DAGEN FÖRE DAGEN..

Jaha, då skall man alltså vara nere i hallen i morgon klockan sex med en sal full av förväntande människor och hur går det då? Ja om säger så jag har mycket ideèr och det är kanon men jag måste få i hop dom till ett pass och sen dessutom komma ihåg det.  Så jag känner mig lite lätt stressad just nu. Stepen är klar , så den är bara att köra och hoppas det funkar, men som sagt coren är värre just nu. Tur att min starka sida är att improvisera . Jag hoppas verkligen nu att folk är lika laddade som jag inför höstens träning, tror det kommer bli kanon bra.
Jag är super laddad och kommer köra på hårt i höst, så nu vet ni det...

I går var jag, barnen och mamma inne i Borås för lite shopping. Först stannade vi till på tummeliten och inhandlade ett par Nova star mysbyxor till Ronja, en Rosa Mimmi tröja och ett par Jeans till lilleman.  Inne i Borås hittade jag ett par skor till Helenas och Sebastians bröllop i september, längtar jättemycket inför deras bröllop.  Jag är inte mycket för fina skor med klackar, men vill man vara fin får man lida pin heter det ju. Ronja köpte sig en leksak på leksaksaffären och en present till söta Filippa som snart fyller år. Vi kollade i affärer och handlade godis och mat innan vi åkte hem igen. Vinnie och Ronja var på jätte bra humör och inget gnäll eller tjat på hela dagen . Kvällen var lugn och inget speciellt hände. Kollade på tv och somnade tidigt - såååååå roligt så.

I dag var det första gången för Ronjas lek o plask i Sandared. Ronjas dagis kompis mamma hade varit så snäll och anmält henne till detta, och det var tur för gud vad ungar det var. Men det blev en fullträff med en gång, Ronja tyckte det var jätte kul och ville givetvis inte gå upp ur vattnet när det var slut. Så nu skall vi tillbringa våra söndagar där och hoppas att hon tycker det är fortsatt lika roligt.  Tycker det är jätte viktigt att dom lär sig simma, men jag är en sån människa som ofta glömer att kolla upp och anmäla i tid, skönt att nån annan gjorde detta denna gång.  Annars har jag tvättat tre maskiner i dag, damsugit både uppe och nera + pockat som vanligt. Vädret är inte att lita på, men vi hann vara ute på lekplatsen i en hel timme innan vi blev blöta. Vinnie kan numera krypa upp för trapporna så det blev upp för trpporna och sen ner för rushkanan  med stora syster vilket var skit roligt. Sen somnade han väldigt gott i min säng.


sötaste i världen.

Vaknar glad att se mamma så klart.

Nu hoppas jag Robban snart kommer hem så jag kan stänga in mig i sov rummet och göra klart mitt core pass. I morgon skall jag jobba mellan 7.30-15.00 och det skall bli roligt, barnen får vara hos Kerstin och Rolf. Tur man har snälla människor runt omkring sig. Ok då hoppas jag att vi ses i lella hallen i morgon klockan 18.00 för core och 19.00 för step.

xoxo....

KAN NI DETTA??????


GISSA DJUREN!
1. Vilket djur går sämst i djungeln?-------------------------

2. Vilket djur har den bästa synen? ------------------------

3. Vilket djur kan mest om skor?----------------------------

4. Vilket djur flyger sämst?-------------------------------

5. Vilket djur har alltid tråkigast?----------------------

6. Vilket djur fattar bäst?-------------------------------

7. Vilket djur är latast?---------------------------------

8. Vilket djur är alltid på modet?..........................

9. Vilket djur lägger sig alltid i?..........................

10. Vilket djur trivs bäst i kyrkan?---------------

11. Vilket djur ger aldrig något?------------------

LYCKA TILL, svaren kommer på Måndag..............




FREDAG 28 AGU.

oh vad jag sovit gott i natt, borta bra men hemma bäst stämmer väldigt bra när det gäller sängar åtminstone.   I onsdags åkte jag med personalen på vårdcentralen till Varbergs kurort på utvecklingsdagar. Sämre ställen kan man ha såna dagar på.  Vist det var stressigt att hinna med allt i Onsdags morse, då man inte är vann att vara i väg hemifrån redan klockan sju på morgonen. Men allt går med lite planering och en snäll mamma som hjälper till och passar Vinnie.
Vi var framme i Varberg vid halv tio ungefär, och jag har aldrig vart på kur hotellet så jag blev glatt överraskad. Första dagen hade vi föreläsning med Jim Thuresson om teambildning. 

En mycket speciell människa , men hade hur mycket kunskap som helst och hade upplevt massor i sitt liv. Har spelat Basket i USA, varit förbundskapten i basket och jobbar nu mycket med landslag.  Då förstår ni att vi pratade mycket basket språk och om laganda, men det var en kanon bra dag och tiden gick väldigt snabbt.
Vid fyra var det klart och då hade vi fri tillgång till spat. OjOjOj säger jag bara, vilket ställe. Känndes som jag kommit till himmlen och det var helt fantastiskt. Förra året var vi på Per Gesles Hotell i Halmstad och det var jätte bra, men inget mot detta inligt min åsikt. Så nu vet jag vart jag vill åka med Robban för en liten weekend. Vi tillbringade nästan tre timmar i spat och efter det kände man sig som en ny människa och så luktade man väldigt gott.
Kvällen spänderades med god mat och trevligt sällskap.
Gårdagen jobbade vi väldigt mycket i grupper och med frågor som gällde vårdcentralen. Sen hade vi en stadskamp och jag älskar att tävla och speciellt om man vinner. Självklart vann vårat lag. Skall lägga ut lite frågor och se om ni kan lösa frågorna.

Jag hade det kanon bra i Varberg , men det som sagt alltid kul att komma hem till sin familj och speciellt till sina barn som man hinner sakna på en dag haha. När vi kom till Bollebygd möte mamma upp mig och vi gick på invigningen av Frökrn Emma och lilla jag. Jätte fin blev affären och man blev några hundralappar fattigare. Ronja fick en villevalla kjol, Molo tights , Vinnie fick en villevalla mössa och ett par sockar. Får titta mer en annan dag, kände mig lite stressad i går och ville bara hem till barnen.  Men som sagt en jätte trevlig affär med fina  kläder.så grattis till Emma och Anna.

I dag skall jag till BVC med lilleman, var jätte längesen så nu blir det lite roligt att se hur mycket han växt. Jag tror det är ganska mycket , speciellt på vikten. Sen vet jag inte vad som händer, får ta med barnen på en mysig fredagsfika. I kväll när Robban kommer hem måste jag stänga in mig och göra mitt Core pass - HJÄLPPPPPPPPP!
Träningen börjar på Måndag och då skall allt vara klart. LYCKA TILL Jessica hahah

xoxo

AJAJAJ...

Nu vet man att man lever igen då, har träningsvärk i magen och det känns underbart. Var på kurs i Göteborg i går, vi var 6 stycken från Bollebygd.  Vid tio var vi samlade och då började dom med lite utlottning av priser, vi från Bollebygd vann två stycken - inte dåligt!
Det första passet var Aerobic med Magnus, han är grym att se på och har sån jäkla kontroll på sin kropp. Men tyvärr hade han gjort en slags musikal aerobic och det är inte riktigt min grej. Så jag var bara med på halva passet. Sen var det Step up med Joe från England. Hon är en grymt cool tjej och det passset var kanon, lärde mig massa nya steg . Men gud vad jobbigt, min stackars kropp fick en chock av det höga intensiva tempot och ett tag trodde jag att jag skulle rinna bort av all svett..
Efter dessa pass är man rätt mör kan jag lova, men ingen vila utan nästa pass var AFRO - fy fasiken vilken rolig, tuff, jobbig, härligt träningspass. Vilket tempo trodde jag skulle spy. Sara hete denna ledare och jag kan bara ta av mig hatten för henne, hon var det grymaste jag sett. Sån ledare vill jag oxå vara , hon hade allt och tillslut fick jag sätta mig och bara titta och lyssna på henne.  GRYMT, tänk om man hade tid att gå på afro och lära sig det och senare kunna starta detta i Bollebygd, men just nu finns det ingen tid..
Sen hade vi äntligen en timmes lunch och då skakade hela kroppen och jag var helt slut.
Dom två sista passen var funktionell träning och ett step pass till.  Det var så roligt och jag fick ut mycket av dagen, tyvärr var det säkert 4 pass som jag inte hann gå på och det är tråkigt att behöva missa .  Det svåra är nu att lagra all information i hjärnan och komma ihåg det man lärt sig. Så i kväll måste jag börja planera inför stepen så den blir klar.

Efter träningen åkte jag och hämtade mamma vid färjan, hon hade haft en kanon bra helg och var nöjd. Dom hade haft bättre väder än oss och sluppit det konstig vädret vi hade i Lördags.  Sen var det bara att åka hem och gosa med barnen som jag knapptsett på hela dagen. Kvällen avslutades med en film och godis, det var jag ändå värd.


I dag blir det att städa och fixa i hemmet, blir väl att tvätta och hänga ut nu när det inte regnar. Fattar inte att man måste städa varje dag , tyckte jag grejade i Lördags men nu ser det ut som sju svåra år, blir så trött. Har varit i Ronjas rum hela morgonen och röjt, slängt massa grejer som aldrig används och gått igenom hennes böcker. Så ett rum är klart , bara resten kvar. Vinnie sover nu, blev senare i dag då han sov till 8.00 i morse jippi. Tänk om han kunde göra det varje morgon haha. Sen skall vi försöka hinna åka ner till Helena och barnen så dom kan leka lite. Rolig dag va? Men det ka behövas efter gårdagen.

xoxo...


FREDAGEN DEN 21 AGU..

Nu är jag helt slut och skulle bara vilja lägga mig ner och sova. Men sån lyx har man inte tid med tyvärr. Var uppe vid halv sex i morse för att köra mamma till danmarksfärjan. Hon och Monica skall tillbringa helgen i skagen , och jag tyckte det var dumt att hon skulle behöva ställa bilen nere vid hamnen hela helgen.
När jag kom hem hann jag duscha innan lilleman vaknade och sedan var det full rulle.  Ronja vaknade inte förrän halv nio och då blev det att stressa med hennes kläder och annat eftersom jag skulle börja jobba klockan nio. Stackan hann knappt vakna, men samtidigt ville jag inte väcka henne tidigare heller. Efter att packat ner allt som barnen behövde , typ allt lämnade jag dem hos Lena och Henrik.

Jobbet ja, självklart har det hänt saker här i dag . Stackars mina arbetskamrater som altid råkar ut för saker så fort jag jobbar haha. Tur att det var gulliga Marie som jobbade i dag, för vi var nog lika trötta och sega . Men som sagt efter luch small det till med en akut patien som kom i full fart i en taxi, personen kunde ingen svenska och det blev en hel del att göra innan ambulanden kom. nu hoppas jag att dom sista timmarna här på jobbet blir lugna och inga mer dramatiska patienter. Marie har nu gått hem och jag är kvar ensam :(  , men om alla bara håller sig hemma så skall det väl inte bli några problem.

i kväll skall jag ha en date med helena ( spilli ), vi skall gå till krogen och äta gott , dricka ännu godare och ha massa härligt tjejsnack. Det skall bli kanon roligt och skönt att avsluta denna dag på ett mysigt sätt, bara jag inte somnar efter första ölen hihihi. Då får du sparka mig på smalbenet Helena. Robban får ha myskväll med barnen, han var trots allt få kräftskiva förra lördagen så ingen fara för han. Robban tycker det är rätt skönt att få sitta hemma själv och äntligen bestämma över vad som skall visas på tv, för det göra alltid jag annars.  Är man äldst så är man eller??

I morgon blir det lugnt, hoppas på bra väder så jag och barnen kan vara ute. Skall försöka ha en liten date med Helena och kidsen på torget, fika och inköp av lördagsgodis. Sen blir det att ladda upp för Söndagens hårda träning. Fem pass på  fem timmar - sjukt svettigt och ont i benen. Robban skulle ha tvälat i morgon i MMA, men han har bytt klubb så han hoppar detta för denna gång. Lite synd tycker jag men det blir väl fler tillfällen fram över.

Nu skall jag börja städa lite lätt och känna in fredagskänslan som ännu inte kommit. Hoppas ni får en trevlig fredag.
xoxo

TORSDAGEN DEN 20 AGU...

Solen är här ännu en dag och det är så skönt att slippa regnet. Tvätten hänger ute redan och man får passa på att tvätta såna här dagar. Har varit overkligt duktig dom här dagarna när Ronja varit på dagis. Jag har frostat av frysen och nu ser den helt ny ut, slängt massa mat som bara blir liggande, har rensat ut gamla handdukar , påslakan m.m. och slängt bort, bäddat rent i alla sängar och så klart dammsugit varje jäkla dag. Jag har mycket lättare för att städa när det är fint väder, får mer energi och ork. Skulle behöva vädra soffans alla kuddar men det tror jag att jag hoppar över. Nu sover min lilla prins och jag hoppas han sover länge i dag , så jag hinner plocka lite och givetvis kolla på friidrotten.

I tisdags hälsade jag och Vinnie på liten stund inne på smörblomman där han skall börja senare, Det kommer bli kanon bra och det tyckte Vinnie med som satte sig och började leka med än gång. Sen jobbade jag i Tisdags och det blev fullt upp med än gång. Två akuta, en ambulans haha alltid är det nåt.  Efter jobbet åkte jag till Hestra och körde intervall träning, var skönt men jobbigt.  Kvällen var lugn och inga större saker hände.
I går var jag ute med Vinnie på powerwalk, är grymt jobbigt att gå snabbt med en vagn.  Fast det var ju oxå meningen, så jag fick upp pulsen och svettades gott. Är skönt att ha klarat av träningen innan kvällen och man kan vara hemma med sina barn.  Sen när vi hämtat Ronja var vi ute på lekplatsen och lekte i det fina vädret. Vid fyra kom mamma och följde med mig in till Borås så jag fick handlat mat. Frysen var helt tom efter min städning , så nu är den på fylld - gött!
Vid sex kom fina Challe och hälsade på, vi har inte träffats på säkert 10 veckor. Så det fanns en hel del att prata om, så mysigt . Barnen var lika glada som jag att träffa henne och dom klängde på henne hela tiden. Vi gjorde taco och Ronja lyckades få tugummi i håret - jäkla unge :(  Det var bara att ta fram saxen och rädda det som kundes räddas. Kvällen var super mysig och nu kommer det inte dröja så länge tills vi träffas igen.

I dag skall vi ta med Ted hem från dagis, Ronja kommer bli överlycklig. Så min eftermiddag kommer vara full med bus kan jag lova. Får se om dom ställer upp på kort sen. Skall  försöka träna i kväll oxå om Robban inte blir allt för sen.  Får nog bli lite glass i dag med när det kan vara sista solen som är här innan hösten.


VÄRLDENS GOASTE VINNIE- LOVE YA!

TISDAGEN DEN 18 AGU.

Då var man alltså 31 år och det är väl bara att bli till freds med detta , kommer ju ändå bara bli äldre och äldre.  Ronja var hos Ted och lekte i går medans jag och Vinnie åkte in till Borås. Hittade ett paket till Oliwer och hoppas han blir glad för den, men han är så snäll den killen så det blir nog bra.
Trots att det var min födelsedag så kunde jag inte låta bli att köpa saker till Ronja, det är hundra gånger roligare att köpa till henne än till mig.  Hittade en lilla jacka som jag var bara tvungen att köpa till henne.

 Hon har en brun redan men den är två år gammal, så det är väl klart att hon behövde en ny haha Sen blev det två leggings och ett par nya gummistövlar oxå. Men hon måste ha lite mysbyxor och sånt nu till hösten att ha påp dagis och under overall m.m. Men det ville inte min plånbok denna gång.

Efter vi hämtat Ronja åkte vi hem och tog det lite lugnt. Ronja var bekymrad över sin mamma som fyllde år och inte fick några paket. Hon är för söt, hon undrade varför jag inte hade bjudit några gäster nu när jag hade födelsedag.  Tur att Challe kom då med ett silvrigt paket  till mig, fick ett par svea trosor och ett par fräcka höga svea strumpor -TACK SÖTA SÖTA DIG! Fick även en champangeflaska av min snälla granne Marianna.

Det som är konstigt när man har födelsedag mitt i veckan, då får man ändå tvätta några maskiner, fixa med allt hemma, laga egen mat m.m. ingen som skämer bort än som man borde bli haha. Så efter vi varit ute och lekt på lekplatsen , fick jag laga lite kalas mat, fixa efterrätten, tvätta av barnen. Sen när jag dukade för mat ville Ronja se färdigt på barnpogramen , så jag tog en kall öl och skålade med mig själv :)
Robban kom vid åtta och då fick jag mina paket, roligt roligt fast man blir 31 år. Fick kanon fina saker, Robban är grym när det gäller att köpa saker till mig och jag blir aldrig besviken. Fick en ny parfym , FLORA by GUCCI luktade kanon gott och var väldig lyxig. Sen fick jag hårvårds produkter och spring strumpor. ÄLSKAR DIG ROBBAN!



Kvällen var mysig vi drack lite öl och skålade i champange och tände lite ljus, sämre kan man ha det.
Tittade på friidrott och bara va, Ronja var overhört kärleksfull i går och ville bara pussa o kramas med sin föräldrar och berätta hur mycket hon älska oss . Underbara unge!

I dag skall jag jobba  mellan 13-16.30 ungefär, blir alldeles perfkt att jobba dom timmarna. Vinnie sover nu och sen skall jag lämna han till Lena. Tur det finns underbara människor som kan hjälpa till när man vill jobba lite. Sen måste jag ut efter jobbet och powerwalka , försöka få upp flåset och svettas lite. På söndag är det kurs hela dagen - inte nåt jobbigt :(

Ha det bra i dag och njut av vädret.
xoxo.................

HIPP HIPP HURRA....

I dag fyller jag år, jätte kul eller? Just nu tror jag att det börjar kännas lite jobbigt att fylla år, jag menar 31 år -FY! Fast åt andra sidan det är bara en siffra och jag har två barn, är sambo och förlovad sen år tusen frost så det är väl inte så farligt ändå antar jag. Personligen tycker jag att jag ser ut som 26 och känner mig som 20 haha eller inte snarare ser ut som 35 och känner mig som 40.
I dag har jag knappast blivit firad, vinnie tyckte inte sin mamma var värd sovmorgon, så jag fick snällt gå upp klockan kvart över sju. Ronja därimot tyckte inte hon behövde gå upp och sjunga på morgonen, så hon sov till nio. Hoppas på mer i kväll :)

I går hade jag dock lite kalas för några av släkten, det blev lite fina paket och det blir man aldrig för gammal för.  Alla älskar väl att få paket på sin dag  och känna sig lite speciell. Det var jätte trevligt och alldeles för mycket sötsaker. Av syster fick jag Madonna upplevelsen och det kommer jag leva på länge. Annars var det en seg dag i går, R och själv satt jag klistrad framför Robban var bakfull från lördagens kräftor så han låg mest på soffan och själv satt jag klistrad framför friidrotten - stackars barn. Men helt ärligt, vilken 100 m final vi fick uppleva, det var blande det värsta jag upplevt. Kan man springa så fort, jag bara njuter när jag får se något sånt. Nu får man ladda om till 200 m och hoppas på en lika spännande final där.  Så grymt så grymt!

I dag skall jag lämna Ronja hos pojkvännen Ted medans jag åker fort in till knalleland. Ronja skall på kalas på Söndag till Oliwer och det är inte det lättaste att veta vad man skall köpa. Barn har ju allting nu för tiden.  Hittar väl på nåt , kläder är ju inte så roligt att få i den åldern kanske?? Sen blir det fika hos Helena och bus för Vinnie med polaren Jack.

xoxo............


SNYFT SNYFT!

I dag har jag en tycka synd om mig själv dag, hur kul är det på en skala. Har precis kört  Robban till Helena och Sebastian för en  fördrink innan de skall i väg till den årliga kräftskivan hos Henke och Jessica. Jätte kul att sitta ensam hemma med barnen när man vet att alla sina vänner kommer få en skit rolig kväll. Jag gottar mig dock lite åt vädret, hemskt va? Tyvärr hade vi ingen barnvakt och jag kände med tanke på min konstanta magvärk och alla värktabletter jag stoppar i mig , att jag kanske ändå skall undvika alkohol. Men som sagt det är inte kul att sitta hemma själv när alla andra festar, tur det finns godig och ÄNTLIGEN FRIIDROTTS VM på tv. JAg är en torsk på friiidrott och kommer sitta som klister framför tv, speciellt i morgon kväll då det är 100 m final herrar - SJUKT SPÄNNANDE!  Så i kväll blir det inga kräftor, inga räkor, inga goa skratt, inga goa vänner men istället stoppa i mig godis och se andra sporta på tv.

i går var det lugnt på jobbet, inget speciellt som hände och det är väl tur det. Bara en liten sårskada som behövdes sys. Vid tre gick jag och hämtade mina barn hos Lena och Henrik, men Robban hade redan kommit dit så vi stannade en stund och pratade innan vi åkte hem igen. Vid sex var vi bjudna på mat hos barnens farmor och farfar. Det blev grillat och en massa god mat. Vinnie var på en strålande humör och krypte omkring som en galning bland hundarna. Vi var där till halv tio sen var vi nog alla rätt tröttna och slitna. Barnen somnade fort och det var skönt för i bland kan det slå över och gå åt andra hållet istället.  Robban och jag tittade på några fighter med bla Forest och BJ Penn. Sen gick mina ögon i kors och jag fick gå och lägga mig.

i morse hade jag sovmorgon till halv nio då Robban fick ta barnen. Sen var det städning som gällde på dagens agenda. Fick städat i kylen - fy vad det är tråkigt. Det är väl tur man inte har städtanterna från kanal fyra hemma och granskar, finns nog ganska mycket snuskigt i kylen haha Men nu är den som sagt fin och jag har slängt massa skit. sen har det tvättats och dammsugit m.m. Vid elva kom mamma och vi gick ut en stund så Ronja fick köpa Lördags godis, och som sagt även jag då :)
Sen handlade vi lite inför i morgon då det kommer lite folk som skall fira lilla mig som fyller år på Måndag. Jaha då blir man ännu äldre, är roligt nästan jämnt nu för tiden - som sagt tycka synd om mig själv dag i dag. 

Nu skall jag snart lägga min prins för natten och hoppas på en lugn natt, han har lite ont i höger öra och jag är livrädd att han skall på öroninflamation. Sen skall jag och Ronja ha mys kväll med popcorn, godis, tända ljus och dricka. Älskar nu när det börjar bli mörkare och man kan tända massa ljus, jag tycker om hösten och har inget i mot att vi går mot den tiden. Sen hoppas jag att få Ronja i säng någolunda tidigt så man får vara uppe själv lite innan det är dags att själv krypa ner  i sängen.  Robban kommer väl komma hem sent i natt och sova hela dagen i morgon och då måste jag åka iväg och hitta på nåt, för det finns inget värre än att ha en sovande bakfull sambo på soffan .



Ok nu får ni ha det så bra. xoxo...............

TORSDAG 13 AGU

Vinnie sover och Ronja är på cirkus med sin pappa, filippa och Robban, så just nu har jag det väldigt lugnt och skönt. I går efter jag hämtat Ronja på dagis gick vi och hälsade på Helena och Filippa, ronja fick vara där medans jag var hos läkaren. Vinnie somnade i vagnen som tur var precis när jag träffade läkaren, hon kunde inte göra så mycket för att hjälpa mig just nu.  Utan det blir till att äta värktabletter och hoppas att det snart blir bättre så skall jag till gyn den 14 sep - roligare än så blir det inte just nu.
Hemma hos Helena fick jag en kall öl och vi satte oss i solen på balkongen och hade det skönt medans tjejorna lekte, dom har så roligt i hop dom två. Vid halv sex fick jag tvingat med mig en mycket trött Ronja hem, hon var i stort behov av mat och sömn men det fattar dom ju inte själva. Mamma kom förbi då vi hade  tänkt ta en promenad med stavar, men Robban var tvungen att jobba över så det blev inget med det.  Men mamma hjälpte mig att fixa mat och bada mina trötta barn - som vanligt min underbara mamma. Ronja somnade gott så fort Robban kommit hem och läst ungefär hundra sagor för henne haha hon vet hur hon skall linda sin pappa kring fingret.

I dag vaknade vi alla tidigt jippi jippi, men det blev en lugn morgon utan stress då Ronja skulle till tandläkaren innan dagis vid tjugo över nio.  Ronja är helt otroligt duktig hos tandläkaren, mycket bättre än jag som är livrädd för tandläkaren. Ronja har stora gropar i sina tänder och därför har tandläkaren lagt plast så inte det skall fastna massa mat och annan skit där.  Så nu har vi klarat av detta och hon skall inte tillbaka förrän om 6 månader. Måster verkligen rekomendera Monica till er som inte går där, hon är så bra mot barnen och det är modernt och snyggt.
Efter jag lämnat Ronja på dagis åkte jag och vinnie hem och la oss, det var så skönt att få halv sova i nästan en timme. sen har vi inte gjort mycket i dag och det är skit skönt att bara kunna vara fast det finns tusen av saker att göra. Jag behövde inte hämta Ronja från dagis i dag då Kerstin gjorde det. Hon och Ronja skulle baka bullar och rulltårtor, så nu har jag ny bakade kanelbullar hemma - jobbigt haha . Så jag har knappt hunnit träffa Ronja i dag eftersom hon nu är iväg igen, tur någon har ett roligt liv.

I morgon skall jag jobba och det skall bli helt ljuvligt att komma hemifrån. Vet inte riktigt hur länge jag jobbar men det är skit samma bara få några timmar utan barn och allt ansvar som kommer till, älskar mina barn mest av allt men i bland behöver man få vara själv lite och inte vara någons mamma. Så i morgon kan ni hälsa på mig på vårdcentralen.

xoxo-........

UPPDATERING....

Jaha vad har hänt dom senaste dagarna då? har inte orkat skriva så jag skall försöka hinna lite nu.
I måndags var det en lugn dag, Ronja sov ända till halv tio och var väl helt slut efter helgens bravader med kusiner och ridläger. Tyvärr sov inte Vinnie till halv tio utan vaknade vid halv sju, så det var bara att tvinga sig upp som en zombi.   Hade jätte ont i magen och ringde in till gyn när deras mottagning öppnat, men dom hade inte tid att ta i mot mig förrän 14 sep och tyckte jag skulle ha min magsmärtor och fortsätta med värktabletter. Vill inte hålla på att stoppa i mig massa värktabletter hela livet och vara trött. Ringde och pratade med mina underbara arbetskamrater som ringde och ifrågasatte dom inne på gyn, men det hjälpte inte . Så jag skall träffa en avvåra läkare i dag och se om jag få andra värktabletter som man inte blir så trött av.

När Ronja vaknat och vi ätit frukost gick vi ut på en promenad till biblioteket. Vi hade lite saker att lämna tillbaka och vi lånade givetvis massa nytt. Helena, Ted och Jack möte upp oss på biblioteket och sen var det full rulle på Ronja och Ted. Dom blir som tokiga när dom kommer ihop sig, då är det bäst att hålla sig undan. Vi gick till systrarna Karlsson och tog en lunch/fika,  vi försökte att ha det lite mysigt men med två gangsters och två som pillar på allt hade vi inte mycket tid att prata om allt som hänt.  Har knappt träffat Helna på två månader och det känns som vi aldrig har tid att träffas, jätte tråkigt :(
eftermiddagen spenderade vi på lekplatsen med grannarna, barnen lkte och busade och vinnie ville bara att jag skulle bära han hela tiden. Så när Robban äntligen kom hem fick han ta över barnen och jag tog på mig min ipod och gick ut på en snabb promenad. Hade så mycket kraft i benen att jag kunde verkligen trycka på i stegen, kändes härligt.  På kvällen var Robban iväg och tränmade och jag satt och halv sov till all skit på tv.



I går var det äntligen dagis dags, Ronja har längtat att få börja och tyckte det skulle bli jätte spännande. Det var noga med vilka kläder hon skulle ha och hon ville vara snygg i håret.  Så vid nio lämnade vi Ronja på dagis och det gick kanon bra. Jag och Vinnie var bara hemma hela dagen och tvättade lite- han är ju fortfarande gnällig och vill helst vara på än hela tiden.Så det är väl inte jätte mysigt att vara hemma nu med lilla skit ungen haha Vid två hämtade vi Ronja och då var det som vanligt, Ronja ville absolut inte gå hem och gnällde för att hon inte hunnit leka m.m.  Efter mycket tjöt kom vi i väg hem och kunde vara ute på lekplatsen. Ronja och Zelda lekte och hade jätte roligt, efter en stund frågade Zeldas mamma om Ronja ville följa med dom till Göteborg och gå på bio. Beöver jag säga vad hon svarade?? Så det blev att gå in och bytta kläder och göra sig fin.


Kanske inte det bästa att gå på bio en Tisdag kväll när man skall på dagis dagen efter men i bland får man göra undantag. Så Ronja var inte hemma förrän kvart över nio och det hade gått kanon bra och Ronja hade varit jätte duktig. Skönt att veta att man har en dotter som sköter sig när man inte är med.
När robban kom hem så tog vi på oss träningskläder och satte Vinnie i vagnen och gav oss ut. Skulle ha tränat med Helana men hon hann kanske inte så jag kände att jag ändå var tvungen, måste få upp flåset tills terminen börjar.  Så vi tog en snabb promenad där vi växlade med att springa i mellan åt. Roligt att komma iväg ihop, Vinnie tyckte det var härligt att sitta i vagnen. Så i dag är rumpan inte så mysig, värker haha Har även börjat att planera inför mina träningspass, har lite övningar som jag skall använda måste bara sätt i hopp allt senare - hjälp..............


Snart skall jag sätte Vinnie i vagnen och hämta Ronja, sen skall vi hem till Helena och Filippa en stund. Skall försöka komma ut i kväll oxå på en promenad. Hoppas det går bra hos läkaren i dag och att jag mår bättre när jag går där i från..

xoxo..............


SÖNDAG 9/8

VAR VÄLDIGT TRÖTT I MORSE NÄR KLOCKAN RINGDE, TROTS VI VAR BARNFRIA VAR JAG TVUNGEN ATT STÄLLA KLOCKAN PÅ KVART I NIO. RONJA HADE ETT RIDLÄGER HON SKULLE DELTA PÅ KLOCKAN TIO I HINDÅS HOS KAISELA.
SÅ VID HALV TIO ÅKTE JAG OCH HÄMTADE HENNE HOS MAMMA. HON HADE HAFT EN KANON KVÄLL MED SINA KUSINER OCH MORMOR. DOM HADE BAKAT PIZZA OCH BUSAT HELA KVÄLLEN.
VID TIO VAR VI VID STALLET OCH DÄR FICK VI EN RUNDVANDRING I STALLET OCH HÄLSA PÅ ALLA SMÅ SÖTA PONNYS. MAN BLIR JU HELT SJUK AV DESSA UNDERBARA HÄSTAR. RONJA VAR LYCKLIG OCH GICK OMKRING MED STORA ÖGON. RONJA FICK RIDA PÅ EN HÄST SOM HETE JOLLY.


FINA STALLET....

RONJA FÅR HJÄLP AV LITE STÖRRE TJEJER..

RONJA SÄTTER BLOMMOR I FLÄTORNA, SER VÄLDIGT NÖJD UT ELLER ???

EFTER DOM PYSSLAT MED HÄSTARNA I STALLET VAR DET DAGS ATT RIDA. DETTA GJORDE DOM I CA 40 MINUTER. FÖRST FICK DOM SKRITTA RUNT OCH TRÄNA PÅ ATT STANNA HÄSTEN M.M. SEN BLEV DET LITE TRAV .  LEKTIONEN AVSLUTADES MED ATT DOM FICK RIDA EN LITEN BANNA EN O EN, SEN FICK DOM EN LITEN  ROSETT. RONJA VAR SÅ LYCKLIG OCH STOLT. JAN KAN SÄGA ATT JAG VAR TIO GÅNGER STOLTARE SOM SATT OCH TITTADE PÅ. NU HOPPAS JAG ATT HON KOMMER IN OCH KAN FÅ EN RIDPLATS TILL HÖSTEN HOS KAISELA.

RONJA VÄNTAR PÅ ATT FÅ HOPPA UPP.




EFTER RIDLEKTIONEN FICK DOM LITE UNDERVISNING I STALLET OM OLIKA SAKER SOM HÄSTARNAS FÄRGER , HUR MAN BETER SIG I STALLET M.M.. DAGEN AVSLUTADES MED FIKA I HAGEN OCH BARNEN FICK PRÖVA PÅ ATT RIDA UTAN SADEL. SÅ DET VAR EN KANON DAG OCH RONJA VAR SUPER NÖJD.


VINNIE HAR HAFT LITE FEBER I DAG OCH NÅT ÄR DET SOM INTE ÄR BRA MED LILLEMAN, ANTAR ATT DET ÄR TÄNDERNA SOM SPÖKAR IGEN. HOPPAS DET KOMMER FRAM NU OCH VI FÅR DETTA AVKLARAT, ORKAR INTE MED EN GNÄLLIG VECKA TILL.  MAN TYCKER JU SYND OM HAN OXÅ SOM INTE ÄR NÖJD MED LIVET. HOPPAS FEBERN ÄR BORTA I MORGON SÅ MAN KAN VARA UTE. JAG OCH RONJA SOV I NÄSTAN TVÅ TIMMAR NÄR VI KOM HEM, INTE HELT FEL. SEN GJORDE VI MAT OCH TOG DET LUGNT RESTEN AV DAGEN. NU ÄR RONJA MED ROBBAN PÅ HANS TRÄNING, TYCKTE DET VAR OK NÄR HON SOVIT SÅ LÄNGE PÅ DAGEN-  SJÄLV HAR JAG TVÄTTAT OCH PLOCKAT ORDNING HÄR HEMMA.
VID SEX BADADE JAG VINNIE OCH LA HAN . NU HAR JAG LEGAT PÅ SPIKMATTAN OCH FÖRSÖKT SLAPPNA AV, KÄNNS BÄTTRE OCH BÄTTRE- SNART SKALL JAG KRYPA NER I SÄNGEN OCH LÄSA. HOPPAS PÅ GLADA GOA BARN I MORGON.

XOXO...

MADONNA.....................

KLOCKAN ELVA KOM MAMMA , SYSTER OCH HÄMTADE RONJA FÖR ATT TA MED  HENNE NER TILL CENTRALSTATIONEN OCH MÖTA UPP RASMUS OCH ANTON. LIKA MYCKET SOM JAG LÄNGTAT EFTER ATT FÅ GÅ PÅ MADONNA HAR RONJA LÄNGTAT EFTER ATT FÅ HA PJAMASPARTY HOS MORMOR MED SINA KUSINER.  SÅ DOM ÅKTE NER TILL GBG FÖR ATT SEN ÅKA UT TILL FISKEBÄCK OCH BADA.
JAG OCH VINNE SATT HEMMA OCH SVETTADES I KAPP AV DEN TRYCKANDE VÄRMEN, TVÄTTADE TRE MASKINER OCH FÖRSÖKTE HÅLLA VINNIE NÖJD.
VID HALV TRE LÄMNADE JAG HAN TILL LENA OCH CONNY OCH SEN VAR DET BARA HEM OCH FIXA ORDNING SIG INFÖR DEN STORA KVÄLLEN.  VID FEM ÅKTE VI IN OCH STÄLLDE BILEN HOS MORMOR . MED TANKE PÅ ALLA MÄNNISKOR I STAN VAR DET LIKA BRA ATT PARKERA OCH GÅ TILL ULLEVI.

STEFFAN OCH ROBBAN PÅ VÄG...

FÖRST HADE VI SOM ALLA ANDRA TÄNKT ATT ÄTA NÅGONSTANS, MEN EFTERSOM VI INTE BOKAT BORD VAR DET HELT KÖRT ÖVER ALLT. VI KOLLA TYP 10 STÄLLEN OCH DET VAR FULLT ÖVERALLT. TILLSLUT HITTADE VI EN SUNKIG ROCKKLUBB MED LEDIGA BORD. VI FÖRSTOD VARFÖR OM MAN SÄGER SÅ HAHA VAR VERKLIGEN INGET LYXIGT STÄLLE, MEN DOM SERVERADE MAT OCH VI VAR VID DEN TIDEN ORDENTLIGT HUNGRIGA SÅ VI TOG DET SOM FANNS.


VI ÅT SEN STANNADE VI INTE LÄNGRE ÄN VAD VI BEHÖVDE. SEN GICK VI SAKTA BORT MOT ULLEVI MED ALLA TUSENTALS MÄNNINSKOR. SJUKT HÄFTIGT ATT VALLFÄRDA TILLSAMMANS MOT SAMMA MÅL. MAN KÄNNDE I LUFTEN ATT DET VAR NÅT STORT PÅ GÅNG.  VÄL INNE PÅ ULLEVI TAPPA JAG NÄSTAN ANDA, KÄNDES SÅ JÄKLA COOLT ATT TITTA UT ÖVER ALLA MÄNNISKOR OCH FÅ VARA EN DEL AV DET. VI KOM VID ÅTTA OCH DÅ VAR DET EN DJ SOM SPELADE GRYMT BRA MUSIK, BLEV OVERKLIGT DANS SUGEN. SÅ JAG OCH ROBBAN SATT OCH SMÅ DIGGADE.



VID TIO BRÖT HELA ULLEVI LÖS OCH MADONNA KOM UPP PÅ SCEN, JÄKLAR VAD HÄFTIGT, JAG TYCKER DET VAR SKIT COOLT OCH HELT KLART EN UPPLEVELSE JAG ALDRIG GLÖMMER I MITT LIV. SEN KANSKE JAG INTE GILLADE ALLT SOM HON SJUNG OCH GJORDE, MEN I DET STORA HELA VAR DET EN FANTASTISK SHOW OCH JAG VAR DÄR OCH UPPLEVDE DET.  BÄST VAR ALLA GAMMLA LÅTAR SOM HON SJUNG, TEX HOLIDAY, LIKA A PRAY DÅ VAR DET GALET INNE PÅ ULLEVI. TROR DET VAR RUNT 55 000 MÄNNISKOR.
SÅ TACK SOM BARA DEN SYSTER FÖR DENNA KVÄLL.  VI VAR HEMMA IGEN VID KVART ÖVER ETT OCH DÅ VAR MAN BRA SLITEN EFTER ATT VARAIT VAKEN SEN 07.00. SÅ JAG OCH ROBBAN SOMNADE GOTT.




XOXO

FREDAGEN DEN 7/8

I FREDAGS VAR VI OCH HÄLSADE PÅ HEMMA HOS MIA , ELIN OCH EDVIN.  JAG SKULLE LÄMNA GÅSTOLEN SOM NU LILLA EDVIN FÅR TA ÖVER, HAN BLEV HEL NÖJD NÄR HAN FICK SITTA I DEN OCH PILLA.  DET VAR EN VARM DAG OCH VI TOG EN PROMENAD TILL SJÖN, SYND NOG SÅ HAR VATTNET HUNNIT ATT SVALNA OCH VAR INTE RIKTIGT LIKA VARMT. MEN DET BLEV LITE SNABB DOPP OCH DET SVALKADE SKÖNT. RONJA OCH ELIN LEKTE JÄTTE BRA OCH VI HADE EN KANON BRA DAG.

PÅ KVÄLLEN KOM SYSTER, MAMMA OCH MOSTER HIT OCH VI SATTE OSS PÅ BALKONGEN MED LITE VIN OCH ÖL. DET VAR SÅ ROLIGT ATT SITTA OCH TJÖTA OCH SKRATTA ÅT VARNADRA. VI HADE BESTÄMT ATT GÅ TILL KROGEN OCH ÄTA. DET VAR JÄTTE MYCKET FOLK PÅ KROGEN OCH DET VAR EN KANON KVÄLL OCH VI SATT UTE HELA TIDEN. DET BLEV EN TREVLIG KVÄLL MED MYCKET SKRATT. HAR ALLT EN TOPPEN FAMILJ.


ROBBAN SER MÅTTLIGT ROAD UT BLAND ALLA KVINNOR...

JAG + ÄLSKADE SYSTER = KÄRLEK.

RONJA ÄLSKAR SIN MORMOR, MEST AV ALLT....

VAR HEMMA VID ELVA OCH VAR SUPER NÖJD MED KVÄLLEN.
XOXO

I MORGON SMÄLLER DET...

JAPP NU ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS FÖR ATT TITTA PÅ MADONNA, I MORGON STÅR JAG MED TYP 50 000 ANDRA OCH DANSAR TILL - LIKE A VIRGEN ..... HUR HÄFTIGT SOM HELST, JAG MENAR DET ÄR MADONNA DROTTNINGEN AV POP OCH JAG SER FRAM I MOT DETTA OTROLIGT MYCKET. INGEN DÅLIG FÖDELSEDAGS PRESSENT VA? SOM VANLIGT ÄR DET MIN SNÄLLA SYSTER SOM SKÄMER BORT MIG.

    

I GÅR VAR PLANEN ATT ÅKA TILL LISEBERG MED BARNEN, MEN DET SKET SIG HAHA.  RONJA LEKTE SÅ BRA HELA FM MED FABIAN  OCH DET VAR VATTENKRIG M.M., SÅ JAG VILLE INTE STÖTRA HENNE I LEKEN.  SÅ I STÄLLET VAR JAG OCH BARNEN HEMMA , VID TOLV GICK VI UT PÅ EN PROMENAD I VÄRMEN OCH HÖLL PÅ ATT KREVERA.  TITTADE IN PÅ TUMMELITEN OCH PRATADE MED JESSICA. KÖPTE ETT PAR KNALL LILA LEGGINGS TILL RONJA.  SEN GICK VI UPP TILL RONJAS DAGIS OCH HÄLSADE PÅ FRÖKNARNA. DET VAR INGA BARN ALLS, NÅGRA AVDELNINGAR VAR STÄNDA TILL OCH MED. RONJAS LÄNGTAR TILL DAGIS  NU OCH VILLE INTE GÅ HEM IGEN.  SEN GICK VI OCH KÖPTE DRICKA OCH MASSA GOD FRUKT OCH GICK HEM OCH MUMSADE. VILKEN VÄRME DET HAR BLIVIT TYPISKT SVERIGE ,  ANTINGEN MASSA REGN OCH RUSK ELLER HUNDRA GRADER VARMT. JAG ÄR NOG EN RIKTIGT SVENSK ALDRIG NÖJD HAHA.

VID FEM KOM MAMMA OCH SYSTER MED RÄKOR OCH KRÄFTOR, HUR GOTT SOM HELST. RONJA VAR UTE OCH LEKTE MED FABIAN OCH ZELDA SÅ HENNE SÅG JAG INTE PÅ HELA KVÄLLEN, FICK SLÄPPA IN HENNE VID KVART ÖVER SJU OCH DÅ VAR HON SÅ ARG PÅ MIG. VI SATT PÅ BALKONGEN OCH ÅT GOTT OCH HADE TREVLIGT. ROBBAN ÅKTE OCH TRÄNANDE VID SJU SÅ HAN TRÄFFA JAG KNAPPT PÅ HELA DAGEN.  VID ÅTTA KOM ROBBANS FARMOR MED VINNIES NYA GARDINER SÅ I DAG MÅSTE JAG SÄTTA UPP DOM. VI HADE EN TREVLIG KVÄLL OCH DET ÄR MYSIGT ATT HA SYSTER HÄR.

I DAG ÅKER JAG NOG TILL MIN VÄN MIA OCH BARNEN OCH LÅTER RONJA OCH ELIN LEKA LITE . BLIR NOG TILL ATT BADA OXÅ, HOPPAS VINNIE ÄR LITE GLADARE I DAG. TILL KVÄLLEN SKALL JAG, SYSTER OCH MAMMA GÅ TILL KROGEN OCH ÄTA OCH DRICKA LITE. SKÖNT ATT KOMMA HEMMIFRÅN.

XOXO

TORSDAG 6/8

SOLEN FORTSÄTTER ATT LYSSA OCH DET ÄR SKÖNT ATT SLIPPA SE DETTA FÖRBANADE REGN. I GÅR VAR DET LIKA TRÅKIGT SOM ALLA ANDRA DAGAR , JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ ALLT JUST NU OCH TYCKER DET ÄR SKIT TRÅKIGT ATT GÅ HEMMA DAG UT OCH DAG IN. TRÄFFA KNAPPT EN MÄNNISKA PÅ HELA FÖRMIDDAGEN ALLA ÄR UPPTAGNA MED SITT. VID NIO GICK VI UT PÅ LEKPLATSEN UTANFÖR OCH DET VAR SÅ SKÖNT ATT KUNNA GÅ UT SÅ TIDIGT. RONJA TVÄTTADE SIN CYKEL OCH EFTER EN STUND KOM FABIAN UT OCH LEKTE.  EFTER EN TIMME BLEV VINIE TRÖTT OCH VILLE SOVA, TÄNKTE ATT NU  KOMMER HAN SÄKERT SOVA GOTT OCH LÄNGE, MEN NEJ DÅ . HAN ÄR SÅ GNÄLLIG OCH TRÅKIG JUST NU ATT JAG ÄR PÅ BRISTNINGSGRÄNSEN MED DEN UNGEN, TUR RONJA HAR LUGNAT SIG LITE SÅ DOM INTE ÄR GNÄLLIGA SAMTIDIGT.
MEN VI SATT UTE OCH MÅLADE MED VATTENFÄRGER DEN LILLA STUND VINNIE SOV, RONJA TYCKER DET ÄR  ROLIGT ATT KLADDA OCH VEM GÖR INTE DET. NÄR VINNIE VAKNAT GJORDE VI PANNKAKOR TILL LUNCH OCH DET VAR  GOTT.
SEN FICK JAG SPRINGA OMKRING MED EN GNÄLLIG UNGE OCH RONJA GICK UT EN STUND OCH SKULLE LEKA, MEN GIVETVIS HANN HON KNAPPT UT FÖRRÄN JAG HÖRDE ETT VRÅL OCH PANIK SKRIK. RONJA BLEV STUCKEN AV EN GETING PÅ FINGRET OCH VAR SÅ LEDSEN, STACKARS BARN... SÅ JAG SATT MED TVÅ LIPANDE BARN I KNÄT OCH DÅ VAR DET INTE LÅNGT TILL EGNA TÅRAR VILL JAG LOVA HAHAH
  DÅ ORKADE JAG INTE MER , UTAN TOG BÅDA BARNEN OCH LA MIG I RONJAS SÄNG OCH SATTE PÅ EN FILM. DÄR LÅG VI OCH TITTA ÖVER EN TIMME I DET FINA VÄDRET.

SOM TUR VAR HAR MAN EN UNDERBAR MAMMA SOM RINDE OCH FRÅGA OM VI SKULLE ÅKA IN TILL BADHUSET, INGEN BLEV GLADARE ÄN JAG. SÅ NÄR MAMMA SLUTADE JOBBA HÄMTADE VI HENNE OCH ÅKTE IN TILL BORÅSBADHUS. VAR KNAPPT NÅT FOLK PGA DET FINNA VÄDRET SÅ DET VAR PERFEKT. VINNIE SKRATTA OCH VAR LYCKLIG I VATTNET OCH RONJA TRÄNADE PÅ ATT SIMMA OCH DOPPA HUVUDET UNDER VATTNET. HON ÄR JÄTTE DUKTIG OCH BLIR MER OCH MER MODIG.  JAG FICK SIMMAT 200 METER OCH DET VAR SKÖNT ATT FÅ TA I LITE.  VI VAR DÄR I NÄSTAN TRE TIMMAR OCH BÅDA MINA BARN VAR NÖJDA.
HEMMA IGEN MÖTE VI ROBBAN SOM HADE MED SIG EN NY TV TILL RONJA OCH DOM FIXA MED DET.
VINNIE OCH MAMMA SATTE SIG I SANDLÅDAN OCH PRATA LITE.



KVÄLLEN TILLBRINGADES PÅ LEKPLATSEN MED ALLA UNGAR SOM LEKTE, DOM HADE ROLIGT OCH DET GICK BRA TILLS NÅN BÖRJADE KASTA BOLLAR I ANSIKTET PÅ DE ANDRA BARNEN - ROLIGT? DÅ VAR DET DAGS ATT BRYTA LEKEN OCH GÅ IN. ROBBAN TOG MED SIG RONJA TILL FARMOR OCH FARFAR OCH JAG LA VINNIE FÖR NATTEN. SEN FICK JAG EN HEL SKÅL MED BLÅBÄR OCH NYGJORD VINBÄRSSAFT OCH MIN GRANNE, INTE FY SKAM VILL JAG LOVA. SÅ DET BLEV MJÖLK OCH BLÅBÄR TILL KVÄLLSMAT.
LÅG EN 20 MINUTER PÅ SPIKMATTAN OCH FÖRSÖKTE SLAPPNA AV I MIN ENSAMHET.  TV VAR DET BARA SKIT PÅ SOM VANLIGT OCH JAG LA MIG ISTÄLLET OCH LÄSTE I MIN BOK. DET VAR DEN DAGEN.

ROBBAN ANVÄNDER SPIKMATTAN.

I DAG VÄGRAR JAG VARA HEMMA, JAG FÅR PANIK AV TANKEN OCH VÄGRAR. TROR JAG SKALL TA MED MIG BARNEN TILL LISEBERG OCH GÅ DÄR NÅGRA TIMMAR. BLIR SISTA GÅNGEN FÖR I SOMMAR I SÅ FALL.  KAN VÄL TITTA PÅ LITE FOLK OCH LÅTA RONJA ÅKA LITE SOM HON KLARAR SJÄLV. KOMMER SÄKERT VARA MYCKET FOLK OCH DET ÄR JU UNDERBART I SÅ FALL HAHA SLIPPA SITTA HÄR OCH MÖGLA.  SEN I EFTERMIDDAG KOMMER MIN ÄLSKADE SYSTER OCH DET BLIR ROLIGT. VI SKALL LADDA FÖR MADONNA PÅ LÖRDAG - JIPPI SÅ HÄFTIGT.

XOXO......

SOL SOL SOL...

DET ÄR SOL UTE OCH INTE EN REGNDROPPE SÅ LÅGT ÖGAT NÅR, HUR GLAD BLIR MAN INTE DÅ? HADE NOG SLITIT AV MIG HÅRET OM DET HADE REGNAT EN DAG TILL. I GÅR HÖLL JAG ALLVARLIGT PÅ ATT FÅ ETT NYTT PSYKBRYT  PÅ ALLT OCH INGET.
VINNIE ÄR SÅ MAMMIG OCH JOBBIG JUST NU ATT JAG BLIR GALEN PÅ HAN, HAN HÄNGER I MIN BYXOR HELA TIDEN OCH VILL VARA MED MIG VARENDA SEKUND, MYSIGT KANSKE NI TÄNKER - MEN DET ÄR DET INTE.  JAG KAN INTE ENS GÅ PÅ TOA UTAN ATT HA MED HAN IN OCH JAG BLIR GALEN SOM SAGT, STACKARS RONJA SOM KNAPPT FÅR NÅGON TID MED SIN MAMMA. SEN PILLAR HAN PÅ ALLT , ALLT , OCH DET GJORDE INTE RONJA PÅ SAMMA SÄTT NÄR HON VAR LITEN. SÅ NU MÅSTE MAN HA KOLL PÅ HAN HELA TIDEN OCH DET BLIR MÅNGA AJA BAJA UNDER EN DAG.  JAG TYCKER ATT DET ÄR OK ATT KLAGA PÅ SINA BARN UTAN ATT MAN FÖR DEN SAKEN SKULL  VARA EN DÅLIG MAMMA. TRO FASIKEN ATT ALLA HAR PERIODER DÅ MAN SPYR PÅ ALLT OCH ALLA , OCH JUST NU ÄR JAG INNE I EN SÅN TRÅKIG PERIOD.

SÅ I GÅR VAR DET INTE MYCKET SOM BLEV GJORT, TVÄTTADE TVÅ MASKINER TVÄTT OCH FICK DAMMSUGIT NEDERVÅNINGEN INNAN VINNIE BÖRJADE GNÄLLA. FICK HAN ATT SOMNA VID HALV TIO OCH DÅ PASSADE JAG PÅ ATT PYSSLA MED RONJA. VI BYGGDE ETT JÄTTE FINT HUS AV EN VÄLLING KARTONG. VI TAPESERADE DEN OCH KLIPPTE UT MÖBLER FRÅN OLIKA KATALOGER. DET  ÄR ALLTID ROLIGT ATT KLIPPA OCH KLISTRA SÅ RONJA VAR JÄTTE NÖJD ÖVER SITT NYA HUS TILL DOCKORNA HAHA KÄCK MAMMA VA?
SEN VAKNADE LILLEMAN, HAN SOVER KNAPPT NÅGONTING LÄNGRE VET INTE VAD DET ÄR MED HAN JUST NU.  EFTER LUNCH TOG VI PÅ OSS OCH GICK UT, ORKADE INTE SITTA INNE OCH BARNEN BEHÖVDE KOMMA UT. SÅ RONJA TOG SPARKCYKELN OCH SÅ GICK VI TILL JOBBET OCH HÄLSADE PÅ.  SEN TRÄFFADE VI HELENA OCH FILIPPA PÅ TORGET, OCH HELENA VAR LIKA UTTRÅKAD SOM JAG SÅ DOM SKULLE ÅKA NER TILL KUSTEN. KÄNDE NÄR JAG VAR PÅ JOBBET ATT JAG LÄTT HADE KUNNAT JOBBA LITE OCH SLIPPA VARA HEMMA DAG UT OCH DAG IN. VI HANDLADE INNAN VI GICK HEM .  RONJA VAR JÄTTE DUKTIG OCH HON TYCKTE NOG DET VAR SKÖNT ATT KOMMA UT LITE OCH SE LITE MÄNNISKOR.

VID HALV SEX GICK JAG EN PROMENAD MED MAMMA, SKULLE BEHÖVT TRÄNA MEN MAMMA HAR SÅ ONT I SINA FÖTTER OCH KAN INTE GÅ SÅ FORT. MEN DET VAR SKÖNT MED LITE LUFT OCH BARA KOMMA I VÄG FRÅN BARNEN. VI GICK EN RUNDA I HESTRA. SÅ INGET FLÅS MEN FRISK LUFT :)
SKALL FÖRSÖKA KOMMA IVÄG EN SNABBIS I KVÄLL.  VI SKALLL ÄVEN ÅKA TILL BADHUSET I EFTERMIDDAG SÅ DÅ FÅR MAN PASSA PÅ ATT SIMMA NÅGRA LÄNGDER. NEJ NU SKALL JAG TA TAG I LIVET MED GNÄLLIG UNGE OCH EN RASTLÖS TJEJ - NÅGON SOM VILL BYTA???????????????++

NJUT AV DAGEN OCH SPECIELLT AV SOLEN GOTT FOLK.
XOXO......................



HAHAHA HIHIHI...

FRÅN OCH MED 1/6 2009  GÄLLER NYA SJUKPENNINGREGLER.  DE NYA REGLERNA ÄR KLARA OCH ENTYDLIGA.


SJUKDOM ÄR INGEN  FRÅNVAROORSAK!
LÄKARINTYG ACCEPTERAS INTE LÄNGRE. KAN DU TA DIG TILL LÄKARE SÅ  KAN DU OXÅ TA DIG TILL JOBBET.

TJÄNSTLEDIGHET PGA , OPERATION
BEVILJAS EJ. ANSTÄLLD ÄGER EJ RÄTT ATT  AVLÄGSNA NÅGON DEL AV SIN KROPP. DEN UTRUSTNINGEN SOM FANNS VID ANSTÄLLNINGENS  INGÅENDE  SKA VARA KVAR OCH HÅLLAS I ANVÄNDBART  SKICK. OM NÅGOT AVLÄGSNAS  SÄNKS OXÅ DEN ANSTÄLLDES VÄRDE  OCH LÖNNEN SKALL REDUCERAS I MOTSVARANDE OMFATTNING.  KVINNLIG SKÖNHETSOPERATION SOM SKER PÅ SEMESTERN  ÄR DÄRIMOT ATT BETRAKTA  SOM KONTINUERLIGT UNDERHÅLL.

TANDLÄKARBESÖK
BESÖK HOS TANDLÄKAREN ACCEPTERAS EJ EFTERSOM VARJE ANSTÄLLD SOM EJ REDAN HAR LÖSTÄNDER SNARAST SKALL INSTALLERA SÅDANA. ISTÄLLET FÖR ATT RÄNNA HOS TANDLÄKAREN SKA NI SEDAN SÄNDA IN PROTESERNA TILL ARBETSGIVAREN  SOM OMBESÖRJER LAGNING.  ARBETSGIVAREN ÄR SKYLDIG ATT INOM 60 DAGAR RETUNERA TÄNDERNA.

GRAVIDITETSLEDIGHET
LEDIGHET FÖR GRAVIDITET OCH MAMMALEDIGHET  HAR HELT AVSKAFFAS  I DE NYA REGLERNA.  KVINNLIGA ARBETARE SKALL SITTA MED BENEN IHOP I ARBETET OCH ARBETSGIVAREN ÄR SKYLDIG ATT SE TILL ATT PREVENTIMEDEL ALLTID FINNS TILLGÄNGLIGT  FÖR ATT DÖLJA EVENTUELLA SPÅR AV SNEDSPRÅNG. SKULLE NÅGON ANTÄLLD BLI GRAVID  FÅR FÖRLOSSNINGEN SKE PÅ VECKOSLUTDAGAR OCH BARNET TAS HAND OM MOR- ELLER FARFÖRÄLDRAR.

GYNEKOLOGBESÖK
BESÖK HOS GYNEKOLOG  PÅ GRUND AV DEN FÖRFINADE TEKNIKEN HOS DAGENS KONTORSMASKINER  HELT ONÖDIGT. SÄTT DIG PÅ KOPIERINGSMASKINEN  OCH TAG EN BILD ( YNGRE KOPIERAR DIREKT , ÄLDRE MÅSTE KANSKE MÅSTE TRYCKA PÅ  FÖRMINSKNINGEN FÖRST ) SÄND BILDEN PÅ TELEFAX  TILL GYNEKOLOGEN  OCH FORTSÄTT ARBETA. OBS VAR MYCKET NOGA MED ATT FAXA TILL RÄTT FAXNR.

ÖVRIGT
EFTERSOM TOALETTER OFTA ÄR EN PLATS DÄR SMITTA AV MAGSJUKA M.M. KAN SPRIDAS SKA ALLA DYLIKA BEHOV VARA AVKLARADE  I BOSTADEN INNAN MAN GÅR TILL JOBBET.

BACK TO REALITY...

NU ÄR DET MÅNGA SOM HAR HAFT SINA SEMESTRAR OCH SKALL JOBBA FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ FLERA VECKOR. RONJA SKALL HA EN VECKA LEDIGT TILL INNAN HON FÅR BÖRJA PÅ DAGIS IGEN, BLIR BRA MED LITE RUTINER IGEN.  JAG MÄRKER PÅ HENNE ATT DET KOMMER BLI BRA FÖR ÄVEN HENNE, HON BEHÖVER HA LITE FASTA RUTINER OCH LUGN O RO.  JAG BEHÖVER OXÅ KOMMA IGÅNG MED MINA TRÄNINGS RUTINER, JUST NU LIGGER JAG EFTER MED FLERA VECKOR OCH DET KÄNNS SKIT. SKALL PÅ KURS DEN 23 AGUSTI OCH JAG ÄR SÅ OTRÄNAD ATT JAG KRÄKS PÅ MIG SJÄLV, SÅ FRÅN OCH MED I DAG BLIR DET ATT KÖRA IGÅNG IGEN. SKALL FÖRSÖKA TRÄNA CORE I KVÄLL , FÅR STÄNGA IN MIG I SOVRUMMET OCH LÅSA HAHA.

ANGÅENDE MIN MAGE ÄR DET TYVÄRR INTE BRA ÄN, FÅR LITE LÄTT ÅNGEST OCH VET INTE VAD JAG SKALL GÖRA. ENA STUNDEN HAR JAG BESTÄMT MIG FÖR ATT RINGA GYN-MOTTAGNINGEN I DAG OCH BE DEM FÅ KOMMA IN, OCH SEN ÄNDRAR JAG MIG OCH TÄNKER ATT  JAG KAN VÄNTA EN DAG TILL OCH SE VAD SOM HÄNDER.  VI FÅR SE VAD JAG GÖR, HAR JU TVÅ BARN ATT TA HAND OM OXÅ.

I GÅR VAR RONJA PÅ KALAS HOS TED SOM NYSS FYLLT 4 ÅR. HON HADE VÄNTAT PÅ DETTA HELA VECKAN OCH I LÖRDAGS SLOG HON IN ALLA HANS PAKET OCH SATTE FINA KLISTERMÄRKEN PÅ PAPPRET. TVIVLAR DOCK PÅ ATT TED HADE TID ATT TITTA PÅ PAPPRET HAHA.

NÄR JAG HÄMTADE RONJA VID TVÅ, VAR DET FULL RULLE MED UNGAR ÖVER ALLT. RONJA VAR TRÖTT EFTERSOM HON GICK UPP ALLDELES FÖR TIDIGT , SÅ HON VAR GNÄLLIG OCH VILLE BARA HA EN PUSS OCH KRAM FRÅN TED.  EFTER MYCKET TJAT FICK HON SINA PUSSAR. SEN SÅG HON UT SÅ HÄR I BILEN NÄR VI ÅKTE TILL BORÅS.
JOBBIGT ATT GÅ PÅ KALAS...

JAG VAR TVUNGEN ATT BYTA MINA TRÄNINGSSKOR SOM JAG KÖPTE I KARLSTAD. JAG KÄNDE ATT DOM INTE VAR SÅ BRA SOM JAG TROTT OCH DET ÄR VIKTIGT MED SKOR . SÅ MAMMA VAR SNÄLL OCH FÖLJDE MED EFTERSOM JAG INTE MÅDDE SÅ BRA.  DET VAR INGA PROBLEM ATT LÄMNA TILLBAKA SKORNA OCH JAG HITTADE ISTÄLLET ETT PAR PÅ STADIUM.

HITTADE ÄVEN ETT PAR NYA GYMA SKOR TILL RONJA SOM HON SKALL HA NU NÄR HENNES GYMPA BÖRJAR. SEN HITTADE JAG EN KLÄNING TILL BRÖLLOPET , EN ENKEL SVART PÅ GINA. VET INTE HUR DET ÄR ME SVART, MEN JAG TRIVS BÄST I DET OCH JAG FÅR VÄL PIFFA UPP MED NÅGRA ROLIGA HALSBAND M.M. ÄR SÅ SKÖNT ATT HA HITTAT EN KLÄNING OCH SLIPPA DEN PRESSEN. SKALL BLI SÅ ROLIGT ATT SE HELENA OCH SEBBE GIFTA SIG. ROBBAN FÅR HA EN SVART SLIPS , SÅ PASSAR VI IHOP.

I GÅR KVÄLL VET JAG INTE VAD SOM HÄNDE MED VÅRA BARN. FÖRST VAKNADE VINNIE VID NIO OCH VAR HELT FÖRSTÖRD, SKREK OCH VAR LEDSEN. ROBBAN FICK TILL SLUT HAN ATT SOMNA OM. SEN BÖRJADE RONJA SKRIKA DÅ VAR HON JÄTTE LEDSEN OCH BÖRJADE PRATA OM ATT HON INTE VILLE KOMMA TILL HIMLEN, TYCKER HON ÄR FÖR LITEN ATT REDAN TÄNKA PÅ DÖDEN, DET SKALL VÄL KOMMA I SEX ÅRSÅLDERN? SÅ DÅ FICK BÅDE JAG OCH ROBBAN TRÖSTAT HENNE. SEN SOMNADE HON. VID ELVA VAKNADE HON IGEN OCH DÅ VAR DET DAGS MED NÅT ANNAT, ROBBAN TOG HAND OM DET SÅ JAG KUNDE SOVA.  PÅ NATTEN SMÅ VAKNADE VINNIE FLERA GÅNGER OCH VAR OROLIG. VID HALV FEM FICK JAG HÄMTA HONOM OCH LÄGGA HAN BREVID MIG, JÄTTE KUL ATT HA EN UNGE SOM VRIDER OCH VÄNDER OCH INTE VILL SOVA.  FATTAR INTE VAD DET TOG ÅT DOM, HOPPAS NU BARA DET VAR EN ENGÅNGSFÖRTELSE OCH ATT BÅDA SOVER GOTT I NATT. TACK ROBBAN FÖR ATT DU TOG HAND OM BÅDA BARNEN!

I DAG ÄR DET SKIT VÄDER SOM VANLIGT OCH VI FÅR SE VAD SOM HÄNDER, ÅKER FÖRHOPPNINGSVIS NER TILL HELENA OCH UMGÅS. HAR KNAPPT SETT HENNE PÅ HELA SOMMAREN SÅ DET FINNS EN HEL DEL ATT PRATA OM. ANNARS BLIR DET LUGNT OCH DET VERKAR SOM OM MINA BARN KAN BEHÖVA DET  OCH ÄVEN MIN MAGE.


VÄRLDENS BÄSTA OCH GOASTE BARN....

XOXO...

NATTEN FRÅN HELVETET............

VAKNADE KLOCKAN TRE I NATT ATT MIN HÖFT GJORDE SÅ ONT ATT JAG HÖLL PÅ ATT GÅ AV, FATTA INTE VART  DENNA SMÄRTA KOM I FRÅN. GICK NER I KÖKET OCH TOG TVÅ ALVEDON FÖR ATT SEN GÅ UPP OCH LÄGGA MIG IGEN.  MEN DET BLEV BARA VÄRRE OCH VÄRRE OCH TILLSLUT HADE JAG FÅTT JAG SMÄRTOR I MAGEN OXÅ. HELA VÄNSTER SIDAN VÄRKTE FRÅN NAVELN OCH BAK TILL RYGGEN. JAG SATT I DUSCHEN I TVÅ TIMMAR OCH INGET HJÄLPTE, TOG MER VÄRKTABLETTER  SATT PÅ KNÄ OCH HÖLL ALLVARLIGT PÅ ATT SVIMMA AV SMÄRTAN.  VID SJU VAKNADE VINNIE SÅ DÅ FICK JAG VÄCKA ROBBAN, JAG SATT MIG ÅTER IGEN I DUSCHEN  SEN SMÖRJDE JAG IN MIG MED NÅN SLAGS TIGERBALSAM OCH VID ÅTTA FÖRSÖKTE JAG ÄNNU EN GÅNG SOVA. MEN DET GICK BARA INTE PGA SMÄRTAN, ROBBAN TOG MED SIG BARNEN TILL LENA OCH CONNY.
 VID HALV TIO KOM MAMMA OCH KÖRDE IN MIG TILL AKUTEN OCH DET BEHÖVDES.
DÅ VAR JAG HELT UTMATTAD OCH SKAKIG OCH NEDBRUTTEN. DET GICK VÄL GANSKA SNABBT INNE PÅ AKUTEN , VÄDRET GJORDE VÄL SITT ANTAR JAG EFTER HUNDRA DAGAR REGN. SÅ FÖRST KOM JAG IN FÖR MASSA BLODPROVER, BLODTRYCK M.M. EFTER DET BLEV DET EN SÄNGPLATS PÅ KIRURGMOTTAGNINGEN I VÄNTAN PÅ LÄKARE, DÅ VAR JAG HELT SLUT OCH FICK  BLUNDAT EN 40 MINUTER INNAN  LÄKAREN KOM. SEN BLEV DET EN HEL GENOMGÅNG AV MAGEN MED HJÄLP AV ULTRALJUD, ALLT SÅG BRA UT, NJURAR, LEVERN, GALLAN M.M. SÅ DÅ BLEV DET ETT BESÖK HOS GYNLÄKAREN. 
EFTER EN GYN UNDERSÖKNING SÅ KUNDE HON MED HÖGSTA SANNOLIKHET BEKRÄFTA ATT HON TRODDE JAG HAFT EN CYSTA PÅ VÄNSTRA ÄGGSTOCK SOM SPRUCKIT DÅ VID TRE TIDEN PÅ NATTEN. DETTA ÄR INGET MAN GÖR NÅT ÅT, UTAN JAG FICK MEDICIN OCH SEN ÅKA HEM. OM DET INTE BLIR BÄTTRE FÅR JAG KOMMA TILLBAKA. MEN SMÄRTAN HAR BLIVIT SÅ MYCKET BÄTTRE OCH JAG KUNDE TILL O MED SOVA I TVÅ TIMMAR. FY FAN VAD HEMSKT DETTA DYGN VARIT, JAG UNNAR INGEN DETTA OCH JAG HOPPAS DET VAR SISTA GÅNGEN FÖR MÍG MED, DET RÄCKER MED MIN ENDOMETRIOS.  SÅ NU HOPPAS JAG TILL I MORGON ATT DET SKALL NÄSTAN VARA BORTA.  SÅ DET BLEV 31/2 PÅ AKUTEN OCH VÄRLDENS BÄSTA MAMMA SOM FÖLJDE MED MIG FAST HON SKULLE SPENDERAT DAGEN PÅ STRANDEN.  ÄLSKAR DIG MAMMA!

NU SITTER JAG HÄR I SOFFAN OCH MAN VÅGAR INTE RIKTIGT SLAPPNA AV OCH ANDAS UT I RÄDSLA ATT SMÄRTAN KOMMER TILLBAKA OCH JAG MÅSTE ÅKA IN TILL AKUTEN IGEN. I MORGON BLIR DET ATT VILA IGEN FÖR ATT FÖRHOPPNINGSVIS VARA HELT ÅTERSTÄLLD PÅ MÅNDAG. RONJA SKALL PÅ KALAS TILL HENNES KILLE TED  I MORGON SÅ DET BLIR ROLIGT FÖR HENNE.

KRAM OCH GOD NATT PÅ ER......

FREDAGEN........


I GÅR VAR JAG JÄTTE REDIG HELA DAGEN. RONJA VAR SOM SAGT MED SIN FARMOR I VARBERG HELA DAGEN OCH JAG VAR ENSAM MED VINNIE.  HAN VAR JÄTTE KLÄNING OCH JOBBIG, MEN JAG HADE BESTÄMMT MIG FÖR ATT STÄDA OCH DET GJORDE JAG. SÅ DET BLEV STOR STÄDAT ÖVER ALLT , SLÄNGDE SÄKERT 10 PÅSAR MED MASSA ONÖDIGT SKIT . SEN GICK JAG LOSS I BARNENS GADEROBBER OCH MIN EGNA. VAD KLÄDER MAN HAR SOM BARA LIGGER OCH SAMLAR DAMM. NEJ SÅ I GÅR RENSADE UT OCH FICK I HOP 5 STORA PÅSAR MED KLÄDER ATT SKÄNKA BORT.
MAMMA VAR SNÄLL OCH KOM NER EN STUND OCH GICK EN PROMENAD MED VINNIE SÅ JAG FICK AVSLUTAT ALLT.  VID TRE LA JAG MIG MED VINNIE SÅ HAN FICK SOVA EN TIMME, SJÄLV VILADE JAG BARA.  VID FEM ÅKTE JAG OCH LÄMNADE KLÄDERNA TILL MER BEHÖVANDE MÄNNISKOR, KÄNNS ALLTID BRA ATT DOM KAN KOMMA TILL ANVÄNDNING. SEN TITTADE JAG IN PÅ FRÖKEN EMMA OCH DEN PÅGÅENDE REAN, VAR SÅ DÄR KAN JAG SÄGA, MYCKET FOLK OCH EN MAMMIG UNGE PÅ ARMEN. MEN JAG KÖPTE BARA ETT SVART LINNE FÖR 100 KR. 

SEN HÄLSADE JAG PÅ CHARLOTTE EN JÄTTE  SNABBIS EFTERSOM HON VAR PÅ VÄG UT TILL STAN.  VINNIE GAV CHALLE EN JÄTTE KRAM NÄR HAN SÅG HENNE, HAN HAR NOG SAKNAT SIN GUDMOR HAHA SÖTA UNGE. CHALLE HAR VARIT I GREKLAND EN VECKA OCH VAR JÄTTE BRUN OCH SNYGG, KÄNDE MIG KLENT BLEK/FET.
VID SJU KOM ROBBAN OCH RONJA, RONJA VAR JÄTTE GLAD OCH HADE HAFT EN KANON ROLIG DAG I VARBERG TROTS REGN O SKUR. VI ÅT MIDDAG OCH MYSTE TILLSAMMANS FRAMFÖR TV RESTEN AV KVÄLLEN.

XOXO...


RSS 2.0