MÅNDAG 29/11

Jaha då var det en ny vecka och jag tycker att veckorna går väldigt fort.
I Lördags var det full rull på Fröken Emma och det var tur att Emma oxå var där och jobba och hennes söta lilla Molly .
Dagen gick fort och helt plötsligt var kl halv tre.

Ronja var hemma hos mamma och badade pepparkakor och bröd. Ronja var så nöjd att hon bakat peparkakor som såg ut som pippi till sin lillebror.
Tack snälla mamma.

Hemma igen var det dags att ta fram adventstjärnorna och sätta upp lite fin belysning på bakongräcket, hur mysigt som helst. Jag äslakr som sagt julen och tycker det är en underbar tid nu, speciellt med snö utanför fönstret.
Nu väntar bara Ronja att få ta in sin gran hon skall ha i sitt rum.

Vid halv sju körde Robban in mig till Borås för jag hatar att åka buss och speciellt när det är kallt. Jag hade en date med finaste Pernilla  och vi skulle äta middag på köket.
Pernilla är en vän jag lärde känna när vi jobbade i hemtjänsten för typ 11 år sedan eller nåt. Hon är helt underbart snäll, rak och ärlig. Vi behöver inte prata med varandra jämnt, vi träffas väldigt sällan men jag vet att hon alltid finns här för mig om jag behöver henne.

Vi hade en kanon kväll med en massa prat och skratt och givetvis blev det prat om barnen . Vi avslutade våran kväll på viskans cafe med varsin stor varm choklad -mumsigt.
Tack snälla Pernilla, nu tar vi en ny date i Januari.

I går Söndag fick jag sov morgon och blev väckt av min kära man med en helt underbar frukost. 1 advent frukost och det var inga dåliga saker. Mysigt att sitta tillsammans med tända ljus och inte behöva stressa.
Efter frukosten stack Robban i väg en stund och jag och barnen gjorde inget speciellt. Ok tvättade lite men det hör till.
Vid ett var det dags för årets julmarknad och vad mysigt det är när det är svin kallt ute och snön ligger på backen. Bättre väder kunde dom inte fått.

Vi tittade på luciorna, Robban och Ronja dansade kring granen och vi fikade ute . Träffade en massa människor man känner och hade det mysigt.
Ronja hittade sig en tuff skinjacka på småtuff som hon lyckades få av sin pappa. Nu tar hon dock inte av sig den haha och vill ha den på hela tiden.



coolast i världen.

En mycket bra helg med en massa mys och kärlek + brandvarning här hemma.
I kväll blir det träning jippi.
God kväll!!!

DAG 2 - Min Första Kärlek...

Min första kärlek hete Emil och bodde granne med min Vän Marie Nilsson. Tyvärr är detta inget jag kommer i håg utan detta har min mamma berättat haha kan inte ha varit så gamal.


Min sista kärlek där i mot heter Robert Rosholm och han är far till mina två vackra barn och jag kommer alltid älska honom så länge jag lever.
Vi träffades på agustifestivalen när jag var 22-23 år och jag tyckte först min vän Challe skulle lägga in en stöt på han , vilken tur att hon inte gjorde det  haha

Nu har vi hängt i hop i tio år och det har både varit bra och dåligt som i de flesta förhållanden, men vi har alltid valt att kämpa för oss.....
Så även om jag inte kommer i håg min första kärlek kommer jag aldrig glöma min sista.


Dag1 - Det här är jag...

Mitt namn är Jessica Anna Karlberg och föddes den 17 agusti 1978 på Östar.
Jag titta ut 00.01 och det var riktigt oväder ute med regn och åska, typiskt mig att redan då göra en stor äntrad entre.

Jag bodde dom två första åren i brunsbo med min Pappa Kaj Karlberg, Mamma Ann-christin Karlberg och stora syster Maria.
Vi hade tre rum och kök med frysen på balkongen haha.
Vi flyttade därefter till Bollebygd, till ett   nybyggt området i Erikstorp som sen kallades för pasteldalen pga att alla husen hade olika färger.

Vi bodde på Listvägen 3 och jag har alltid haft en lycklig barndom där. Vi var många barn som växte upp den gården och några av barnen kom man lite närmare och har än i dag kontakt med. Speciellt min vän Maria Martinsson. Ett riktigt Svensson liv med volvo hus dock ingen hund.

Som liten var jag en riktig skit unge som älskade att prata , sjunga och hade alltid svinto hår och smuts i ansiktet. Älskade napp och snutefilt och jag inser att Vincent är väldigt lik mig på sättet men kanske inte till utseendet.
Jag lekte mycket med killarna och vara alltid blåslagen om knäna.

När jag var 7 började mitt stora intresse för hästar och jag ägnade större oc större tid på ridskolan. Efter några år var lyckan som störst och jag och min syster fick en egn häst som kallades för skrutten. Fattar ni vilken lycka när man är 10 år.

Skolan gick bra hade alltid mycket vänner och i bland kanske lite för många eftersom jag aldrig kunde säga nej . Jag var väl en av de " tuffare tjejerna som alltid hamnade i cntrum både på gott och ont. Hamnade i bråk lätt pga mitt humör och backade tyvärr aldrig.
Har väl aldrig gillat att plugga men klarade mig.

Gymnasiet var en rolig tid och jag lärde känna så många mysiga tjejer som jag tillbringade tre år med. Hjälp vad roligt vi hade och jag ångrar inget haha
Det var mest fest och kanske för lite plugg, men som vanligt lyckades jag ta mig igenom detta oxå med helt ok betyg.

Efter gymnasiet var planern att läsa till idrottslärare och jag flyttade till värnamo. Men pga kärleken till en kille i Göteborg hoppade jag av efter typ 2 månader. Ung och dum, kär och galen. Men annars trivdes jag i Värnamo och hann faktiskt på den lilla stund träffa fantastiska människor.

Istället tog det till 2001 för mig att läsa vuxenutbildning och utbilda mig till undersköterska som jag sen har jobbat som de sista åren. Mitt mål är nu att få jobb i framtiden på en vårdcentral som undersköterska.

Jag är en stark tjej med ett stort självförtroende som inte tar nån skit. Jag är en ensamvarg lika mycket som jag är social och njuter av ensamheten och kärleken till min familj. Jag behöver mycket uppmärksamhet och kärlek och älskar att umgås med de få riktiga vänner jag har.
Träningen är en stor del i mitt liv som jag ägnat de senste tio åren åt.
Jag vill få människor att träna och må bra och älska det de har . Älskar mitt liv ocg vill inte byta bort det mot något.


Pertytjej i bland...


träningstjej..

lycklig mamma...

UTMANING....

Ännu en ny rolig utmaning som dock kommer ta sin tid att genomför, men vem har bråttom så säg. Jag vill även utmana Katri stahlfamiljen.blogg.se , Anna annastidsfordriv.blogspot.com, Annika småtufftblogg.se.
Här har ni nåt att bita i tjejor haha ni sviker väl inte.


Så här kommer en lista kopiera in den på eran blogg och gör det som står.



Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick



26/11....

God kväll på er alla , antar att alla känner lite extra inför denna helg då vi alla skall göra det adventsfint och äntligen känna in julstämningen.
Jag ÄLSKAR denna tid så som så många andra med mig gör. Man får en alldeles speciell känsla i kroppen som jag inte riktigt kan beskriva.

I går var jag hemma för vab på Vinnie, det var ingen större fel på han förutom en massa utslag och allmänt trött.
Jag passade på att att adventstäda hela huset och då menar jag verkligen STÄDA. Jag låg mest på knä och skurade varenda litet vrå och toaletten tror jag att det tog 1 1/2 timme innan jag var klar. Jag skurade varenda kakelbit, alla rör, duschen osv skulle tro man kunde ätit inne på toaletten i går för så rent blev det haha Fan vad nöjd jag var när det var klart.


Satt inte still en sekund i går , fattar inte att det kan ta sån ång tid att städa två våningar. Men nu var det som sagt storstädning och jäklar vad skönt att ha det gjort.
Min kropp och speciellt min dumma nacke värkte hela kvällen i går och jag låg med värmekudde och sen på spikmattan för att få ordning på den.

Nu har jag och Vinnie precis kommit hem från Borås där vi haft familjemys. Jag och barnen åkte in efter jobbet och möte upp Robban för att först storhandla på maxi. Hur skönt som helst att ha det gjort en Fredag eftermidda när alla fått lön innan alla slutat jobba.
Sen åkte vi till knalleland för att äta på Mc som Ronja bestämt. Efter det blev det godis och lite shopping och till sist var det in på leksaksaffären för att låta barnen visa vad dom önskar sig - tYP ALLT haha!

Nu skall jag packa upp allt vilket är det tråkigaste och sen blir det på med mysbyxorna och bara flöta i soffan med mitt godis.


I morgon skall jag jobba på Fröken Emma och det blir roligt att träffa Camilla. Sen skall jag mysa med mamma och barnen och baka lite. Får se om jag tar in adventstjärnorna i morgon eller på Söndag.
På kvällen i morgon skall jag träffa finaste Pernilla och vi skall ut och äta och dricka en massa gott och bli små berusade tillsammans, vilken underbar kväll - längtar.


Till Tomtefar :)

Här kommer tomtemors önskelista till tomtefar så han vet vad hon vill ha.


Calvin Klein parfym -beautiful


ett presentkort från Ciluette


presentkort från kicks



En makeup kurs från make up store


en ring eller armband från Efva attling som passar mitt ealsband.


en kärleksweekend


Nåt Coolt från Laila Bagges smycken


presentkort på vivåga


tatuering


träningskläder

kudde

boken paganininikontraktet


Ok  nu har jag nog fått med lite av varje i olika prisklasser, bara att välja fritt haha.
Förväntar mig dock en anonym kommentar från någon om vad denne önskar sig i julklapp.
PUSSSSSSS

ONSDAG 24/11

Oh vad kallt det är, men jag klagar inte för jag älskar detta när man får tända en massa ljus och mysa hemma i sin vrå.
Snön har äntligen kommit och jag hoppas nu den inte försvinner och blir till slask. Barnen har så roligt i snön.

Snart skall jag ta tag i mig själv och börja förberedda mig inför kvällens Core pass. Skall ta in en ny övning i kväll tänkte jag och se vad dom gillar detta.
Sen skall jag skynda mig ner till hallen för att vara med på Christins gryma cirkelträning. Jag mådde så bra efter förra veckan och att bara träna för sin egna skull. I kväll blir det hårdträning...

I morgon skall jag vara hemma och VBa för lille Vinnie. Han satt helt lealös i soffan när jag hämtade han i dag, fullt med utslag i hela ansiktet. Han hade varit ledsen hela dagen och inte viljat att någon skulle ta i han.
Får se vart detta tar vägen? Antingen något virus eller nån influensa symtom.

Då skall jag passa på att storstäda hela hemmet i morgon, jobbar ju sen och det vore underbart att ha det fint till adventspysslet på Söndag.



EN mammas hjärta värker.....

I går Tisdag var det dubbeljobb för min del, jag åkte dirlekt in till sagaform efter jag var klar på Frejagården.
Mamma tog som tur med sig barnen hem vid tre så dom slapp en hel dag på dagis och Robban hämtade dom vid kvart över fem.

Efter middagen var vi alla väldigt slöa och trötta och Vinnie orkade inte ens äta utan han var bara att lägga i sängen och han somnade på två sekunder.
Jag och Ronja la oss i min säng och kollade på en film och bara myste, helt underbart.  Inte varje dag man bara tar sig tid och skiter i att det ser ut somm kalla kriget hemma och bara är med barnen.Sen att filmen var tråkig spelade ingen roll då jag mest njöt och vilade ögonen.

Efter filmen skulle Ronja bara gå ner och kissa och borsta tänderna och sen komma upp och lägga sig. Men efter en stund hör jag bara världens vrål och en mycket ledsen flicka. Tänkte först för mig själv att Robban antagligen retade henne och hon inte orkade med det.
Men hon blev mer och mer ledsen och jag hörde att det verkligen var något som hänt. Gick ner och undra vad fasiken dom höll på med när Robban sa till mig att titta på Ronjas öron.

Säger bara att det var ingen rolig syn och det hann knyta till sig i magen och tårarna brände bakom min ögonlock.
Ronja har utan att vi sett (och slarviga som vi är inte kollat hur örhängena sett ut) gått och varit rädd för att hon skall tappa ploppen som man fäster örhänget i. Hon har därför gått och tryckt på baksidan av örat på ploppen under kanske 1-2 veckor. Detta hade resulterat i att det inte längra fanns nåt på baksidan örat utan det hade åkt in inanför huden och växt igen.

Jag fattar inte hur hon har lyckats och att det inte gjort skit ont. Ploppen på barnörhängen är inte små kan jag lova och dessa hade hon alltså fått in under den lilla huden bakomörat - fy fan vad det värkte i mitt hjärta när hon i panik skrek och var ledsen.
Hade inte Robban sett detta hade hon tryckt igenom hela örhänget så det kommit igenom där fram, fy fy fy.

Som undersköterska och varit mycket på barn med Ronja när hon var liten vet jag att det går inte att dalta med barnen i såna tillfällen. Man får vara stenhård trots det värker sönder en i hjärtat och man är svin ledsen. Men ju snabbare man gör vissa saker desto kortare tid behöver barnen lida .
Jag la ner Ronja i Robbans knä och han höll fast henne. Jag sa till Ronja med bestämd röst att - NU GÖR VI DETTA, det kommer göra skit ont men vi MÅSTE få ut dom nu.
Gav Ronja en handuk att bita i och sen tog jag hennes lilla öronsnibb och pressade med på händerna ut en liten kant av ploppen, hon skrek och skrek och tillslut kom det såpass mycket ut så Robban kunde ta tag i en skarv ocg dra igenom den genom huden. FY FAN min lilla modiga tjej, hon är verkligen guld värd som lät oss göra detta trots den höga smärtan hon fick utstå.
Vilken jävla pers, mådde illa efteråt hur jag kunde ha missat detta. Men man är inte mer än människa och vi kommer göra många fel som föräldrar och detta var bara ett av dom. Synd bara att hon fick lida för detta.


Kul om Ronja 5 år fått såna här snibbar.

Efter denna hemska händelse somnade hon gått i min säng i min famn. Gud vad man älskar sina barn och önskar dom allt gott och att inget ont skall komma deras väg. Jag hade tagit smärtan åt henne om jag bara kunnat och mer än så.


Nu vet vi inte riktigt om vi skall försöka sätta in ett par örhängen eller om vi skall låta det vara och ta om dom när hon blir äldre. Känns som det får bli hennes beslut + beroende på hur det läker bakom. Men denna gången blir det små guldringar eller nåt sånt.
Ronja vill ha diamanter för det har Filippas Mamma helena haha där ser man det skall börjas i tid.


XOXO.....

Massage från hell..........

I Fredags hade jag en tid hos Marina på gymmet för en massage. Jag hade hört av flaera stycken att jag inte skulle förvänta mig en mjuk, skön och avslappnade massge utan istället förvänta mig att det kommer göra ont.

Denna lilla söta tjej med en liten kropp på knappt 50 kg, hur är det möjligt ?
Jag säger bara aj aj aj vad ont det gjorde. Hon lyckades med sina små händer hitta varenda liten öm punkt på min kropp och jag kan säga att det är tur man har fött barn och klarar smärta, för annars hade jag nog lipat haha
och vad jag vet kanske hon inte tog alla onda ställen endå. Men gud vad skönt det var när jag väl förstod att det var slut och hon bara gav mig lite skön massage i nacken och hårbotten. Nu skall jag fortsätta gå hos den lilla/stora Martina och få ordentligt med hjälp på min onda nacke m.m.
TACK MARTINA, det var värt all smärta haha

SNart ligger man där igen....

Robban var ute med killarna på Fredagen och barnen fick vara hos mamma. Efter massagen hämtade jag dom och vi åkte hem och hade Fredagsmys till Idol. Säer bara Jay, vad grym han är. Hoppas nu bverkligen han kan få hjälp med sitt drogproblem och inte håller på med sån skit. Men jag hejar ändå på han :)

I Lördags var jag på Fröken Emma och lilla jag och jobbade med den förtjusande fröken Camilla. Hon är för jäkla go den bruden och även om jag inte kände henne innan har jag verkligen blivit förtjust i henne haha ( bli inte rädd nu Camilla) Vi kan prata om allt och det känns helt naturligt. Kolla in hennes fina blogg. sök bara på mitt smultronställe.



Som vanligt hade vi fullt upp och det var att göra enda till sista sekund. Nu är det roligt att jobba för nu vill alla bara köpa lite festkläder och lite partkläder att ha till alla kommande tillställningar. Roligt att se alla pröva snygga kläningar och toppar. Kanske själv skulle hitta sig en snygg kläning att ha till jul.....
Tur jag jobbar snart igen då. Glöm inte att titta hur fint dom har gjort på utsidan av affären med allt julpynt - super mysigt!!!

Kvällen spenderades med en promenad med hela familjen och sen lite kvälls pulka åkning. Min kära sambo skulle imponera på hans fru och skulle åka ståendes på barnens pulka ner för backen. Den lilla backen gick jätte bra men den stora branten var värre och han ramlade rakt på sin axel haha - stackaren. Han förstår inte att han börjar  bli till åren.

I går Söndag 21/11 var vi bara hemma. Jag och Vinnie gick en promenad, men hjälp vad kallt det var ute inte alls mysigt.
Vid två körde jag Ronja till sin kompis Kajsa så dom kunde leka lite innan dansen. Själv åkte jag med Vinnie till mamma för mat och lite omsorg.
Trots man är 32 år blir man aldrig för gammal för sin mammas kärek. Är bara så skönt att vara hemma hos mamma och man behöverinte göra nåt utan bara vara och känna ett inre lugn. Ni vet vid det här laget mamma betyder otroligt mycket för mig.
Vinnie tjötade hål i huvudet på sin mormor. Kom mormor, kom mormor .......



Jaha detta var helgen som så snabbt bara försvann. Nu skall jag ladda i gång kroppen för två sköna träningspass.
18.00 Core med boll och sen 19.00 blir det step med mycket mycket styrka - ME LIKE!
Ha en bra kväll alla där ute.
Kram....

HELG UNDERBART!!!

Älskade Fredag, älskade Fredag äntligen är denna vecka klar och jag ser fram i mot en lugn lugn helg utan stress. Nu skall jag verkligen bara ta det lugnt efter jag slutat jobba i morgon.
Känner mig helt tömd på energi och skulle jag blunda nu skulle jag förmodligen inte vakna förrän på Söndag.

I Onsdags var det Ronjas gympavslutning och dom hade så roligt. Synd att det tar slut för Ronjas skull men skönt att slippa ha tider att passa och hämtning m.m.



Efter gympan var det äntligen dags för min egna träning som jag längtat så efter. Ronja fick stanna kvar med mig och hon var grym. Hon körde varje station med styrkeövningar och intervallträning i en timma utan problem, blir bra för framtiden då hon får ta över som instruktör haha.
Tyvärr gick timmen alldeles för snabbt och jag längtar redan till nästa vecka - skit bra Christin!

I går Torsdag 18/11 var det en fullspäckad dag som vanligt. Först jobb sen träffa vi mamma som fått punktering på sin bil. Vi hjälpte henne med lift och handlade mat.
Hem och tvätta en maskin tvätt, laga mat och fixa innan det var dags att åka till ridskolan.
Mamma var snäll och kom hit och passade Vincent eftersom det numera är svinkallt uppe i ridhuset.

Ridningen gick bra, men barnen var på lite halv dåligt humör allihoppa och man undrar varför vissa vill rida vecka efter vecka haha.
Antar att barnen är lika trötta som oss vuxna.
Ronja red på Jalla Jalla och som vanligt tycker jag att hon är som duktigast när hon travar. Vet inte varför men det är precis som om hon skärper till sig.

Sen stressa hem för att lämna ronja och byta om och snygga till mig inför julpyssel på blommsterhuset.
Vet ni hur det känns när man skall skapa fina saker bland ett gäng konstnärer haha. Jag kände mig som en 4 åring som skulle räkna samma mattetal som 8 st 8 åringar, ni fattar själva va?
Alltså Camilla, Anna, Emma, Maria, Helena, Johanna och Sussi är gryma på att sätta i hop fina arrangemang. Dom bara trollar med sina händer och allt ser så otroligt lätt ut och jag älskar att bara sitta och titta.
Jag fick till slut i hop nåt .
tack alla inblandade för en super mysig kväll med god mat, massa gott godis och en massa skratt.


upptagna brudar.....


Emma i närbild hahah, Camilla overkligt upptagen ;) och Helena




Söta Anna pysslar för fullt..



MITT KONSTVERK......



I dag har jag och Patricia varit inne på Saga form och pratat om vinter butiken. Kommer att öppna den 10 dec kl 12.00 och sen kör vi på enda till den 23 dec.
Kommer bli jätte kul och jätte mysigt och en och annan juklapp hoppas jag kunna hitta.
Det blir att jobba dubbelt för min del i Dec, medans andra tar ledigt jobbar jag mer stackars mina barn.

Nej nu skall jag hoppa in i duchen för jag skall snart i väg på massage hos martina på gymmet. Min nacke behöver verkligen detta kan jag lova. Sen blir det att åka upp till mammaoch hämta barnen. Robban skall ut med killgänget och det lär ju gå vilt till kan jag tro :)

TREVLIG HELG ALLA VÄNNER och titta gärna in på Fröken Emma i morgon mellan 10..00- 14.00







HALVTID!!

Ok, nu har vi klarat av halva veckan och det känns super skönt. Var inte alls pigg på att jobba i Måndags och då kändes veckan väldigt väldigt lång, men som sagt två dagar kvar -jippi.

I måndags insåg jag att jag gått upp i vikt och jag får panik, för när fasiken skall man hinna träna och fixa allt man vill?
Jag skulle ocå vilja träna varje dag gå på gymmets roliga pass, styrketräna och gå långa iskalla promenader med hög musik i örat. Men det funkar inte i verkligheten, åtminstone inte i våran familj. Blir avundsjuk på alla som tränar och tränar varje dag - JAG VILL MED!


som sagt detta är inte mina fötter tyvärr
men jag skall ner ,inte till 60 kg dock.

Men har man ett jobb, två barn och en sambo som gillar att träna får man dela upp dagarna. Måndagar då tränar jag med bif och håller mina två pass, men det blir inte mycket till träning för min egna del.
Tisdagar då är det Robbans tur att träna och det är en sån dum tid att han åker halv sex och då hinner inte jag göra nåt innan.
Onsdagar är det Ronja som har gympa och jag har pass på gymmet. Då kan jag varanan vecka köra stenhårt när Challe håller i Coren.
Torsdagar rider Ronja och sen åker Robban och tränar kvart i sex, så då kommer jag inte i väg.
Fredagar är den enda dagen hela familjen är hemma tillsammans utan att någon skall bort och då tycker jag det är super viktigt att vi faktiskt umgås tillsammans med barnen och inte drar iväg.
Lördagar jobbar antingen jag eller Robban och sen är det Lördagsmys med familjen.
Söndagar har Romnja dans och oftast jobbar Robban så jag har båda barnen och kan inte åka i väg och träna.


Mitt liv och där i mellan skall man hinna umgås med barnen, städa, tvätta , hålla hemmet rent och laga mat m.m.
Min fråga är hur gör alla andra som alltid är på gymmet och tränar???? AVUNDSJUK FETKNOPP!
Ja ja nu är jag inne i en deppig period och ser bara hur magen och rumpan växer i kapp samtidigt som jag är fullt medveten om att jag går och småäter hela tiden eftersom jag konstant är sötsugen. blir tokig på mig själv. Ingen självdeciplin alls - bättring Jessica.

Nog om detta, i går jobbade jag över några timmar på dagis eftersom dom var kort om folk. Mysigt att kunna sitta i barngruppen och inte behöva känna att man skall städa eller fixa mat.
Var hemma vid halv fem och då var det redan mörkt och maten skulle fixas.
Blev i säng tidigt i går.

Nu sitter jag här och bloggar samtidigt som jag helt plötsligt hamnade i köket och började göra rent kylen och tvättade alla hyllor. Typiskt kvinnor eller? Skall göra helst 5 saker samtidigt för att hinna så mycket som möjligt.
Vid halv fem ringde söta Kajsa och frågade om hon fick komma hit och leka med Ronja. Gulliga dom är nu när dom kan ringa själva och fråga.
Tjejorna leker så bra nu och snart skall vi ner till barngymnastiken för avslutning och mys. Jag har tagit ledigt från coren för att följa med och titta.
Efter gympan skall jag vara med på cirkelträningen och jäklar vad jag skall träna, skall ta ut mig till max nu efter all tråkig förkyldning som varit. Ronja får stanna kvar och heja på mig tror jag.

Nej nu hinner jag inte sitta här mer utan det skall börja förberedas inför träningen och väskan skall packas.
KRAM


tänk om man hade en sån här snygg träningsväska, då hade man nog tränat varje dag hahah


14/11....

Vilken helg det har varit och som vanligt går det alldeles för fort och i morgon skall man orka med en ny arbetsvecka. Känns inte jätte lockande just nu.

I Fredags var det alltså dags för Ronjas pyjamasparty med alla sina dagiskompisar. Vi åkte upp till pumpen tidigare och gjorde ordning festlokalen. Det skulle vara ballonger, musik, godis, popcorn och allt annat man behöver ha för en lyckad fest.
Ronja i sin pyjamas...
Innan alla kommer

Det var åtta stycken som kom av tio och det var jätte roligt, stackars Leia som tyvärr blev dålig men väldigt saknad av sin vänner.
Dom var helt otroligt duktiga dessa 5 åringar, dom lekte med varandra ingen var utanför, dom dansade, lekte och givetvis proppade i sig en massa godis. Men jag tvingade i dom korv med bröd först haha.


PARTYYYYYY!

Mille gillar hårdrock.

coola killar....

Sätt knorren på grisen..


Hela gänget redoa att gå och lägga sig. tack alla goa barn för att ni gjorde en sån rolig kväll och att ni var så rediga, det blir inte sista gången detta.
För att citera Ronja ;- Detta var den bästa kvällen i hela mitt liv!

I går jobbade jag på Fröken Emma och det var fullt upp från början till slut. Det var jääte roligt att jobba och alla som handlade var på gött humör och sånt smittar. Först var Emma där med sina söta ungar, Moa är helt ljuvlig med sina bruna ögon och full med bus, sen kom Anna och jobbade med mig så bättre kan man inte ha det.
Som vanligt hade det kommit in massa snygga kläder och det blev lite julklappar till Ronja.

Kvällen spenderade vi hos mina svärföräldrar med att bli bjudna på god mat och gott att dricka för några i familjen :(
Vi firade farsdag och hade en mysig Lördagskväll.

I morse gick jag upp klockan 06.00 och det var helt tyst i hela huset. Jag åt en liten snabb frukost fixade till mig snabbt och sen var jag på väg till det stota gula huset - ULLARED!!!
Skall erkänna att jag tillhör inte dom som älskar att åka till ullared och är inte det där mer än nödvändigt. På sju år har jag varit där fyra gånger så ni förstår vad jag menar.
Men i dag hade jag bestämmt mig för att åka, tanken var väl inte att åka själv men jag har väl inga kompisar haha

Var framme vid kvart i åtta och då var det en liten kö eftersom inte hade öppnat, men så fort dörrarna slogs upp var man inne på en sekund. Inte mycket folk mot vad det brukar vara kan jag gissa. Inga köer in och inga köer ut. Snabb som jag var jag hemma igen klockan tolv , det ni!
Jag köpte en massa julklappar till banen så klart och en massa annat skräp, men jag hitta inget till de vuxna där utan det får bli en runda på stan senare i dec. Men nu är jag på god väg med julklapparna och barnen är klara i stort sett.
Jag är hopplös när det kommer till att köpa julklappar, ÄLSKAR att ge bort och spenderar allt jag äger i stort sett på julklappar, finns det nåt bättre?
Men ullared nu ses vi inte på ett bra tag.....



När jag kom hem var Robban på väg med barnen till mamma eftersom han skulle jobba och jag skulle ha gått hela dagen på ullared. Men Vinnie fick stanna hemma och sova medans Ronja fick vara själv med mormor.
Jag blev så sugen och började slå in julklappar men efter typ 15 st var det inte roligt längre så jag väntar tills det börjar närma sig och man kan ja julmusik i bakgrunden och doften av glögg.

Vid tre åkte vi till mamma och fick middag vilket jag aldrig takar nej till, Efter maten var det bara att åka till Ronjas dans och sitta där en timme.
Men nu är jag äntligen hemma och är hel slut. Vinnie somnade precis och Ronja o Robban åkte hem till hans mamma för en fika. JAg är alltså alldels själv en stund och snart börja Goship.





ÄNTLIGEN FREDAG!!!!!

Var lägesen jag kände att jag verkligen verkligen längtade efter helgen och lite ledighet och inte en massa måsten.
Känner att när man är sjuk så blir allt dubbet så jobbigt och kämpigt, man vill bara vara hemma och slippa ge sig ut. Men jag har kämpat mig igenom denna veckan och vist jag skulle väl inte ha jobbat men jag kan inte vara hemma mer nu känner jag. Två veckor har jag nu klarat av utan en enda sjukdag jippi.

I dag händer det massa roliga saker för min dotter. Hon har bjudit alla sina 5 åriga kompisar från violen på pyjamasparty. Dettar har hon längtat efter i två veckor och i dag är dagen D. Vi skall vara i lokalen på höga och det skall vara dans, lekar och en massa godis . Hon har noga valt ut pyjamasen och allt är klart för en lyckad kväll.
Vist blir dom ännu större när dom skall börja ha fester utan att man fyller år haha.
Ni får se kort i morgon från festen.  Önska mig lycka till!

I morgon skall jag faktiskt jobba på Fröken Emma och lilla jag med Anna. Detta skall bli riktigt roligt och få vara bland goda vänner och en massa snygga kläder. Har ni inte shoppat något till eran far ännu tycker jag att ni skall komma in så hjälper vi er att hitta något.


Nej nu är det dags att vi börjar göra oss redo för att åka upp till lokalen och fixa mys. Ronja börjar bli rastlös och tjatar hål i huvudet på mig.
Jag önskar alla en trevlig helg kram


ONSDAGEN den 10:e nov!!

Vad jag hatar att vara sjuk eller rättare sagt super förkyld. Har sen helgen bara förvärats och i Tisdags tappade jag rösten och kunde inte prata och det är nåt av det jobbigaste när det gäller mig eftersom jag ÄLSKAR att prata haha
Stackars Sofi som skulle gå brevid mig på jobbet hade det inte lätt med att höra på mig, tur att hon är så grym redan då och kunde allt. Kul var det att ha någon brevid sig och jobba med.

I går var jag även på gynmott i Borås för ett nytt försök, sist sprang jag ju där ifrån då jag fick en manlig gynläkare. Men i går viste jag att jag skulle ha en kvinnlig läkare. Allt gick bra men jag står inför ett svårt beslut och jag känner mig väldigt osäker.
Hon tyckte jag skulle pröva i 6 månader att ta en spruta som göra att man lurar kroppen att gå in i klimateriet och på så sätt slippa sin menstruation.
Grejen är att jag redan nu knppt har nån mens eftersom jag äter p-piller hela tiden. Men hur bra är det att stoppa i sig p-piller hela tiden?
Smärtan har jag kvar men inga krampanfall i samma utsträckningar som innan och det är bra. Men nu ville hon att jag 32 år skall bli en klimateriekossa.

Tror på fullaste allvar att jag kommer bli ett jäkla monster och bli ännu värre i mitt humör än jag redan är. Biverkningarna låter inte så lokande ed svettningar och bli flåsig m.m.
Hatar att inte vara frisk och bara slippa all jävla skit.
Pratade med min underbara vän/barnmorska Nicolin och hon tyckte inte att det lät som en bra ide för min ålder.
Skall boka en tid med Annika på vårdcentralen prata igenom detta beslut med henne och de vad hon kommer fram till. Önksar att jag kunde åka till Uppsala där dom har en klinik för bara endometrios patienter, hade varit helt fantastiskt .
Så jag äter väl min p-piller och tusen alvedon lite till och ser vad jag kommer fram till.

I dag har jag varit hos den jäkla tandläkaren och jag vet att jag skrev likadant förra året och då var det nån som störde sig så på mig, men här kommer det igen.
Hur fan kan det vara så dyrt att gå till tandläkaren???????? JAG BLIR HELT GALEN!!!!!
Nästan 900 kr för ett besök som tog mindre än en kvart och ändå gjorde dom inte hela undersökningen för dom var sena och jag var tvungen att gå tillbaka till jobbet. Dom tog fyra bilder på mina tänder, fyra vem har bett dom att göra det? Inte jag , men jag fick snällt betla och se glad ut.
Nej vad är skillnade ett läkarbesök som med undersökning diverse blodprover och remisser kostar 120 kr medans  ett tandläkarbesök 875 kr inte ok. Tur man inte hade hål i tänderna då. Vist man kan spara varje månad och lägga undan och så blir det inte så mycket pengar på en gång, men dt är endå lika dyrt. Jag tycker det är tråkigt att alla inte har råd att gå till tandläkaren och att människor skiter i att gå och ta hand om sina tänder. Nej nu kommer jag sörja detta ett tag......


Snart skall jag bort till gymmet och köra ett Core pass för sugna träningsmänniskor, hoppas på ett gäng. Tyvärr fick vi lägga ner Stepen pga lite folk. Skit tråkigt då stepen verkligen är ett av de roligaste träningspassen som finns men det är annat som drar.
Vi vill så klart hitta ett nytt pass och start upp det på Onsdagar, jag är verkligen sugen på ett hårt boxpass med mitslar . Men vi får se vad Jonas vill ha.
Ronja skall ha sin gympa och trots vi är förkylda tränar vi lite försiktigt. Orkar inte sitta här hemma och tycka synd om oss längre.

vem vet i Januari kanske vi kör detta?

Ha det bra gott folk xoxo....

Uppdatering.....

Har blivit överkörd av tåget känns det och mina krafter är helt borta, huvudet värker, halsen värker och jag har dragit på mig en förkyldning. Hatar att vara sjuk, man orkar ju ingeting fast man har tusen saker som behövs göra.
Bara att bita i hop och se glad ut och se till att få hemmet i ordning ändå.

I Fredags efter jobbet åkte vi till badhuset trots att det var höstlov, det var skit mycket folk så klart men men. Ronja älskar att bada och i bland får man ofra sig. Vinnie simmar som en galning i vattnet och är verkligen kanon duktig. Men att få han upp ur vattnet är värre, trots att han är helt blå och skakar tänderna skall han inte gå upp.
Robban tränade med Ronja lite i vattnet på att simma eftersom hon inte går i nån simmskola och jag försökte bara stå ut i några timmar.
Fattar inte , men jag HATAR badhus. Måste vara det mest ofrächa, snuskigaste plats som finns. Ju mer jag tänker på det desto mer äcklad blir jag haha verkligen en fobi.
Men barnen var lyckliga och då är jag lycklig.

På kvällen kom syster med barnen till mamma och Ronja var där uppe hela kvällen. Vid åtta åkte jag och hämtade Ronja och Anton som skulle sova över hos oss för första gången. Det var en överlycklig Ronja som skulle ha en kompis sovandes hemma.
Dom placerade sig i våran säng och tittade på film och bara myste hur bra som helst.

Sen kom min syster och vi gick en sväng till krogen för lite tjat och gott att dricka. Mycket folk var det men kanske inte i våran ålder. Ett lekland för vuxna kan man säga, men vi hade jätte roligt och det blev till och med ett eller två danssteg och lite för mycket att dricka, men det är man värd i mellanåt.

På Lördagen tog jag med mig Anton och Ronja till Leos lekland för en massa skoj och bus. Det blev tre timmars lek och ansiktsmålning. Tiden bara rann i väg och efetersom inte Vinnie var med kunde jag bara luta mig tillbaka och ta det lugnt - skönt skönt är man är bakis.
Efter buslandet åkte vi snabbt in till Borås stad och köpte en present till min kära syster som snart fyller 35 år. Det blev en make up kurs från make up store.

Kvällen spenderades hos mamma med god mat lite sällskapspel och en massa goa skratt.

I dag som sagt blir det väldigt lugnt, hemmet skall städas, maskiner skall tvättas, dammtorkas och dammsugas. Köttgrytan står på spisen och puttrar och efter Vinnie sovit skall jag ta mig hem till mamma och göra en fin i håret. Sen blir det antagligen bara soffläge hela kvällen.

HEJ DÅ!!

Shopping shopping.......

Då var snart veckan slut och tiden går så fort, men vem tackar nej till helg inte jag .
I dag har jag jobbat som vanligt och det har varit hur bra som helst, älskar all personal som jobbar på Frejagården och dom gör mig alltid lika glad.

Efter jobbet åkte vi direkt hem och satte i gång en maskin tvätt och plockade ur diskmaskinen . Sen lagade vi pannbif, potatismos och brunsås och det blev verkligen skit gött om jag får säga det själv. Ronja tycket att det var jätte gott och det är alltid skönt. Hon har blivit lite svår när det gäller maten och vill helst bara ha pannkakor varje dag.

Vid fyra var det dags att ta på ridkläderna för att åka till stallet. Vinnie skiner upp som en sol varje gång vi skall till stallet och jag tycker det är fantastiskt att se han haha. Tyvärr tjötar han håll i huvudet på folk och fä ;)
Ridningen gick bra och tjejorna blir bättre och bättre , nu har dom en ny ridlärare och hon verkar bra så vi hoppas dom får ha en och samma och inte behöver byta hela tiden.

Efter ridningen träffade vi mamma på torget för en shoppingtur på blomsterhuset, Fröken emma och lilla jag och Milla`s skr. Var kompiskväll i dag och då erbjuds man 25 % på det man köpte vilket är grymt bra.
Var först på blomsterhuset och Maria gjorde ett sånt fint hjärta till mig som jag skall ha på väggen bakom tv. Jag vet att jag är sist med att ha detta, men jag tycker det blir fint nu till jul. Tack snälla Maria för att du hjälpte mig.
Hittade två vackra ljusstakar som oxå kommer lysa fint i mörkret, älskar ju ljus ljus. Ronja köpte en rosa fin kruka med en vacker blomma som hon ville ha och valde själv. Hon älskar att vara på blomsterhuset och kolla och köpa blommor.


skall inte hänga här...



Sen var det dags att gå till Fröken Emma och se alla snygga kläder dom får in hela tiden. Varje vecka kommer det nytt och man vill ha allt, farligt att vara där inne.
Hittade en jättefin kläning från Cream och en linne/kläning med volang att ha under från Culture. Blev kanon fint och det kommer användas mycket nu med alla helger som kommer framöver. Skall ta kort på det nr jag har det på mig nästa gång, men tills dess får ni se det utan kropp i.

Full rulle alltså från halv sex i morse till nu halv nio, börjar känna mig lite väl sliten. Men i morgon är det Fredag och schemat är fullt även då. Först jobb sen badhuset med barnen och mamma. Kvällen skall firas med syster då hon gjort en jätte tenta och kommer hit ner. Då skall vi ha syskonmys med en eller flra öl.

 

Nej nu skall jag äta och sen blir det att lägga sig för natten. Tack Emma och Anna för i kväll lika mysigt som vanligt. Thomas och Camilla grymt godis ;)



 

 


God kväll!!!

Oh vad jag älskar soffan just nu , har bara varit hemma en halv timme och är helt slut. Var på jobbet klockan 07.00 i morse och efter jag jobbat på Frejagården åkte jag direkt in till Saga form och jobbade där till klockan sex.
Var längsen jag jobbade där nu så det var riktigt kul att träffa alla galna brudar igen haha. Dom är verkligen ett härligt gäng som jobbar på Saga form och jag trivs skit bra där, synd att det inte blir så ofta bara.

Men snart öppnar vi upp dörrarna för Sagaforms vinterbutik och då blir det att shoppa julklappar till en billig peng. Öppnar den 10 dec så skriv upp det .
Alltid bra för mig att fylla ut kassan lite med några veckors dubbel jobb, synd för barnen men jag tror dom fixar det några veckor. Andra barn går ju flera flera timmar på dagis fem dar i veckan jämnt och jag får dåligt samvete om jag lämnar barnen på dagis i mer än 6 timmar.

Barnen har varit hos deras underbara mormor som hämtade dom på dagis vid halv tre i dag, sen har dom varit där och fått mat, kärlek och lekt - sämre kan dom ha så säg.
Annars har det varit en vanlig Tisdag, inget speciellt.




JULKLAPPSTIPS!!!


Vi håller på att gå igenom Ronjas leksaker och saker hon inte använder längre som hon växt ut tex. Men detta tv-spel är ett kanonbra spel som säljes på BR. Finns massa roliga spel och andra tillbehör att köpa till.
Ronja är dock väldigt lite intresserad av tv-spel och det blir bara stående och spelen är knappt använda.
Tänkte om nån vill köpa det och ge i julklapp, är väldigt enkelt och dom klara av att använda det själva.



Hör ev er om ni är intresserad.

1 NOV!!

God eftermiddag , sitter i soffan och skall försöka samla ny kraft och energi till kvällens träningspass.
Har i dag varit på utvecklingsdag med jobbet på Hindåsgården med hälsa som tema.
På morgonen fick vi pröva på linedance i 1 1/2 timme och det var jobbigare och roligare än vad jag trott. Måste erkänna att jag har töntstämplat detta men det var som sagt riktigt roligt och i kväll skall ni som kommer på min step på pröva på detta fast till modern musik och lite mer tempo :=)  SPÄNNANDE hahha.

Barnen har varit hos deras farmor och det var tur det eftersom Vinnie har varit sjuk hela helgen och i går var det verkligen inte bra. Jätteförkyld, hostar som bara den och allmänn påvekad. Han sov i stort sett från morgon till kväll i går och ville inte äta nåt. Tråkigt när alla sjukdomar kommer på en gång, men vad skall man göra så säg.
Men han verkar mycket piggare i dag så vi håller tummarna för att han är helt frisk i morgon.

I går tog jag med mig Ronja till Borås för lite tjejtid. Vi gick till leksaksaffären och som vanligt skulle hon bara ha pet shops. Det är det enda som hon leker med nu och vist dom är sockersöta men svin dyra. Men hon köpte en ny till sin samling.
Sen gick vi och små myste i affärerna och längtade oss bort till julen och december månad. Ja jag längtar, älskar julen.



Råkade av händelse gå in på stadium för att kolla på gymnastikläder till Ronja men hittade till min gläadje ett par vinterskor till Ronja som var både bra och snygga vilket inte är lätt i dessa tider. Tycker att de flesta vinterkängor är tunga, klumpiga och fula och jätte dyra. Men nu hittade jag ett par från Timberland gortex som var kanon bra och vist dyra men de måste hålla mot alla väder.
Nu har barnen skor som skall klara alla väder och det är så skönt att vara färdig.



Kvällens spenderades framför tv med en sjuk kille som bara ville vara med sin mamma och en stor godispåse.

Nej kära vänner roligare än så här blir det inte. Kom nu ner och träna Core och Step i kväll och få lite energi.
KRAM !!!


Våra snyggingar arg och glad :)

RSS 2.0