VINNIE !!!

Jaha då var min lille prins sjuk igen och denna gången med jätte hög feber och magsjuka. Jag som trodde vi hade klarat oss från magsjukor , men där fick jag mig. Han har som tur är bara spytt en gång , han har fått det från andra hållet istället och det är tur han har blöjor och inte använder toaletten. Han är otroligt trött hela tiden och orkar inte så mycket innam han måste lägga sig och vila igen. Och på så sätt är han helt underbar att gosa med nu. Han och jag tillbringar all vår tid på övervåningen för att inte smitta resten av familjen. Peppar peppar ta i trä att jag klarar mig nu  bara.


tänk att han varit så liten min prins....
Älskar dig Vinnie vinnie.

I går kväll åkte jag och Challe bort till Jonas på gymet för att kolla läget och fråga om han hade ett datum att ge oss för att köra igång träningen. Hallen där vi skall vara är super grym och det kommer bli kanon bra när allt är klart. Hoppas att vi skall vara i gång till början av april åtminstone. Vi kommer köra step up och Core.

I kväll skulle vi ha haft en mysig Lördags kväll med våra grannar och firat Helena som fyller år på Måndag. Men det sket ju sig ganska mycket och Helena skall ha gäster i morgon och det vore väl dumt om dom skulle bli sjuka igen. Vi får ta det nästa vecka istället. Men i kväll är det 3 milen och Melodifestivalen och det kan bli spännande.

Carpe diem......

UPPDATERING..

Hej hopp nu skall jag ta en stund och blogg medans barnen river runt och är nöjda med livet. Har haft fullt upp här några dagar och inte riktigt haft ork att sätta mig vid datorn.
Jobbade på vitsippan i Onsdags och i Torsdag och det var kul att just var där jag känner så många barn och föräldrar. Ungarna var helt fantastiska och jag trivdes verkligen på den avdelning.

Barnen har peppar peppar klart sig från magsjuka fast det går en ny omgång på Ronjas avdelning ;( hur svårt kan det vara att hålla sina barn hemma tills HELA FAMILJEN ÄR FRISKA OCH SYMPTOMFRIA - varför inte stanna hemma 72 timmar????????Nej då, tydligen är det vissa som lämnar sina barn efter bara ett dygn hemma igen på dagis och personalen får inte neka något barn. Men hallo alla andras barn då, skall dom riskera bli smittade bara för man inte kan vara hemma med sina barn? Och kom inte med det snacket att man inte har råd att vara hemma .... Nej nog om detta, mina barn har klarat sig än så länge. Fast vi har fått allt annat man kan få och tycker det räcker med det. Just nu är väl hälsotillståndet snoriga näsor BARA :)

I Onsdags kväll var jag på krogen med Emma och Anna. Vi har pratat länge om att komma iväg men det har varit svårt att hitta ett datum som passar alla. Men i Onsdags blev det äntligen av. Jag och Anna lärde känna varandra när Ronja och Adam började på vitsippan för ca 4 årsedan. Tycker nog att vi hittade varandra ganska fort och vi hade en del uppdrag ihop som vi kämpade med haha. Emma har jag alltid känt men kanske inte umgåts med eftersom hon är mycket yngre än mig. Jag umgicks mer med hennes bror Niklas. Men på senare år har vi lärt känna varandra mer och mer och jag tycker verkligen om henne. Vi åt kanon go mat och hade förbaskat roligt tillsammans med massa goa skratt. Underbart att gå iväg och ha lite Onsdags lyx utan barn.

Hemma igen var det killarnas staffett i längdåkning. Jag och Robban la oss i sängen och tittade tillsammans, jättemysigt och resultatet kan vi inte klaga på - GULD GUD!!!!!!!! Vilket Os vi har, roligt att vara svensk. Tror aldrig folk har varit så intresserad av längdskidor som nu, själv har jag varit ett trogen fan så länge jag kan minnas.  Är en skidnörd av all de slag haha

I går slutade jag tidigt och tog med mig barnen hem vid tolv vilket var skönt med tanke på magsjukan. Vinnie somnade som en stock och han fick jag väcka halv fyra, annars hade han sovit hur länge som helst. Vi gjorde pannkakor och hade det mysigt utan att göra nåt. Sen bädda vi ner oss i min säng  Ronja o Vinnie brottades och hade kanon roligt.  Vinnie har börjat att brotta ner Ronja så fort han får chansen haha ser jätte roligt ut och han kämpar för fullt.
När Robban kom hem hade han med sig var sitt paket till barnen. Vinnie fick en stor rory racerbil och Ronja fick nåt stort Ben 10 sak med massa små gubbar som förvandlas till monster ??? Ingen anning men hon är inne i en Ben 10 period. Dom var minst sagt lyriska, snäll pappa dom har.


Nej nu måste jag sluta skriver mer i eftermiddag.....

Hej igen, var tvungen att köra mamma till centralen i Göteborg eftersom hon och min moster skall ta tåget till Stockholm i dag. Hoppas dom kommer fram utan massa större förseningar. Ronja lämnade jag på öppnaförskolan tillsammans med Elin, edvin och Maria. Skönt att hon slapp följa med bara för att sitta ibilen, Vinnie sov hela tiden.
När jag kom tillbaka till Bollebygd blev det en mysig lunch hos systrarna Karlsson. Nu skall jag försöka samla massa energi till att ta tag i hemmet och fixa lite helg fint. Vill bara kunna sätta mig i soffan i kväll och njuta .

I går var jag först på tummenliten och hämtade kläder som jag lagt undan . Det blev massa fint, kort kommer senare. Denna gången var det Vinnie som fick mest kläder. Tack Jessica och Martina !
Vid sex var det träning på dagis och det var ett tufft pass dom genomled i går. Men dom kämpar och ger gärnet villket är uppmuntrande. När vi var klara åkte jag och mamma till Fröken Emma och lilla jag på kompiskväll. Kändes väl inte jäte roligt att gå omkring där med gympakläder helt sunkig, men hann inte byta om. Hittadde massa snygga kläder som vanligt. kort kommer senare. Jätte mysigt Anna och Emma, godiset var oxå väldigt gott haha. Nej men det var en trevilg kväll och vi var alla nöjda i går.

Nu skall Vinnie bada och jag skall starta min städdag ;)
xoxo...........



23/2..

I dag har jag jobbat på vårdcentralen hela dagen, känns konstigt att dra upp barnen vid sex-halv sju och ge sig i väg till dagis. Man har blivit  bortskämd med att slippa stressa på morgonen och nu skall man hinna göra ordning sig själv och två barn, kommer ta ett tag innan jag kommer in i dessa rutiner igen.  Min karl är verkligen bortskämd med att bara behöva tänka på sig själv och där blir det inte mycket hjälp.
Har jobbat halva dagen i kassan på vårdcentralen vilket jag precis börjat lära mig och det är jätte roligt. Man måste se till att ständigt utveckla sig själv och kasta sig in i nya utmaningar, kommer nog aldrig kunna vara på ett och samma jobbi 40 år. Blir lite bortskämd på ett sätt när man jobbar på olika jobb att man inte hinner tröttna, samtidigt som varje månad är en osäkerhet ang ekonomin. Men jag får ändå inga pengar så vad gör det om hundra år. Vi hade att göra under dagen och helt plötsligt var klockan 16.oo och dags att hämta barnen på dagis. Tiden går fort.

inte vinnie haha
Vad underbart det är att komma till dagis efter att jobbat en hel dag och möta sina barn. Man saknar verkligen dom och uppskattar dom på ett helt annat sätt när man inte går på varandra varje sekund. När vi kom hem var det mat och sen lite avslappning för barnen i soffan. Ronjas torreksem har blivit ännu värre och hon har i ansiktet, på händerna och nu även på benen. Det kliar och svider och det är alltid värre när hon varit på dagis :( Jag smörjer och smörjer med fet kräm, men jag tycker inte det hjälper.

inte så roligt att ha detta i ansiktet och på kroppen.

Nu har jag badat Vinnie och lagt han, Ronja har fått kvällsmat och Robban sover på soffan -underbart! Själv skall jag snart mysa ner mig i soffan och titta på tv. I morgon skall jag jobba på dagis och det skall bli mysigt. Skall faktiskt vara på vitsippan där jag känner många barn :)
Ha det bra alla glada, kram kram....

Måndagen den 22/2

Fy vad dåligt jag mådde i går, vaknade och kände mig illamåendde, frusen och ont i kroppen. Hade tänkt att städa och plocka ordning här hemma men jag kunde knappt röra mig. Fattar inte vad detta illamåenddet kommer i från, men det gör mig helt utslagen. Barnen hade inte någon rolig dag i går stackarna, får dåligt samvete fy.... Tyvärr kan man inte hjälpa det, låg i sängen mestadels av Söndagen.

I dag är det fortfarande dåligt och ryggen värker sönder mig :( skit skit skit. Tur i oturen var vi tvugna att ställa in träningen i kväll pga snövädret och rasrisken. Tänk vad hemskt om det skulle hända någon
olycka i skolan, bättre att vara på säkra sidan och ställa in passen. Nu behöver jag inte samla krafter till at ta mig ner och köra Core.
Men för er som nu blir besvikna ger jag er här ett träningspass att köra i kväll hemma i vardagsrummet.

UPPVÄRMING:
knäböj 10 vanliga, 10 snabba, 10 djupa med händerna på fötterna osv...
Planka, spänn in magen och håll 1 minut, sen likadant på raka armar 1 min osv...
Sidoliggandeplanka, håll i 1 minut. Sen jobba benet upp och ner 16 st byt sen sida.
Rumplyft. jobba upp på två och ner på två 16st, håll sen kvar där uppe och jobba korta små 16 st. Jobba upp på et och ner på ett 16 st, stanna sen och jobba korta små 16 st....
Sit up på två ner på två 16 st, sen upp på ett och ner på ett 16 st. Spänn magen...
Samma som ovanför men fötterna upp och svanken pressas ner i golvet ...
jobba rygglyft på två 16 st , håll sedan upp överkroppen från golvet och om ni vill lyft även upp fötterna, håll 45 sek. Sen jobba 16 st vanliga rygglyft osv...

Börja sen om från start och göra alla övningar en gång till, avsluta med avslappning . Har ni spikmatta lägg er på den i 20 minuter och njut. Hoppas ni får lite insperation till att träna hemma i kväll.

xoxo......

SNÖ SNÖ SNÖ och ännu mer SNÖ..

Man tror inte det är sant när man tittar ut och ser all snö som bara flyger ner från himlen, samtidigt är det rätt häftigt att vi faktiskt får uppleva en riktigt vinter till sist. Jag är mer än nöjd och längtar som bara den  efter våren och alla fina vårkläder, men jag kan inte påstå att jag sitter och surar över snön. Tråkigt att bollenkollen inte har kvar sina skidbackar , hade varit coolt att fått åka lite skidor i dom backarna igen efter typ 15 år haha.


bilder från balkongen över 1 meter snö, jätte mysigt!

Som sagt i går fick vi ta Vinnie till läkaren efter att jag förståt att han hade ont i sina öron. Läkaren konstaterade att han hade utbuktningar och var röd i öronen och även lite röd i halsen. Han skrev ut pencillin men överraskade mig glatt genom att säga;
- hämta inte ut pencillinen i dag, utan börja först med högläge, nässprey och alvedon och se vad som händer. Blir det inte bättre är det bara att hämta ut medicinen.
Blev jätte glad över att det finns läkare som faktiskt rekomenderar att i första hand inte trycka i våra barn massa skit. Vinne har sovit kanon bra i natt och han verkar mycket gladare och piggare i dag. Ingen pencillin utan bara nässprey och alvedon och det fortsätter vi med. Tror Vinnie är glad att slippa ta den äckliga skiten oxå haha

Ronja har sovit borta i natt för första gången hos en kompis, det är hur stort som helst.  Jag tycker hon är jätte modig ,som snart fem åring vågar sova hos nån annan än mormor och farmor. Men jag är inte förvånad för den ungen är trygg och självsäker i sig själv och är det nån som vågar är det hon.  Självklart skadar det inte att Filippa , Helena och Robert står oss  nära och är som en liten extra familj. Nu kommer väl det bli fler gånger om jag känner dom två rätt haha.



I förmiddags tog jag och Helena på oss och baren massa kläder och gick ut, barnen tyckte det var jätte kul med all snö, medans jag och Helena insåg att det var lite farligt med ras från taken. Vi satte barnen i varsin pulka och Vinnie i vagen sen gick vi och handlade lördags godis. Gud vad jobbigt det var, men vilken grym träning det blev. Drog Ronja i pulkan bakom mig och Vinnie i vagen framför mig, var helt färdig när jag kom hem. Men det var rätt skönt att komma ut liten trots att all snö piskade i ansiktet. Efter det har jag inte sett röken av Ronja haha , antar att hon har flyttat hem till Filippa . Jag och Vinnie sitter bara hemma och väntar på att det skall hända något spännande, jag antar vi får vänta länge länge för i dag händer det absolut ingenting.
I kväll blir det melodifestivalen och jag har stora förhoppningar på Darin och Alcazar och hoppas dom har gryma låtar som går vidare. Sen blir det OS så klart. I går gjorde Anna ett sånt grymt skidlopp och jag hoppas det smittar över till de andra deltagarna att allt är möjligt.

Nu skall jag fortsätta att göra absolut ingenting.
KRAM KRAM

FREDAG!!!

Orkar inte skriva nåt i dag. Är slut efter en vaken natt med en ledsen Vinnie, jobbat, läkarbesök med Vinnie som har ont i örat. Ronja som väntat på att få gå hem till Filippa och sen kalas på kvällen. Nu skall jag bara titta på OS med Kalla och sen förhoppningsvis sova hela natten utan en ledsen Vinnie. Jag håller tummen att Ronja vågar sova hela natten hos Filippa.
Skriver i morgon, GOD NATT OCH SOV SÅ GOTT

BITTERFITTA!

Oh vad jag känner mig bitter  och hjälplös på det svenska systemet som är såååå fantastiskt. Har under alla mina arbetsår betalat in skatt, extra till kommunal och a-kassan för att alltid vara på den säkra sidan. Nu när jag för första gången i mitt 32 åriga liv har blivit arbetslös och behöver använda mig av a-kassan funkar det inte.
Allt verkar så lätt man skickar in lite papper och sen får man börja stämpla och får betalt . VIST! Jag har varit arbetslös sen 30 nov och har inte sett röken av en krona, det är snart tre månader och som det verkar kommer det dröja minst en månad till innan jag ser röken av några pengar. Varje gång jag ringer och undrar hur det går med mitt ärende får jag till svar ; du har inte skickat in de pappret, du måste skicka in det intyget osv.... Kan dom inte från dag ett berätta vilka intyg man måste skicka in och då menar jag ALLA intyg som krävs. Nej det skall vara så svårt som möjligt och göra allt för att slippa betala. Det finns säkert massor av människor som inte alls upplevt det jag upplever och jag kan bara säga Grattis till er. Men för mig går det käpprätt åt helvete. Denna månaden vet jag inte vad jag skall leva på eftersom jag knappt jobbat i januari?
Tänk vad skönt att en enda månad slippa oroa sig över pengar och hur man skall få i hop det. Inte roligt, det blir en hård marsmånad .
Skall skicka in yttligare uppgifter till a-kassan så får vi se vad dom hittar på här näst att jag glömt skicka in. Spänningen är olidlig. 

Sen när jag ändå är igång. Fått höra av en kompis på samma dagis som mina barn att det är föräldrar som lämnar sina barn på dagis trots att dom har magsjuka. Men för helvete hur tänker man då???? MAGSJUKA SMITTAR och jag har inte bett att mina barn skall få det. Vist jag fattar väl att man inte orkar ta hand om sina barn om man ligger och spyr, men då får väl pappan eller mamman i familjen stanna hemma från jobbet och ta hand om sina barn. Eller be en släkting. Vilket fall som helst det är inte mina problem hur ni fixar barnvakt. Men tycker ni på allvar att det är lämpligt att riskera 15 st andra barns hälsa??? vi kommer ju aldrig bli av med magsjukan om inte alla föräldrar tar sitt ansvar och stannar hemma 48 timmar efter magsjukan. Dåligt av er som gör så!!!

Då har bitterfittan gnällt färdigt och skall snart krypa under täcket för att titta på OS.
god natt!

BOKTIPS.....


SNÄLLA GE MIG NU LITE BOKTIPS PÅ BRA BÖCKER.
JAG VET  ATT DET ÄR MÅNGA SOM LÄSER MIN BLOGG OCH NÅN AV ER MÅSTE VÄL GILLA ATT LÄSA BÖCKER. SKRIV PÅ KOMMENTAR ERA TIPS OM NI HAR NÅGRA.
KRAM....

Torsdag..

God dag på er, då var det snart helg igen och trots veckan började motigt känns det helt ok nu mot slutet av veckan. I dag skall jag vara hemma med mina barn och försöka motarbeta alla hemska baciller som härjar fritt på dagis. Det är magsjukor, halsfluss och you name it. Vi brukar peppar peppar ta i trä slippa magsjuka och har inte haft det få flera år, hoppas nu jag inte får igen detta för att jag skrev det.
Nej men allvarligt, kände att om jag inte måste lämna barnen på dagis är det skit onödigt att utsätta dom för detta. Kan trots allt styra ur mycket jag vill jobba än så länge.
I dag skall vi städa och härja runt här hemma så det blir fint till i morgon. Jag skall ge mig på kylen och torka rent och rensa lite. Sen skall det torkas och dammsugas och möjligtvis tvättas som alltid. Jag tvättar säkert fyra-fem maskiner i veckan om inte mer, hatar när det ligger smutstvätt i korgen haha. Nej jag vill alltid ha rena kläder tllgängliga och med två barn och tre personer som tränar är det kanske inte så konstigt at man tvättar mycket.
I kväll skall Ronja rida och denna veckan kan jag följa med igen, låg ju med halsfluss förra torsdagen. Mamma är snäll och kommer ner och passar Vinnie under tiden. Sen blir det lite stress eftersom jag skall vara på dagis klockan sex för att köra Core. Det skall bli kanon roligt eftersom vi fick ställa in det förra veckan - sorry! Sen stressar jag hem och byter av Robban så han kan åka iväg till MMA träning i Alingsås och vi älskar det därför orkar vi haha.

I går jobbade jag i Olsfors igen , tycker det är jätte mysigt att åka dit och jobba men är lika glad över att åka hem till Bollebygd när dagen var slut.  Hoppas det blir fler jobb på dagiset i Olsfors, får väl se om dom ringer tillbaka mig ;) Hämtade barnen vid halv två och sen åkte vi hem och tog det lugnt. Ronja, Filippa och Maja lekte ute i snön medans Vinnie flörtade med HELENA hela tiden. Han försökte få hennes uppmärksamhet hela tiden, det är kärlek det mellan dom. Inte dumt att ha en bonus mamma till granne.

........Är det inte kärlek så sig......

Vid sex åkte jag , Ronja och Filippa ner till deras gymnastik. Jag hade lovat Christina att hjälpa henne på den stora gruppen då hon var själv som ledare. Tror jag blev godkänd av barnen haha, det var jätte roligt. Men jag tror ändå jag håller mig till de lite större "barnen" och håller träning.
Kvällen spenderades framför os, men jag orkade inte titta på hockyn, skall se reprisen fast jag vet
att dom vann. Är lika kul ändå.

Ha en bra dag .......

FETTISDAGEN...

Det var helt underbart att träna i gålr kväll. Hade en sån där dag i går när jag bara inte orkade med gnälliga barn som hängde i byxbenet, hemskt jag vet. Men Vinnie var verkligen på skit humör i går och han var inte nöjd med något, jag skulle bara bära han hela tiden. När klockan var fyra - fem i går kände jag bara ; släpp ut mig här i från. Träningen i går var verkligen min räddning och att bara få komma hemmifrån utan barn. Jag vet att alla föräldrar känner så i mellanåt och man är inte sämre för det, man behöver bara få samla nya krafter.
Träning gick bra och det kom trots sportlovet mycket folk .

Och vad hände i går nu då? Jo Charlotte Calla tog Sveriges första OS-guld. Hur bra som helst och det är klart det skall vara en tjej till att ta guld haha. Marcus gjorde dock ett tapert försök, men han höll inte hela loppet ut. I kväll blir det skidskytte och förhoppningsvis ett nytt svenskt guld.

I morse var jag väldigt trött när vi skulle gå upp, Vinnie vaknade vid fem och var skit pigg . Han satt i sin säng och tjöta för fullt. Tog in han till mig för han inte skulle väcka Ronja och hoppades han skulle somna om. Men icke sa nicke, det blev bara ännu värre. Tillslut fick jag nog och gjorde en vällingflaska och la han i sin säng igen. Han somnade om till slut och vi fick sova till klockan halv åtta.  Kvart över åtta ringde dom och frågade om jag kunde jobba på dagiset i Oldfors. Lämnade barnen vid kvart över nio och åkte sen till byn Gud glömde ( sorry haha) Var på avdelningen med barn från 3-6 år och det gick bra. Skall jobba där i morgon oxå, skönt att vara två dagar på samma så man hinner lära känna barnen lite bättre.

I dag blir det inga semlor för min del eftersom jag inte gillar semlor. Men jag skall nog hitta något annat gott att mumsa på. Är inne i en period då jag vill stoppa nåt i munnen hela tiden. Är ständigt sugen på sött.....
Men hoppas nu nu unar er en semla och skiter i att räkna kalorier - NJUT!

xoxo............

vinnie myser i Ronjas säng!

Måndagen den 15:e

Ny vecka nya tag trodde jag när jag gick upp i morse och kände mig  hoppfull. Men ack den lyckan som vara, Vinnie var inte precis på strålande humör. Han gnällde och gnällde och ville bara bli buren. Näsan rann och han var alldels varm Hur är det möjligt, han har varit hemma sen i Fredags och då menar jag verkligen bara varit hemma. Vi är nu inne på vecka 4 av förkyldningar som tydligen bara går runt från person till person. Blir helt galen på detta och jag orkar verkligen inte mer nu. Har lust att slita av mig håret.  Vi körde Ronja till dagis vid tio så hon åtmisntone skulle komma hemmifrån och träffa lite kompisar.  Sen var det bara hem igen och alla planer jag gjort upp var bara att kasta ut genom fönstret.

Brukar i bland titta på efter tio med Malou,  är riktigt bra med mycket intressant frågor. I dag vill jag tipsa alla små barns föräldrar att gå in på nätet och titta på dagens avsnitt som handlade om just baciller m.m. Det var mycket bra kring mediciner/pencilliner och om vi verkligen skall ha så bråttom med att gå till läkaren. Gå in och kolla!


Själv är jag numera frisk från halsflussen och redo att träna stenhårt i kväll. Känns helt underbart att för första gången på veckor känna sig frisk och pigg på träningen. Skall bli skönt att komma hemmifrån utan barnen några timmar. Sen blir det att kolla OS och heja på Charlotte Calla när hon kör längd i kväll. Heja Sverige Heja Sverige...


I morgon vill jag ha två pigga barn och kunna jobba, håll tummarna åt mig.
xoxo......

.



ALLA HJÄRTANS DAG...


I dag har jag och Robban varit förlovade i sju år, fattar ni sju år det är en hel evighet. Och jag kan än i dag titta på honom och tänka; hur kunde jag ha sån tur att träffa honom och att han blev kär i mig. Vi förlovade oss den 14 feb -03 på stenungsbaden. Jag viste ganska fort när jag träffade Robban att jag ville dela mitt liv med honom och ha allt det där man drömde om som tex barn. Nu har vi två vackra barn och jag kunde inte varit lyckligare. Vi av några vet hur det är att kämpa i motvind och hela tiden få kämpa för det man vill ha. Men vi har överlevt många krig tillsammans och även i mot varandra och jag antar våra kärlek är alldeles för väderfull för att inte kämpa för den. Jag vet att när vi är gamla kommer vi ha världens bästa kärleksrelation och sitta med våra barnbarn och njuta. Jag älskar dig Robert Rosholm och jag ser fram i mot sju nya år tillsammans med dig och barnen. Vi firar våran kärlek än annan helg :) när jag inte har halsfluss.....

Ronja älskar alla hjärtansdag och hon vill köpa en present till alla hon tycker om. I går uppvaktade hon Filippa med en liten sak. Det är inte att hon själv vill ha något utan bara att få ge bort lite kärlek haha den ungen är helt underbar. I dag har hon gjort alla hjärtans dag kort till grannarna och lagt i brevlåderna.
I dag blir det sista dagen att försöka bli helt frisk , för i morgon har jag inga planer på att vara hemma. Jag har massa ider som jag skall ta tag i, i morgon. Har även två träningspass att ta mig igenom i morgon. I kväll skall Ronja dansa och det är lika roligt varje vecka, jag tror jag ser fram i mot det mer haha.

HA EN BRA DAG MED MYCKET KÄRLEK.......

Lördagen den 13/2

Fy vad dålig man kan bli av halsfluss och  det borde därför  vara förbjudet att vara sjuk när man har småbarn att ta hand om. Jag orkar knappt med mig själv och varje gång jag sväljer känns det som att pressa ner en hel citron i svalget. Men samtidigt skall man vara en glad pigg mamma som fixar och fixar till barnen.
Glädjande var att båda barnen var friska, jag misstänker att dom redan haft det . Man måste inte inte behandla med pencillin som alla tror, det förkortar bara sjukdomstiden med 1-2 dagar. I mitt fall valde jag trots allt ta kåvepenin för att inte smitta barnen, kändes som det var rätt beslut denna gången. Men fy f-n vad dålig jag blev av kåvepininen i Torsdagskväll, spyde som en kalv upp det lilla som fans i kroppen. Säger bara ta aldrig pencillin på tom mage för det går riktigt illa.

I går försökte jag bara ta mig igenom dagen utan att ta i för mycket. Barnen var trots allt rätt snälla och lugna, och dom tyckte det var ok att inte få gå ut. Ronja gick igenom mina kläder och skor. Hon prövade typ allt och tyckte det var jätte roligt haha. Jag var likadan när jag var liten, älskade att pröva kläder och göra mig snygg.


När Robban sen kom hem tog han med sig båda ut en sväng.
Det bästa i går var att vi numera fått nya grannar. Robban, Helena och Filippa HAR ÄNTLIGEN FLYTTAT HIT. Känns bra på alla sätt och vis. Jag vet att vi inte kommer springa ner varandra om vi inte vill, vi känner varandra så bra vi det här laget. Tråkigt bara att jag inte kunde hjälpa till med flytten som jag planerat, får ta igen det på annat sätt jag lovar. Men jag är glada att ni är här  och Ronja är överlycklig över att bo så nära Filippa. Kommer bli en bra vår, sommar.

I dag skall jag ta tag i all tvätt som inte blivit tvättad i veckan, kommer gå många maskiner i dag. Sen om jag orkar måste jag dammsuga och vädra ut alla äckliga baciller.Ronja åkte med Robban upp till farmor ocg farfar och efter Vinnie sovit kommer farmor och hämtar Vinnie oxå så jag får vila och bli frsik till Måndag.

Nu har OS äntligen börjat och jag kommer tittat som värsta sportfånen jag är. Tyvärr fick OS inte en bra start då en 21 åring från Georgiern kraschade när han tränade rodeln. Tänk vilket hemskt öde, killen åker iväg på sin livs dröm och största utmaning i livet och dör. Fy fan vad läskigt och så otroligt sorgligt.
Annars tycker jag det är skit roligt och kommer följa det mesta med spänning. I kväll kl 22.00 kommer ett av våra stora hopp i skidskytte med Helena och Ako. Heja sverige.

I morgon är det alla hjärtans dag. Tyvärr har jag inga planer för  Robban i morgon. Men jag kommer att hitta på något vid senare tillfälle när mina pengar kommit.  Älskar ju dig varje dag om året . Men Nåt skall vi göra.

xoxo.....................


HALSFLUSS...

Jag viste det redan i går att jag hade halsfluss, men någonstans hoppades jag att jag skulle ha fel. Men natten var ett helvete och redan i morse bestämde jag mig för att bara springa in på lab och be Marie ta ett halsprov på mig. ´Lite fördel skall man väl ha när man jobbat där i två år haha andra får förmåner på sina jobb. Jag lämnade barnen på dagis och sen sprang jag in och tog provet. Väntade inte på svaret utan åkte ner till skolan för att jobba. Men det var bara att åka hem igen, kan inte jobba innan jag fått pencillin.

För er som inte jobbar i sjukvården skall jag skriva vad halsfluss är.
Halsfluss är en infektion i halsmandlarns som beror på bakterier eller ett virus. Vid halsfluss gör det skit ont att svälja och man kan givetvis få feber. Barn har ofta hosta och snuva. Man behöver inte alltid pencillin utan man kan pröva egenvård först.

Träningen i kväll fick jag tyvärr ställa in, men jag skall absolut ta mig upp till ridskolan så Ronja får rida. Antar att jag inte kan smitta hästarna ;) Måste bara åka till vårdcentralen med barnen och kolla om dom har halsfluss. Misstänker att Ronja har det eller har haft det . Nej nu skall jag bädda ner mig i soffan och fortsätta tycka synd om mig. Skicka gärna lite choklad till mig haha.


xoxo..............

Stackars stackars mig...

I dag har jag en tycka synd om mig själv dag. Är förbanat trött på min näsa som bara rinner och rinner, rethostan som kommer varje kväll/natt, ont i huvudet och nu med ont i halsen. Vi har varit sjuka  i  tre veckor och det verkar ta mig f-n aldrig ta slut. Det värsta är att bacillerna bara flyger/hoppar runt i familjen och då är det inte lätt att bli friska. Vist hade det säkert varit mycket bättre om man bara stannade hemma och inte tränade och stressade omkring på massa saker, men hur skall det gå till?
Känns i dag som jag håller på att åka på halsfluss och det hade väl varit mysigt att få nu till helgen. VILL BLI FRISK NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU........ Erkänn att det är synd om mig.

I dag har jag jobbat i en femma och på fritis med de större barnen. Även i dag blev jag helt chokad över hur skolans klimat är i mellan barnen. barn och lärare - fy! Det som stör mig mest är alla dessa mobiler som eleverna får ha på lektionerna och sitter o pillar på hela tiden + lyssnar på musik. Hur störade är inte detta, tror knappast det blir lättare för elverna att koncentrera sig med all denna störningsmoment. Hade jag varit lärare hade mina elver aldrig fått ha på sina mobiler på lektionerna, men man kanske måste välja sin strider? Det var en tuff dag och mycket intryck , men det skall väl bli bättre och bättre för varje dag.

Eftermiddagen spenderade vi hos mamma och vi gjorde inget speciellt utan bara fika och prata. Tänk vad lyckligt lottad jag är att ha en mamma som jag älskar att umgås med och träffa. Hoppas att jag blir som min mamma och kan hitta den balansen till mina egna barn, att vara först och främst mamma, men även vara deras vän som alltid finns här för dom.  Men jag har ju en bra förebild att ta efter. Kvällen har varit lugn, Ronja fick inte gå på gymnastiken i dag för jag tyckte att hon behövde vila och bli frisk. Barnen har badat och haft det mysigt så jag tror inte hon var så ledsen för det. Nu sover dom gott och det skall snart jag med göra. I morgon väntar en sexa och då blir det väl ännu tuffare.
xoxo.....

TISDAGEN DEN 9/2...

Satte mig precis i soffan för första gången idag och jag känner mig härligt trött i kropp och knopp. Dagen har varit lång och händelserik.
Lämnade barnen på dagis vid åtta i morse, Ronja mådde bättre och ville gärna gå till dagis i dag. Hon var hemma i går och fick vila upp sig en extra dag. Klockan kvart över åtta var jag ner i Bollebygdskolan för att jobba. Tänk vad konstigt att vara tillbaka där man än gång i livet gick som elev, jaja det var hundra år sedan men endå. Blev placerad i en 5:a och jag säger bara HJÄLP, var man sån när man gick i 5:an? Får panik över vilket språk och sätt dom har mot varandra, mina barn kommer aldrig få börja skolan haha . Kan bara konstatera att det är en tuff värld och det är allt annat än lätt att vara barn i dag. Det var en tuff och otroligt händelserik dag på skolan, men jag tyckte att det var jätteroligt. Nu skall jag vara där hela veckan om inget annat händer.

Hämtade barnen strax efter treoch då var båda barnen glada att se mig :) inte ofta det händer kan jag lova. Antar att dom är lite mer nöjda när dom gått lite mer timmar och då är det mysigt att få komma hem. Vi hann knappt komma hem förrän Robban oxå kom hem. Vi har haft problem med min bil som sakta men säkert gått sönder mer och mer. I dag hade vi bestämt att åka och titta på en "ny" bil till mig. Vi åkte ner till Göteborg där Robban hittat en bil på Magnussons bil. Kan nu medela att jag har ännu en "ny" bil, tror det är min 7:e bil sen jag tog körkortet.  Nu är jag stolt ägare till en Honda och det är en väldigt speciell bil kan jag lova. Skall ta kort i morgon så får ni se. Den är så jäkla ful-söt att man inte riktigt vet om man tycker om hur den ser ut eller inte. Jag gillar det haha GRYMT!   Nu har jag popat pocorn och skall inte röra mig ur fläcken.

xoxo..............

BOKTIPS...

Är det någon som har lite bra böcker att tipsa om. Helst verklighetsbaserade eller nåt åt det hållet.

7/2..

Då var denna helg snart till sin ende och det går lika fort som vanligt fast man inte gör något speciellt. I går Lördag försökte jag städa lite på övervåningen men fastnade framför ett tv-program vid namn, himlen kan vänta. Har ni sett detta program? Jag blev helt tagen att av dessa enormt starka människor och deras anhöriga. Det handlade om 5 st människor med en dödlig sjukdom. Man fick följa dessa människor i deras kamp i vardag med cellgiftsbehandlingar och ändå leva ett så "normalt " liv som möjligt. Blir full av beundran över hur dom hade bestämt sig för att kämpa varje liten sekund mot sjukdomen och vägra dö. Tyvärr hann jag inte se klart alla avsnitten. Men mina tankar går till min mamma som kämpa sida vid sida med min pappa som var döende i leukemi. Har alltid haft mamma som min största idol efter allt hon gått igenom och klarat av.

 

Vid halv ett lämnade jag prinsen hos Helena och Filippa som lovat passa honom medans jag körde Ronja till hennes dagis kompis Victors kalas. Kalaset började kl ett och Vinnie brukar sova vid halv tolv- tolv i vanliga fall. Jag fick hålla han vaken till ett så han skulle hinna sova sina timmar. Eftersom Victor bor borta vid tubbared ville jag inte riskerar att han skulle somna i bilen och bara sova i en kvart. Tur man har vänner som ställer upp och snart bor vi grannar och då blir det ännu lättare att hjälpa varandra. Vid halv fyra hämtade jag Ronja igen och dom hade haft det jätte bra på kalaset, men hon var trött och hade ont i halsen. Känns som vi aldrig blir frisaka utan det går bara runt runt.
När vi kom hem väntade mamma på oss och skulle ta med sig Ronja hem till sig. Vinnie sov hos mamma förra Lördagen och i går var det Ronjas tur att sov över hos mormor. Det skulle vara myskväll med chips, popcorn och godis haha.
När Ronja åkte tog jag med mig Vinnie ut och droga han fram och tillbaka  på boben. Han tycker det är jättekul att sitta på den och "köra" och han ser väldigt mallig ut. Sen var den dagen gjord.

I går var det första deltävlingen på melodifestivalen och som vanligt har vi bara skit musik att representera . Tur att vi har en riktig stjärna med i år dolhp, vilken lirare helt grym.


I dag hade vi en väldigt lugn morgon med bara ett barn hemma. Efter frukosten tränade jag i 20 minuter innan det var dags at gå upp och hämta hem min finaste. Satte Vinnie i vagnen och tog en rask promenad upp till höga. Var helt genomsvett när jag kom upp till mamma. Vi åt lite smörgås och frukt hemma hos mamma och bara va. Älskar att vara hos mamma , båda barnen är så lugna och leker så bra där att det känns väldigt avslappnat. Vid ett åkte vi hem för låta Vinnie sovamiddaga. Jag la mig oxå på soffan och halv tittade på Ronjas barnprogram . Skönt med dagar som man bara kan va utan att måste göra en masssa saker.
Vid fyra åkte vi till Ronjas dans fast jag ville att hon skulle vara hemma pga förkyldningen. Men unen är mer envis än en åsna. Hoppas bara det inte blir värre pga detta. Dom är super gulliga när dom dansar och alla har sin egna takt haha.

I morgon skall jag jobba i skolan och det blir väldigt spännade och jag ser fram i mot detta . Skall vara i en sexa på förmiddagen och sen på fritids fram till tre. JAg ser fram i mot detta,i morgon kanske jag dock tycker annorlunda . Nej nu skall jag bara slänga mig i soffan och njuta av tystnaden av två barn som sover. Antar att jag strax sover själv.
kram och god kväll på er.....

FREDAGEN DEN 5/2!

Gud vad trött jag är, hade jag kunnat hade jag lagt mig och sovit en timme utan problem. Men nu går inte det och jag måste hålla mig syselsatt för att känna mig piggare och sen hjälper barnen mig att inte somna med deras tjat och gnäll :)

I går jobbade jag på dagiset igen. Började kvart över sju och jobbade till klockan två, alldeles perfekt tid tycker jag. Vist är det segt att hinna med allt på morgonen men det är bara för att jag fortfarande inte är van vid det. Dagen gick väldigt fort i går och jag var ute väldigt mycket vilket var otroligt skönt med tanke på att det inte var så kallt i går.  Efter jag hämtat mina egna barn på dagis åkte vi hem och fixade mat. Torsdagar är Ronjas riddag och därför hinner man inte med så mycket med tanke på att ridningen startar klockan 16.45.
Vi lämnade Vincent hon Lena och sen var det dags för Ronjas första teori lektion. Jag blev väldigt glad när jag såg att det var Gunnel som skulle hålla i lektionen, hon har hängt i hop med ridskolan typ för alltid. Lektionen bestod i att löra sig vad borstarna hette, hur man borsta, hur man går in till en häst m.m. Tiden går bara så jäkla fort när man är i stallet och eftersom jag har träning klockan sex hinner vi aldrig stanna kvar efter lektionen.



Ronja och Sotis.
Såg att dom hade hoppspecial på Torsdagar tio över sex, skall ställa in min träning nån vecka så jag kan vara med och hoppa FASIKEN VAD KULT! Har inte hoppat på fem år haha så jäkla roligt.

Vid sex hade jag träningen med personalen på dagis. Vi körde riktigt hårt i går och dom tog i uta bara den. Lika roligt som vanligt alltså. Efter passet stressade jag hem för att byta av Robban så han kunde åka till Alingsås för att träna. Ok vi gillar att vara aktiva i våran familj och vissa dagar går det lite till överdrift som i går. Halv åtta kom söta Sofia och satt barnvakt så jag kunde stressa ner och köra Aerobic. Träningen gick ok och det var riktigt roligt att ha Aerobic trots att jag inte håller i det längre.Tror dom som var med tyckte det var kul och var nöjda när dom gick hem. Kan säga att jag slocknade klockan tio i går helt matt.

I dag Fredag fick jag tyvärr ställa klockan fast vi var lediga. Ronja hade tid tjugo över åtta till tandläkaren skit kul. Halv åtta var det bara att gå upp och börja fixa snabb frukost innan vi stack ut till tandläkaren. Ronja är grymt duktig och ligger i stolen som inget, hoppas bara det håller  i sig. Till Ronjas stora glädje hittade tandläkaren en helt ny tand som kommit fram. Dom brukar inte komma upp förrän vid sex års ålderna så Ronja tror nu hon fått en vuxen tand haha. Vinnie behövde inte öppna munnen denna gång utan får kopmma om ett halv år och visa sina tänder. 
Annars i dag har vi bara varit på öppna förskolan och lekt. Det var en bra dag i dag med många kompisar till Ronja och Vinnie så båda var nöjda och även jag.

I kväll blir det bara lugnt som vanligt, kolla på tvoch äta massa godis.
xoxo.........

ONSDAG 3/2

Är överlycklig att man inte var tvungen att gå ut i all den förbanad snö som bara fortsätter kommer. Där fick man sig för att man önskade sig en vinter med snö, nu har vi verkligen fått så vi tiger. Det är väl bara att bita ihop och inse att kommer vara vinter ett bra tag. Sen skall vi gnälla på allt vatten som kommer bli när snön smällter, tur man aldrig är riktigt nöjd för vad skulle man klaga på då?

I natt sov Vinnie fram till halv sex i morse sen började han vakna och bli lite orolig. Jag gjorde ordning en flaska välling och vid halv sju la jag han brevid mig i hop om att han skulle somna om en timme till. Han höll på som en galning i sängen och jag bestämde mig bara för att jag inte skulle prata eller bry mig om han. Till min stora förvåning vaknade jag och tittade på klockan 9.00. Vinnie sov helt underbart gott brevid mig och jag förstod inget, men skönt var det.
Efter frukosten började jag och barnen städa. Vi torkade rent i alla skåpen i köket och tvättade rent kylen och frysen, så nu blänker det fint. Sen tog jag mig an trappan och det var verkligen en skitig historia. Fick skura varje trappsteg liggandes på knä. Sen tog jag väggarna som var fulla med små barnhänder och smutsigt. Det var jobbigare en ett träningspass att skura rent den vita tapeten. Men nu är det rent och fint där med.
Nu har vi tagit en paus så vinnie får sova och vi äta mat. Sen har vi barar resten av huset kvar :( men det är lika bra när vi är i gång. Kommer kännas underbart i kväll när man lagt barnen och bara får sätta sig i soffan o njuta.  Tvättmaskinen går dock för fullt nu, som vanligt.

I kväll har Ronja sin barngymnastik och det lägtar hon efter. Dom har verkligen kanon kul på gympan och är jätte duktigt. Själv borde jag köra lite konditionsträning under tiden, men jag är fortfarande inte riktigt bra så jag låter nog bli haha.

Nu skall jag och min prinsessa äta mat och sen måla i hennes målarblock.
xoxo...

MADONNA...

kakmonsteret....

TISDAG 2/2-10

I dag vaknade vi tidigt , tyvärr har Vinnie slutat att sova till åtta halv nio på morgonen. Men det är lika bra det nu när man skall upp tidigt på morgonen och iväg och jobba. Finns inget värre än att behöva väcka sina barn på morgonen när dom sover så gott.
I dag hade vi inte bråttom utan kunde ta det lugnt och behöde inte åka till dagis förrän vid halv tio. Är väldigt skönt måste jag erkänna att bara gå runt och små lalla lite. Jag får alltid massa gjort på morgonen oxå och det är ju bra.
I dag var en väldigt viktig dag då jag hade min första arbetsinterjuv någonsin. Har sökt ett väldigt intressant jobb i Alingsås på en barnmorskemottagning. Kan ni tänka er vilket roligt jobb? Man jobbar tillsammans med barnmorskor, läkare och tillsammans med dom får man assistera vid gynunsersökningar, insättninga av spiraler, aborter, venprover, fosterdiagnostik och att sitta i kassan. Tycker det låter super spännande och blev jätteglad när dom ringde förra veckan och ville att jag skulle komma på interjuv. Vid elva i dag var jag framme och konstigt nog inte ett dug nervös. Trodde jag skulle vara super nervös eftersom jag aldrig gjort det innan.  Men jag tänkte att i vilket fall som helst är det en grymt bra erfarenhet att få vara med på en arbetsinterjuv.

Det var tre stycken kvinnor med på interjuvn. Enhetschefen, en barnmorska och en undersköterska. Gud vad konstig det är att prata om sig själv och bara lägga fram sina goda egenskaper. Hade nog varit lättare att sagt dom dåliga. Dom frågade en massa olika frågor som:
- Vad gör du om 5 år?
-vilka är din bästa egenskaper?
- Vad kommer du tillföra på din arbetsplats?
- Hur fungerar du i en stressad situation?
Och en massa fler frågor i den stilen. Inte det lättaste kan jag lova men väldigt lärorikt. Jag inser att det är kanon många som sökt jobbet, men att få kommit så här långt känns skit bra och jag är super nöjd vilket som. Men håll gärna tummen för mig.

Vid ett var jag tillbaks på dagis för att jobba några timmar. Var väldigt lugnt och det var inga problem att jobba eftermiddag trots att man varit ledigt på förmiddagen. Vid fyra hämtade jag barnen på dagis och då var dom faktiskt glada att se mig. Vinnie var väldigt trött och lite små gnällig när vi kom hem. Men nu är han piggare och leker för fullt. I morgon skall jag vara hemma med mina små barn så dom får vila lite och med tanke på vädret känns det skönt.

puss på er....


UPPDATERING...

I Fredags kväll fick jag världens värk i magen, som tur var var Robban hemma och tog hand om barnen. Är en hemsk känsla att det bara kan komma attacker när som helst utan förvarning.  Krampen höll i sig i mer än två timmar innan det släppte, så det var en av det värre slaget. Var bara att sätta sig i duschen under skolhett vatten och proppa i sig starka värtabletter. Fy fan säger jag bara, det gör så in i helvete ont att jag tror jag skall gå av. SKIT ENDOMETRIOS!

På Lördagen 30/1 när jag vaknade var jag minst sagt groggy efter värktabletterna, men jag fick sov morgon och kunde sova ut. Hela Lördagen var vi inne pga kylan och att hela familjen var förkylda och tyvärr fortfarande är.. Jag kände mig helt orkeslöst och trött. Men under dagen blev livet lite lättare och ju närmare kvällen led desto bättre blev det ( pga ölen kanske haha) Vid fem lämnade jag Vinnie hos mamma som var snäll nog att ta hand om en förkyld hängig kille så mamma Jessica kunde ha lite sovmorgon på Söndagen. Vid halv sju dök Helena upp redo för en kväll på krogen. Hon fyllde år för inte allt för längsen  och det var vi ju tvugna att fira. Strax efter Helna kom det två party sugna brudar till, Charlotte och Frida. Det var helt underbart med en tjejkväll och det var verkligen behövligt för min själ..

Ronja ville oxå vara med på tjejkväll, så hon sminkade sig och gjorde sig fin.

Heta sexiga Challe, en Ronja som myser och Djuriska Frida... Vilka brudar!

Helena med en Öl så klart - SKÅL!

FINASTE !!!!

Vid tio tog vi på oss alla förbanade vinterkläderna eftersom det var svin kallt ute och gick till krogen. Det var redan fullt med folk när vi kom dit och alla var på topp. Vi dansade , drack gott och träffade mycket roligt folk. Tror alla vi var skit nöjda med kvällen trota att den slutade olika för oss alla hahah ..... Men det är riktit kul att gå till krogen när dom anordnar lite trubadur och underhållning. Blandade åldrar som vanligt och det är ju oxå roligt.
Vågar tyvärr inte lägga upp bilder från krogen för då blir jag väl hotad av enstaka människor ;)


I Söndags sov jag nästan till halv elva, kom inte ihåg när jag gjorde det sist och det var helt underbart. Kände mig lite seg efter krogbesöket men det var det värt. Vid halv tolv åkte jag och Ronja upp till mamma för att hämta hem lillemanen. Mamma hade bakat sockerkaka och gud så gott det var, åt upp halv tror jag med ett glas kall mjölk. När vi kom hem igen var jag tvungen att sov lite till och sen hade den dagen gått.
Vid halv fem var det dags för Ronja att dansa. Hon tycket verkligen det är jättekul med dansen och det gick mycket bättre denna gången. Jag satt och läste unde  tiden hon dansade. Efter dansen hämtade vi killarna och åkte upp till Kerstin och Rolf för kvällsmat. Helt perfekt att bjuda hem sig till andra på Söndagsmys tycker jag. Vi åt massa gott och var mer än mätta när vi åkte hem.  Tack tack!

I går Måndag 1/2 bytte jag karriär och blev dagisfröken. Jobbade på skattegården och avdelningen solen. Det gick bra och barnen var väldigt snälla och inte så många till min fördel att lära mig allas namn.  Dagen gick fort och jag lekte och dansade med barnen. Vid fyra hämtde jag mina egna och sen var det fort hem för att fixa mat innan träningen.  Barnen var trötta efter en lång dag och jag var väl inte heller i topp form . Förbanabde  förkylning som aldrig tar slut, man orkar ju ingenting.
Träningen gick inte alls som jag ville och jag inte alls nöjd tyvärr. Men nästa vecka skall jag vara mer med i huvudet och inte strula till det så mycket.

xoxo............

RSS 2.0