl ändå våren vara på väg ? Solen är helt fantastiskt och värmer så skönt i mitt ansikte och jag upplever att människor runt omkring mig är  mycket gladare.
Nu skall jag förska skriva lite innan jag stänger ner för i kväll och bara njuter av hemmafruarna.

Denna veckan jobbar jag på regnbågen (dagis) och det är skönt att vara en hel vecka på samma  ställe, både för mig och barnen som går på dagiset. Men gud vad trött jag är efter heldagar med massa barn överallt och sen skall man hem och ta hand om sina egna.  Jag känner att detta är inget jag skulle orkar jobba med för alltid, men jag beundrar alla dagisfröknar för deras tålamod och kärleksfulla inställning till ALLA barnen.  Jag har nog inte tålamod för detta  yrke haha ....

I går hade jag min träning och det kändes skit och helt segt. Har kommit in i en svacka och har ingen större inspiration och det är ju synd om dom som kommer och tränar. Hoppas nu att jag kan hitta lite ny träningslust och ge gärnet. Problemet är att jag aldrig hinner gå och träna bara för min egna skull och hitta lite ny inspiration. Men jag kommer igen det göra jag alltid. snart skall jag börja ha träning i hop med Challe och det kommer ge en enorm kick för oss båda och vi skall verkligen maxa passen. Ser fram i mot detta.

Har ni i dagarna ÄNTLIGEN blivt godkänd av a-kassan och kommer få mina första pengar nästa vecka jippi. Inte för att det är många kroner jag får,  men jag  slipper  nu att bråka och skicka in massa förbanade intyg. Har under dessa månader skickat in minst 16 st olika intyg, hur har dom tid att sitta med så mycket pappersarbete då? Ja ja nu är det bara ett fast jobb som fattas och sen är jag lycklig....

I dag tog jag med mig Ronja ut så hon fick cykla för första gången i år. Kan säga att det var ett tag sen hon sist cyklade och balansen var inte riktigt på plats. Men hon kämpade på och i slutet kunde hon cykla som vanligt igen. Måste kanske höja sadeln och sånt eftersom hon växt lite sen i sommras.  Men nu hoppas jag att vi skall kunna ta fram cykeln lite oftare + att jag måste hitta mig en billig cykel och cykelstol till Vinnie, sen skall vi cykla.....

Nu har Vinnie somnat och ronja har precis duschat och snart åke även hon i säng. Börjar inte förän klockan nio i morgon och tänker ta det väldigt lugnt utan massa stress på morgonen.  Hoppas på en lugn natt och glada pigga barn i moron.

Carpe Diem!!


14 Mars!!

Förbanade helvetes mage, nu har jag haft värk till o från i över en vecka. Vaknade vid halv fem i morse med världens värk och den sitter i fortfarande. Inga värktabletter har jag och det känns underbart. Får ringa i morgon och prata med nån läkare om hur jag skall göra. Man vill helst inte gå utanför dörren när magen gör så ont, eftersom jag aldrig vet när krampera kommer.

I dag mår Vinnie bättre och febern börjar gå bort. Han fick väl tre dagars feber och hade den värsta toppen i går. I dag är han på strålande humör och pratar hela tiden och springer omkring. Skall ta ut han en stund i dag så han får lite frisk luft. Annars är det bara  Ronja som har dans i kväll och städade gjorde jag i går - skönt!

I går vid tre kom jag och Helena äntligen i väg på våran tjejdag. Ok det blev inte riktigt som vi tänkt oss men vad gör det. Vi åkte först till knalleland och kollade lite i affärer. Vi hittade lite roliga saker som vi slog till på, bla tröjor. Sen skulle vi ha ätit nåt gott, men klockan tickade på och varken jag eller Helena vet vart man skall gå ut och äta i Borås.  Det blev istället en tråkig hamburgare :( haha
Sen åkte vi ner till Ciluette för att bara njuta. 

Helt underbart och inte en kotte förutom oss.

Jag tog en helkroppsmassage på en timme för det var jag värd. Finns massa saker man skulle behöva ta men det kostar ju en del. Helena tog en diamntslipning,  hon är numera 10 år  yngre i huden. Jag får pröva den nästa gång eftersom man trots allt är över 30 år haha det går utför nu.
Vi var båda super nöjda med våra behandlingar och har redan börjat planera in för nästa besök.

Kvällen spenderades framför melodifestivalen som resten av svenska folket antar jag. Jag tyckte Darin var bäst med tanke på hans fina låt. Lyssna på texten , är riktigt bra. Men jag är inte helt missnöjd med att Anna vann. Hon sjunger otoligt vacker och speciellt sen kanske låten inte var nån toppen grym låt men va fan.

Nej nu skall jag ut på balkongen och njuta av solen.
Carpe diem!


13 Mars!!!

Sol sol jätte sköna sol..... och jag sitter instängd med min sjuka prins :( Han har 39.5 i feber och kan inte vara ut, fattar inte hur mycket baciller och sjukdomar man kan ha . Får hoppas att vi nu inte kommer vara sjuk på hela våren och hela sommaren då. Utan att vi tagit allt under vintern.
Vad gör man då solen lyser och man inte kan vara ute? Jo man man får extra mycket energi och börjar stor städa. Soffan får sig en ordentlig vårstädning genom att tvätta sofftyget och vädra dynorna på balkongen. Inte det roligaste kanske men fy vad nödvändigt. Skall vi bli friska nu måste jag städa bort alla baciller som ligger och gror överallt.
Dammsugan går varm och jag har skurat golvet. Kan bara säga att det var en hel dammråttfamilj som lagt bo under sofforna, fy fan vad snuskigt haha. Vinnie har snällt kollat på vad jag gjort, han orkar inte så mycket mer. Nu har jag tagit en liten paus och Vinnie sover i sin säng, hoppas han sover några timmar nu och piggar på sig lite.




Blir skönt när allt är klart och ligger på sin plats...

Tanken var att jag just nu skulle gå i stan med Spilli och njuta av barnfri dag och bara mysa med en vän. Vi skulle titta i affärer , äta lunch, titta ännu mer i affärer och sen gå på spa. Men vad gör man när prinsen blir sjuk.  Som tur är har Spilli lite annat att tänka på oxå så hon blev inte sur över att vi inte kunde åka in tidigare. Nu blir det istället bara spa vilket inte är bara. Skall bli helt underbart att bli lite bortskämd och få sitta i en lugn miljö och prata av sig med Spilli. Jag vet att vi båda behöver detta..

Kvällen skall väl avslutas till melodifestivalen och det känns skönt för jag hejar inte på nån och jag bryr mig inte vem som vinner. Vi kommer ändå bland dom siste på den stora hahaaaa.

Carpe diem...

Ledig Fredag!

God morgon på er, gud vad trött och sliten jag känner mig i dag. Har haft världens kramper i magen under kvällen i går och hela natten. Har inga värktabletter hemma och jag hade hoppats på att kunna slippa använda dom, men det funkar inte med bara p-piller och alvedon som den idiot läkaren påstod. Nej jag måste ta tag i detta och ringa till Uppsalas sjukhus och försöka bli inskriven på deras avdelning för endometrios.
Natten blev inte bättre av att Vinnie är sjuk igen och har gråtit och gråtit. Det har han gjort dom senaste tre nätterna men i går fick jag lägga han brevid mig för att slippa gå upp hela tiden när min mage värkte. Han sover fortfarande nu fast klockna är tjugo i nio, måste bara ta reda på vad det är. Feber hade han garanterat men sen vet jag inte om det är öronen, halsen eller kanske magen??? Spelar ingen större roll för jag skall inte springa till läkaren , men jag får ge han alvedon och se vad som händer. Tur att jag hade bestämt mig för att ha en ledig dag med barnen i dag. Skall bara åka till Anna i eftermiddag och vara med när hon stänger butiken så jag kan det.

I går gick min dag i ett. Vaknade av Vinnie som redan har börjar vakna alldeles för tidigt, jätte kul sen när man ställer fram klockan att gå upp halv sex. Nej det kommer jag inte gå med på haha. Efter frukost lämnade jag barnen på dagis vid halv tio, för att sen bara åka hem en snabbis och tvätta/plocka ordning lite. Vid halv tolv var jag i Olsfors för att jobba på dagiset till halv fem.
Mamma hade tagit med sig barnen från dagis vid halv tre och när jag kom hem var Ronja färdig att åka till stallet. Tur för mig var det avsutten lektion, men annars hade Challe åkt med henne.
Dom fick träna på att borsta hästarna och Ronja valde givetvis den största hästen i hela stallet. Men hon bli bättre och bättre, synd bara att tiden går så fort när man har roligt.
Jag anmälde mig själv till hoppgruppen på skärtorsdagen, för då har jag ingen träning. Skall bli helt underbart att sätta sig på en häst igen och till råga på allt få hoppa - spännande! Vad säger du Challe skall du hänga med? När min tio gånger är slut med Core träningen skall jag rida de resterande gångerna som är kvar på terminen. Kan verkligen behöva komma igång med dom musklerna igen . Hästar var en väldigt viktig del i mitt liv i många år och jag saknar det nåt fruktansvärt. När jag blir för tantig för att ha träningen skall jag satsa på ridningen igen.

Efter ridningen var det bara att slänga in Ronja byta om snbbt och sen upp till dagis för träning med tjejorna. Hade en liten överaskning till dom i går som jag hoppas som tyckte om. Dom tog i och gav allt vilket är viktigast.

I dag blir det väldigt lugnt som ni förstår, men i morgon händer det massa roliga och mysiga saker. Jag och Helena skall fira att hon fyllt år med en hel dag tillsammans. Det blir shopping (åtminstone fönstershopping för min del) , underbart spa med massage och annat mys för att sen avsluta kvällen med god mat. Längtar massor vännen -puss!

Nu skall det fixas frukost och ätas alvedon så jag kan förhindra nya kramper men det känns inte bra tyvärr. Vinnie sover än nu när klockan är nio vilket han aldrig gör annars. Han skall jag bara stoppa i massa glass så han blir frisk.
Ha en bra Fredag nu med massa mys.
Carpe Diem!


P.s skall sitta och kriga med kommunals a-kassa i dag om att jag fortfarande inte fått ett öre på tre månader. Dom har inte ens tagit tag i mitt ärende än - snyft! Vad skall jag leva på hade dom tänkt sig? Börjar smått få panik över nästa månad och hur vi skall klara den. Ds.

Till minne av Roger...

I dag är det två år sedan en undebar och mycket älskad killkompis dog. Det är helt sjukt och man kan inte förstå eller vill inte förstå att det är så det faktiskt är. Vi var många som älskade Roger och han hade ett stort socialt nätverk.
Våra tankar går i dag till hans vackra dotter som är så lik sin pappa  och hans familj. Vi kommer alla träffas igen och då blr det fest...



Gråt inte vid min grav.
Jag finns inte där.
Jag finns i solens spegelblänk på fjorden.
Jag finns i vindens lek över sädesfälten. Och när du
en tidig morgon
väcks av fåglars kvitter
är det min röst du hör.
Så gråt inte vid min grav.
Jag är inte död
jag har bara gett mig av.









Till oss som fortfarande har livet i behåll ta vara på varje dag som om det vore den sista. Ha inte massa ovänner och otalt med folk och lägg inte kraft på sånt du inte kan förändra. Lägg istället kraft på dom du verkligen älskar och tycker om. Glöm inte att berätta för dom du älskar att du älskar dom, för i morgon kan det vara försent. Lägg er aldrig ovänn med den person som ni älskar mest. Spara inte på allt roligt till framtiden utan gör det nu i dag när ni fortfarande kan. Var spontana och lev här i dag och åter igen överrös era nära och kära med massa kärlek.

CARPE DIEM..

Tisdag och det innebär ju desperat housewives....

Hej igen, livet är bra mycket stressigare när man jobbar och skall hnna med barn och hem på kvällarna- det är åtminstone min ursäkt till varför jag inte har bloggat. Alltid bra med ursäkter eller vad säger ni.  Men Tisdagar är kvällen då ingen har nån aktivitet att sticka iväg på och vi kan därför hjälpas åt med allt. Har precis ätit middag och nu skall kvällen spenderas framför tvn. Vinnie la jag klockan sex eftersom jag börjar tidigt i morgon, tycker det är viktigt att han kommer i säng mellan 6 och sju. Ronja skall vi snart oxå tvinga i säng.

I går hade vi en lugn morgon då jag inte skulle vara på arbetsförmedlingen förrän klockan halv tio. Älskar dessa dagar då man bara kan låta barnen sova tills dom själva vaknar och sen äta frukost i lugn o ro. Efter mötet på arbetsförmedlingen åkte jag till Anna i ubbhult för att gå brevid i hennes barnaffär.
Jag behöver bredda min yrkesroll och just nu innebär det inom handel och dylikt. Jag har "bara" erfarenhet från vård av alla de slag, barnomsorg och friskvård vilket absolut inte är bara. Men när det är så svårt att hitta ett fast jobb tycker jag det är viktigt att själv bredda min yrkesroll. Nu får jag chansen att lära mig kassaarbete och ett servic yrke - jätte roligt. Anna är snäll som orkar med mig och tar sig an mig haha. Jag var hos henne från halv elva till klockan tre, sen var det dags att hämta barnen och åka hem för att hinna laga mat innan träningen.

Ronja poserar i sin nya vår kläning från Molo.

lika snygg på baksidan med en tuff luva...

Träningen i går gick jättebra och alla kämpar på mer och mer för varje vecka. Varje termin blir jag lika lycklig över att se hur mycket Coren faktiskt gör underverk för alla. Det är nåt magiskt med detta pass och jag hoppas kunna insperera i många år till. Stepen var fartfylld och rolig med en massa stung styrka på slutet. Helt underbart!!!

I dag jobbade jag på Eken i skolan. Gud vilket underbart ställe. Kan varmt säga att det stället ligger högt upp på min lista för vart jag skall sätta Ronja sen när hon skall börja på fritis. Alla var luhna och harmoniska och inget stök och fula ord mot varandra, jag känner hopp igen :)
Eftersom skolan hade studiedag i dag var vi största delen av dagen i gympahallen och gjorde en rad massa olika aktiviteter.  Tillslut stod jag och ett stort gäng tjejeor och satte i hopp en dans. Tror jag hade mest roligt haha, tänk vad mycket danser man gjorde i skolan och sen visade upp på diverse discon, det var tider det. Dansen blev riktigt bra , än sitter takterna i ;)

Vid två hämtade jag barnen och det var inte helt fel med tanke på vädret. Vi åkte och fikade på systrarna Karlsson med massa goa kakor.

Efter vi fikat var det dags för Ronja att äntligen klippa sig. Skäms nästan över hur längesen det var hon klippte sig, vågar inte ens skriva det här. Men nu som sagt ficj jag tummen ur r....
Ronja tänkte först att hon skulle klippa sig lika korts som Vinnie, men då fick jag faktiskt lägga mig i, inte för att hon inte får ha kort hår men inte som Vinnie. Sen hade hon gärnat viljat ha lika tufft och orange hår som Johanna, men det sluta med en kortare page och orange hårsprej alla glada och nöjda. Nu skulle man bara behöva ta tag i sitt egna hår någon dag. När mina efterlängtade pengar kommer om dom gör det innan jul skall jag beställa tid till Petra.

VÄRLDENS FINASTE PRNSESSA....

Nej nu skall jag inte sitta här mer, snart blir det in till grannen för att se på dom andra granfruarna. I morgon blir det att åka till Olsfors för att jobba på dagiset där. Sen har Ronja sin gymnastik på kvällen. Ha en bra kväll.
Carpe Diem....

VILKET PARTYYYYYYYY!!!

Vaknade i morse klockan nio och då var jag pigg och mådde hur bra som helst. I bland är det skönt att vara nykter haha fast kanske inte just under gårdagskvällen för då hade jag gärna druckit öl.  Men nu skall jag ta en sak i taget.

Jag lämnade Vinnie till farmor och farfar vid fyra tiden, sen åkte jag och Robban hem för att göra ordning oss. Vi fick fint sällskap i shead som kom till oss innan för att ta några öl. Då var jag klent sugen på att oxå ta en öl eller tre. Vid halv sex kom Spillioch gjorde oss sällskap. När alla var färdiga begav vi oss till Krogen för matintag innan Oskars fest. Det blev hamburgar till oss alla då ingen var direkt hungriga :(
Vi träffade Sebastian och Bubblan som satt och värmde upp på krogen, dom åkte dock vid sju med bussen som gck från Bollebygd. Jag var ju snäll och körde så vi behövde inte stressa.
När vi ätit och pratat ett tag satte vi oss i bilen och styrde våran kos mot Göteborg. Killarna satt i baksättet och hade det mysigt med sina öl haha. Väl inne i Göteborg hittade vi tillslut en parkering och tog oss fram till Festen. När vi kom var det redan massa folk och humöret  var på topp. Oskar hade inte det lätt med hinna prata med alla, men jag tycker han gjorde ett bra jobb och räckte till, till alla sina gäster. Det var en salig blanding av människor och det är roligt , speciellt när man är nykter och kan sitta och titta på alla människor.  Vi hade en rolig kväll med alla våra vänner och här kommer det lite bildbevis.

Grabbarna grus....

Mina finaste.......

Oj oj Robban ser redan dragen ut...

Erkänn att dom ser riktigt heta ut.

Oskar blir uppvaktad ordentligt, GRATTIS VÄNNEN!


Rediga tjejor....

HELT GALNA PARTY MÄNNISKOR HAHAH

Mer än så får ni inte veta och se, det behåller jag för mig själv. Nu skall jag ta upp vinnie ur badet och fortsätta städa. Måste fixa lite fint här hemma för denna veckan som kommer har jag fullt upp med jobb och träning.
I kväll kommer RONJA HEM och vi har längtat efter henne varje dag- blir mycket pussande i kväll.
Carpe Diem..


6/3 Och det är Lördag...

I går vaknade jag med bara ett barn här hemma och det fattades liksom nån. Vinnie undrar oxå var hans kära syster har tagit vägen. Tur att hon ringer två gånger om dagen och berättar vad hon gjort.  Efter frukosten gick jag och Vinnie till öppna förskolna en sväng. Han tyckte det var jätte roligt och busade för fullt, personligen kan jag väl inte påstå att jag skratta hela tiden. Men det är trevligt att det finns tycker jag och man träffar alltid nån att tjöta lite med. Roligare än att sitta och glo ensam hemma. Vädret var underbart eftersom det inte blåste något och därmed inte så kallt.

I går kväll tittade jag och Robban på bröllopsfotografen.

Tycker den hade sina mysiga stunder och en del roliga repliker. Inte världens bästa film men helt klart sevärd. Tycker det är lite roligq att alla såna här Svenska filmer alltid skall ha värmländsk dialekt. Är det att man driver med de människorna att dom är lite "bakom" eller är det att dom är helt underbara och har Sveriges goaste dialekt?? Jag får gissa på allternativ två då min syster och mina älskade kusinbarn faktiskt bor och pratar värmländska haha.
Min syster har faktiskt bott i molkom där filmen skall utspelas, fast jag vill få det till att dom bifinner sig i Grums för där ligger fabriken som stinker pest varje gång man åker förbi.  Eller har Molkom en stor fabrik som oxå luktar Maria??? Kommer inte i håg? Var inte så nykternär jag var där sist hahahh

Sen tittade vi på Skavlan och hans fantastiska gäster. Älskar Kat von d och hennes talang för just porträtter. Hade varit helt fantastiskt att bli tatuerad av henne.


I kväll smäller det för Oskars 30 års fest som kommer bli helt bananas om jag får gissa. Men det skall bli jätte roligt att träffa alla och umgås och ha roligt. Vi har planerat att gå ut och äta först och mysa till det ordentligt i goda vänners sällskap. Men jag lovar att komma med uppdatering och bilder i morgon från festen.

Nu skall jag och Vinnie ta på oss och gå ut och njuta i solen.  Trevlig Lördag!
Carpe Diem...

Torsdagen den 4 mars.

Då överlevde man en minst sagt jobbig natt med ledsna och oroliga barn. Sprang upp och ner ur sängen säkert 8 gånger i natt och tillslut gick jag in till fel barn, för jag viste inte vem som grät. Ronja hade hög feber och det gjorde väl sitt till varför hon sov så dåligt. Vinnie vet jag inte om han lite ont i sina öron för han drar i dom hela tiden.  Kan inte pstå att jag var på toppen humör i morse.

Vid tio kom mamma och hämtade Ronja för deras road tripp till kusinerna och moster. Jag är tacksam att hon kunde åka med och hoppas febern går ner för varje timme och att hon får en riktigt trevlig helg. Tänk vad tyst det blir varje gång ett barn åker bort. Man önskar ofta att man fick ha en dag för sig själv och inte behöva ta hand om nån annan en sig själv.  Men när man väl är det saknar man ändå bara sina barn och längtar tills man träffas igen. Jag kommer dock inte vara sysslolös eftersom Vinnie hänger mig hasorna hela hela tiden. Ronja har lovat sin pappa att ringa varje dag och prata lite.

När Ronja åkt gick jag och Vinnie på en liten promenad för att få lite luft. Vi gick in och pratade lite med Anna och Jolie på Fröken Emma och lilla jag. Har fått in hur mycket fina kläder som helst och man skulle lätt kunna köpa en helt ny gaderobb. Man vill ju ha vår nu och ha vårkläder på sig, solen gör ändå at det känns som vi äntligen är på väg.

Är så glad över att äntligen hittat en regnoverall, det bästa man kan ha.

blev ett par tuffa byxor till Vinni. Molo har kanon tuffa kläder som passar bra på dagis.


När vi kom hem  somnade Vinnie direkt och sov i två timmar. Jag fick den briljanta iden att baka muffins. Jag bakar i stort sett aldrig, det är inte min grej. Men i bland får jag mina infall och får för mig att baka som i dag. Fick ett kanon gott recept från Spilli på muffins som jag gärna ville göra. Allt kändes bra och det såg ut att bli succe.


smeten smakade underbart gott som den alltid gör.
Men som vanligt när jag bakar blir inte resultatet som jag tänkt mig i huvudet. Det finns en anledning till att jag aldrig bakar - JAG KAN INTE!  Blir galen att det skall vara så märkvärdigt haha nej jag skall nog hålla mig till sånt jag är bra på.

haha denna bild bjuder jag er på. Ser ut som nån spytt upp muffinsarna. Ok dom smakar som vanligt men ser för jävliga ut. Tror inte du vill ha dessa i morgon Anna ;=)

Tur jag skall ha min träning i kväll så jag kan få göra nåt jag är bra på. Nu har vi tvättat och skall dammsuga innan vi tar det lugnt i soffan. I kväll hoppas jag på en god middag och ett glass öl med min kära sambo. I morgon blir det nog ett besök på öppna förskolan med min prins.

Carpe diem......

Ps har ju glömt lägga upp en bild på min nya bil. Här har ni pärlan.

HEAR WE GO AGAIN...

Sjukstugan fortsätter här hemma och vi är väl inne på v 6 eller nåt sånt tråkigt. I går när vi kom hem efter dagis tyckte jag Ronja lät väldigt snorig och tjock i halsen. Vinnie sov oroligt hela natten och jag fick hämta han vid halv fem in till oss, för att sen bara sova små stunder.
Ronja har i dag haft 39.6 i feber och hon klagar på att hon har lite ont i halsen och huvudet. Hon är livrädd att hon inte skall få följa med mormor i morgon till sina kusiner och vågar därför inte säga att hon mår dåligt.  Är typiskt när hon skall iväg på massa roligt och blir sjuk. Hoppas nu att febern sjunker till i morgon och att den är på sin topp i dag.
Jag känner mig inte heller riktigt hundra, är jätte trött, ont i huvudet och bihålerna . När skall det ta slut? när snön försvinner eller vad??

I dag fick vi trevligt besök av Filippa på morgonen. Hon var oxå lite små sjuk och vågade därför träffa Ronja. Dom startade dagen med att pyssla.

Filippa och Ronja....

Vinnie tittade på när dom målade..

Ronjas häst innan den åkte in i ugnen och krymte i st.

Ronjas och Filippas hästar som krymt och blivit hårda. jättekul!

Har försökt att dammtorka lite här hemma , solen är underbar men man ser varenda damråtta i ljuset. Vinnie sov i två timmar och då kan man passa på att göra lite små pill utan att han saboterar haha. Vid halv tre gick vi hem till spilli på fika vilket var mycket uppskattat. Både med gott att äta och lite sällskap. Nu ligger Ronja nerbäddad i soffan och där får hon stanna resten av kvällen. Tyvärr blir det ingen gympa denna veckan heller för Ronja.

I dag fyller Edvin 1 år och det vill vi givetvis fira med att sjunga ja må han leva , ja må han leva.... Inte klokt vad tiden går fort och i morgon fyller hans mamma och min vän 31 år. GRATTIS till er båda, hoppas ni får två fina dagar och att inte bara Edvin blir uppvaktad.

Nej nu skall jag ta tag i middagen vilket är det värsta jag vet. Hatar att laga mat, tycker inte det är ett dugg roligt. Önskar att nån annan kom hem och gjorde det åt en varje dag. I dag blir det kyckling och ris.
carpe diem......

TISDAGEN DEN 2/3

Trött tröttare tröttast känner jag min nu efter två dagar som dagisfröken haha. Räcker att ta hand om sina egna barn en hel dag för man skall bli trött och nu skall man ta hand om 15 andra barn . Det är barn dygnet runt och inte en lugn stund. Jag är tacksam över att få jobba men jag känner att det frestar på att ta hand om barn hela dagarna. Denna veckan befinner jag mig på skattegården och det är skönt att få vara på samma ställe en hel vecka och inte byta varenda dag.

I går var det äntligen träning igen efter att haft uppehåll förra veckan med risk för takras. Det kändes att vi hållt upp en vecka och jag körde på extra hårt . Alla är super duktiga och ger allt dom har hela passet. I går fyllde även Spilli 30+ och fast vi bor grannar hann jag bara springa upp och ge henne en snabb kram. Ronja hade det bättre hon fick glass och chokladsås haha Den 13 mars då skall vi fira utan barn och killar genom att gå på spa- mumsigt värre.

Helgen tillbringade jag och Vinnie hemma eftersom han var masjuk med hög feber. Inte nåt roligt alls , men men vad skall man göra. Denna helgen blir desto roligare med 30 års fest för Oskar. Ronja åker med mamma på torsdag till sina efterlängtade kusiner. Hon längtar och längtar och räknar dagarna tills dom åker. Hon tycker det skall bli mest spännande att sova borta tre nätter.

I morgon jobbar jag 8-16.00 sen blir det Ronjas barngymnastik på kvällen.
ha det bäst carpe diem....

RSS 2.0