SYSTER YSTER...

I går morse var det lite tomt när man vaknade och bara hade ett barn att fixa inför dagis. Tänk att det är sån stor skillnad på att ha ett eller två barn, det trodde jag aldrig innan jag skaffae Vinnie. Vi gick upp tidigt i går oxå eftersom jag skulle jobba i Olsfors halv åtta.
Det gick bra att jobba, tog med mig några barn ut i skogen och lekte och det var riktigt roligt. Slutade klockan halv två och det var väldigt skönt. Hämtade Vinnie på dagis och sen åkte vi hem och la oss i sängen och bara myste.

När Robban kom hem vid halv sex toh jag cykeln till Fröken Emma som hade kundkväll och 20% på allt. Jag hittade mig så klart ett par jätte snygga jeans shorts och ett par leggings i vit spets så nu blir jag snygg till sommaren ;)
Sen skyndade jag mig hem igen för att vara hemma när Ronja kom från sin resa. Tänk vad man älskar sina barn och saknar dom efter bara 24 timmar haha tur är väl det. Jag tycker det är skönt att ha henne hemma igen, trots att hon säkert skulle vara borta lite till på äventyr. Ronja älskade Junibacken och hade haft en kanon dag där.

I dag är min syster och finaste Anton i Bollebygd och hälsar på. Skall bli jätte mysigt att umgås med sin syster en hel helg och Ronja älskar verkligen sin kusin Anton så där blir det lek hela helgen. Vet inte vad vi hittar på i dag, kanske ett besök till badhuset och sen knalleland? Ronja kommer sova hos mormor i natt med Anton. Själv skall det nog bli lite öl och vin med syster och en massa skit prat, det är vi värda.

Nej nu skall jag göra frukost och sen åka upp till mamma och göra upp planer för dagen.
Carpe Diem!


ÄLSKAR DIG SYSTER....

KUNGEN FÅR BESÖK..

I dag väckte jag barnen klockan sex för att vi skulle hinna med allt. Ronja hade sn stora dag framför sig som hon längtat så efter. Hon och sin farmor hade sedan länge planerat att åka till Stockholm för att fira Lenas (farmor) födelsdag.
Klockan sju vat hon hemma hos farmor och jag körde vidare till dagis för att lämna prinsen. Sen åkte jag till Olsfors och jobbade på dagiset.

RONJA och Lena tog tåget från Borås vid tio tiden med siktet mot Stockholm. Ronja hade packat sin väska med spel, pennor, block och lite leksaker så tågresan hade gått bra . När hon ringde mig var hon vid slottet och tittade på vakterna och hon var helt överlycklig. Men dom pratade inte berättade hon  och jag lovar att hon säkert har försökt haha. Men kungen var dock inte hemma och man fick inte gå in i slottet.


När jag ringde vid halv nio för att säga god natt var hon jätte nöjd efter den långa dagen. NU låg hon på hotellet i sängen och myste. I morgon skulle dom besöka junibacken under dagen innan det är dags att komma hem till sin mamma igen. Hoppas dom får bra väder bara.

I morgon kommer min kära syster hit med sin ena kille Anton, Ronja kommer bli överlycklig över att han kommer hit. Men först skall jag jobba i Olsfors på snäckan med de små barnen, skall bli kul eftersom jag alrig varit där innan. Men det är en kort dag, sutar klockan 13.00 redan och sen blir det ledigt på Fredag.

God natt och sov gott vänner och Ronja jag älskar dig mitt hjärta

MÅNDAG 26/4

God dag på er, tänkte skriva ett litet inlägg medans jag äter lite lunch. I dag har jag inget jobb men jag har massa annat som jag skall göra vilket jag skriver mer om längre fram. I morse var jag med Ronja hos tandläkaren för att kolla hennes tänder. Dom tog en röntgenplåt på tänderna i fall det skulle bli nåt i framtiden. Men allt såg bra ut, tandköttet vat fortfarande lite svullet och att tänderna var lösa var inget konstigt alls. För när vi fick se bilden på tänderna såg vi att hennes nya tänder var på väg ner och hade redan tryck ner mjölktänderna och dom satt inte längre fast i roten. Oh vad stor hon är nu, kommer snart att tappa sina första mjölktänder haha blir alldeles lipig ;)

I går var det en skön Söndag här hemma, efter frukost åkte Ronja och Robban till farmor o farfar för att greja. Jag och Vinnie tog oss en cykeltur, han tycker det är så roligt att sitta där bakom och är mäkta stolt. Vi cyklade upp till mamma en stund och hälsade på. Vid tolv var vi hemma igen för hans middagslur. Medans han sov passade jag på att tvätta och städa på undervåningen. Har alltid mycket lättare att städa när det är fint väder, får mer energi antar jag. Vid kvart i två väckte jag lilleman för att sedan köra upp även han till farmor och farfar. Dom har det så gott där uppe och kan springa ute hur mycket de vill utan att behöva tänka på bilar o annat.

Själv passade jag på att åka in till Borås för lite ögonshopping och bara vara utan en massa tjat. Mamma var snäll och höll mig sällskap. Vi hittade lite små saker och sen handlade vi lite mat innan vi åkte hem igen. Kvällen bestod i att ligga i soffan och titta på tv och mysa med kärleken, en bra Söndag!

I kväll är det träning och jag hoppas det kommer mycket folk trots det fina vädret. I dag blir det mycket styrka på stepen och vi skall jobba igenom hela kroppen. Har ni missat träningen är det bara att komma ner. Core kl 18.00 och Step 19.00.


Carpe Diem..

Här kommer lite bilder när Ronja tränar boxning med sin pappa. Oh ja vi är helt normala hahahah




24 April Lördag....

Nu har vi klarat av modevisningen på Fröken Emma och allt gick bra. Vädret var kanon med tanke på att vi gick ute, kunde lika gärna ha regnat eller ännu värre snöat. Som vanligt visades massa snygga kläder och man bev jätte shopping sugen. La undan lite kläder som jag får pröva på Måndag igen, var hur mycket folk som helst så jag orkade inte ta det i dag. Men Ronja köte en koffta från Aya Naya jätte söt och en tuff rosa keps.

Ronja och Adam..
Ronja o Adam..
Snygga kläder :)
Villevalla kids..
SÖTNOSAR!


I går var vi bara hemma med tanke på att Ronja varit sjuk och jag kände mig inte hundra heller och trodde jag skulle åka på magsjuka. Men peppar peppar så stannar det vid illamåendde som åker upp och ner hela tiden. När Robban kom hem la jag mig i sängen för att vila en stund.
När jag kom ner igen efter vilan hörde jag bara hur Ronja grät och snyftade inne i badrummet helt hysteriskt. Hon kom ut med vått papper tryckt mot munnen och vägrade låta mig titta. Hon var så ledsen och jag fatat att hon hade jätte ont. Robban berätta att hon trillat in i bordet med munnen först. När jag till slut fick titta såg jag att båda framtänderna var lösa och det blödde, hon hade en slagit i tandköttet och fått en fläskläpp. Fick panik såg det värsta framför mig med en gång haha helt hysterisk. Men eftersom hon fortfarande har sina mjölktänder gör man inget åt det. Hoppas bara nu tänderna fastnar igen och att dom inte blir SVART/GRÅA. Den ena tanden är mycket bättre i dag. Får gå till tandläkaren på Måndag och dokumentera det i fall det skulle bli nån skit senare.


inte den bästa vinkeln att ta kort på.



Hon är fortfarande öm i tänder och läppen men det blir nog bra. Får äta mjuka saker  nu i början så tänderna inte börjar isa eller ila.

I dag blir det lugnt , min morbro Kent har blivit mer sjuk och vi får se vad som händer där. Mamma och moster är nu på sjukhuset med han. Inte roligt nånstans lider med han.

Carpe Diem....



ORKA !!

Jaha då var det dags igen med sjukdomar, denna gången är det Ronja som drabbats och jag undrar om det är möjligt att vara sjuka så här mycket?? Fattar inte varför det aldrig tar slut, tur i oturen då att man inte har ett jobb som man måste vaba i från hela tiden.
Nu måste vi bli friska till Lördag då fröken Emma har sin modevisning och Ronja skall vara med och visa kläder. Hon har sett fram i mot detta länge och kommer bli ledsen om hon inte kan vara med.

I dag hade jag mitt sista core pass för personalen på dagis. Känns lite konstigt att veta att man inte skall vara där mer nu på hela sommaren. Men istället skall jag passa på att rida nån Torsdag istället. Har fått blodad tand igen och vill verkligen rida så mycket jag kan.
Träningen gick bra och efter passet fick jag jättefin present med massa onyttigheter att dricka och äta upp. TACK SNÄLLA SNÄLLA ....

I morgon blir det att vara hemma IGEN och det börjar bli lite segt och ensamt , hoppas att värmen kommer snart och att det göra att barnen får vara friska.

CARPE DIEM......

20:e

Jaha då har man haft ännu en sjukperiod med lilleman, feber och monster hosta som jag trodde han skulle hosta ut lungorna. Men med hjälp av alvedon och hostmedicin märker jag skillnad redan i dag. Jag är helt förbluffad av hur sjuka alla barn varit detta år, helt hysteriskt. Spelar ingen roll vilket dagis barnen går på för det verkar ha drabbat alla barnen.
Jag ger mig FAN på att detta är en av biverkningarna på den där förbanade svininfluensa vaccinet vi har gett våra barn. Jag är hundra på detta för så sjuka som mina barn är var dom inte innan. Men det är min personliga åsikt. Ingen viste vad det skulle bli för biverkningar eller vad det var vi sprutade i kropparna.


I går var det träning och det kändes helt underbart efter att varit deppig under dagen med sjukdomar m.m. Man kan inte alltid styra livet och vad som kommer att hända och det senaste har varit väldigt tunga dagar/ veckor för mig personligen. Men att få åka och träna kan rädda vem som helst . Det var som sagt två bra pass i går med mycket folk på båda. Nu kör vi bara tre veckor till och det gäller att bita i hop. Jag gar kommit i gång med min egna träning lite mer och det känns bra, tyvärr blir det ingen step i kväll för Robban jobbar sent.

Nu har jag badat lilleman och lagt han för natten, Ronja skall snart in i duschen och sen blir det en tidig kväll för henne oxå. Jag skall jobba i morgon och får lämna barnen tidigt på dagis och då behöver då få sina timmar.

Carpe Diem....

DANMARK 17:e


Klockan sex ringde min väckarklocka och det var ingen sol som lyste utanför fönstret, men det var bara att gå upp. Väckte först Ronja och bar ner henne i soffan, då hon fortfarande halv sov. Passade på att fixa iordning mig själv innan jag väckte en ännu tröttare Vinnie.

små frukost i soffan..

Vid kvart över sju hade jag packat in barnen och väskor i bilen och åkte för att plocka upp mamma, sen gick bilen mot Göteborg och hem till min moster.
klockan nio var vi ombord på Stena Line och det var en minst sagt förväntans full Ronja. Vi har inte åkt den båten på två år och det är en lång tid att hinna glöma hur det var. Det var helt perfekt med folk och barnen kunde leka utan massa trängsel och gnäll. Vinnie var i lekrummet konstant och tittade bara ut i bland för att se att vi satt kvar.

Ronja och jag gick på bio och tittade på PRINSESSAN OCH GRODAN
Den var super gullig och bra , många skratt blev det och även där var det bara jag och Ronja + två barn till - l
yxigt. Efter bion kom Nicke Nyfiken och hälsade på alla barnen till Ronjas stora glädje. Hon strålade av lycka när hon träffa Nicke.



Ronja och Nicke.
Vinnie förstår inte riktigt????

Vi hann inte var inne i Danmark så länge eftersom båtarna gick så konstigt. Men vi hann var där ett tag och det var mysigt fast vi höll på att blåsa i väg. Ronja tyckte det luktade illa i Danmark haha och Vinnie sov i vagnen hela tiden. Vi tittade i lite affärer och Min moster köpte sprit ;)
Vi hittade en affär som sålde massa roliga saker och vi kunde inte låta bli att skoja där inne.
SNYGGASTE BRUDARNA...
Lady gaga..


Båten hem var ännu mindre folk . Vi började med att äta middag i resturangen och då såg jag att Vinnie inte verkade riktigt frisk. Han var varm och hade glansiga ögon, ville inte äta nåt  inte ens glass. Feber förstod jag men inte mycket jag kunde göra där på båten. Han var lite slö men på gott humör. Ronja lekte med Nicke Nyfiken även på hemresan men denna gången fick hon ha han för sig själv då det inte var några fler barn haha helt perfekt.  Vi spelade lite och Ronja vann kanske 30 kr, men dom spelade vi snabbt upp oxå. Handlade öl på båten men inget annat.
Hade en kanon bra dag med två helt underbara barn som inte gnällde en enda gång utan bara lekte och tyckte allt var spännande. Tack till min moster som bjöd oss på resan....

Vinnie hade 39 graders feber när vi kom hem :( Nu skall vi få han frisk fort fort.
Carpe Diem..

16 April!

I Fredags var jag och barnen lediga och det var helt underbart. Tyvärr blåste det rätt mycket men jag klagar ändå inte.
Klockan nio var vi på BVC för granskning av Vinnie. Trodde jag skulle varit där i Onsdags men det visade sig vara två dagar för tidigt. Han fick gör lite tester för att se  hans utveckling , blev lite nervös för jag tycker han är så bebis på allt haha. Men han klarade faktiskt allt han skulle för sin "ålder". Han stapplade klossarna på varandra, han höll i kritan och målade, kan säga åtta ord riktigt fast jag inte trodde det, men när jag började tänka på vad han kan säga var det ganska många och tillslut kunde han peka när jag sa - Vart är Vicents näsa? Vart är magen m.m.
Vikten ligger fortfarande under kurvan, men han har ju varit sjuk så mycket att det inte är nåt att bry sig om. Han äter väldigt bra och mycket så det är inget problem. Han är väldigt lång, 87 cm och där ligger han över kurvan. Det blir väl människa av honom oxå med eller utan dessa löjliga kurvor.

Efter Bvc promenerade vi till lekplatsen på höga. Jag hade packat med mig fika och planerade att vara ute med barnen en bra stund. Barnen lekte kanon bra och vi hade hela lekplatsen för oss själva. Jag tycker det är bra att vara på högas lekplats för då kan Ronja gå på toaletten hos mamma om det behövs. Finns ju fan inga ofentliga toaletter i Bollebygd och det är inte alltid så trevligt att kissa barnen vart som helst ute.



Vid halv ett var vi hemma igen efter många timmar ute . Vinnie somnade med en gång och även jag halv sov på soffan. Ronja vilade i soffan framför em film. Tänk vad frisk luft gör en trött , fast på ett härligt sätt.
Vid tre var det dags igen att ge oss ut, fast denna gång blev det en cykeltur. Vi cyklade till torget och barnen fick varsin glass. Vinnie äter glass på 10 sekunder, han hinner knappt på den i sin hand innan den tar slut. Skratttar ihjäl mig. Efter glassätandet cyklade vi upp till biblioteket och lånade böcker, ljudband till Ronja  och även en film till henne. Bollebygds bibliotek är verkligen kanon fint och det finns allt. Ronja var nöjd över allt hon lånat.

Kvällen spenderades hemma i lugn o ro . Fick besök av shead som inte vart här på länge, han och Robban är som två gubbar och jag kan se dom sitta på hemmet när dom är 90 år hahah lika som bär... Men jag gillar er båda.


Carpe Diem!!!!


15 APRIL!!!

I dag är Vinnie 1 1/2 år, grattis till han haha. Tiden bara rinner i väg och tyvärr kommer han snart vara en stor kille. Jag vill ju ha han precis som han är nu, helt jäkla underbar. Just nu ligger han i sin säng och tjötar, han har gjort det i över en timme och verkar inte det minsta trött. Han blev väl pigg när han fick följa med två snygga brudar (Helena o Angelica ) på promenad. Ja ja han är inte ledsen och då får han väl ligga där och tjöta. Men kors i taket så sover Ronja, det har väl inte hänt på ett år att hon somnat förre han.

I går hade vi en kanon lyxig dag. Ok barnen vaknade halv sju men solen sken och då kändes det inte lika hemskt att gå upp. Jag tvättade barnens sovkläder och hängde ut allt på balkongen . Sen vid tio gick vi på en liten promenad upp till systrarna Karlsson som tyvärr skall stänga :(
Jag köpte en matta och lite annat smått o gott till kanon bra pris då det är 50% på allt. Tycker det är synd att dom inte skall vara kvar. Sen gick vi till affärnen och handlade lite, Vinnie gick hela vägen med sina korta ben och var jätte duktig.
När vi kom hem lovade jag Ronja att vi skulle baka muffins som hon och Filippa skulle fika på. Bullmamma som jag är ( NOT ) gjorde vi det och för en gång skull blev dom som dom skulle. Efter det såg jag knappt röken av Ronja, hon och Filippa var ute och lekte i över fyra timmar hur bra som helst. Dom har verkligen roligt tillsammans. Vinnie sov middag och jag fick sitta med min bok på balkongen  och njuta av solen och tystnaden. Synd bara man inte tjärnar några pengar på det. Resten av dagen gick i samma lunk, vi var mest ute och tog till vara på det fina vädret.

I dag har jag dammsugit nere och uppe och försökt vara duktigt. Vädret har varit fint med det har blåst kallt i dag om man nu får gnälla lite. Vinne har fått åka på sin första cykeltur i dag och jag tror han tyckte det var lite roligt. Om inte annat tyckte Ronja det var roligt att vi alla kunde cykla tillsammans.
Vid fyra hämtde Helena min prins och jag fick låna hennes prinsessa. Filippa följde med mig och Ronja till stallet och tittade när Ronja red. Ridningen gick bra och det går framåt, i slutet afick även Filippa prova på att rida. Nu skall jag göra henne till en hästtjej oxå haha.
Efter ridningen hade jag min träning för dagispersonalen och det gick super.

I morgon har jag inget jobb så det bli till att vara hemma och mysa med barnen.
God kväll på er.....

TISDAG.....

God kväll på er, nu skall jag uppdatera lite innan mina underbara hemmafruar börjar.
I går slutade jag klockan 13.00 och det var helt underbart med tanke på vädret. Vi hämtade Filippa som jag lovat pass tills Helena slutat och kommit hem. Tjejerna lekte helt otroligt bra och inte nåt bråk alls. Dom var ute hela tiden och jag fick dra in tjejerna för att äta lite pannkakor. Detta är livet när barnen kan vara ut och leka hela dagarna tills det är dags att gå in för att sova.


När Robban kom hem hade han varit och köpt nya tuffa skor till prinsen. Är  glad att slippa kängor nu och ta på dom gympadojor. Fötterna har även växt en st sen sist vi köpte skor.



Träningen i går kväll gick bra, jag körde väldigt hårt i går och dom fick pressa sig till sitt yttersta. Men det är inte många veckor kvar nu och jag vill gärna ge dom den bästa möjliga träningen innan sommaren. Själv har jag lagt in en växel till nu när det kommer till min egna träning. Jag inser att det blir mer och mer frestelser som gott att dricka, man kommer grilla och äta gott osv. Jag kommer aldrig att börja banta, jag har bara ett liv och det vill jag njuta av. Men då gäller det oxå att man tränar. I dag fick Challe köra skiten ur mig på sitt step pass, kommer ha ont i rumpan i morgon  efter gummibanden. Bra kört vännen!


12 April.

Måndag mogon och klockan är bara 06.10 och jag sitter uppe ensam och njuter av tystnaden. I dag skall jag jobba på Odensgården och börjar klockan 7.30, barnen får sova en stund till eftersom dom får äta frukost på dagis. Tänkte bara passa på att säha hej!

Vilken fantastisk dag vi fick i går, solen lyste och vämre oss rejällt. Jag och barnen ick upp halv åtta, det kändes som om jag bara fått sova några timmar efter en seg natt. När klockan var åtta gav jag mig ut på en träningsrunda och det var helt ljuvligt. Jag blev mycket piggare och gladare när jag kom tillbaka. Jag och barnen åt frukost och sen började jag samla ihop alla vinter jackor och skor. Vill inte se det mer nu och plockade därför ner allt till förrådet. sen var jag och barnen ute och leke på lekplatsen hela förmiddagen. Älskar när man bara kan gå ut och leka tidigt på morgnen.

Ronja åkte med sin pappa upp till farmor och fafar medans jag och Vinie fixade med vår- skor och jackor. När prinsen somnade satte jag mig på balkongen med min bok . Tror ni man njuter då eller? Just i den stunden kändes inte livet allt för hemskt haha. Helena kom efter en stund och vi drack en kall öl i solen och tjötade lite.

Eftermiddagen spenderade vi hos mamma. Hon och Vinnie var ute på lekplastsen och lekte medans jag fick samla lite energi på hennes balkong. Vet att jag ofta skriver det men min mamma är helt fantstisk och ställer alltid upp. Älskar henne så  mycket. Vid fem kom resten av familjen och vi fick god mat innan vi åkte hem igen. En väldigt bra dag helt enkelt.

Nej nu skall jag väcka det finaste jag har och sen blir det jobb fram till ett -lyxigt! Efter dagis skall vi hämta söta Filippa som vi skall passa . Kvällen består av TRÄNING - UNDERBART!

Carpe Diem!

LÖRDAG!

Är fortfarande helt orkeslös och trött i kropp och själ, livet känns  rätt tungt just nu .
Alla människor har sina down perioder och jag antar att jag har min just nu, tycket livet är i mot mig bara. Orkar inte ens skriva om allt här utan jag skall försöka se fram åt och hoppas på att min tid kommer. Nån gång vänder det.

Jag klarade mig igenom Torsdagen med jobb, ridning och två tränings pass. Somnade ganska snabbt den kvällen. Men som alla andra nätter vaknade Vinnie vid ett tiden och sen var vi igång igen. Han skrek och skrek och jag fick väl han att somna vid halv tre -tre igen. På Fredag morgonen var jag så trött att jag bara ville gråta. Tänk vad viktigt det är att sova, tänker på alla mammor som har barn som skriker sig igenom nätterna varje dag i flera år. Jag antar att jag varit bortskämd med Vinnie att man glömt av hur jäkla jobbig det är.
Jobbade på odensgården mellan 9-15.30 och det var kanon roligt. Barnen var toppen och solen strålade. Mitt trötta humör blev gensat mycket bättre. hade gympa med barnen och sen var vi ute hela dagen.

Mamma tog Vinnie i går kväll så jag skulle få sova en hel natt och samla krafter. Vid fem åkte vi upp till henne och fikade.Fick vara lite ledsen hos mamma en stund innan jag åkte hem igen haha tur man har VÄRLDENS BÄSTA MAMMA. När jag kom hem var jag helt ensam och jag satte mig i soffan med en öl och höll nästan på att somna. Tänka vad man slappnar av när man inte har några barn omkring sig. Kvällen spenderades framför de nya Ultimat fighting serien som startat. Tränarna för denna säsong är inget mindre än Grymt!

I dag blir det lite god mat och några öl med bästa grannarna, det kommer göra mig gott.
Trevlig Lördag!

GUD ge mig Kraft o Energi!!!!

Jag orkar inte mer nu, efter två veckor med skrikiga nätter är jag på bristningsgränsen. I natt vaknade Vinnie 01.00 och var super ledsen, lyckades efter ett tag få an att somna om. Men 03.00 vaknade han igen och då var han helt panikslagen och bara skrek och sparkade med sina ben. Är inte lätt när han är liten och inte kan berätta vad som är fel. Efter ett tag av försökande att få han att somna om la jag han i min säng , men inte ens det hjälpte. Han bara skrek och rullade runt o sparkade. Tillslut fick jag gå runt och bära på honom tills han kunde slappna av och somna om. Han har ont i magen, men det finns ju inget man kan göra - TRÖSTLÖST!!!!
Det skär i hjärtat samtidigt som man bara vill få tyst på ugen och själv få sova. Har gått i en trött dimma hela dagen och har världens huvudvärk. Fattar inte hur jag skall orka med allt som är kvar på  denna dag.

Snart skall vi åka upp till ridskolan så Ronja får rida. Vill verkligen inte skita i detta eftersom det bara är en gång i veckan. Efter det har jag träning för dagis personalen , vilket jag måste göra. Men dum som jag är lovade jag att ta Aerobicen i kväll och jag känner redn nu att jag inte orkar eller har lust att ta den. Skulle hellre ha gått och lagt mig och passat på att få lite sömn. Men men lovat är lovat och jag kommer säkert må tio gånger bättre efteråt, det brukar jag göra när jag tränat.

Hoppas nu att han sover lite bättre i natt, annars får jag ta semester från mina barn i helgen haha nån som är sugen???
Carpe Diem!

En helt vanlig Tisdag..

Vinnie vaknade vid tre tiden i natt och sen höll han i gång med att vara ledsen och vrida o vända på sig. Man tycker jättesynd om dom, men va fasiken på nätterna vill jag sova sova inte trösta ledsna barn. Efter ha försökt få han att somna om utan resultat fick jag lägga han brevid mig i sängen och det hjälpte lite , vet inte vad klockan var när vi somnade. Mina ögon var väldigt tunga i morse kan jag lova och det tog en lång stund innan jag blev människa igen.

Efter frukosten var det dags att ta tag i hemmet. Ronja hade bestämt att vi skulle göra oss snygga när vi städade. Vad gör man inte för sina barn, vi sminkade varandra och sen skulle vi ha fina kläder på oss. Detta tycker Ronja är jätte roligt och då hjälper hon mig att städa hur bra som helst.

Snygging...
Fattar inte vad tiden tar vägen bara, har inte suttit still många minuter i dag och ändå hinner man inget. Vi började att städa i köket med att skura luckor, spis och kylskpå/frys. Efter det var det dags att bädda sängarna och plocka upp i sovrummen. Vid elva var Vinnie trött igen och ville sova och det var bara att lägga han. Medans han sov tog jag tvätten och började stryka den och jag hann precis färdigt innan han vaknade. Är inte snabbast kan jag väl medge, men jag var tvungen att fixa mat till mig och Ronja med. Två nya maskiner med tvätt hann jag även köra på förmiddagen.

Vid ett vaknade prinsen och då var det dags att ge han nåt att litet att äta för vi hade tid hos läkaren klockan kvart i två. Pratade med Pernilla på Bvc och hon tyckte vi skulle kolla med läkaren ang Vinnies tillstånd. Hon fixade en tid till oss, vilket var kanon gulligt.
Som jag misstänkte är det nog nåt baktriellt virus liknande han fått i magen. Skall vara lite mer skonsam med kosten och sen kan man inte göra så mycket mer. Jag får väl vara hemma några dagar till och hoppas att det onda i magen går över och att han inte är lös i magen.
Men jag imåste skryta lite om hur duktig min son är. Läkaren tittade han i öronen , inte ett ljud han satt helt stilla . Sen ville han titta han i halsen och även då gappade han och lät doktorn titta han ner i halsen utan att dra bort huvudet eller gråta. Det är min goa kille det. Han ville till och med upp i knät på läkaren när vi var klara haha..

Ronja i sina nya fina ytterkläder.. Grönt är skönt!

Nu har jag lagat lasange som vi skall äta, sen har jag planerat att åka ner och vara med på Challes step pass. Jag måste verkligen lägga i en växel nu när det kommer till min egna träning. Har 4 tråkiga kg som skall bort och med tanke på vad jag stoppar i mig måste jag öka min träning. Roligt att få träna för Challe oxå. Får väl ta med Ronja ner för hon vill gärna vara med och stepa.

Trevlig kväll på er alla....


Vinnie äter mellanmål och pratar i mobilen,..


MÅNDAG 5 April.

Nu var väl påsken slut för denna gång och vi har haft en riktigt bra påsk om man tar bort allt skumt med Vinnie. I natt sov han faktiskt bättre och var inte riktigt lika ledsen så många gånger. Jag tog sov morgon i morse och gick inte upp förrän klockan nio, det var helt ljuvligt att slippa bry sig om nåt annat än sig själv.
Efter frukost var det dags för Vinnie att klippa sig. Han är så långhårig, vilket är gulligt som bara den men han ser jnappt nåt. Robban fick fixa till han så nu är han alldels korthårig min gullunge.

under tiden han blev klippt, ser ut som ett frågetecken?

Kunde tyvärr inte ta nåt fint kort på han sen efter det var färdigt för då fick han nåt anfall och bara skrek. Innan stunden är han ganska pigg o glad och sen i nästa sekund blir han jätte ledsen.
älsklingen.

I dag åkte vi in en sväng till knalleland , Vinnie behövde gummitövlar. Ronja fick en  jätte fin jacka och överdrags byxor att ha på dagis och Vinnie två gummistövlar. Efter det handlade jag lite mat innan vi åkte hem igen. Ronja börjar oxå bli förkyld nu så hon låg i soffan hela eftermiddagen och tog det lugnt för en gång skull. Vinnie sov till fyra, så det var lugnt och skönt här hemma.

Vid halv sex åkte jag till träningen. Trodde inse det skulle komma så mycket folk, men det blev en hel del faktiskt. Det var jätte kul och jag tror alla kände sig tunga efter allt påskgodis. Vi körde gärnet och det var skönt efteråt. Träffade Challe en stund vilket alltid är lika roligt.

Nu skall jag snart lägga mig, känner mig trött, ont i huvudet och lite seg så sängen lockar väldigt mycket. I morgon skall jag vara hemma och ta hand om mina barn så dom blir friska nån gång. Skall städa tänkte jag och ta bort påsken för i år.
God natt och sov gott!

PÅSKDAGEN :)

Påsken fortsätter och vi kan inte klaga på vädret vi fått. Tvätten hänger ute, sängkläderna hänger ute och jag har strykt gårdagens tvätt. Nu ligger min prins och sover middag och Ronja är hemma hos Filippa och leker. Jag skall passa på att göra ett blogginlägg medans tiden finns.

I går vaknade vi halv åtta och då var det bara att gå upp och ge Ronja sin skattkarta över vart påskäggen blivit gömda. Hon tycker det är så spännande med skattkartor. Barnen fick varsit stort påskägg med kläder och godis i Ronjas och kläder och russin i Vinnies. Ronja blev jätte nöjd över allt . Vinnie som fortfarande inte är riktigt bra i magen och vad det nu mer kan vara som spökar. Han sover så dåligt på nätterna, han vill helst ligga på magen som en liten boll. Han äter skit dåligt och är alldeles lös i magen.  Tycker det är jobbigt när dom är så små att dom inte kan prata och berätta vad som är fel. Inte lätt.

Efter frukost åkte jag och barnen till mamma för att lämna Vinnie där. Jag och Ronja hade bestämt att åka in till Allum som hade lite påskmys för barnen. Vi fick trevligt sällskap av Challe som hängde på. Vi tittade i affärer när plötsligt Ronja säger;
- Mamma jag vill ta hål i öronen.
Fattar inte vart det kom i från, vi har prata lite om det och sagt när hon fyller fem kanske hon kan ta hål i öronen om hon vill. Men där mitt i Allum fick alltså Ronja för sig att nu var det dags. Jag viste inte ens om det fanns nåt ställe man kunde göra det. Men vi kollade i en frisöraffär där dom sålde schampo m.m. om dom tåg hål i öronen. Det gjorde dom, men man var tvungen att vara sex år.  Ronja blev besviken och fatta inte varför. Men hon gav inte upp, utan skulle leta upp ett ställe där hon fick ta hål i öronen. Jag försökte förklara att det troligtvis inte fanns nåt mer ställe som  tog hål i öronen och att vi skulle göra det en annan dag.

Tror ni inte ungen hittar ett ställe längst ner i Allum som tog hål i öronen. En liten frisörsalong som givetvis hade tid att ta hål i öronen på en liten flicka. Då började jag bli lite nervös, som nästan aldrig blir nervös för såna saker. Jag förklarade för henne att det kommer göra ont och när man tagit första hålet måste man trots smärtan ta det andra örat oxå. Ronja skulle ändå ta hål och hoppa upp och satte sig. Jag hann knappt räkna till tio innan det small till och första hålet var taget. Jag såg på Ronja att hon blev chokad över att det gjorde så ont och att det smällde till, men hon är hur grym som helst och bet bara i hop och tog det andra hålet oxå utan att säga ett pip.
Jag fick säga till henne att  det är ok att bli ledsen och man får gråta en stund. Då kom det lite tårar på min modiga flicka.  Gud vad duktig hon är och hon vågar allt den ungen. Jag var både stolt och lite skakig på samma gång. Det var skönt att Challe var med som stöd till Ronja. Hon blev hur söt som helst . Nu har vi alltså klarat av detta, får se vad nästa steg blir.

Efter att Ronja blivit ansiktsmålad, spelat tv-spel och lite påskpyssel begav vi oss hem igen. Challe hittade sig en kanon snygg kläning och ett grymt snyggt läppstift som hon kommer bli skit snygg i. Jag fick köpt mig det viktigaste som finns dust it. Kan inte leva utan det i mitt hår. Tack Challe för påskäggen till barnen.
När vi kom hem gick jag och satte mig på Spillis balkong och tog mig en öl, hur skönt som helst i solen. Där kommer vi sitta många gånger i vår/sommar och prata strunt.

Kvällen spenderades hos mamma med god påskmiddag. Min mormor och moster var oxå där. Det blev att man åt alldeles för mycket som vanligt och blev alldeles uppsväld.

Nu vakna Vinnie skriver mer sen....

Hej igen, kom lite annat i mellan som det alltid gör i mitt liv. Men nu skall jag se om jag hinner få färdigt detta inlägg. Har dock varit hos Robban. J och fått äggtody och öl haha men det skall väl inte påverka mitt huvud. har dock lämnat grabbarna för sig själva och flickorna leker så bra, själv har jag och Vinnie gått in till oss för det är snart dags för han att lägga sig. Helena är på bio med sin bror och då kan jag lika gärna vara hemma och ta en öl till, för det är jag värd.

Nu skall jag berätta lite om Vinnies tillstånd som jag försöker analysera sönder snart. HAr hundra frågor i huvudet kan det vara det eller det bla bla....
I går hemma hos mamma var vinnie gnällig, lös i magen trots han knappt ätit något och hans balans var helt borta. Han ramlade fyra-fem gånger och slog i huvudet varje gång, sista gången gick det s illa att han började blöda ur munnen.  Skit obehagligt var det. Han är blek, äter knappt och ser allmänt dålig ut, samtidigt som han piggar på sig och får massa energi och orkar leka. Nätterna är en maddröm för då skriker han i sömnen och ligger i fosterställning på mage , så han måste ha ont i magen. Han somnar inte förrän framåt småtimmarna och sover riktigt. Nåt är fel på hans mage och bals. Får se hur denna natt slutar och sen får jag väl ringa till Bvc och prata med dom.  Som det verkar nu blir det inget jobb för mig i veckan, får nog vara hemma med han en vecka till så han blir starkare och piggar på sig. ALLTID ÄR DET NÅGOT!!!!
Men det känns som detta året har vi varit sjuka, lämnat på dagis, varit sjuka , dagis osv.. Kanske dags att verkligen vara hemma tills alla baciller, bakterier är borta och barnen hinner återhämta sig.

Nej nu skall min lilleman sova och jag hoppas på en lugn natt.
Carpe Diem!!

MIN BÄSTA DAG PÅ LÄNGE!

Måste bara skriva om min underbara eftermiddag/ kväll som jag hade i går, som desutom var en av de bästa på väldigt länge.
Först jobbade jag i skolan under dagen fram till tr, efter det hämtade jag mina barn på dagis.
Väl hemma var det bara att stoppa i barnen mat och börja packa för en eftermiddag/kväll på ridskolan. Vid kvart över fyra var bilen packad med barn, ridgrejor, fika och bilen styrde mot riskolan. Mamma mötte upp oss på ridskolan för att hjälpa till att passa Vinnie och Challe kom upp för att titta när Ronja red. Men hon fick allt gå med Ronja under ridningen, för Ronja hängde efter challe hela tiden och släppte inte henne ur sikte haha. Kul för mig som fick sitta på läktaren och titta för en gång skull. Ronja blir duktigare och duktigare och just nu tränar dom på att rida lätt vilket inte är det lättaste när man är så liten. Men som sagt det går framåt.
Efter ridningen körde mamma hem Vinnie till Robban , vi andra satte oss i klubbrummet och åt smörgåsar och myste. Jag kände mig som om jag var tolv igen och  hängde hela dagarna i stallet och bara njöt.
Efter det var det dags att mocka i stallet och att bara en sån sak kan vara så otroligt avslappnande och underbart måste väl innebära att man varit borta från stallet alldeles för länge.
Jag och Challe hade anmält oss till hoppspeciallen som började kvart över sju. Vi har inte hopptränat eller knappt ridit på fem långa år och det var med blandade känslor man gick omkring innan ridningen började. Challe fick en häst som vi båda ridit innan vilket kändes skönt för henne, själv fick jag den största hästen i stallet som jag aldrig ens sett röra sig. Kan säga att jag undrade hur i helvete jag skulle komma upp på hästen.

Väl uppe i ridhuset efter ha borstat, sadlat, tränsat och tillslut fått på alla skydd på benen visade det sig att man var tvungen att stå på en pall för att komma upp på hästarna. Detta för att skona hästarnas rygg, vilket är en kanon idè .  Jag kom alltså upp på denna stora häst utan att byxorna sprack haha. Gud vad underbart härligt det var att äntligen komma upp på en stor hästrygg och få träna inför en instruktör. Jag var helt slut efter uppvärmningen, men jag antar att det är som att cykla har man en gång gjort det kan man det. Jag lyckades tillslut få ihop denna stora häst att jobba under sig och gå på tygeln. Jag ramlade inte heller av under hoppningen vilket är positivt. Challe red lika grymt som jag kom ihåg henne göra sist vi red, men givetvis var även hon lite ringrostig.
Men enligt mamma var vi bäst haha tur man har sin mamma med som stöd. Nej men allvarligt gick det riktigt bra för oss och nu har vi båda blodad tand för att fortsätta rida. Men när fan skall man hinna med allt? jag önska det fanns fler dagar eller mer timmar per dygn. Skall jag börja rida igen måste träningen minska , kan inte göra allt tyvärr. Ja detta tåls att tänka på.

Har världens träningsvärk i dag, på ställen jag aldrig kommit åt med den andra träningen. Alltså är det grym träning att rida. Insidan på låren är rejält öma och ryggen känner jag är alldeles för svag. Men det viste jag redan. Kan bara säga att jag somnade väldigt lycklig i går trots Vinnie låg brevid mig i sängen och var alldeles ledsen. Inget kunde förstöra det jag varit med om.

Ronjas häst som hon rider just nu..

Min snygging till häst som jag red på...

Challes häst El Paso.....

Som sagt Vinnie är inte nöjd med livet just nu och detta visar sig mest på nätterna med mycket gråt. Han gråter i sömnen och vaknar och gråter hela tiden. Kan inte riktigt sätta fingret på om det är magen som fortfarande inte är helt ok, eller om det är tänderna som strular på han. I dag rann näsan på han och lite ret hosta men men det är bara att stå ut för det skall väl gå över det med. I dag tog vi det väldigt lugnt på morgonen.  Det blev påskfrukost med köttbullar, korv, ägg , rödbettsallad osv. Barnen åt och mumsade så gott. Vid halv tolv åkte vi upp till mamma med en påskbuket som Ronja valde. Blev jätte fin.
Hos mamma fick barnen varsitt stor påskägg med fina kläder och  lite godis. Sen gick ja och la mig med Vinnie för han skull sova. Ronja och mamma gick ut på lekplastsen och lekte. Sen åht vi lite mat hos mamma innan det var dags att åka hem igen. Tack mamma!

Nu har vi haft besök av barnens Farmor och Farfar, mer påskpresenter till barnen. Vi har ätit mat och barnen har busat . Nu hoppas jag att Vinnie sover bra i natt av ren utmattning och att vi andra med får sova gott. I morgon händer det massa påskskoj.

GLAD PÅSK PÅ ER !!!

RSS 2.0