Lite gott och blandat...


Gravid med Vincent sommaren-09

tjock och go...

De tre kusinernA...

RONJA TRE ÅR...

ÄNNU STÖRRE MAGE, CA 6-7:E MÅNADEN.

aNTON GILLAR MOSTERS MAGE..

lISEBERG SOMMAREN -08

MAMMAS FINASTE KANIN...

vILL INTE VARA GRAVID MER, SEPTEMBER-08

HJÄLP, JAG VAR STOR SOM ETT HUS. RONJA SYNS KNAPPT HAHA

SISTA BILDEN.

16 DAGAR ÖVER TIDEN GICK JAG INNAN HAN ÄNTLIGEN KOM UT. RONJA TRÄFFAR SIN LILLEBROR....

SÅ LITEN ATT HAN KNAPPT SYNS. VART TAR TIDEN VÄGEN??

MINA FINASTE , VIKTIGASTE MÄNNISKOR I MITT LIV. ÄLSKAR ER ALLA!

vINNIE NÄSTAN TRE MÅNADER MED MORMOR..

VINNIE I DAG 15 MÅNADER, ÄLSKAR DIG...


FREDAG 29/1

God morgon alla pigga glada människor, tyvärr känner jag mig allt annat än pigg. Våran lilla familj är drabbade av jobbiga förkylningar  på ett eller annat sätt, vissa mer än andra. Hatar när man aldrig får känna sig 100% frisk, utan går omkring med massa skit i kroppen. Ja nu har vi en jäkla massa rinnande näsor här hemma..

I går var barnen på dagis från halv elva till halv tre då mamma hämtade dom. Jag hade ett brsök på gynmottagingen i går hos min nya läkare. Blev så besviken när jag gick där i från och åkte hem. Läkaren var helt dum i huvudet och var inte ett dugg intresserad av mig. Hon frågade inget om hur jag haft det och hur mina smärtor var m.m. Nej hon ville bara att jag skulle byta p-piller och sen var det bra. Aldrig att jag går till den läkaren mer idiot. Fick inga svar på mina frågor om hur länge jag skall gå med endometrioser och smärtorna i magen innan jag får pröva en annan behandlig m.m. Får pröva att byta p-piller nu ett tag och se om det blir någon skillnad på smärtorna i magen.
När jag kom hem var det bara att laga mat och äta innan det var dags att åka med Ronja till ridningen. Det blir lite tight med tid, men jag är van att stressa fram och tillbaka. Jag trodde dom hade teioro  på ridningen, så vi åkte upp lite senare än vanligt. Men som alltid hade dom ändrat sina planer och tyckte barnen skulle ha ridning istället. Tur man har ridit innan och kan fixa med hästarna, snabbt och lätt fick jag snabbt klar Gabriell.
Ridningen gick kanon bra och Ronja var mycket bättre på att hålla tyglarna denna gången. Dom fick träna på att rida slalom och då givetvis kunna svänga .



fter ridningen stressade vi hem igen för att jag skulle hinna byta om och sen åka upp till dagis för deras första Core träning. Det var lika roligt som jag kom i håg det att träna en personalgrupp tillsammans. Det blir många goa skratt och härliga kommentarer. Dom kämpade på och nu blir det tio gånger här framöver.

I dag blir det en lugn dag här hemma med  barnen. Måste göra lite små ärenden och träffa Helena med barnen för en Fredags fika, sen blir det till att vara hemma hela dagen och kurera oss. I morgon är det planerat att gå till krogen och då vill jag inte vara förkyld och hängig.
Ha en bra Fredag ..........



27:e...

Fy vad dålig jag varit på att blogga, men jag är helt orkeslös och vill bara sova. Varför kan det aldrig bara sluta och bli bra igen, har mått illa nu i 10 dagar. Var hos läkaren i Måndags för att få hjälp, men jag blev inte nåt klokare tyvärr. Han kunde inte förstå vad det var för fel  och jag tror han hade nånstans trott att det skulle ha varit så enkelt som att jag var gravid. Men jag är inte gravid, utan mår bara ILLA.... Nu skall jag äta tabletter mot magkattar och se om det är typ stressmage eller nåt.
I morgon skall jag in till gyn och prata efter mitt titthålsoperation ang emdometrioserna , vem vet det kanske är dom som gör att jag mår illa.

I måndags var båda barnen på dagis och jag låg bara hemma i soffan och tittade på new moon. Jag har i stort sett mer än halva mitt liv varit väldigt intresserad och fascinerad av vampyrer. Kom ihåg när jag var runt 15 år att jag önskade så mycket att de skulle finnas och komma och bita mig. Erkänner att det fortfarande finns 1% som verkligen tror att det finns vampyrer och i så fall kom och bit mig. Antar att det har mycket med min dödsångest att göra och att jag inte vill dö. Men skit samma, filmen var helt underbar precis som ettan. Det konstiga är nu  att jag börja älska Jackob lika mycket som Edward och kanske till och med mer. Svårt svårt, men det är böckerna som gör det.
Underbara killar haha......

När jag hämtat barnen på dagis och kommit hem, fick Ronja besök av Louisa. Dom gick ut och lekte och kom sen på iden om att sälja frukt till grannarne. Gäller att vara smarta och jag fick skära ner frukt och lägga i skålar som dom sen sålde. Vet inte riktigt hur det gick men jag köpte åtminstonde för 10 kr . Jag tvingade ner mig till träningen för att köra Coren. Challe var snäll och tog min step och det var jag tacksam över för den hade jag aldrig fixat.

I går var barnen hemma från dagis och vi sov till åtta.   När jag hämtade Vinnie insåg jag snabbt att NÅGON hade klippt bort hans hår. Jag och min sambo har inte riktigt samma åsikter om hur hans hår skall se ut och därför klippte Robban Vinnie när jag inte var hemma. 

I Måndags var han lurvig och lite längre i nacken som inte syns här. Coolt tycker jag haha

Inget hår kvar i nacken, men söt ändå...

Efter frukosten var jag tvungen att gå in och duscha för jag höll på att frysa ihjäl. Jag duschar alltid jättevarmt, men inte ens det hjälpte för jag frös medans jag duschade .  Vid halv elva åkte vi in till Borås för att träffa Mia och barnen. Som vanligvar vi sena, men nu försöker jag att inte stressa och se om jag inte mår illa lika mycket. Barnen fick leka på lekborgen och det var roligt så klart. Tyvärr börjar nu Vinnie att gå in i den stora delen av lekborgen och nöjer sig inte med den lilla. Han blir modigare och modigare. Edvin har börjat bli så stor nu och snart kan han och Vinnie springa omkring tillsammans. Fick höra att det skall i sommar öppna ett skit stort Lek_bus hus i Borås. Skall tydligen bli störst i Sverige, fan vad kul. Skall ligga vid Willys i knalleland. Spännande!

Nej nu skall jag ta tag i dagens samtal som skall ringas och fixas. I kväll har Ronja gymnastik och det är roligt för henne att hon oxå kommit i gång med sin gympa. Robban kan nog inte träna i kväll då han är jätteförkyld.  Själv skall jag inte göra något.
xoxo.....

MINA ÄLSKADE KILLAR SOM ÄR BÄST. ÄLSKAR ER...



Lördag underbara Lördag...

Har inte orkat gå in och skriva nåt de senaste dagarna, är fortfarande inte bra. Fattar inte vad det är för fel, ok jag är skengravid och mår precis som jag gjorde i början av mina graviditeter. Men problemet är bara att jag inte är gravid och jag undrar därför var det är som gör att jag ständigt mår illa. Ni kanske tänker att det är väl inte så farligt, men pröva att vara ordentligt bakfull i över en vecka så vet ni vad jag skriver om. Jag varken spyr eller skiter så det kan inte vara magsjuka eller kan det ? Blir knäpp snart om inte mitt illamåendde försvinner snart, skall jobba på Måndag och ha två träningspass och har inte tid med detta.
Vet ni något bra mot illamåendde skriv gärna det till mig i så fall. Har prövat åksjuketabletter vilket inte hjälpt. OCH NEJ JAG ÄR INTE GRAVID!

I går hade min prins namnsdag, Vincent. Detta var vi givetvis tvugna att fira med lite kalas. Mamma kom med ett paket , Robban köpte med sig tårta, glass och saft och sen firade vi Vinnie. Jag firade kanske inte så mycket men jag tittade på när dom andra åt. Man får ta alla tillfällen man kan till att ha fest eller hur. Vinnie smaskade både på tårta och glass och var nöjd över sin dag. På kvällen kom Christian och hälsade på, jag stängde in mig på mitt rum och kollade på lats dance. Vill inte gärna smittas i fall jag gör det. Robban fick roligare sällskap och nån att umgås med fast klockan var elva på kvällen haha TACK CHRISTIAN!



I dag händer alltså inget, Ronja är med Robban och jag ligger mest i soffan. Tvingade på mig kläder innan och tog en liten promenad med Vinnie. Han vill bara åka på Ronjas bob nu så han var överlycklig över att få sitta på den istället för vagnen. Solen sken gött men det var kallt i ansiktet eftersom det blåste lite. Nej nu orkar jag inte skriva mer.
Ha en underbar Lördag....


VAD ÄR DET SOM HÄNDER???????????????

I måndags efter träningen när kommit hem och satt mig i soffan började jag må illa och det blev värre och värre. Tillslut fick jag gå in och på toaletten och spy några gånger. Sov ganska ok under natten, men när jag vaknade på morgon kände jag mig som ett vrak, huvudet värkte och jag mådde fortfarande  illa. Ville bara ha kunnat legat kvar i sängen just då och inte behövt ta hand om två barn. Gick upp och ställde mig i duschen för att få lite värme och försöka pigga på mig. Kände inte att jag behövde spy mer , utan jag bara mådde illa.
Jag har lite panik känslor över att må illa eftersom min hjärna förknippar det med att vara gravid. Under båda mina graviditeter mådde jag illa i över tolv veckor och kunde knappt röra mig från soffan. Hade jag inte VETAT , så hade jag trott jag var gravid igen. Men det är jag inte  och tydligen inte magsjuk heller. Vad fan är det då??

Lämnade barnen på dagis och det gick jättebra med båda två. Efter det åkte jag ner till Emma på fröken Emma och hälsade på. Hjälp vad mycket snygga kläder hon fått in. Mitt shopping humör blev till max och jag hittade massa snyggt , tyvärr hade jag inga pengar. Men jag la undan två tröjor, ett par leggings, en sjal och vårens coolaste jeansjacka.. Nu vill jag ha vår och kunna använda min nya jacka som jag blev förälskad i, lägger upp kort när jag vart och hämtat den.  Efter Emma åkte jag och köpte lite mat som jag tog med mig till jobbet. Jobbade på vårdcentralen mellan halv ett till fyra. Kände mig jätte hängig men jag klarade av att jobba som tur var. Fick dricka massa vatten hela tiden, men det hjälper tyvärr inte mot illamåenddet. Vid kvart över fyra hämtade jag två barn som mycket hellre ville vara kvar på dagis. Ronja hade hört att några av hennes kompisar skulle ta sprutan nr två och ville oxå ta den. Fattade inget, vill ta spruta, kan ju inte vara normalt. Jag hade inte ränkt ta nr två, men tydligen vet min dotter mer än vad jag tror. Vad gör man inte, vi åkte tillbakaka till jobbet för att ta vaccinet. Ronja är så stor nu hon bara satte sig själv på stolen , sträckte fram armen och sa inte ett ljud. Jag var väldigt imponerad, vissa ungar skrek och skrek och då kände jag bara snälla låt barnen slippa om dom redan tagit den första.
Jag var helt slut när jag kom hem vid halv sex och då skulle båda barnen ha mat. Tur för mig fanns det rester som jag bara värmde. Vid halv sju la jag Vinnie och han somnade på en gång. Ronja la sig brevid mig i soffan och det dröjde inte länge innan hon sov gott på min arm. Illamåenddet fanns kvar och åkte upp och ner hela tiden. Vid åtta kom Robban hem efter att varit och sett på film. Kände att det var verkligen inte rätt dag att komma hem sent på, men men. Ronja vaknade när han kom hem och dom gick upp och la sig och läste böcker.
Jag tittade på handbollen3och vad säger man???

I morse vaknade jag och jag mår fortfarande illa och har huvudvärk. Vad fan är det för fel?? Jag fixar inte en dag till så här, att mp illa är min värsta madrömm. Skall gå till apoteket när jag jobbar och köpa åksjuketabletter och se om det kan lindra illamåenddet lite. Annars får jag utnyttja mitt jobb lite och fråga någon av läkarna om dom kan hjälpa mig. Jobba måste jag, spelar ingen roll vart jag är eftersom jag mår lika illa när jag ligger hemma i soffan. Mamma skall ta med sig barnen från dagis i dag så det blir en kort dag i dag oxå.
I kväll startar Ronjas barngtmnastik. Denna terminen skall hon gå i en större grupp och det tror jag hon kommer tycka är ännu roligare. I denna gruppen får dom gympa själva utan oss tråkiga föräldrar, spännande.

Nej nu måste jag samla kraft och göra ordning mina barn till dagis.
xoxo.....

Måndagen den 18/1.

I går var det en lugn dag för mig och Vinnie, Ronja blev hämtad av mormor vid elva och sen åkte dom in till Borås. Mamma hade lovat att gå med Ronja på Alvin och gänget. Tänk vad mysigt när man kan gå med båda barnen tillsammans och se en film. Men han är inte intresserad av tv för fem öre vilket är bra antar jag. Jag satt mest och funderade kring mina två pass och försökte fixa musiken. Vinne var inte på sitt bästa humör och var väldigt gnällig när det gick i mot han + att han var väldigt hostig. När Ronja kom hem från bion var hon oxå snorig och blek så jag befarade att båda höll på att bli sjuka.
Vincent sov oroligt hela natten och jag sprang in och ut hos honom flera gånger. Vid tre när jag gick in till han hade hans blöja kommit på sne och det var kiss i hela sängen. Bara att ta upp stackarn sätta på ny pyjamas, bädda rent i sängen och sen få han att somna om. Jag skulle givetvis jobba på vårdcentralen på Måndagen, men jag insåg att det var bäst att låta barnen vara hemma en dag att bli friska.
I dag gick vi upp vid halv åtta och då var Ronja jätte tjock i halsen och lät inte helt hundra. Fick i dom lite frukost och sen låg Ronja i soffan och tittade på barnprogram. Jag satte Vinnie i badkaret och fick mig ett ryck att grovstäda badrummet. Hatar att städa badrummet är förbannat äckligt och snuskigt. Men jag städade i 40 minuter och nu är det rent igen. Vinnie badade och hade kanon roligt så det var lätt att städa och inte ha han i hasorna. Har tvättat fyra maskiner tvätt, dammsugit både uppe och nere så jag fick gjort ganska mycket.
När prinsen sov  målade jag och Ronja med vattenfärger, blev fyra-fem teckningar var och det var riktigt roligt. Ronja älskar att måla och jag kan bara hoppas att hon ärvt Robbans gener när det kommer till måla och teckna. Han är riktigt duktig på att måla om han bara vill. Nu hoppas jag på at min dotter blir lika duktig hon.

Vid halv tre var båda barnen riktigt pigga och glada och eftersom ingen av dom hade feber tog vi på oss och gick ut en stund. Vi var bara här hemma och åkte lite pulka och busade i snön. Ronja lekte med Louisa som hälsade på sin mormor.





Alla mår bra av lite frsik luft och båda barnen hade roligt ute. Vi var bara ut en 30-40 minuter men det räckte som sagt var. Ronja fortsatte leka med Louisa och henne såg jag inte röken av .  Vid fem kom Robban och då stack jag ner till hallen för att förberedda mig inför Coren. Var lite små nervös för hur allt skulle funka. Men det kändes som om både Coren och Stepen gick bra och det var skönt att ha gjort det nu. Får väl se om man har träningsvärk i morgon haha
Nej nu skall jag äta och sen lägga mig. I morgon hoppas jag kunna jobba lite .
xoxo...

HELG!!!

Vinnie fortsätter att sova bra på morgonen och vi brukar sova till kvart över åtta. I Fredags fick vi dock lite bråttom på morgonen eftersom vi hade tid till BVC kl 10.00. Jag har alltid som mest energi på morgonen och brukar att alltid komma in i fixar svängen, det som är bra med det är att jag får mycket gjort . I Fredags var inget undantag och därför glömde jag av klockan. Men vi hann som tur var och det var roligt att komma dit eftersom det var två månader sen jag vägde Vinnie. Jag hade ändå tur som fick en tid till 15 månaders kontroll då dom nu har ändrat att man inte får komma förrän till 18-månaders kontroll. Lite nyfiken är man ändå på hur dom växer och kolla deras kurva. Vinnie var 84 cm lång, 11,2 kg och 48cm runt huvudet. Han är väldigt lång min kille, vilket är bra då killar skall vara långa och ståtliga. Han är inte så rund och go som Ronja var men han är en normalkille. Vi var klara på 20 minuter och då  åkte vi bort till öppna förskolan en stund.
Resten av dagen var vi bara hemma och segade. Ronja kollade på sitt nya favoritbarnprogram , bummibjörnarna och Vinnie sov en bra stund. Var trött i kroppen och kände mig lite halv seg.  Kvällen spenderades till Lets dance. Måste erkänna att Stefan Sauk är rätt snygg med sitt pondus. Hans partner är åtminstone helt kär i han hahah.


I dag Lördag gick familjen upp hav nio och alla var på strålande humör. Robban fixade frukost till alla och vi åt tillsammans. Vid tio åkte Ronja och Robban till farmor och farfar, jag och Vinnie åkte och hämtade mamma. Min morbro fyllde 54 år i dag och jag har inte träffat han på 11/2 år. Kent som han heter är väldigt sjuk och bor på ett boende och har hjälp med allt dygnet runt. För fyra årsedan fick han en hjärtinfatkt och stroke som var så illa att han aldrig hämtat sig. Iställer har det blivit värre och värre och nu kan han inte ens äta längre utan måste få mat igenom en sond. Är för jävligt att så unga människor drabbas och att dom inte får gå vidare utan tvingas leva år efter år på detta vis. Jag älskar min morbro med tycker inte det är ett värdigt liv han lever just nu.
Vilket fall som helst kände jag att jag nu var stark nog att se han igen. Hade målat upp en bild av han hur han skulle se ut m.m.  Till min stora förvåning såg han riktigt bra ut och det var skönt att se han . Tyvärr missade jag att ta med mig kameran för jag ville visat min syster hur han såg ut. Han orkade inte sitta upp med oss så lång stund, och han kan nästan inte prata men han viste ändå att vi var där. Han blev glad att jag var med och han sa mitt namn några gånger. Grattis Kent!
Efter det åkte vi med mormor så fick handlat lite mat . Vinnie var helt slut då han inte somnat i bilen på vägen in som jag planerat. Han somnade nästan i kundvagnen och armarna bara hängde längst sidorna helt avslappnad haha. Var hemma i Bollebygd igen vid halv fyra, det var den dagen det. Nu skall jag göra fiskgratäng till mig och familjen, sen blir det Robinson och sängen för min del. I morgon måste jag träna träna inför Måndagens första Core och step pass. Ronja skall på Bio med sin mormor och se på Alvin och gänget.

Trevlig Lördags kväll...

Tordsagen den 14/1

I dag vaknade vi kvart över åtta och gick direkt upp utan att dr oss i sängen. Efter frukosten var det bara att sätta sig i telefonen för att fixa massa olika saker. Min mail har blivit nedstängd
och jag måste hitta någon som kan hjälpa mig att komma in på den då jag har massa viktiga mail där i. Jag hjälpte Helena att ringa och anmäla Filippa till barngymnastiken och barndansen. Satt minst en kvart innan jag kom fram. Tur jag slipper det med Ronja, hon har alltid sin plats eftersom jag är ledare i BIF. Nu skall Ronja få vara med i stora gymnasikgruppen och sen skall hon börja i dansa på Söndag. Hon kommer ha fullt upp den terminen , men hon är lik mig och tycker det är roligt.

Vid halv elva lämnade jag barnen på dagis och då vara alla redan ute och lekte. Kändes att det var lite varmare ute i dag och dom små kunde oxå vara med ute. När jag kom hem satt jag och letade jobb, men det är lika lätt och roligt som att bada bland isbitar. Finns inga intressanta jobb just nu, håller tummarna på att det snart ändras. Vid ett träffade jag Helena och vi gick till gymmet för lite styrketräning. Jag har ingen axlar och är inget vidare stark i ryggen så jag är väl medveten om att jag måste träna överkroppen mycket mycket oftare än en gång i månaden. Men man får vara glad att man tränar något alls när man har små barn och en sambo med oregelbundna  tider. Vid två hämtade jag mina älsklingar och sen stannade vi till hos Kerstin och Rolf . Rolf hade köpt en ful tröja till Vincent där det stod - NÄR JAG BLIR STOR KOMMER JAG SPELA I ELFSBORG. Helt knallgul var den oxå till råga på allt. VI var hemma vid tre och då var det bara att göra pannkakor och se till att barnen fick isig lite mat innan Ronjas ridning. Vid fyra kom Robban hem och vid kvart  över fyra var vi på väg till ridskolan. Ronja fick ha Gabriell  idag oxå . Nu hade gruppen utökats med lite fler barn i Ronjas ålder. Jag har haft lite funderingar på om hon varit för liten ,  men tydligen var alla små.

Gabriell alltid lika mysig i stallet - NOT!

Ridningen gick mycket bättre i dag, men Ronja var givetvis besviken för att dom inte hann trava något på lektionen. Får väl se hur roligt hon tycker det är nu när det skall läras från början om allt . Det är då man märker att dom fortfarande är lite för små för att orka koncentrera sig. Men jag är överlycklig och hon med.
Nu har min älskade sambo lagat mat till oss, Vinnie sover så jag skall bara njuta av middagen med min familj.
xoxo.........

LEKBORGEN!

Ok då , vi sov inte till nio i morse som jag hade önskat men jag gick inte upp förrän åtta. Barnen var vakna med jag tyckte att dom allt kunde få ligga och prata i sina sängar innan jag rusade upp. Vinnie hade en dålig start på morgonen och ramlade omkull ett X antal gånger och blev super ledsen varje gång. I mitt stilla sinne undra jag om det skulle bli en sån dag hela dagen med gråt och gnäll.  I dag blev det Vicents favorit frukost, havregryn och jordgubbssylt . Jag är glad för att jag måste hjälpa han att äta så jag slipper äta gröt. Skulle tyvärr aldrig få i mig gröt av nåt slag fast jag vet att det är väldigt nyttigt. Har inte en sån självkaraktär att jag kan stoppa i mig saker som jag inte tycker är gott bara för att det är nyttigt. Tur att barnen äter allt som inte jag gillar, måste ha gjort något rätt när det kommer till mat.

Ronja nyflättad, kan inte låta bli att glo på tv.

Vid halv elva hade jag och barnen tagit på oss kläder och gjort oss ordning för att åka till Helena och Filippa. Helena hade sin lediga Onsdag och vi tog med oss barnen till lekborgen i Borås. Vi bor mitt i mot varandra, sms varje dag men ändå hinner vi aldrig ses ordentligt. Vi hade en hel del att prata om i dag när vi äntligen sågs öga mot öga. Tjejorna lekte och stojade som bara den, fattar inte varför dom måste prata så högt bara? Man kan tro att dom är hörselskadade, nackdelen med dagis att dom måste överrösta varandra hela tiden. Vinnie lekte mest med sin nya tjej Helena haha han tyckte åtmisnstonde att det var väldigt roligt på lekborgen. Han är i en sån perfekt ålder nu, han är tillräckligt stor för att göra lite saker samtidigt som han fortfarande är liten och behöver min hjälp med mycket. Att man aldrig är nöjd, men det är bara det att Ronja är så stor nu och det går alldeles för fort. Hon fyller fem i Juni och det känns som hon växer upp alldeles för snabbt, jag hinner inte alltid med.

lik mormor...

oj vad det går ...

Ronja tillfångatagen.

filippa bus och Ronja bus...

Efter lekborgen åkte vi och åt lunch innan vi reste hem igen med barnen. Tack Helena det var rena terapin för själen att träffas i dag. Hoppas Filippa inte blir sjuk nu bara.
Hemma har vi tagit det väldigt lugnt, målat med vattenfärger och badat Vinnie . Nu skall jag snart göra middag vilket är det tråkigaste jag vet. Önskar jag hade en personlig kock som gjorde det åt mig. Men äta bör man annars dör man, äter gör man ändå dör man.
Trevlig kväll.... xoxo...

12:e Jan...

Vaknade till Vinnies underbara morgon kvitter vid tjugo i åtta och det är inte fy skam. Ronja sov till åtta innan hon gjorde oss sällskap. Det blev rostat bröd och yoghurt då Ronja är den som bestämmer vad vi skall ha till frukost. Vid nio lämnade jag barnen på dagis trots jag inte skulle jobba. Har ni hört nåt så hemskt va? lämna sina barn fast man inte skall jobba ..... Tänker inte ens gå in på den diskusionen här för det finns INGA RÄTT ELLER FEL alla får göra vad som är bäst för sina barn. Skit samma jag lämnade dom lite efter nio så dom skulle kunna vara med på samlingen. Det går kanon bra för Vinnie på dagis, han börjar komma in i deras rutiner och har under dessa dagar sovit 11/2 timme på vilan, jätte skönt. Personalen tycker han är en go, glad charmig kille och det är ett bra betyg haha.
Själv åkte jag hem och bara va i två timmar, frös och kände mig allmänt dasig. Men efter en varm dusch fick jag lite energi och kunde börja fixa ordning här hemma. Två maskiner hann jag tvätta och dammtorkade + dammsugade. Bättre än inget .

Vid halv två hämtade jag mina barn och som vanligt var det lite tjöt mellan mig och Ronja innan hon ville gå med hem. Tror ni man längtar till våren när man skall ta på alla jäkla kläder och man har en unge i knät som ålar sig och tycker det är skit trist. Nä då längtar man till att bara ta på dom en go tröja och ett par jeans.  När vi var klara körde jag fort bort till Råsa och slängde lite skräp som blivit efter  jul och gav bort lite annat . Oh att det kan kännas så tillfredställande att rensa . Efter det tog jag med mig barnen till högas pulkabacke och där hade vi pickinick. Var skit mysigt att sitta i snön och äta ostmackor. Tyvärr hade solen börjat försvinna så det blev snabbt kallt.


Ronja njuter verkligen över såna här små saker.
Efter en stund fick barnen syn på mormor som kom gående hem från jobbet.

Barnen åt och mumsade och vi hade det kanon mysigt. Medans vi satt där fylldes backen på med fler barn som skulle åka pulka och till våran stora glädje kom även Ted, Jack och Helena som var på väg hem efter dagis. Efter en kvart fick  Mamma ta med sig Vinnie hem som började bli för kall enligt mig, men inte enligt honom för han blev så arg när han inte fick stanna. Men jag tycker det är lite läskigt med deras ansikten och jag hade givetvis glömt rånarluvan hemma.



Jack hade på sig ordentligt med kläder , men han såg mest frågande ut hela tiden haha söta unge. Barnen åkte pulka och hittade ett hopp att åka över givetvis. Efter en timme ute frös jag och tog med mig Ronja in till mamma. Tur att hon bor precis vid backen. Inne hos mamma drack vi varm choklad och åt mackor , Vinnie drack oxå lite varm choklad mumsigt.  Vi åkte hem vid halv fem och då började det bli mörkt ute.  Men en mysig dag tillsammans med barnen har jag haft och nu sitter vi alla framför barnprogramen och myser .

xoxo....

Måndagen den 9/1

Fick ställa klockan på halv sju eftersom jag skulle jobba på vårdcentralen klockan åtta. Var ett tag sen jag behövde ställa klockan och eftersom Vinnie har börjat sova lite längre på morgonen vågade jag inte chansa på att vakna ändå som jag kunde göra förr.  Ronja är svårare att väcka och hon sover givetvis kanon gott bara för att hon måste gå upp. Men vid tjugo i åtta varvi på väg till dagis, är lite konstigt att ha två barn att lämna nu istället för en. Tar ett tag innan man får in rutinerna på vilket barn man skall lämna först osv. Tur att man har två enkla barn som inte klänger sig fast på en och gallskriker när man skall lämna dem. Var på jobbet strax efter åtta och då var det bara att börja jobba med en gång. Vi hade att göra under hela dagen och det var skönt för tiden gick så fort. Vid ett var jag färdig och då hämtade jag barnen på dagis. Vinnie sov givetvis när jag kom så jag gick in till Ronja en stund och tittade när hon lekte med Victor och Zelda.
När jag äntligen fått med mig barnen och på alla dessa kläder gick vi upp till biblioteket och lånade de sista två böckerna Twilight serien.

Om jag kunde drömma,
När jag hör din röst,
Ljudet av ditt hjärta och
Så länge vi båda andas.
Är helt fantastiska och man kan inte lägga ner böckerna förrän man fått läst färdigt sista sidan. I kväll börjar jag på ljudet av ditt hjärta.

Efter biblioteket åkte vi ner till Helena , Ted och Jack som nu äntligen kommit hem från sin Thailands semester. Tror ni man kände sig lika blek som snön när Helena öpnnade dörren. Hon var inte brun utan helt svart. Hon var jätte snygg och fräcsh . Ted och Ronja hade saknat varandra och till o med små killarna vara glada att se varandra igen. Alla barnen lekte tillsammans och jag  och Helena hade massa att prata om. Ted var så söt för han hade köpt en jätte gullig present till Ronja och dom pussades lite ha ha. Vi stannade i två timmar sen var vi tvugna att åka hem mot Ronjas vilja.
När vi kom hem var det bara att laga mat till familjen och börja förberedda kvällens träning. Halv sex kom jag hemmifrån och då var det raka vägen ner till hallen och förberedda inför kvällens kick off start.  Klockan sex var det runt 60 st förväntans fulla människor sm äntligen ville komma igång med träningen. Challe började med lite uppvärmning, sen hade hon 20 minuter tuff step up, jag tog sen över med 20 minuter Core träning. Efter mig var det Gabriella och hon körde Aerobic i ca 20 minuter. I pausen hade vi turen att få se tjejorna dansa lite cheerleading och det var häftigt eftersom dom varit med i VM och dansat. Tyvärr insåg man själv hur dålig man är på att dansa ha ha. Efter pausen var det Peters tur att köra box med gruppen och då fick dom verkligen kämpa , challe avslutade med tuff konition. Själv var jag tvungen att gå tidigare då jag knappt varit hemma på hela dagen . Kände att jag behövde mysa lite med Ronja innan hon skulle lägga sig.

En mycket bra dag alltså med massa roliga inslag.
xoxo......

10:e JANUARI

I går träffades vi elva stycken utanför hemköp klockan nio på morgonen. Det var svin kallt ute men med all förväntning i kroppen gjorde det inte så mycket. Vi kom fram till Astrazenica vid halv tio och då var det först lite samling och genomgång av ledare/pass.

Laddade brudar från Bollebygd.

Vårat första pass var Danceaerobics med  Niklas Liljesand, som är instruktör från Göteborg. Den killen är helt klart en av dom bästa vi har i Sverige. Han gör super gryma pass och är grymt duktig på att få med alla på hans ide`r. Beskrivning av passet: En klass med mycket känsla och attityd där musiken och rytmen i klassen styr kroppen in i ett gung utöver det vanliga. Olika dansstilar mixas med aerobics .
Personligen kände jag mig som världens stelaste och klumpigaste när jag gjorde hans pass, men vem bryr sig när det är så förbannat roligt. Efter den klassen var jag helt slut och det fanns inte mycket ork kvar i kroppen. Men det var bara att fylla på med lite socker och frukt och ladda om inför pass nr två.

DancyStep var oxå med Niklas till dom flesta tjejernas förtjusning.  Eller hur Challe haha !
Det var först och främst stepen jag skulle fokusera mig på och hitta nya spännande kombinationer till mitt egna pass. Och jag fick massor av insperation, nu skall jag bara blanda in det till min stil så blir det kanon bra. Niklas använder sig mycket av jazz och shovdansi hans step vilket inte är min stil. Men det är alltid roligt att pröva på andra steg som man inte brukar göra i vanliga fall. Vi hade skit roligt under stepen och gav 110%.

Gabriella, Challe och Alexandra...

Efter lunchen var det dags för pass nr tre och det var ett StepPuls  pass med Fernando.  Ett enklare pass med mer intervallträning vilket i sig är riktigt jobbigt. Tyvär hade jag redan gått på dettta pass för Fernando efter sommaren så det var lite trist. Men jag fick jobba hårt ändå och kroppen började vid det här laget gå på sparlågan.  Fötterna började värka, ryggen var inte riktigt på topp och min kondition har aldrig varit bra tyvärr. Men viljan är starkare än allt annat och har man bara viljan så kan man fixa det mesta.
Sista passet var Elements training med Henrik och Fernado . Ett boot-camp inspirerande tränings pass, som tydligen kommer att bli större och större framöver. Supermotiverande övningar inom funktionell träning i kombination med kondition, explosivitet och rörlighet. Jag skulle kunna tänka mig att detta skulle passa fotbollskillar , träningsmänniskor som vill ha den tuffaste träningsformen man kan få utan en massa kordination. Jag kan tänka mig att köra detta utomhus till våren om man får ihop ett bra gäng med tjejer och killar. Kan varmt rekomenderar detta om vi startar nåt sånt. Blev nästan rädd för min syster som verkligen hittade sin grej i detta boot-camp pass. Hon gav fan allt och det syntes att hon gillade den formen av träningen. Challe fick ihop det med myran haha underbart roligt såg det ut.

'

En underbart rolig dag med massa svett, skratt och ett kämpnades . Vi var alla trötta i bilen hem och jag ville helst bara hem och slänga mig i soffan. Men jag åkte upp till resten av familjen som var hos Lena och Conny på middadag. Det var gött att få färdiglagad mat och bara sätta sig till dukat bord. Vi var där i två timmar innan vi åkte hem. Ronja ville stranna kvar hos farmor och farfar, så hon sov där i natt. Själv lyckades jag bara hålla mig vaken til tio sen somnade jag helt utmattad. Rolig Lördagskväll.

I dag var jag väldigt stel i kroppen, kände att jag inte tränat nåt under jullovet. Men jag har ingen träningsvärk, antar att den kommer lagom till i morgon när vi startar träningen äntligen. I dag har jag tvättat tre maskiner, gjort slingor på mamma och satt ihop mitt Core pass . Nu skall jag inte göra så mycket mer utan bara vänta på att resten av familjen kommer hem. Jag och Vinnie har ätit våfflor och det var inte helt fel kan jag lova. Nu hoppas jag att vi ses i morgon klockan 18.00 i killa hallen.

xoxo...

8:e Januari...

Ännu en lugn och fdridfull morgon tillsammans med båda mina underbara barn. I morse låg vi en stund tillsammans i våran säng och myste framför barnprogramen innan vi gick upp och åt frukost. Efter frukosten städade jag Ronjas rum som hon lyckats förvandla till en sopptipp av leksaker . Dammsög hela övervåningen och dammtorkade. Så fort solen kommer fram ser det hur skitigt ut som helst hemma och jag får lite små panik. Vid elva kom min syster , Emma och söta Inger och hälsade på. Inger är några månader äldre än Vincent. Vinnie blev som vanligt helt galen och blev en gangster, antar att han bara försökte ställa sig in hos Inger haha. Kommer få gråa hårstrån på den ungen.  Han tog över Emma och skulle sitta i hennes knä och gosa med henne, Inger fick inte ens komma i närheten av sin mamma..


Vinnie busar med Emma...

När Emma och Inger åkt hem tog vi på oss och åkte med syster till Borås. Hon skulle köpa lite nya träningskläder inför morgondagen då hon skall följa med oss på aerobicweekwnd. Vi gick omkring och tittade lite , men jag köpte bara mat. Vi var där några timmar och barnen var på bra humör så det gick bra att ha dom med sig. Fick ett tråkigt samtal under tiden i Borås ocg jag hatar att bli inblandad i andras problem. Jag tycker jag har tillräckligt med mitt egna liv och har varken tid eller energi att lägga mig andras liv.  Jag hoppas det löser sig för dom, men jag lägger mig inte i deras utan det får dom sköta själva.


Nu skall vi laga lite fredagsmat och bara ha en mysig kväll tillsammans. Skall lägga mig tidigt i dag så jag är riktigt utvilad inför morgondagens tuffa träningspass. Vi samlas vid nio på morgonen och skall  vara i gbg vid halv tio. Sen börjar första passet tio och sen kör vi hela dagen lång. Hoppas nu jag får en massa ny insperation till mina egna pass. Skall ta lite svettiga kort på Challe och syster som bevis att vi kämpar.

Ha en bra fredags kväll och var rädda om era nära och kära....

7:e Januari....

I dag vaknade vi runt halv nio och jag blir lika glad varje morgon vi har sovit så länge. Är väl typiskt att han skall börja sova längre när man  förhoppningsvis snart skall börja jobba. Efter en lång frukost tillsammans lekte banen och jag tvättade sängkläderna och bäddade rent i sängarna. Plockade ordning lite på övervåningen. Sen tog jag och barnen på oss kläder för att gå ut på en promenad. Men fy vad kallt det var, vi gick bara över till Hemköp och köpte oss lite bullar till fikat. Kändes som kinderna skulle trilla av ansiktet.


När vi kom in i värmen var det mysigt att duka upp saft och bullar till mig och barnen, måste passa på att mysa tillsammans nu när vi kan. Vid tolv la Vinnie sig och somnade gott. Då fick jag mig ett ryck att ta tag i alla framkallade kort som bara liggat en låda i flera år. Var riktigt roligt att sortera och sätta in korten i album och göra fint. Var massa kort på Ronja när hon var liten och det framkallade många glada minnen. Hann göra massa praktiska saker under tiden han sov och det kändes väldigt bra efteråt måste jag erkänna.
När Vinnie vaknade kom grannen under oss och hämtade båda barnen och tog med sig dom ner till henne för att bjuda på färskpressad juics. Gulliga tanter som bor hos oss, är alltid gulliga mot barnen. Jag passade på att dammsuga  undervåningen och plocka undan alla leksaker. Ronja stannade ute med Louisa en stund och lekte i snöhögarna som blivit utanför. Vinnie spexade mest med Ronjas glasögon.

Vid halv fem åkte vi påpälsade upp till ridskolan. För er som tillbringat era dagar där, vet nu hur jäkla kallt det är där. Är varmare ute än inne . Ronja hade tjatat om detta sen hon vaknade och frågat när skall vi åka , när skall vi åka osv.  Hon var helt salig när hon fick på sig sina ridkläder och äntligen kom till stallet. Jag var lika salig jag så tyvärr glömde jag att ta kort :( får ta desto mer nästa vecka. Ronja fick rida Gabriell som tur var eftersom det är hennes favorit. Dom var tre stycken som red och dom två andra tjejorna var mycket större än Ronja och hade ridit innan, så det var kanske inte det bästa. Skall kolla det nästa vecka om det är meningen att dom skall gå i samma grupp. Men Ronja kämpade på och försökte trava i lättsits och samtidigt hålla sig kvar på ryggen. Jag fick mig världens träningspass genom att springa brevid hästen runt runt runt, höll på att kräkas. Men inga olyckor och alla var nöjda och glada när vi åkte hem igen.

xoxo....

BILDER!!!!


Ronja och Filippa sminkar Ronjas sminkdocka så fint . Sen kom tjejorna på den smarta iden om att dom skulle vara mina sminkdockor och att jag skulle minka dom.

Filippa..

Ronja..

Mina sminkdockor  haha kanon söta ...

När Filippa gått hem fick Ronja sina paket med ridsakerna. Och som jag misstänkte blev det en lycklig Ronja som ville pröva allt med en gång och det passade.

Redo för stallet..
Ny vantar, ny hjälm, nya gröna ridbyxor och ett par ridstövlar..


I morgon får ni se bilder när hon sitter på hästen istället för står hemma på mattan.

Jaha då fick vi ännu mera snö i natt inte för att jag klagar men bara det inte blir mer nu. Tycker det är alldeles perfekt ute , lite kallt för Vinnie men annars bra. Ronja åkte med Robban i dag till Farmor och Farfar , jag och Vinnie är hemma och slappar medans jag pillar i hemmet. Skall ta en liten promenad till affären  sen när han vaknar och sen blir det till att laga än god köttgryta. Jag har även planerat att göra lite ny träningsmusik inför kommande pass. Har som sagt  lite att pyssla med som vanligt.

xoxo..........

Tisdag..

Hjälp jag vet knappt vilken dag och datum det är nu för tiden, alla dagar bara går in i varandra behöver ha lite struktur på livet.  Antar att det är så här livet ser ut när man inte jobbar och inte har nån träning att passa tider. I går var jag och fixade hårt, tyvärr var det inte hos Petra så jag måste erkänna att jag var nervös innan. Ingen annan än Petra har satt saxen i mitt hår på sex år och jag behöver aldrig säga något eftersom hon är grymmast med saxen. Men med allt jobb hon har nu för tiden ville jag inte pressa henne på att fixa mitt hår. Men nu har jag blivit blondin igen efter över sex år och det känns sjukt konstigt måste jag erkänna. Självklart är det inte bara blont utan även rött i, men ändå . Nu får vi se hur länge jag trivs med detta då.
Efter jag klippt mig åkte jag upp till mamma som hade barnen och vi åt lite mat innan vi stack hem igen. Barnen har så roligt hos sin mormor och leker väldigt bra själv vilket dom aldrig skall göra hemma, då skall dom bara vara där jag är. Tur man är popis bland sina barn haha. Kvällen bestod ab möte inför träningen som börjar på Måndag. Äntligen skall vi komma igång och röra på dököttet, men först skall vi åka på kurs på Lördag och få en massa insperation. Är grymt laddad.

I dag har jag varit på möte med team sportia ang våra nya tränings tröjor. Kommer bli kanon snygga toppar i blått med ett lite Bif tryck på. Tyvärr dröjer det nog till v 5 innan vi får dom :( konstigt att allt skall ta sån förbaskad tid. Efter det åkte jag för att kolla på lite ridsaker till Ronja. Hon skall ta sin första ridlektion på Torsdag då hon börjar på ridlekis.  Jag älskar hästar och är överlycklig över denna stund och att hon nu skall ta över hästintresset och självklart var jag tvungen att köpa henne lite saker. Det slutade med ett par nya gröna ridbyxor, en ny ridhjälm och ett par ridstövlar haha lägger ut kort senare när hon har det på sig. Jag kommer bli en sån där hysterisk ponny mamma , fy men det är ju så roligt att jag inte kan hjälpa det. Men nu har jag en jätte fin ridhjälm att sälja om nån är intreserad i st 52, lägger ut kort senare i kväll.


Skall även sälja Ronja overall st 110 som är på tok för kort till henne.

Har även en likadan fast röd och svart st 100 från Didikson..

Ronjas snygga Levis Jeans st 4 knappt använda med fina "diamant/stenar" motiv framtill.


Nu skall jag hämta barnen och Filippa som skall vara hos oss till Helena slutar jobba. Är roligt för tjejorna att kunna leka några timmar, men jag antar att det bara kommer spelas tv-spel. SKönt att man kan hjälpa varandra när det krisar, blir ännu lättare när vi blir grannar . Annars skall jag inte göra mycket i kväll, jag tvättar några maskiner och jag antar att jag kan städa lite på övervåningen i dag oxå.
xoxo.........



HJÄLP..

I morse vaknade jag och tittade på klockan och insåga att hela familjen  sovit till kvart i nio, börjar bli lite bortskämd nu känner jag, men jag antar att det bara är tillfälligt. Men pga en bra start på morgonen fick jag en massa energi.
Jag är i städartagen nu igen och som vanligt börjar jag lite här och där och vet inte tillslut vad jag håller på med. Men tomtarna skall nu tillbaka till sitt lugna vrå, grannen åker förhoppningsvis ut i kväll  men jag antar att advent stjärnorna får stå till i morgon, eller inte. Jag rensar ut i alla skåp i köket och  nu åker muggar, glass, koppar, skålar m.m. ut och det skall bli luftiga snygga skåp . Är skönt när man får såna ryck och energi till att göra saker. Musiken står på max och jag antar att grannarna undrar vad som händer, men skall det städas så skall det och då krävs det riktigt hög musik - sorry! 
Ronja åkte med upp till farmor och farfar i morse så det är bara stackars Vinnie som undrar vad hans mamma pysslar med. Men han hjälper till att dra ut allt i skåpen och då är det lika bra att slänga der. Vet inte men är ni likadana som jag och sparar på allt. Fast man hela tiden fyller på med nytt så låter man3det gamla stå kvar och tillslut har man hur mycket skit som helst. Nej jag skall sluta ha massa kläder, saker, skor och annat liggandes och istället se till att dom som behöver det kan få det. Frågan är väl hur långt jag kommer i dag? men det är åtmisntone en bra start i mitt nya hälsosamare liv.

Nu skall jag lägga Vinnie och hoppas att han sover några timmar, själv skall jag fortsätta och göra ordning i köket. I morgon skall båda barnen på dagis och det blir roligt för dom, själv skall jag ta tag i mitt liv och sätta mig in i a-kassan och hur det funkar. Tar tacksamt i mot tips från er som vet hur det funkar med kassa kort och annat.

xoxo.....

2 JANUARI 2010

I dag sov jag och Ronja till halv tio och det hör verkligen inte till vanlighten, men det var väldigt skönt. I går var det en slapp dag här hemma, vi vara hemma hela dagen och städade efter nyårsafton. Vid fem var vi bortbjudna till Robbans mamma för lite mat och julklappsutdelning. Vi åt tacos så nu är julmaten slut för denna gången. Kvällen var trevlig och barnen fick massa fint och jag fick ett kanon snyggt halsband. Vi var väl hemma vid halv nio och då var prinsen trött.

Ronja i sina fina ME TOO kläder från lilla jag.

Lena och Vinnie..


Henrik.

Vinnie gillar att sätta sig i små små lådor haha söta unge...

I dag hämtade mamma Ronja vid elva för dom skulle åka ner till Göteborg och se Pippi fira jul på lisebergstetatern. Tycker det är mycket roligare att låta barnen gå på teater än att se på bio, det blir en helt annan upplevelse för dom när dom ser det så på nära håll. Nästa teater blir Karlsson på taket på Åhaga till våren. Innan mamma kom hade min lilla otursunge som man inte kan lämna själv en sekund utan att han hittar på massa bus , tagit sin bobicar (eller hur det stavas) och kört ner den för trappan. Problemet var bara att ungen satt på bilen, jag hörde bara bom bom bom  och allt jag fick fram var nej , nej , nej , men jag hann inte stoppa han. Gud vad rädd jag blev trodde fan jag skulle skaka ihjäl . Han blev givetvis jätte ledsen och väldigt rädd och han har ett blåmärke på pannan och några på kroppen, annars klarade han sig väldigt bra. Han klättrar på allt och är aldrig still, vet inte vad jag skall göra med han. Får köpa en lekhage till han ha ha. Fattar inte att det finns barn i denna ålder som kan sitta still och titta på tv eller kolla i en bok, det finnas inte i hans värld att göra det. Vi får nog träna på att sitta still och titta i en bok. Men som sagt han fick ingen hjärnskakning och blev inte allmänpåverkad. Vid tolv somnade han gott i sängen och jag passade på att fortsätta på mitt nya corepass som snart skall ha premiär.
Vid två gick jag och spilli till gymet för att träna , Robert J och filippa passade vinnie under tiden vilket jag är så tacksam för. Vi körde cirkelträning med 1 minut på varje övning *2. Sen fick kära Helena vara min Core modell och testperson för de nya övningarna. Kan tyvärr inte lägga ut kort för då vet ni vad komma skall men ett smakprov skall ni få. (sorry kunde inte låta bli Helena)

Har än väldigt bra känsla för vårens termin och det är alltid bra. Helena gav mig tummen upp så det är väl bara att gå ut hårt från start eller vad säger ni.
Vid fyra kom mamma och Ronja hem och hon var på super gott humör. Pippi hade varit jätte bra och hon var mest imponerad över att huset snurrade . Mamma hade köpt mat som hon lagade till oss alla. Älskar när mamma är här och skämer bort oss, speciellt när Robban jobbar. Som vanligt äter man alldeles för mycket och blir alldeles dåsig. Robban och Ronja spelar nu tv-spel och jag sitter ensam här vi datorn, snart skall jag se på Robinson som är det enda vettiga att se på. Hoppas Robban kan trolla fram en bra film kvällen till ära. Jag vill givetvis se New Moon och njuta lite.
Vi får se vi får se.

xoxo.....

1 JANUARI 2010.

God fortsättning till alla där ute. Nu har vi ett nytt år och massor av möjligheter att göra om saker vi inte gjorde 2009 och ändra vårat liv till det bättre. Själv har jag massa saker jag skall bättre mig på 2010. Jag skall för det första ta tag i mitt missbruk när det kommer till nässpray. Fick mig ett rejält uppvaknande i går när jag såg min 14 månaders bebis ta nässprayet och satte det till näsan och låsades dra in det i näsan. Panik till och med Vinnie förstår att mamma tar detta väldigt ofta. Nej fem år skall inte bli sex osv , nu blir det att boka läkartid och be om hjälp. Det är mitt första löfte till mig själv att bli fri från den skiten. Jag skall sluta med att feströka, mina barn skall ha en hälsosam frisk mamma som inte luktar äckligt och röker. Vad är jag för en förebild till mina barn om jag röker, nej ingen mer sån skit. Detta året skall all min energi ligga på hälsan och träning. Jag skall utveckla min träning och försöka göra den ännu mer effektiv och rolig och få fler folk att komma och träna. Jag skall umgås och hitta på roliga saker tillsammans med min familj , ha egen tid med varje barn och hitta egentid med min älskling. 2010 skall bli ett kärleksår där vi rår om varandra . Ronja kommer börja rida ni på ridlekis varje torsdag och det ser vi nog fram i mot lika mycket hon och jag. Vinnie blir större och större och nu väntas dagis på riktigt för hans del oxå och det kommer göra den gangstern gott. Själv skall jag ge mig ut och söka jobb, inte det lättaste men skam den som ger sig. Måste väl finnas något jobb till mig där ute ? Den 11/1 sparkar vi igång träningen efter juluppehållet och det skall bli helt underbart att ställa sig i den svettiga hallen med dålig ventilation och få alla magar att spännas ha ha.

I går var det som sagt nyårsafton och dagen började väldigt lugnt med lite sovmporgon för min del. Vid tio åkte Ronja och Robban till Lena och Conny. Jag fick den smarta iden om att ta Vinnie ut på en promenad helt ovetandes om hur kallt det var ute. Inte det bästa att ta ut dom små när det är så kallt, men jag stoppade om han ordentligt i vagnen och sen gick vi upp till mamma med lite färskt bröd. Jag lämnade han där och tog mammas bil hem för att få städa och duka ifred. Inte lätt att städa med en unge som drar fram allt igen . Men jag hann fixa och skala potatis innan mamma kom med Vinnie.


Vid tre försökte jag lägga mig med Vinnie så han skulle sova och orka vara uppe lite längre på kvällen. Gick så där, han är helt hopplös när det kommer till att jag skall lägga honom. Robban och Ronja kom vid halv fyra så jag tog Ronja istället och fick henne att sova en timme , vinnie somnade oxå och sov nästan två timmar. Är roligt om barnen kan vara med så länge dom orkar på nyår och inte måste gå och lägga sig. Dom skall känna att det är fest tycker jag.

Ronja färdig och klar...

Jag färdig och klar...

Vid halv sju kom våra fina gäster Robban, Helena och Filippa. Detta är femte nyår vi firar tillsammans, från början var vi några familjer fler men det har droppat av under åren. Men vi håller kvar och i år var det våran tur att vara hemma hos oss.


MINA FAVORIT KILLAR I HELA VÄRLDEN...

Som vanligt ställde sig killarna i köket för att laga mat medans jag och Helena intog soffan med varsin öl. Det bjöds först på olika ostar och kex, med vindruvor m.m.. Maten bestod i potatisgratäng, rådjurskött, två olika såser och en jättesalladsskål. Maten var helt underbart god och som vanligt hade killarn lyckats bra. Det värtsa för mig är att äta så sent, jag blir helt slut och jättetrött. Trodde jag skulle vara tvungen att sova en timme efter all mat och öl.




Barnen lekte hela kvällen jättebra , fast Vinnie oxå gärna ville vara med tjejorna och busa. Han fick vi hämta ett antal gånger under kvällen från Ronjas rum, inte lätt att vara minst alltid. Men han var på gott humör och han var med fram till elva sen la vi han och han somnade som en stock, inte en enda raket kunde väcka han ur hans skönhetssömn. Ronja och Filippa hade brottningsmatch med Robban. J och jag vet inte riktigt hur det slutade.


Vid elva började barnen bli trötta och vi satte alla oss och tittade på en film, killarna gjorde efterrätt som alltid skall vara marängsviss, detta gick glatt ner i alla magar fast alla var helt propmätta . Men sött gör tydligen susen. När klockan var fem i tol var det daqgs att gå ut för att skåla i det nya året. Men både Ronja och Filippa ville inte vara ute mer än nån minut så vi ställde oss i fönstret och tittade på alla raketer istället. Lika skönt det eftersom det var så kallt ute.


Mina fina tjejor......

Kvällen slutade klockan ett och då var alla lika trötta tror jag. Jag gick och la mig nästan med en gång och läste lite ur min bok som jag precis börjat med. Smällarna tog slut fort och det var vi väldigt tacksamma för. Barnen sov hela natten utan ett ljud. Tack Helena och Robban för en trevlig nyårs kväll, nästa år bor vi grannar jippi jippi.

xoxo.........

RSS 2.0