LÖRDAG...

Vad sklnt det var att få komma hem och sätta sig i soffan . Har jobbat på Fröken Emma i dag och det var full rulle i dag, rean har fortsatt och man kan verkligen göra gryma fynd då kläderna är så ny fortfarande. Snart kommer det att bli en skoaffär på Fröken emma och det kommer bli toppen bra, då den enda skoaffären i Bollebygd inte är mycket att hänga i granen om man säger så. Camilla kommer ta in massa bra skomärken .

När jag kom hem var barnen redo att åka in till Borås för att leka på Leos busland. Ronja och Vinnie har varit där med mamma men det var första gången för mig och Robban. Det var riktigt fint och det var otroligt stort. Massa spänande saker att göra. Vinnie var riktigt modig och ville givetvis inte vara på den lilla avdelningen utan skulle vara överallt och pröva det olika roligarutschkanor. Innan vi åkte kom Leo ut och hälsade på alla barnen och Ronja fick en stor kram.
Vinnie ramlade givetvis och slog i munnen och började blöda men han bryde sig inte utan det var mer jag som var rädd att han slagit i sin tand, men det gick bra. Roligt var det och alla var nöjda.

Vi avslutade med att äta på Max innan vi åkte hem.

Vad har hänt annars i veckan? I Onsdags var det sol och skönt väder, jag och barnen tog med farmor till Alingsås för ett besök på nolhagaparken. Har inte varit där sen Ronja var alldles liten och då hade hon inte mycket glädje av det. Men denna gång kunde både hon och Vinnie ha roligt med både djuren och på lekplatsen.
Jag har ända sen jag kommer ihåg älskat grisar och alltid viljat ha en liten minigris hemma. Men dom grisarna som fanns där var kanske inte de gulligaste jag sett, två av dom var helt enorma. Har inte sett så stora nån gång innan. Vi klappade och myste med djuren, sen åt vi glass i solen. Sen tog farmor med sig Vinnie på en liten promenad medans jag och Ronja besökte lekplatsen.






När vi kom tillbaka till Bollebygd hade båda barnen somnat i bilen och sov gott . När dom vaknade blev vi bjudna på grillade hamburgare hos Lena och Conny. Det är alltid mycket godare med grillat och när man kan sitta ute och äta.
Dagen avslutades med att hela familjen badade men jag skall inte ljuga och säga att det var varmt i vattnet. Tycker redan att det börja bli kallt i vattnet, fy !
här badar vi. hemma hos farmor/farfar.

Vädret har verkligen inte varit med oss, utan det har väl mer eller mindre varit grått och regningt. I Torsdags blev vi nerbjudna till gulliga Frida och hennes söta tjejor Alva och Elie. Våra barn har inte träffats så jätte mycket , men det gick kanon bra. Ronja och Alva är lika gammla och Vinnie och Elie är födda samma år, men det skiljer väldigt mycket i mognad på dom två haha. Vi fikade och tjötade och slog ihjäl två timmar.
På eftermiddagen och åkte jag ner med barnen till idrottshallen så dom fick springa/leka av sig medans jag och Challe träänade på vårat step och Core pass, KOMMER BLI HUR BRA SOM HELST. Känner mig skit taggad inför höstens pass och kommer att ge allt för att ni som kommer skall bli nöjda och lika laddade som jag.
Här får ni smygtitta lite på vad som komma skall, håll till godo.


I går Fredag, regnade det så mycket att man inte kunde gå utanför dörren. Jag fick mig ett ryck och satte i gång att städa i barnens och vårat sovrum. Det blev röjning i barnens leksaker och jag fick rensat ut massa kläder ur mina gadrobber. Är alltid lika skönt efteråt man rensat bort kläder man inte använt på 6 månader eller mer. Har blivit riktigt duktigt på detta numera. Desto större anledning att fylla på med nytt oxå , smart va?
JAg damtorkade , plocka ordning och dammsög innan jag tvättade golvet -skönt!

Efter att Vinnie sovit middag kom mamma och hälsade på. Jag hade lovat Ronja att åka in och äta på Mc så det gjorde vi tillsammans med mamma. Kände bara att vi var tvugna att komma ut och hitta på nåt efter att bara varit hemma och städat.
Vi shoppade lite små saker på Hm och sen blev det lite leksaker på ekohallen till barnen.  Alla nöjda och glada .

Nej nu skall jag umgås med mina barn innan det är dags att slänga dom i säng. I morgon skall det regna igen och jag tror vi tar ett besök på Borås badhus eller nåq annat roligt.

Trevlig kväll xoxo....

TISDAG !!!

Skall försöka göra två saker samtidgt om det går, blogga och titta på när Linus hoppar höjdhopp. älskar att titta på friidrott och speciellt nu när det är en lite större tävling.

I går trotsade vi alla molnen på himlen och åkte och badade, måste ju ta alla chanser man får . Hade världens magvärk på morgonen med med lite värtabletter vågade jag mig ut. Vi fick trevligt sällskap av våra grannar så barnen hade roligt med varandra. Vi fikade väl mest skall jag erkänna haha och det blev inte mycket till badande, men vi fick en mysig dag på stranden vilket aldrig är fel.
Tyvärr blev jag stucken av nåt bi, geting eller jordgeting och helvete vad detta lilla lilla djur gör ont.
bi geting jordgeting

Under kvällen började armen värka mer och mer och det sved nåt så förbanat där den stack mig. Men man vet ju aldrig hur långt efter det gör ont så jag brydde mig inte så mycket om smärtan.

På kvällen gjorde jag och Challe färdigt vårat gemensama Core pass och det kändes kanon bra och vi hann nästan klart med all musik oxå så nu känns det som man är en bra bit på vägen. Kan säga att denna kropp är i ett stort behov av core-tränng.

I dag när jag vaknade gjorde armen fortfarande ont och hade svullnat upp så jag ringde vårdcentralen för att höra vad dom tyckte jag skulle göra. Det blev ett besök hos läkaren som tyckte jag skulle vara mycket uppmärksamad på min arm så den inte blev mer svullen för då blir det pencillin. Nu skrev hon ut cortison kräm som jag skall smötja tre gånger om dagen i tre dagar och sen två gångeri tre dagar osv, för ett litet jävla stick.

I dag har jag jobbat på fröken emma och det har varit full rulle vilket är roligt för tiden går så mycket snabbare då. Nu är jag äntligen hemma som sagt och skall försöka få min karl till att grilla lite god mat till mig mumsigt!!!

Ha det bra xoxo...

Underbara Söndag!!!

Oh regnet bara öser ner lala lala inte mycket att säga om, har väl gjort som resten av folket i dag STÄDAT och fixat här hemma, bäddat rent i sängen och donat - skönt. Jag har ju jobbat hela veckan så det var behövligt med en städdag här hemma, och bättre att slösa en regn dag på detta än en solig vacker dag.
Vi har varit ute en sväng med regnstället på och det var väl inte jätte mysigt men man måste ju få lite frisk luft och barnen behöver komma ut lite. Men som sagt det blev bara en snabbis ;)


I Fredags efter jobbet var det alldeles tomt när jag kom hem, Ronja skulle sova hos mormor och Robban och Vinnie hade inte kommit hem . Hade ingen lust att ställa mig och laga mat och när väl killarna kommit hem bestämde vi oss för att köpa hem mat från krogen. Det var riktigt gott och skönt att slippa stå vid spisen efter flera timmars jobbande.
Kvällen avslutades till filmen Farsan . Riktigt mysig film .

I Lördags var det sista dagen för denna veckan på Saga form. Var helt dött med folk men på nåt sätt lyckades vi fördriva tiden ändå .
Klockan fyra kom min älskade familj och möte mig utanför jobbet, vi åkte till en jätte stor lekplast som jag tyvärr aldrig lyckas komma ihåg namnet på. Barnen och vi lekte och hade det jätte mysigt. Roligt att vara iväg alla fyra för en gång skull.
Efter allt lekande blev vi hungriga och åkte ner till stan för att äta pizza på Granada eller vad det nu heter. Skit goda pizzor och alla blev mätta och belåtna.

När vi fåtta båda barnen i säng var det dags att se kvällens film som blev snabba cash som jag säkert är den sista att se. Och nu blir jag väl slaktad, men whats the deal med Joel?? Alla har snackat om hur snygg denna killen är och bla bla - vist han är inte ful men absolut inte så snygg som alla har sagt. Jag tycker inte  han var snygg och filmen var väl så där, sevärd men inget mer liksom. Ok nu kan ni bua åt mig haha.


Snart kommer fina Spilli hit som äntligen kommit hem efter en vecka i Åsa, fast hon åker i från mig igen i morgon - snyft! Men i dag blir det en öl och massa mys åtminstone.
Skall snart fixa lite mat  om bara golfen på tv kunde bli klart någon gång :)

xoxo.....

TJENA HALLO!!!

Jaha då närmar vi oss slutet av veckan och det är ju aldrig fel, I morgon skall hela världen gå på Pink och se den coolaste bruden i stan. Men jag har ingen beljett :( stackars stackars mig snyft! Men jag vet att ni som skall dit kommer få en grym kväll.

I Tisdags efter jobbet åkte jag hem till Challe som bjöd på en god middag, vilket var mycket uppskattat. Vi satt hela kvällen och fixade musik till höstens step pass och det kommer bli riktigt grymt.  Skall bara få allt att stäma och lägga in låtarna i rätt ordning.
I går efter jobbet var jag helt slut och hade världens huvudvärk, så när klockan var nio gick jag och la mig . Är inte roligt man jobbar hela dagen och hinner aldrig träffa sina barn, tur att det bara ä tillfälligt skulle aldrig kunna jobba såna tråkiga tider. Men ett jobb är ett jobb .

I dag har det varit helt ok på jobbet, har läst ut den bästa boken jag läst på länge och jag rekomenderar den varmt till er som inte läst den.
Det tog mig tre dagar sen var boken slut, kunde inte lägga den ifrån mig.
Ni måste läsa den.
Efter jobbet åkte jag upp till mamma för att hämta mina barn som var där . Min syster och Anton är här på besök och Ronja ville givetvis inte åka ifrån Anton. Men i morgon har hon en hel dag med honom och sen skall hon sova över hos mormor.
Vid halv åtta möte jag Challe nere i gympa hallen för att göra vårat step pass. Blev helt bra och vi kände oss skit nöjda när vi 1 1/2 timme senare lämande hallen. Nu hoppas jag att det kommer riktigt många som prövar stepen till hösten. Vi skall allt få er att kämpa det lovar jag.

Nu skall jag snart lägga mig för att sova sen blir det jobb i morgon igen.
kram kram

LISEBERG LISEBERG...

Jag och Vinnie gick upp klockan åtta och försökte inte väcka resten av familjen. Jag duschade och sen åt vi en god frukost tillsammans, men den kom ut lika fort igen på Vinnie :( Vid nio var hela familjen vaken och det fixades och donades. Mamma kom vid tio och hämtade lilleman som ännu en gång fick stanna hemma när familjen åkte till Liseberg. Skönt att slippa tänka på mat/sov tider och när han inte är 100% ville jag inte ursätta han för det.

Vid kvart i tio var alla klara och vi väntade på tåget som skulle ta oss till Göteborg.
Snygga brudar Redo.
Resten av gänget..
PÅ TÅGET förväntansfulla tjejor..

Många kom samtidigt som oss  eftersom Lisberg precis öppnat så det var kö att komma in. Men det var helt ok, för barnen var på gott humör och det sprang omkring kaniner som hälsade på alla barnen.

När vi väl kommit in och några varit på toa och vi fått köpt våra åkpass var det bara att börja åka. Barnen åkte lilla lisebergsbannan eller vad den nu heter själva. Tänk att dom blir så stora att dom kan stå i kö själva och fixa att åka själva. Dom tyckte det var kanon roligt.
Vi åkte lite små saker innan det var dags att testa bergodalbanan med tjejorna. Förra sommaren gick det så¨där bra när Ronja åkte den, men hon ville pröva den igen så vi ställde oss i kön.
Både Ronja och Filippa älska den, dom åkte den tre gånger, och jag måste ju ändå säga att den är lika härlig varje gång haha.
Som sagt vi var där en hel dag i tio timmar så vi hann åka en hel del på dessa timmar. Självklart spelade jag lite men jag brukar aldrig vinna nåt större, men i går var det tydligen våran tur att vinna för vi vann på allt vi spelade. Till slut våga jag inte spela mer haha.
Ronja och sin säl.
Dagens vinst...

Vi hade skit roligt hela dagen och hela kvällen, vi åkte, åt och drack. Tyvärr blev det lite kallt fram åt kvällen men det var väl vi som hade dåligt med kläder oxå + att man var rätt trött. Det var inte alls farligt med folk och inga större köer. Kan tänka mig att denna veckan kommer vara kaos med folk.  Tror alla vara super nöja med besöket på Liseberg och vi var väldigt mycket fattigare.

BILDER:







Parken stängde tio och vi var väl där i från vid tjugo över tio. Vårat tåg skulle inte gå förrän 22.56 så vi hade inte speciellt bråttom, men barnen var trötta och det var kallt så vi var väl vid tågstationen vid 22.35. Vi satt och väntade med en massa andra människor som oxå skulle hem och klockan gick och blev plötsligt 23.00 och inget tåg syntes till.
Helt plötsligt hör vi i högtalarna nåt om tåg-sabotage-buss och ingen fattade nåt. Men alla gick upp från "undergjorden" och försökte få fram om det skulle komma en buss och hämta oss sitället men det fanns ingen att fråga . Barnen började bli oroliga och ledsna och ville bara hem, alla hade panik och yrade runt och undrade om det skulle komma nån buss eller om vi skulle behöva ta oss till centralstationen.
Min karl ringde runt till Sj och försökte få några klara svar om vad som gällde. Kände ur jag bara blev mer och mer förbanad över situationen och speciellt när man hade en orolig dotter i knät. Till slut fick Robban veta att nån hade saboterat vårat tåg och då hade dom satt in en extra buss, men sen hade tydligen dom fixat tåget och ställt in bussen. Problemet vara bara att dom hade inte haft "tid" att få ut den informationen till oss stackare som stod borta vid liseberg och väntade, så tåget hade bara kört förbi. VILKA JÄVLA IDIOTER!!!!!!!!!
Klockan kvart över tolv kom det äntligen en extra buss som hämtade upp oss 20 tal personer som var trötta, frösna och förbande. Vi var hemma klockan kvart i ett istället för halv tolv. Många skulle jobba dagen efter och det var små barn som var helt förstörda. SJ - ta er i röven.... Kommer aldrig mer åka tåg och jag kommer alltid köra bilen istället. Så mycket för att värna om miljön haha.
Vilken avslutning på en lyckad kväll :(

I dag sov vi till halv elva, men jag är fortfarande trött och fryser hela tiden. Kommer inte att göra allt för mycket i dag inte.
I morgon skall jag jobba igen och det skall bli skönt faktiskt att få gjort min sista VECKA på saga form. Annars hade jag nog haft ångest men nu vill jag bara få gjort denna veckan. Hoppas ändå att vädret blir bättre och att solen tittar fram i veckan. Kommer bli en väldigt lugn vecka, skall försöka komma igång med träningen och börja förberedda mig för höstens pass. Det går snabby och snart börjar vi med träningen :) skall bli underbart.

Ha det bra kram kram xoxo....


 



17/7

I Lördags var det jobb som gällde och jag kände mig  ganska mör efter i Fredags. Barnen var med Robban hos farmor och Farfar. Jag hade hur mycket som helst att göra på jobbet och tiden bara rann iväg vilket alltid är positivt.
Vid tre hämtade jag barnen och då sov Vinnie. Han hade varit lös i magen och det hade bara runnit ur magen på han. Ätit hade inte gjort och jag kände bara , jaha nu var det dags igen. Denna ungen blir aldrig frisk, han åker på det ena efter det ena och hinner inte landa mellan sjukdomarna.

När vi kom väntade Filippa på Ronja och dom började leka med en  gång, jag och Vinnie gcik in och tog det lugnt. Han försökte äta men det kom ut med en gång.  Trodde först att det kunde vara att han druckit massa vatten när vi var och bada men han är fortfarande lös i magen i dag ( måndag). Hela eftermiddagen var vi ute på lekplatsen och bara njöt av det härliga vädret och trevliga grannar.

XOXO....

FREDAGEN DEN 16:e

I Fredags var det inte klar sol på himlen men det var varmt och vi bestämde oss för att åka och bada och njuta av värmen. Mamma som varit sjuk över en vecka kände sig bättre och följde med. Det var inte mycket folk och som sagt det var ganska mycket moln på himlen, men det var skönt att bara ta det lugnt och leka i vattnet.
Barnen hade roligt och jag fick njuta lite av min bok.


UNDERBART UNDERBART.

När vi kom hem var Vinnie helt slut som inte sovit nåt på hela dagen och han somnade i sin säng på studs. Ronja låg i soffan och vilade och jag satte mig på balkongen och läste klart min gryma bok (pepparkakshuset).
Vid fyra var det dags att duscha och göra oss i ordning inför kvällens äventyr. Vid fem kom farmor och hämtde Vinnie som inte fick följa med oss. Han får allt vänta några år.
Vid halv sju satt vi på en filt inne på trädgårdsföreningen spända inför kvällens artister. Vi hade med oss kyklingsallad, bröd, dricka, chips och cholkad och hade en fantstiskt kväll i solen.
Givetvis dog mitt batteri i kameran så inte ett enda kort fick jag SNYFT!

Melissa Horn var helt jäkla fantstisk, vilken tjej , vilken röst vilket intryck hon ger, får gåshud bara jag tänker på det. Ni som var där vet vad jag menar. Hennes röst och texter går rakt in i själen. Hon var helt grym.


Laleh var oxå jätte bra men tyvärr hade min dotter fått ont i stt ben och var lite orolig under tiden då hon sjung, så jag var inte jätte fokuserad när hon uppträdde. Ronja var redan då klockan åtta helt slut efter en lång dag och inte sovit nåt på dan.
Vi hade varit dåliga på att förklara hur kvällen skulle bli oxå så hade bara trott vi skulle kolla på Lasse och hon undra varför han aldrig kom. Inte lätt när man bara är 5 år, nu vet vi att hon var för liten för att följa med på en sån här låmg tillställning.


När Lasse väl började spela blev det full rulle alla sjung med i hans texter och det var magiskt som alltid när Lasse intar scenen. Skall erkänna att alla låtar inte är lika bra , men när de gamla goda låtarna kommer blir man helt lycklig och att få se detta live är coolt.
Ronja orkade dock inte vara kvar hela spelningen så vi missade slutet vilket var synd, men vad gör man inte för sina barn och jag o Robban har ju sett han förr så det var ändå ok.
Ronja var nöjd men hade helst bara viljat se Lasse.


Nästa gång blir det Liseberg och hoffmaestro, skall bli grymt och annorlunda.


xoxo...

15 JULI!

Kanon väder det blev i dag då - not! Men skit samma det är helt ok med sån här dagar oxå, bara det inte blir flera dagar på raken.
Vi kom precis hem från Fröken Emmas stora REA på 50% på allt i butiken. Köpte mig två kläningar från
Saint Tropez, tycker verkligen om det märket. En vit och en svart blev det haha jag är så rolig med fina färger eller inte. Men bättre att ta det man trivs i.
Ronja fick sig en pjasmas och en vindjacka från Helly Hansen och Vinnie fick ett par mysbyxor och en peketröja.
Sen åkte vi till biblioteket och lånade lite böcker att läsa för Ronja på kvällarna. Nu är vi hemma igen och skall snart fixa mat innan Vinnie skall sova middag.


Vinnies kläder...'


Ronjas kläder...


Mina kläningar...

I går var vi på stranden hela dagen och det var helt ljuvligt. Det var bara jag och barnen och dom hade det så roligt och badade i tre timmar. Fick tvinga upp dom för att dricka lite och äta nåt . Är helt underbart att ha barn som gillar vatten och inte är rädda . Vinnie som varit dålig nu i flera dagar blev på jättebra humör och njöt av att plaka i det varma vattnet.
Nu hoppas vi på stranden i morgn oxå. Tycker dock inte att jag blir nåt brun i solen, men det måste väl fastna nån jäkla solstråle på denna blek/feta kropp haha. Ronja blir härligt brun , så jag får väl göra som henne leka i vattnet hela tiden.

När vi kom hem möte vi mamma och gick till glassbaren och köpte glass. Säger bara fy fasiken vad mycket glass man äter hela tiden, jag som inte ens gillar glass så mycket äter det hela  tiden. Nej det går inte bra att hålla vikten på sommaren, men skit samma så länge man njuter av det man stoppar i sig. JAG LEVER BARA EN GÅNG OCH DÅ SKALL MAN VÄL NJUTA!!!!!
Men till hösten då blir det hårdträning.

Nej nu skall vi äta nåt, ha dey bra xoxo...

ONSDAG 14/7..

Vart tog solen vägen då? Skulle bli fint väder i dag ju om man skall tro tidningarna, men just nu är det väldigt molningt. Men det är åtminstone behagligt nu och man kan göra saker utan att rinna bort.  Får väl se om några timmar om det klanar upp och solen tittar fram.


I går vaknade jag av att mina mage värkte som bara den, det värsta är att jag känner precis vart mina blåsor sitter för dom gör så förbanat ont. Har haft mer och mer ont de senaste veckorna och i går kände jag att nu hjälper det inte längre med alvedon. Jag får lite panik när jag känner smärtan och inte riktigt vet om det kommer att bli krampanfall eller om det bara kommer stanna vid den kraftiga värken. Jobbigt som fan!
Eftersom Vinnie fortfarande är dålig och knappt ens druckit de sista och inte ens viljat ha glass kände jag att det var lika bra att ringa vårdcentralen för oss båda.
Mamma hade ju fått halsfluss och därför viste jag inte om Vinnie oxå hade fått det.  Vi fick tid klockan tio och kvart över tio. Fattar inte dom som säger att dom aldrig kommer fram till Vc och aldrig får tider. Jag kommer alltid fram och får alltid tider samma dag och tycker det funkar jätte bra.

Jag viste att min läkare inte var där och att nästan inga läkare vet nåt om endometrios, vilket är väldigt synd. Men jag hade ingen lust att åka in till Borås bara för värktabletter. Får boka en tid efter sommaren istället till gyn. Vill bara att dom skall ta bort min äggstockar, men det är inte så lätt att få dom göra.
Vinnie hade inte halssfluss, men han hade virusblåsor i hela munnen. Längst insidan av kindorna, i gomen, ner i halsen och hela tugan. Inte konstigt han knappt vill dricka och ännu mindre vill äta, måste svida och göra så förbanat ont. Han drabbas alltid av nåt den ungen och då skall det vara av värsta slag. Men man blir lite orolig när han bara använt en blöja på hela dagen och det bara var lite kiss i den. Men men får försöka få i han lite dricka och ha koll, mer kan man inte göra.

Efter besöket hos doktorn åkte vi hem till mamma och hälsade på henne. Mamma kände sig lite piggare i går men fortfarande väldigt trött. Stackars mamma, hela semestern blir förstörd.
Mamma följde med oss och plockade jordgubbar i hyssna. Det fanns faktiskt massa jordgubbar och dom var skit goda. Tyvärr regnade det när vi kom fram och skulle plocka och jag hade givetvis inga regnkläder med mig. Men vi plockade en då och fick massa goda goda jordgubbar. Ronja tyckte det var jätte kul.


När vi kom hem var det dags att ta tag i hemmer lite. Barnen satt i soffan och slöade medan jag dammsög och plockade ordning, hann även med att tvätta lite kläder. Tycker jag tvättar varje dag men det är jag väl knappast ensam om.
Eftersom jag tagit värktablett blev jag otroligt trött och försökte vila en stund på soffan, men det var helt lönlöst eftersom Vinnie bara gnällde och gnällde. Han var verkligen inte på topp i går.
Vid fem åkte vi upp till Barnens farmor och farfar för lite mat och sällskap.
Jag och Ronja städade min bil och dammsög och torkade rent den. Sen tvättade vi den utvändigt oxå. Nu är den fin och ren igen, tur man har en duktigt dotter.
Kvällen avslutades med vaniljglass och färska jordgubbar- mumsigt!!!

OHHHHHHHHHHHHHHH nu kommer det lite sol, ha det bra där ute kram xoxo...

TANDLÖSATROLL....

RONJA HAR NU TAPPAT TVÅ TÄNDER OCH ÄR MAMMAS TANDLÖSATROLL. NU HOPPASVI BARA PÅ ATT DEN DÄR UPPE RAMLAR UT SNART FÖR DEN ÄR ALLDELS SVART OCH SER FÖR JÄKLIG UT.
TÄNK VAD STORA DOM BLIR FORT...



LEDIG LEDIG LEDIG LEDIG..........

God morgon världen , vilken värme det är?  Man får tydligen inte klaga nu när det äntligen är varmt, men det skiter jag i för det vore ju trevligt om man åtminstone kunde vara hemma utan att dö i värmeslag. Våran övervåning är sjukt varm och sova ärinte att tänka på. Ligger med blöta handukar och försöker svalka mig.
Min mage är inte på humör nu och har inte varit det de senaste veckorna, värst är det på morgonen då det värker som fan. Har haft det helt ok nu de sista och nästan aldrig haft ont, men nu börjar tydlige skiten komma igen. Har klarat mig må alvedon nu och endast vid två tillfällen behövt starkare värktabletter som jag fått av mitt hemliga apotek haha.
Men det blir nog att ringa till Gyn och be dom skriva ut starkare värktabletter. Tänk om dom ändå bara kunde gå med på att operarera bort skiten, skall inte ha fler barn nu.....

Vinnie sover fortfarnade fast klockan är över nio, han vaknade i går morse och brann. Hade troligt kunna steka ett ägg på han för han var sjukt varm. 39.5 i feber, jättekul för han i denna värmen. Fattar inte vart alla baciller kommer i från? Men mamma är oxå jätte sjuk så han har väl blivit smittad av henne när hon passade han i Fredags.
Hade planerat en dag på stranden i går men så blev det inte, utan vi fick sitta hemma och svettas. Fixade en pool till lilleman han kunde bada i, men han var inte nöjd med mycket i går.
Ronja fick som tur var följa med Helan, Robban och Filippa till stranden.

Filippa och Ronja
Sen avslutades dagen i poolen ..



I Lördags var vi bjudna hem till Sebastian för att fira hans 30 årsdag. Bättre väder kunde dom inte fått på festen, var hur varmt som helst och vi satt ute hela kvällen. Det var jätte mysigt och en massa trevliga människor. Barnen hade hur kul som helst och det var ju väldigt många barn i alla de åldrar.Det var en lugn tillsällning och när klockan var halv elva orkade inte Vinnie mer. Troligtvis var han redan sjuk då. Han hade knappt sovit på dagen heller och var därför väldigt trött. Men de timmarna vi var där hade vi väldigt roligt.

Jaha vad skall man hitta på i dag då?? Får se när lilleman vaknar om han är bättre i dag och vi kan åka en sväng till stranden eller om vi måste vara hemma hela dagen i dag oxå. Men nu är jag ledig en hel vecka om det är såååååååååååååååååååååå skönt.

xoxo.....

FREDAG FREDAG!!!

God Morgon på er alla, skönt med Fedag eller vad?
Då var det bara två dagars jobb kvar tills jag blir lång ledig i över en vecka, hur skönt som helst. Denna veckan har verkligen varit seg att jobba, en timme har kännts som två timmar och det blir långa dagar kan jag lova. Ingen verkar vara på shopping humör och det beror väl på att många redan börjat sina semestrar och åker iväg.
Vädret har ju inte heller varit överdrivet roligt, tur för mig synd om dom som är lediga. Hoppas nästa vecka blir strålande sol och badväder.
Men som sagt nu är det bara i dag och i morgon kvar UNDERBART!!!

I kväll blir det väldigt lugnt och det får nog bli en bra film hemma i soffan till massa mums. Men i morgon blir det PARTY . Sebastian fyller 30 år och det skall vi fira i morgon. Kommer bli jätte roligt med en massa roliga människor. Uppdaterar om det på Söndag.
Alltid roligt att ha nåt att se fram i mot.

Ha en bra Fredag kram 0 puss....


MAMMAS ROSA PRINS.....

GOD MORGON!!!

Ännu en ny dag och solen skinner ut och det är en bra start på dagen. Ronja sover gott och hon får göra det en stund till för hon skall vara hos farmor i dag och inget dagis.
Själv skall jag tillbringa 8-9 timmar i en mörk lager lokal så sol eller ej sol spelar inte mig nån större roll, men givetvis önksra jag alla som är lesiga mycket sol och bad.
Nästa vecka så är jag ledig så då vill vi ha sol .

Nu skall jag plocka ur diskmaskinen och fixa iordning i köket och sen blir det att fixa ordning barnen.
Ha en bra dag i solen och bada mycket......
KRAM

HIPP HIPP HURRA.....

I dag fyller min stora kärlek 29 år, ja jag vet han är en barnrumpa precis som jag vill ha det ;)
Nu har vi precis ätit bakad potatis med kött och sås, en kall öl till det och det var så gott. Snart blir det glass till efterätt och lite champange på det. Kvällen blir alltså helt perfekt.







ÄLSKAR DIG ........


I dag när vi vaknade var det sol men det blåste lite kallt. Vi tog det lugnt och åt frukost tillsammans.  Vid halv elva åkte vi och hämtade mamma för en sväng till Borås. Vi skulle bada hade vi bestämt men när vi kom till Borås bestämde vi oss för att ta Borås badhus istället för att bada ute. Det var jätte roligt och nästan inget folk , Ronja älskar att bada och tyckte det var skit roligt. Vinnie är helt orädd för vattnet och hoppade från kanten, badade i vågmaskinen och åkte vattenrutchkanna som en galning - ett riktigt vattendjur. Synd bara att jag har fobi för badhus, tycker det är SKIT ÄCKLIGT . Har alltid hatat hårstrån och speciellt andras , jag spyr när jag ser massa hår på golven överallt BLÄ.  Men med skor på fötterna och blicken högt får jag väl offra mig för barnen skull. Ronja måste träna sig på att simma lite mer.

Efter badhuset var det dags att handla mat och fylla på här hemma. Inte roligt men nödvändigt, men nu är det gjort åtminstone. Barnen somnade gott i bilen hem och jag hann både plocka upp och in alla varor innan dom vaknade i bilen. Sen var det mat som gällde.
Challe tittade förbi en sväng innan hon drog till Stockholm för att hälsa på sin kusin vitamin.

Nej nu måste jag umgås med mitt födelsedags barn kram

SÖNDAG 4/7

Det är roligt att vara borta, men det är mindre kul att komma hem med all tvätt och alla saker som skall ställas på rätt plats igen. Och när man bor i ett hus där det är 60 grader varmt innomhus får man lite lätt panik.
Varje sommar är det samma sak här hemma det blir olidligt varmt och man kan inte vara på övervåningen, ja vet gnäll gnäll men hur kul är det att ligga i sängen med blöta handukar på sig för att kunna sova . Gärna varmt ute men inne vore det bra om man kunde svala av sig. Nä det behövs markiser......

I Fredags kväll när Robban kom hem åkte vi till tubbared för ett svalkande kvällsdop. Det var helt underbart skönt att bada efter den långa bilresan och på tu man hand. Inte varje dag man åker och badar utan barn. Vattnet var varmare än vad jag trott.
När vi kom hem var det att hoppa in i duschen och sen gå in till Helena och Robban som fixat mat till oss. Tur man har med sina grannar va? Det blev grillat och en massa gott till- TACK SNÄLLA!!

Fick även ett armband av Robban som jag velat ha skit länge. Jag älskar armband av alla de slag men detta är lite extra, eller hur???

fast jag har den i denna färgsom är under,  Men kortet blev så dåligt.

HUMANITY ARMBAND I LOVE IT...

I går Lördag var det jobb som väntade och jag kände redan på morgonen hur jäkla varmt det skulle bli. Som tur var skulle jag bara jobba i fyra timmar, annars hade jag nog kreverat.
Så fort jag kom hem till bastun här hemma var det bara att vänta in mina underbara barn. Vid tre tiden kom dom hem och det blev kramkalas både mellan mig och barnen men även två små tjejer som saknat varandra väldigt mycket. Ronjahade köpt två halsband som det står bästis på som nu hon och Filippa bär runt halsen.
Sen lekte dom hela dagen och hela kvällen.
Vid halv sex åkte vi med Robert och Filippa till tubared och badade. Det var massa människor på stranden och barnen hade jätte kul i vattnet. Vinnie badade för fullt, men det var bara pappa som dög, kanske inte så konstigt med tanke på att han inte sett sin pappa på en hel vecka.
Efter badet var det dags att avsluta med en glass på glassbaren.

I dag blir det att städa och fortsätta med allt tvättande, har väl kört tvättmaskinen alldels varm sen jag kom hem. Får passa på i dag när det är lite svalare att göra ordning allt. Ronja har jag kört till farmor och farfar som hon saknat. Vinnie skall sova nu en stund sen blir det kalsa för mitt hjärta som fyller åt i morgon.

Carpe Diem.....

UNDERBARA STRÖMSTAD!!!!

FREDAG 25/6:
Så fort jag vaknade på Fredagen var det bara att börja packa in allt som skulle med i bilen och fixa det sista inför våran semester. Mamma kom förbi och tog en massa saker i sin bil eftersom vi aldrig hade fått plats med allt annars.
Vid elva kom hela familjen i väg mot Strömstad. Givetvis var det redan en massa bilolyckor på vägen och vi hamnade i köer direkt efter  kungälv, tog ca 1 1/2 - 2 timmar innan det släppte och vi kunde gasa på. Inte så roligt med tanke på att det för en gång skull var strålande sol och två förväntansfulla barn i bilen som bara ville att vi skulle komma fram.

Väl framme var det ett helt underbart hus som möte oss och givetvis mamma och moster.

Efter att packat upp alla saker och bäddat ordning sängarna där vi skulle sova, var det dags att byta om till midsommar kläder och duka upp för midsaommarmat.
Kommer inte i håg sist det var strålande sol på midsommar och man kunde sitta ute och äta . Kan lugnt säga att jag kände mig så lycklig över att sitta där med alla jag älskar och avnjuta en god middag med massa kall öl.


MINA FINASTE, älskar er .....

Medans vi satt och åt och hade det trevligt började Ronja prata om sin lösa tand som varit superlös de sista dagarna. Robban undrade om han fick känna lite på den och VIPS hade han dragit ut tanden åt henne.
Det var med blandade känslor som Ronja fattade att tanden var ute ur munnen. Hon var glad samtidigt som hon blev lite ledsen när det kom blod ur munnen.
Tänk min stora tjej har tappat sin första tand 2010-06-25 i Strömstad på midsommar.  Nu tappar hon väl snart de andra oxå och blir helt tandlös i hela munnen hahha.

SÖTAST .......
HAHAHAHAHAH....

På kvällen när vi äntligen fått Vinnie att sova på ett nytt ställe i en ny säng gick jag och Robban ner till hamnen i Strömstad för att kolla in läget. Vi satte oss på pråmen och drack öl och tittade på båtar och folk. Hur mysigt som helst att komma iväg lite själva. Vid elva tiden möte vi upp Oskar och Joakim som oxå firade midsommar i Strömstad. Killarna var i god form haha och vi fortsatte till skagerack för festande tillsammans. Det var full rulle och massa glad människor. Vädret var kanon bra och vi satt ute hela kvällen. Hann till och med dansa lite innan kvällen tog slut. Mer än så får ni inte veta här...


LÖRDAGEN DEN 26/6: 
Sov helt bra och kände mig helt ok efter kvällens händelser, hostmedicin hade oxå äntligen börjat hjälpa så jag kände mig mycket piggare än på länge. Efter frukosten åkte vi till lagunen för att bada och sola lite.
Tyvärr var jag en stor badkruka och vågade bara bada fötterna och benen. Vi spelade minigolf och hade en mysig dag på stranden. Träffade en gäng slitna grabbar som helt plötslig byte stugor haha undra varför????


På eftermiddagen kom syster och hennes familj och nu var alla samlade. Ronja hade längtat efter sina kusiner och blev överlycklig när dom äntligen kom. Vi startade upp grillen och fixade med en massa bladad mat . Gud vad gott det är att äta ute och bara njuta av fint väder och god mat. Barnen lekte och skojade.
Maria och Stefan var trötta efter resan och orkade inte följa med mig och Robban ut på kvällen. Eftersom Robban var tvungen att åka hem dagen efter ville vi passa på att umgås lite själva. Vi gick ner till hamnen och köte mega stora glassar och satt i kvällsolen och åt. Var super romantiskt förutom alla fiskmåsar då ;)
Robban och hans sommarglass....

Efter glassen gick vi till pråmen och satte oss för en kall öl och titta på alla båtar. Säger bara fasiken vilka båtar det finna och givetvis var 80 % Norska oxå. Men det är grymt att titta på dom och njuta lite.


Nej nu måste jag äta frukost och sen skall jag jobba några timmar innan mina finaste kommer hem. Tänk att man kan sakna sina barn bara på några timmar, men jag vill ha hem dom nuuuuuuu.

SÖNDAGEN DEN 27/6:
Ännu en dag med strålande väder så det var bara att packa in alla och åka till stranden. Robban träffade grabbarna grus och fick åka med dom hem till Göteborg vilket var gulligt. Inte kul att sitta på en varm buss hela vägen hem.
Barnen fiskade krabbor från bryggan och dom fick hur många som hest. Rasmus var väl dock experten i gänget och Ronja den som var minst intresserad.
På kvällen blev det en slappis med massa gott att äta och givetvis några kalla öl - semester ju...

MÅNDAGEN DEB 28/6:
Stefan tog med sig Ronja och de stora killarna till starnden medans vi brudar och Vinnie åkte till ett enormt shoppingcenter. Hur stort som helst med massa butiker av alla de slag, allt från kläder, skor, inredning till de största godisaffärerna jag någonsin sett- till min stora lycka så klart.
Men som vanligt måste det alltid hända nåt och jag tyckte redan på kvällen innan att Vinnie verkat lite hängig m.m. Och när jag tittade på hans små fötter var dom alldeles bubliga och han hade fullt med blåsor. Borde väl ha anat att det var nåt fel när han fick en massa röda " prickar" runt hela munnen. Men eftersom han dreglar så förbanat mycker och har nappen i munnen , trodde jag att det berodde på det.
Började undersöka han lite mer nogrant och såg att hela munnen, ytungan var full och att han började få på fingrarna oxå. Tur man har med sig sin mamma som har sett det mesta inom barnsjukdomar, hon konstatera fort att han måste fått höstblåsor.
Den ungen får väl allt och givetvis alltid det värsta. Oftast får man bara blåsor i munnen och runt munnen, men han var väl tvungen att få det på händerna och fötterna oxå. Det var bara att gå till närmsta apotek och köpa alvedon och få lite information.
Höstblåsor är en vanlig barnsjukdom och är väldigt smittsam mellan barn upp till 10 år. Men jag tror att de andra barnen har klarat sig. Givetvis gjorde detta väldigt ont på Vinnie och ahn kunde äta på flera dagar.
Det var bara att packa in oss i bilen och åka hem igen och ta hand om min prins.
På eftermiddagen åkte vi stranden för några timmar sol och bad. Mamma var så snäll och stannade hemma med Vinnie. Jag kunde bara ägna mig åt Ronja några timmar.


blåsorna blev värre redan dagen efter och han fick ännu fler och ännu större.

TISDAGEN DEN 29/6.
Denna dagen var planerad med en båtutflykt till kosteröarna. Eftersom Vinnie var sjuk fick han och jag stanna hemma tyvärr. Med alla de andra tog båten för en härlig dag.
Jag och Vinnie tog en sväng runt om i Strömstad och tittade på båtar och i lite affärer innan vi gick hem igen.



Vinnie sov i över två timmar och det var skönt för han att få en lugn dag hemma utan massa stoj.
Vid fyra gick vi ner till hamnen och möte upp gänget. Vi fick även med oss två snygga brudar hem utav Challe och Lisa som var på mini semester i Strömstad. Dom satte upp sitt tält i våran trädgård.
På kvällen hade jag och Ronja planerat en date bara hon och jag. Hon hade under dagen berättat för alla att hon skulle på date med sin mamma, underbara unge. Vi gjorde oss fina och hade köpt varsitt diadem som vi skulle ha på oss. Challe och Lisa gjorde oss sällskap ner till centrum och sen delade vi på oss. Jag och Ronja satt i hamnen och åt glass och myste bara med varandra. Tänk vad viktigt det är att man har egen tid med sitt stora barn.
Sen när vi var klara gick vi till skagerack och satte oss med Challe och Lisa som skulle äta middag. Jag beställde in en öl och Ronja en pärondricka. Tror Ronja fick en ny idol i Lisa som faktiskt är POLIS. Men först trodde Ronja inte på henne eftersom hon inte hade på sig poliskläder haha och inte hade en betong.
Kvällen var super trevlig och det var skit kul att tjöta med brudaran. Tack för ölen och pärondrickan LIsa polis hahah
Hon har numera berättat för alla att Lisa som är polis har sagt att det finns människor som kissar på lyktstolparna hahah UNDERBART!
COOLA BRUDAR.....



Jag och Ronja gick hem vid nio och då var det en mycket glad tjej. Hon tyckte det var jätte roligt på date och alla vi möte berättade hon att vi var på date. Nu skall vi ha många dater framöver och ha ensamtid.
VACKRASTE ....

ONSDAGEN DEN 30/6:
Efter alla dagat tillsammans tog vi en dag och gjorde precis som man ville. Det har inte varit några problem att vara tillsammans hela tiden, men i bland är det skönt att få en paus. Vädret var så där på förmiddagen så jag och barnen tog en promenad ner till en lekplats. Var mysigt att bara få vara vi tre. Mamma och Monica fick en paus från alla ungar och gick runt i Strömstad och myste. Syster med familj åkte och myste på en annan strand.
Efter lekpltasen ficjk vi och köpte glass och satte oss på en gräsmatta och myste. Sen "råkade" jag hitta en annan stor godisaffär som vi bara var tvugna att titta in i. Efter det var det dags att gå hem och lägga Vinnie. Medans han sov vilade Ronja i soffan med sitt godis och jag la mig på en filt ute i solen som då hade kommit fram. Vinnie sov i nästan tre timmar och det var en härlig dag på gräsmattan i solen.



När syster yster med familj kom hem såg vi att Rasmus började bli dålig. Han frös och la sig i soffan med två filtar på sig. Det visade sig snabbt att stackaren fått värmeslag/solsting. Han blev jätte dålig och spydde och fick feber- stackars mosters prins.
Stefan åkte hem denna kväll för att jobba de sista dagarna på veckan.

TORSDAGEN DEN 1/7:
Eftersom Rasmus fortfarande var dålig fick han och syster stanna hemma från strnden, vi andra åkte till lagunen för en dag i solen. Ronja och Anton fångade krabbor och lekte medans Vinnie hittade på sina egna små lekar och det var bara att hänga på.
Han hade svårt att somna i vagnen och det tog en bra stund innan han äntligen somnade så jag kunde slappa en stund. Gud vilken dag det var fick massa färg.
När han vaknade igen var han fortfarande helt slut och bara satt i vagnen och tittade, mamma som hade fått massa färg på sin rygg åkte hem med Vinnie till huset istället.  Har världens bästa familj.
Vi stannade på stranden hela dagen innan det var dags att bege sig hem igen.
På eftermiddagen stack jag i väg och shoppade lite utan barn . Vinnie ifick en skit häftig soltröja och ett par skit bra strumpor som man hade i vatten m.m. Själv hittade jag mig ett par jeans.

På kvällen tog vi oss en gruppdate ner till hamnen för att mumsa glass som min moster bjöd alla på. Det var mysigt att avsluta veckan tillsammans, tyvärr då utan Rasmus som började pigga på sig lite. Vi satt och tittade en stund, Ronja köpte vykort som hon skulle skicka till sin Farmor och sin bästis Filippa.


FREDAGEN DEN 2/2:
Sista dagen för mig snyft och det var dags att åka hem efter en helt underbar vecka i Strömstad. Har verkligen hittat mitt paradis , nu blir det att spara till nästa år. Jag packa in så mycket som möjligt i mammas bil eftersom jag skulle ha den hem. Barnen stannade en dag till med mamma. Efter att bilen var fullproppad åkte vi till capris starnd för några sista timmars sol.
Har aldrig varit på capri innan men jag har hört om detta ställe och det var helt fantastiskt. Jätte fina stugbyar, minigolf, pool, havet och stranden. Barnen lekte på klipporna och givetvis fånga krabbor. Vinnie var inte riktigt på sitt strålande humör och var mestadels gnällig. Mamma tog en promenad med han och han somnade som en stock och sov jätte gott i skuggan sen.


Vid halv två packade jag i hop mina saker och sa hej då till barnen. Att man skall sakna sina barn innan man ens har hunnit åka haha. Men det är väl det som kallas kärlek antar jag.
Resan hem gick helt ok, tråkigt att åka själv men tur att man har musik och godis. Var hemma vid halv fem och då var jag helt genomsvett.

Tack mamma, moster , syster, Stefan och barnen för en helt underbar vecka, har haft det så bra. Kram till er alla ...

RSS 2.0