HEJ VAD DET GÅR..

Sista dagen på Novemer nu då, i morgon är det första december. Jag hade en kanon start på denna dagen i dag -NOT! Tänkte i går när jag gick och la mig att inte behöver jag ställa klockan i morgon , jag har ju Vincent som väckarklocka. Han vaknar alltid vid halv sju och det hade räckt för mig att gå upp då. Jag börjar jobba åtta och skulle  bara lämna barnen inga problem. Men där fick jag mig, för i morse vaknade jag och tittade på klockan 07.20. Tror ni man får lite panik då eller ? Hoppa upp i sängen , väckte Robban som oxå försovit sig och sen fick vi ta varsitt barn och göra i ordning. Vinnie skulle till mamma och Ronja skulle till dagis. Stackars barn som bara blev uppslitna ur sängarna och på med kläderna och sen iväg.
Lämnade över en stackars sjuk Vinnie till mamma fem i åtta i detta sjukt underbara väder. Hela morgon blir förstörd och resten av dag blir minst sagt rörig. Men nu sitter jag är på jobbet och försöker att göra ett bra jobb haha. Vid kvart över nio smet jag iväg för ett trevligt besök på arbetsförmedlingen. Kan inte hjälpa det men varje gång jag sätter min fot där känner jag mig som en LOSER haha. Vill inte behöva gå dit, har aldrig i hela mitt liv någonsin använt mig av a-kassa men tydligen är det dags nu. Men om ni har jobb och behöver extra hjälp ring mig, jag kan jobba jobba bara ring. Sätter ut en egen ansökan i min blogg om extra jobb, bra va? I dag är det mycket på schemat som vanligt. Efter jobbet skall det hämtas barn på olika ställen, sen hem och mat innan träningen. Ronja skall spela fotboll klockan fem och sen har jag core 18.00 och step 19.00. Tur att det är sista gången för ett tag, känner att jag måste ladda om mina batterier . Är lite osäker på Ronja eftersom hon haft växtvärk i natt om hon skulle gå , men hon vill så gärna. Får ge henne alvedon i natt i förebyggande syfte. Hjälp vad mycket vi har på jobbet i dag, därför skriver jag när jag får en minut ledig. Det är akuta, svininfluensor m.m. Men klockan går lika fort och snart skall jag gå hem.

Vad har hänt mer i helgen då? I fredags efter jobbet åkte jag och Ronja till Borås för lite egentid tillsammans. Vi gick i alla affärer som hade leksaker så hon kunde visa vad hon önska sig i julklapp. Det blir inte billigt kan jag lova om man skall köpa allt det, får jobba dag o natt i så fall. Nej men nu vet jag vad vi skall köpa till henne. Sen skulle jag köpa massa små paket till adventskalendern vilket var svårare än vad jag trott. Vi åt på Mc och köpte massa gott godis på hemma kväll. Robban kom en stund oxå så det blev en mysig eftermiddag. På kvällen skulle Robban bort , och efter jag lagt Vinne tände vi massa ljus, popa popcorn och tittade på idol. Sen kryp vi ner i våran säng och myste . Är så roligt att kunna vara med Ronja själv i bland och göra tjejgrejor som hon säger. en bra fredag helt enkelt.
I lördags gjorde vi en mysig frukost och tände första advent ljuset och bara tog det lugnt. Robban gick och la sig sen igen och jag tog med mig barnen till Borås för att stor handla. Tänk vilken fin flickvän jag är som låter min sambo få sova ut utan oss, det är kärlek.
Det gick bra att handla, lite folk faktiskt trots lön men alla var väl och shoppa andra saker. Erkänn att man känner sig som en super mamma när man kånkar på två barn och massa påsar och fixar det galant. Jag brukar alltid ha med mig mina barn och handla mat och dom är inga problem att ha med sig. Världens bästa barn så klart.
När vi kom hem var Vinnie helt slut och somnade i sin säng som en liten gris. Robban stekte pannkakor och försökte städa och fixa lite hemma. Vid tre åkte vi ner till stora hallen för att kolla in challe när hon spelade handboll. Dom kämpade bra, men motståndet var för strakt denna gången. Ronja lekte med  Casper så henne såg vi inte röken av :)
Kvällen spenderades hemma hos Erika med en tjejkväll. En tjej vid namn Linda hade gjort kanon snygga smycken som hon hade med sig. Vi var 10 st och det blev en riktigt rolig kväll. Vid tio blev jag och Patricia så sugna på att dansa så vi stack till krogen. Tyvärr var inte musikutbudet lika roligt som vi hoppats på. Men efter några öl spelade det ingen större roll och vi dansade loss på det lilla dansgolvet. Efter en timme fick vi fint sällskap av de andra brudarna. Vid tolv stack jag dock hem, var både hungrig och sliten. Kan säga att jag somnade som en stock och sov helt underbart gott.
Tyvärr sov inte lilla Vinnie lika skönt den natten, Robban sprang upp och ner till han . Vid sex fick Robban ta med sig Vinnie ner och lägga sig soffan, jag var så trött och ville bara sova. Klockan hade jag ställt på kvart i åtta, men när den ringde skulle jag bara blunda 1 minut till. Vist vaknade tjugo över åtta av att Ronja knackade i vägen. Tur var väl det eftersom hon hade avslutning på lek och plask kvart i nio. Stress stress upp och slänga på oss kläder och snabbt iväg. Vi hann precis och Ronja hade klarat två simmärken denna termin. Har inte bestämt mig än om hon skall fortsätta  till nästa termin, samtidigt är vatten otroligt viktigt och något jag vill hon skall behärska. Får fundera över jul.
När vi kom hem hade lilleman somnat i Robbans knä, helt underbart såg det ut. Jag bar upp han till sitt rum så han fick sova i sin säng. Robban tog med sig Ronja för att åka fyrhjuling i det goa vädret medans jag och mina helt underbara mamma började adventspynta. Hon strykte gardiner, putsa gardiner, jag storstädade toaletten (fy vad det är smutsigt) och gjorde i ordning på balkongen sen hann vi inte mer. När Vinnie vaknade visade det sig att han hade 38.3 i feber, så det blev ingen julmarknad för honom. Robban stannade hemma med honom ocj vi flickor gick å¨Bollebygds julmarknad. Tycker det är otoligt synd att affärerna inte har lite stånd ute så man kunde titta lite mer ute,  nu var det bara rena loppisen och helt i hop tryckt. Inte jätte mysigt ! Men Ronja och jag dansade loss på torget och hon tyckte det var skit roligt. Träffa massa folk som man känner och det är alltid mysigt. Vi var hemma vid fem igen.
Kvällen spenderades framför tv helt jäkla slut i hela kroppen. En händelserik helg och det ser ut som om det kommande helgerna fortsätter i samma stil.
xoxo....



FREDAGEN DEN 27/11.....

Då var man på jobbet ännu en dag denna vecka, har faktiskt blivit tre dagar denna vecka och det blir lite goa penagr efter jul. Jobbar bara till två och  det är ju helt perfekt, då har man hela dagen kvar att göra något med barnen. I dag får mamma ta Vincent  och jag åker med Ronja till Knalleland . Måste köpa några julklappar till hennes julkalender som skall börja öppnas snart. Att jag tar med henne spelar ingen roll för hon är aldrig där jag är en då haha
Vi skall även köpa massa Fredags mys till kvällen då hon och jag skall vara själva utan Robban. Vinne är oxå hemma , men han lägger sig vid sex och sen är det bara vi tjejer. Robban skall ha lite party med sin pappa, farbro och kusiner i kväll och det kan nog bli en hel del alkohol . Tycker det är roligt att dom hittar på något.
I dag på jobbet har jag mest sprungt omkring med skydd , då vi haft tre patienter med misstänkt svininfluensa. Stackars människor, men jag hoppas alla blir friska och att jag inte blir sjuk. I dag har vi alltså att göra och det är bara jag och Marita som jobbar, men som sagt tiden går väldigt fort .

I går var jag på gymet och pratade lite med Jonas, det verkar tyvärr som om träningen inte kommer att vara igång förrän i Januari. Det dras bara ut mer och mer på tiden och man tappar nästan lite sug nu. Då hinner vi sätta igång Bifs träning innan han igen nästa år. Hade varit skönt att haft den träningen nu när vi har ett uppehåll. Får väl se vad som händer och hur det blir. Får jag jobb vet jag inte om jag kan vara där heller. Men när jag ändå var där passade jag på att vara med på deras cirkelträning. Blev väldigt positivt överraskad och tyckte det var riktigt roligt. Jag gillar inte att styrketräna direkt, tycker det är kul att boxas och lite sånt men inte sitta vid maskiner . Men denna träningsformen är mer min grej. Blir fler gånger.

Nej nu skall jag gå på lunch och sen är det bara någon timme kvar innan jag slutar.
Hoppas alla får en riktigt bra Fredag.


ONSDAGEN DEN 25/11

Hallo hallo, då var det dags att blogga en liten stund. Har inget speciellt roligt att skriva om men det är ändå skönt att få skriva av sig.
I går var det som vanligt strålande sol och 28 grader ute , jag och barnen åkte till stranden och badade i flera timmar eller inte. Men vist hade det varit underbart om det vore sant. Istället var det dagis som gällde fram till två innan vi hämtade Ronja. Hon hade gärna stannat ett tag till och lekt med sina kompisar, dom har ju alltid som roligast när man dyker upp. Jag förstår henne eftersom dom haft liggvilan precis innan jag kommer hinner hon knappt börja leka. Just nu springer hon efter alla killarna och skall ge dem en puss haha det skall börjas i tid. Hon är väl lik sin mamma antar jag.
När vi kom hem hoppade jag in i duschen snabbt och efter det bakade jag och ronja en mjuk pepparkaka. Det luktade otroligt gott i hela köket och man började längta efter jul. Klockan tre kom mamma som skulle passa barnen några timmar medans jag jobba. Vi hade kvällsmottagning i går och de passa mig utmärkt att jobba npgra timmar. Det var lugnt och skönt på jobbet och inga större händelser. Vid sju var jag klar och kunde gå hem. Kvällen spenderades framför hemmafruarna.

I dag jobbar jag mellan 8-14.00 och det blev snabbt bestämt i går då marie var sjuk. Men lite extra pengar behövs alltid så här innan jul. Vinnie spenderar dagen hos Lena och Herik och ronja fick vara lite tidigare på dagis till hennes lycka. Tänka att det kan vara så roligt att få äta frukost på dagis. hade planerat att jag skulle hinna träna i dag men det får vi se hur det blir med det, skulle verkligen behöva ta en rask promenad och få lite frisk luft. Kvällen skall spenderas tillsammans med Helena med massa tjejsnack. Är skönt att ha det att se fram i mot.
Nej nu skall jag börja fundera på vad man skall äta till lunch, inget som lockar precis.
XOXO...

Måndagen den 23/11.

Hatar hatar detta skit piss väder, fattar inte varför det inte bara kan bli kallt istället som det borde vara nu i Nov. Man kan inte göra något mysigt i detta väder utan att bli helt piss blötta. Jag är inte en duktig mamma som är ute i alla väder och bara säger det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, jaja vist. Nej i dag har vi inte gjort mycket utanför dessa dörrar. Vi var en snabbvisit på arbetsförmedlingen och sen inne på hemköp för inköp av tvättmedel.  För i dag går tvättmaskinen varm kan jag lova, skall försöka tvätta alla lakan och sånt med.det har dammsugits och ändrats lite i Vinnies rum. Fattar inte men det finns tusen saker att göra . Hade tänkt att vi skulle hinna baka en mjuk pepparkaka oxå, men det kanske får vänta tills i morgon.
Vid fem skall vi åka och kolla in fotbollsskolan och se om det är något för Ronja. Hennes gympa är slut för detta år och det vore kul om det fanns något annat för henne att göra. Hon tycker det skall bli jättekul eftersom Joel är med. Vi får se hur det går, strunt samma bara hon får springa av sig lite är vi båda nöjda. Sen är det näst sista gången på min Core och Step ikväll. Inte klokt att det redan har gått tretton veckor, känns som vi precis har börjat. Men samtidigt är det skönt med ett uppehåll då jag behöver hitta inspiration till nästa år och träna lite själv bara. Men i kväll blir det hårdkörning och jag hoppas min mage är på bra humör och inte jävlas med mig efteråt.


DET ÄR SÅ HÄR VI VILL ATT DET SKALL SE UT NU.


Nej nu skall barnen få lite mellanmål innan jag fortsätter att få vårat hem fint.
xoxo....

SAMMANFATTNING AV HELGEN!

I lördags gick jag och Vinne upp vid sju och strax efter oss kom Ronja och gjorde oss sällskap. Vi gjorde frukost och tittade på barnprogram. Sen var det dags för mig att packa min väska , plocka ordning här hemma och fixa det sista innan mamma kom vid tio och hämtade mig.
Vi åkte först och plockade upp min moster och hade ett snabbt stopp hos min mormor med lite mat. Sen gick färden mot stenungsund för en övernattning på stenungsbaden.  Vi träffade syster yster där och det  blev  shopping i deras butiker. Vi hittade lite roliga saker och syster hittade massor av fina kläder. Själv hittade jag kläder till en kommande fest så jag var nöjd. Vid tre var vi nöjda och tog vårat pick och pack till hotellet för incheckning . Jag och Maria delade rum och mamma och Monica hade ett rum. Men deras rum var inte riktigt städat så dom gick ner och bara sa till vilket slutade med att dom fick byta rum. Men dom fick inte ett likadant rum utan dom fick istället en svit helt grymt stort.  I bland kan det vara bra att få ett ostädat rum haha.  Vi tog det lugnt några timmar innan vi började göra oss fina inför kvällen. Tog en liten förfest hos mamma och dom innan vi gick till middagen . Det blev årets första julbord, tyvärr måste jag erkänna det är en av de få gångerna jag önskar att man inte var kräsen. Allt ser otroligt gott ut när det ligger fint uppdukat, men jag äter knappt något. Men det jag åt var kanon gott och vi hade en väldigt trevlig middag.
Efter middagen gick vi tillbakatill vårat rum för lite champange och bättra på maken inför nattklubben. Sen var det dans som gällde hela natten. Och det var inte bara klubb musik utan jag var även uppe och buggade några gånger . Men som sagt dansbands musik är verkligen ingen favorit och inte när man ser vilka nötter som gillar det. Men fasiken var kul det var att bara släppa loss på dansgolvet och skaka rumpa :)
Sova blev det väldigt lite av och man är inte precis utvilad när man varit borta så här, inte heller hjälpte det att vi hörde ljudet från nattklubben från vårat rum. Skulle haft öronproppar med sig.
Frukosten är ändå det bästa med att sova på hotell, man kan sitta hur länge som helst om det inte vore för att man blir mätt. Vid elva lämnade vi nycklarna och åkte ner till köpcentrumet igen. Lite mer shopping innan hemresan skadade ju aldrig. Vi hann även med att göra bort oss FULLSTÄNDIGT, skrattar fortfarande när jag tänker på det. Men som sagt några hemligheter tänker jag behålla för mig själv.
Att komma hem var riktigt skönt, tänka att man kan sakna dom man älskar så otroligt mycket. Har knappt varit borta men ändå saknar man sina små. Robban och barnen har haft en bra helg med lekborg och en regning båttur, ingen nöd på dom när mamma försvinner. Men Robban var ovanligt trött och somnade klockan fyra i går och sov till nio haha  så lite jobbigt har det kanske varit.
Det tråkiga att åka bort är att så fort man sätter foten innanför dörren börjar det vanliga livet igen. Det blev att tvätta , laga mat, plocka unda kläder som låg överallt. Det var inte direkt så att man kunde lägga sig i soffan och  bara njuta. Livet är bra roligt ibland.
Hade ingen kamera med mig men så här såg det ut för två årsedan när vi var där..








Hur som haver så är jag grymt nöjd och tackar för ett bra och roligt sällskap. Tycker ändå att det är roligt att kunna umgås med både mamma och moster och parta loss tillsammans. Vi får se vart vi åker nästa år då det blir dags att sticka igen. Men tack för denna gången.

xoxo.....

FREDAG UNDERBARA FREDAG!

Solen skiner och det är underbart ute, inte en droppe regn så långt ögat kan se. Jag är lycklig och tänker njuta av detta väder hela dagen, ,måste passa på.
I går var det mindre roligt väder och det var mörkt hela dagen. I Onsdags kväll var jag hemma hos Helena och myste. Hon hade som vanligt gjort super mysigt med massa tända ljus, massa godis, chips och så klart några kalla öl. Jag tycker väldigt mycket om Helena vi är väldigt lika samtidigt som vi kan vara totalt olika i vissa situationer. Vi satt och planerade massa spännande mys som skall hända i framtiden då vi bestämt oss för att hitta på massa roliga saker och ha det att se fram i mot.  Vi pratade om livet och kläder haha bra blandning. Jag är otroligt glad att du finns Helena speciellt nu när det händer så mycket hela tiden. Ser redan fram i mot nästa Onsdag.

Gårdagen var det dagis som gällde och efter det hade vi en mysig fika date med Helena. R och barnen. Har inte sett henne  på en evighte då hon har varit ute och rest. Ronja blev överlycklig över att få träffa sin kille Ted och dom busade så vi fick slänga ut dom i regnet. Jack har blivit stora killen och är underbart snäll, min gangster överfall stackars Jack hela tiden och jag antar han blev glad över att få en kompis haha Men jag vet att Jack kommer att bli som sin bror senare i livet och då ger han igen haha Vid sex hade jag årets sista Core med min underbara dagis grupp. Dom har kämpat och slitit dessa 11 gånger och jag är mäkta stolt över allihopa. Dom hade köpt en massa öl till mig istället för en blomma och jag blev glatt överraskad och overhört tacksam. Nu kan jagkoncentrera mig på egen träning kommande torsdagar. Kommer att ha fullt upp nu när det skall göras nya pass till nästa år. Har fortfarande inte hört något från Jonas när det skall starta på gymet och det känns inte riktigt bra om jag skall vara ärlig. Vi får se vad som händer.

I dag har vi varit en snabbis på mitt jobb och såg då att vacciet är slut. BRA JOBBAT! Tur att så många har fått sitt vaccin och inte behövt det, blir lite smått upprörd när människor får sån panik och bara tänker på sitt egna bästa. Jaja vi skall väl inte dö av nån gris sjukdom inte, vi är strakare än så vill jag tro. Nu får inte Ronja sitt andra vaccin förrän efter nyår.
Sen passade jag på att handla allt inför helgen på fm för att  slippa det sen när alla andra skall handla.
Jag lämnar nämligen min familj i morgon för PARTY på stenungsbaden. Skall bli  helt fantastiskt att åka iväg och sova på hotell och äta en grym frukost på Söndag. Party party skall det bli med syster, mamma och moster. Robban får stanna hemma och ha det lugnt o skönt med barnen utan mig.
Vinnie sover nu och sen skall jag städa lite snabbt hemma, tvättmaskiner är i full gång och allt skall vara klart innan i kväll då det bara skall mysas framför tv. När jag är klar här hemma skall  jag ta Vinnie på en promenad upp till mamma där Ronja är. Passa på att leka lite på lekplastsen i det fina vädret. Nej nu är en maskin tvätt klar och det kanske går att hänga den ute eller inte?
Ha en riktigt bra helg !
xoxo....

Tisdagen den 18:e

I dag är jag jätteglad trots ett riktigt skit väder. Ni som följer min blogg vet att jag skrev för ca en månad sen att jag fått ett jobbigt telefonsamtal.  Ville inte då skriva vad det handla om , men i dag kan jag glädjande skriva om det.
I somras stack jag mig på en nål jag just stuckit en patient med när jag jobbade
jag tog ett blodprov direkt och skulle sen göra ett nytt efter tre månader. Vid om kontrolls provet efter tre månader blev det alldeles fel och istället för ett blodprov på lab fick jag vaccin mot hepatit B som sköterskan trodde jag skulle ha.  Inget fel att ta det, men i själva verket skulle jag tagit ett nytt blodprov och gjorde därför detta efter två dagar från det jag fick hepatit vaccinet. Efter en vecka ringde min chef mig och berättade att blodprovet jag tagit visat att jag var positiv på hepativ B. Trodde mitt hjärta skulle hoppa ur kroppen, där satt jag med mina två barn och gav dem mat samtidigt som det kändes som jag fått min dödsdom. Tårarna brände bakom ögonloken samtidigt som min chef förklarade att läkaren till 95% trodde det berode på vaccinet jag fått två dagar innan. Hon ville att jag skulle vänta en månad innan jag tog ett nytt blodprov och inte försöka oror mig. Vad säger man efter ett sånt samtal? Inte oroa sig , kanske inte det lättaste när man precis fått veta att man kanske har  Hepatit B. Kan inget mer hända mig, först magen och sen detta, livet är inte alltid på sin sida. I en månad har mina tankar gått fram och tillbaka, vist har jag trott att det måste vara vaccinet som ställt till det samtidigt som en liten oror i magen har känt kanske är det så att jag har fått det. 
Det var därför jag var och tog ett nytt blodprov i Måndags. Och i dag ringde min kära arbetskamrat Marita och sa att jag var FRISK! JAG HAR INTE HEPATIT B ..............
Efter allt med min mage känns detta som en seger och jag är så lycklig i dag...

tack alla ni som skrivit på min blogg, det värmer otroligt mycket skall ni veta. Kan glädjande säga att jag inte fick några kramper i går och det känns mycket bättre i dag. Så nu vänder det för ett tag och jag skall passa på att njuta för fullt till nästa gång det dyker upp.
Vädret ja är verkligen inte roligt och man blir inte sugen att på att dra på barnen massa kläder och gå ut. Vi har bara varit hemma och jag har tvättat lite. Om en halvtimme skall jag och barnen våldästa fam Hedlund/Wahlström . Har inte träffat dom på skit länge och Ronja saknar Joel, själv skall jag nyfiket titta på deras nya lägenhet. Blir konstigt att åka till Lena och Heriks gamla lägenhet och se andra saker där nu. Kvällen skall spenderas med spilli och en massa härligt tjejsnack. Har inte  sett varandra på ett bra tag nu och jag saknar henne. Så i kväll skickar vi över hennes Robban till min Robban så vi får snattra i fred. Skall bli mysigt.

Nej nu skall barnen få mat och sen ger vi oss ut i regnet.
xoxo......

HATAR HATAR!

Nu är jag helt utslagen och nedstämd av denna magvärk. I går efter träningen hade jag ett rent helvete med kramper och smärtor i magen. Satt inne i duschen i flera timmar,  stackars min dotter som var ensam med mig hemma. Ringde mamma vid nio och bad henne komme ner och ta hand om Ronja och lägga henne . Först vid elva kunde jag börja slappna av och lägga mig i sängen. Det var den värsta smärtan på länge och man får panik och blir så ledsen. Träningen gick bra och trots att jag knappt gjorde nåt var det tydligen inte bra det lilla jag gjorde. Går detta inte över snart får jag ringa och be om en snabbare tid till läkaren. Värken påverkar mig mer och mer och jag börjar bli orolig för att vara borta länge eller hitta på saker. Vill bara vara hemma och är förbannat trött och skulle kunna sova om bara man haft nån som passa barnen.

Vid nio i går var jag och barnen  på jobbet för att ta ett blodprov som jag skulle ta efter stickskadan i somras. Efter det gick vi till öppna förskolan så barnen fick leka av sig lite och träffa andra barn. Vinnie är fortfarande lite små gnällig av kindtänderna som är på väg upp. Allt skall in i munnen och gnagas på, det kliar väl så stackaren. Men snart måste han väl fått alla sina tänder så många som han har. Vid tolv var vi hemma igen och då somnade lilleman . Jag och Ronja åt hemmagjorda köttbullar och myste framför en film. Resten av dagen spenderades hemma och jag märker på Vinnie att han håller på att bli stor nu. Han är så busig och rastlös, han bråkar och retas med Ronja hela tiden. Blir roligt för han att börja på dagis tror jag och leka med jämnåriga barn. Kvällen var det träning och jag hoppas dom som kom var nöjda, det är svårt att känna av när man själv inte får träna om hur det gick. Hoppas alla kommer tillbaka nästa vecka.

I dag har jag och Vinnie varit och hälsat på , på hans dagis. Lite blyg i början var han men sen blev det full rulle. Han tyckte det var spännande med alla nya leksaker och nya barn. Jag hittade en ny kompis Nessa och vi lekte bondgård en stund haha.  Vi var hemma igen vid tio och då var min kropp helt tömd på energi efter gårdagens smärtor och värktabletter. Orkade knappt röra kroppen . Men jag fick sovit en stund tillsammans med min prins, skit gött.
Vid två åkte vi hem till mamma och Ronja fick hjälpa mamma att baka bröd. Hon gjorde stjärnbröd och små hjärtanbröd som en riktig bagare. Vi fikade och hade en kanon mysig eftermiddag  trots att jag mest låg i soffan.
Min stackars Challe ligger hemma sjuk och jag lovade att ta hennes pass i kväll. Med tanke på gårdagen inte det bästa och smartaste, men Challe ställer alltid upp på mig till 100% och jag vill göra desamma . I med värktabletter  och lite nervös åkte jag ner till hallen och körde ett step pass. Det gick absolut inte bra och jag kände mig skit dålig men bättre än att det ställs in. Hoppas nu Challe inte tappar nån pga mig. Ronja fick väldiga bekymmer för sin älskade Challe som var sjuk. Hon ville med än gång köpa blommor och rita teckningar med hjärtan på. Ronja älskar verkligen sin Challe...
Nej nu skall jag lägga mig under en massa filtar och värma magen och försöka få bort smärtorna. Hemmafruarna skall väl få mig på bättre humör antar jag.

xoxo...........

GRATTIS SYSTER YSTER...

Hipp hipp hurra till världens vackraste, omtänksammaste, grymaste, och viktigaste stora syster i mitt liv. Lovar att inte skriva hur mycket du fyller hahaha. Hoppas dagen har varit underbart bra så som du förtjänar . Ringer dig senare.

I går kände jag att jag klarar inte att sitta hemma en hel dag till med två barn som har fullt av energi .  Robban jobba och jag visste han skulle komma hem sent. Jag gjorde ordning barnen och satte dem i bilen och åkte till IKEA med alla andra tusentals människor som hade samma plan. Är mysigt att gå omkring på Ikea och drömma sig bort om allt fint man skulle vilja köpa. Ronja lämnade jag in i lekrummet och det går jätte bra, hon tycker det bara är roligt att få leka trots att jag inte var med henne. Vinnie fick dock snällt hänga med mig. Köpte lite små saker och en julklapp till Vinnie. Sen gick vi till godishavet och köpte godis, ojoj vad mycket gott godis dom har . Så både jag och Ronjas godistarm blev tillfredsställt. Vi var hemma vid halv fyra och då var vi alla tre väldigt trötta men glada. Kcällen hade vi mysigt med massa tända ljus, massa godis och skit på tv .

I dag var vi uppe med tuppen, är segt att komma upp när det fortfarande är mörkt ute. Men efter lite mys med båda barnen i sängen var det helt ok. Vid halv nio var jag och Ronja i Sandareds badhus för hennes lek o plask. Tycker det är så där måste jag erkänna inte det mest intressant jag sett, men som sagt vatten är skit viktigt att dom lär sig så vi får se om hon skall gå en termin till. Men det gick bra och Ronja hade roligt vilket är viktigast.  Efter simningen åkte Ronja med Robert till farmor och farfar för att senare gå på bio med farmor. Jag och Vinnie sov i nästan 1 1/2 timme tillsammans i min säng - LJUVLIGT! Vid tolv åkte jag upp till mamma för att få lite hjälp med lilleman. Har haft gryma magsmärtor i dag och två stora krampanfall , håller på att gå under men med bara att hålla ut. Tack världens bästa mamma som alltid fimns vid min sida och hjälper mig. Vi fick mat och blev riktigt ompysslade.  Nu är jag åter igen fullproppad med värktabletter och magen känns bättre, hoppas att få svar hos läkaren vid nästa återbesök om hur vi skall fixa detta. Kan inte leva så här längre.

Nu skall jag bara sitta i soffan och hålla lilleman nöjd , han är inte heller på sitt bästa humör i dag. Han har ramlat två gånger och har tänder som kliar i munnen + att han är tröt stackaren. Det blir tidig läggdags i kväll för han.  Söndagar är helt ok på tv så det blir väl bra.
I morgon går jag med barnen till öppna förskolan och leker lite och fördeiver tiden.
xoxo..............

HJÄLP FREDAGEN DEN 13:e

Nej jag är inte rädd för att det är den 13:e i dag, har inga minnen om att det är en otursdag för mig. Kanske är en tur dag vem vet, men det kommer inte hända något otrevligt idag inte för det har jag bestämt mig för. I dag är det oxå en månad kvar till Lucia och det är inte riktigt klokt får nog börja kolla om man har Lucia saker så man inte står dagen förre och kollar. Vill hitta en söt pepparkaka dräkt till Vinnie, någon som vet vart man kan köpa det????
Natten har varit bra för barnens del, själv har jag skit ont i magen efter en jobbig vecka med lyft och andra aktiviteter. Skulle ha vilat magen men vem kan det. Men i kväll får Robban sköta barnen och allt annat och jag skall ligga ner bäddad i sängen och titta på tv. Jag överlever med massa värktabletter i kroppen, men det känns inte så roligt att stoppa i sig dessa + att jag blir så förbannat trött.

I går jobbade jag och det var full rulle hela dagen. Men det gick bra och bara en behövdes köras iväg med ambulans haha. Barnen var hos Kerstin och Rolf och det hade gott kanon bra. Jag är evigt tacksam att dom ställer upp för oss. Som vanligt var det ett jäkla tjötande om svininfluensan och det börjar bli måttligt tröttsamt nu , samidigt som jag förstår folks oror. Men om alla bara gav fan i att läsa all skit tidningarna skriver så hade 70% mått bättre . Man skall inte tro på allt man läser. Det som därimot både gör mig förbanad och oror mig är när man hör att vissa ställen börjar få slut på vaccin. Anledningen är att helt friska, hälsosamma, vanliga människor är så jäkla själviska och bara tänker på sig själva har vaccinerat sig. Och självklart tråkigt att läkare ger dem förtur till detta. Borde man inte först se till att människor som är nesatta av nån sjukdom och barnen först få sitt vaccin? Självklart skall all personal som jobbar på sjukhus, vårdcentraler ta den men annars måste man väl kunna vänta ? Kommunerna borde jobba över gränserna och hjälpa varandra innan alla icke krisgrupper tar sitt vaccin. Min åsikt och jag behöver inte höra era kommentarer om motargument, så bespara er detta besvär.
Vid sex hade jag Core för dagis personalen, jag stod rakt upp och ner och sa vad dom skulle göra. Hjälp vad svårt det är att inte träna eller visa övningarna, men magen säger att det inte är dags än. Börjar bli stressad inför Måndagens träning. När jag kom hem åkte Robban och tränade MMA i alingsås. Jag och Ronja gick och la oss i min säng och hade myskväll. Finns det nåt mer underbart än att efter en lång dag krypa ner med sin dotter och små gosa . Tittade på Mammas Pojkar , vilket knäppt pogram haha tänk när jag och Vinnie skall vara med, då jäklar brudar.

I dag blir det ett besök till apoteket för mer nässprej, fan vad dyrt detta beroende är. Skall söka läkar hjälp nästa år jag lovar . nu får det bli ett slut på detta. Sen skall vi titta in på öppna förskoklan så Vinnie får leka lite och Ronja pyssla. Sen händer inte mycket i dag.
Trevlig fredag!
xoxo............

Ronja Bloggar.

pappa
mamma
ronja
olle
ted
filippa
elin
zelda

Ronja Bloggar.

pappa
mamma
ronja
olle
ted
filippa
elin
zelda

Hemsk mamma....

I dag var det dagen jag fasat för länge. Som mamma lever man för att skydda sin barn mot allt hemsk i världen, man vill inte se dom sjuka eller ledsna. Att då tvinga sitt barn till något man vet kommer göra ditt barn både ledsen och rädd är en madröm. Jag skriver så klart om det förbanade svinvaccinet som i dag gällde barn mellan 3-5 år. Hade inte tänkt att låta Ronja ta detta vaccin, men eftersom hon tillhör riskgruppen var det inte mycket att välja på. Ronja har under hela sin uppväxt haft förkylningsastma och åkt in och ut på sjukhus.  Detta angriper lugorna och sätter henne i en riskgrupp. Med denna fakta har jag i två veckor bearbetat detta i  mitt huvud för att kunna förstå att det är det enda rätt beslutet, inte lätt kan jag lova er. Jag vill som sagt låta kroppen och naturen ha sin gång och sköta sig själv utan en massa skit insprutat i kroppen.Alla bara pratar om dom FÅ som dött i svininfluensan, men det är faktiskt TVÅ som dött efter att dom vaccinerat sig.  Jaha hur bra känns det då? Vad vet vi om detta vaccin som vi så gärna sprutar i oss och ännu värre våra barn. Jag säger det igen, detta är skit svårt att eta vad som är rätt eller fel. Men en sak är jag helt klar över och det är att Vinnie skall inte ta den. Han får olika vaccin var tredje månad + att han inte kan prata . Tänk vad hemskt om han skulle få massa symptom och massa värk och inte kan berätta det - nej fy det räcker med det han får.
Med detta sagt så bestämde jag mig i går på jobbet att jag skulle ta vaccinet innan Ronja blev stucken. Jag har sedan innan bestämt mig för att inte ta vaccinet eftersom jag anser att min kropp fixar det utan, men när jag fick veta att Ronja inte hade nåt val var jag tvungen att se vad jag skulle utsätta henne för. Kände att det var viktigt att veta hur ont det skulle göra och biverkningarna efteråt, kan inte tvinga henne om jag själv inte gjort det och vet vad för smärtor hon kan få. Så i går på jobbet tog jag det mot all jag tror på och det tog i mot kan jag lova er men allt för min dotter. Sen hjälpte det att Eva på jobbet som jag tycker är den grymaste sjuksköterskan hade gjort det och hon hade inte heller tänkt ta den först. Men hon lät sig övertalas och tydligen jag med.  Sticket i sig gjorde inte ont för mig som vuxen men det kändes, men värken i armen som kom nu mycket senare är ingen rolig historia. Kan inte ens sova på den armen och detta gjorde mig väldigt ledsen för Ronjas skull. Men samtidigt är jag glad nu att jag tog den så jag vet vad Ronja kommer att prata om och kan hjälpa henne. Nu har vi laddat med alvedon inför natten och än så länge verkar hon ok, lite öm i armen säger hon.

Då till dagens händelse, jag hämtade Ronja en timme tidigare i dag och inte pga vaccinationen utan för att jag jobbar i morgon och då kan hon gå en timme längre på dagis. Vi var nere på vårdcentralen tio över ett och då höll jag på att få en chock. Det var helt galet mycket människor och ungar. Trodde fan att alla fått en knäpp som trängdes med sina ungar. Jag stod i kö med barnen i över två timmar, tur man jobbar där så vi kunde smita in och fika lite och prata med goa Nicolin som hade ett svalt skönt rum att gömma sig på.
Jag fattar inte paniken alla känner eftersom dom har så bråttom med att stoppa i sina små barn detta vaccin. Hade jag kunnat vänta någon mer vecka för att få ännu mer information och se lite mer resultat om biverkningar hade jag mer än gärna gjort det för Ronjas skull, inte tagit första bästa chans till en spruta. Det var värre än i helvetet kan jag lova , hundra garader varmt, nervösa barn, stressade föräldrar och trötta sjukssköterskor som jobba så fort dom kunde. Måste erkänna att mina arbetskamrater omöjligt kunnat föreställa sig denna stormning som blev i dag och vist det kunde gått tio gånger bättre med mer planering, men dom gjorde så gott dom kunde. Men min fråga var mest VARFÖR? Det kommer två tillfällen till att vaccinera sina barn på och räcker inte det får dom ta en dag till. Kan säga att jag kände mig inte som en bättre mamma då man först fick vänta så länge på något som man absolut inte vill ha. Ronja var en grym soldat som gjorde sitt jobb mer än godkännt. Jag behövde inte hålla fast henne eller säga till henne att sitta still och sånt. Hon sträckte fram sin arm och sa inte ett ljud, fan vad stolt jag blir över henne ville bara krama henne och sitta där men det hann man inte haha det var in,ut,in,ut.  Men det blev massa glass efteråt som en belöning och det var hon nöjd med. ÄLSKAR DIG RONJA ROSHOLM OCH DU ÄR MAMMAS SOLDAT:...


I dag var det sista gången på Ronjas gymnastik, lite tråkigt men samtidigt skönt att slippa stressa och passa tider. Dom fick göra vad dom ville i dag och som vanligt ville bara Ronja hänga i ringarna. Hon tycker verkligen att det är skit kul med ringarna, skulle vilja sätta upp ett par i hennes rum som hon kunde hänga i. Ronja var nöjd med dagens gympa och vi tackar för denna terminen och ses nästa år.
Nu skall jag lägga Ronja och hoppas hon mår skit bra i morgon så hon kan gå till dagis. Jag jobbar till fem i morgon och är ensam på eftermiddagen så jag måste jobba. Kvällen avslutas till Gray.
Puss o kram...

10 Nov ...

Då sitter man på jobbet och det känns som klockan är ett på natten eftersom det är bäcksvart ute. Fattar inte hur mörkt det kan bli när klockan bara är fyra, inte konstigt man känner sig trött och seg. Vilket väder det blev i dag? det  snöade fast resultatet blev bara blask . Kan det inte komma riktigt med snö istället och låta det bli kallt så barnen kan ha lite roligt och få uppleva en riktig vinter. Tycker alltid det var snö när man var liten, men det kanske inte var så utan man kommer väl bara ihåg det positiva antar jag.
I dag lämnade vi Ronja på dagis strax efter nio och hon tyckte som vanligt det skulle bli skönt att få komma iväg. Vinnie och jag åkte hem och tog det väldigt lugnt, han somnade och sov några timmar och då passade jag på att vila i soffan. Har fortfarande ont i magen och känner mig väldigt trött,  då är det skönt att kunna lägga sig en stund. Försökte faktiskt att göra lite fint hemma i dag oxå, dammsugan åkte fram och dammtrasan. Måste ta en ordenligt städdag innan första advent, men det är några veckor kvar som tur är. Mer än så blev det inte förän jag fick lämnat över båda barnen till mamma som passar dom medans jag jobbar. Robban åker och hämtar dom så fort han slutat jobba och det känns skönt.
Roligar än så här blir det inte än dag som denna. Kvällen spenderas till favorit hemma fruarna med mina älsklingar.
xoox.....

November November..

Detta är verkligen en dyster månad och inte många ljusglimtar att se fram i mot. Men snart är det första advent och då blir det desto mysigare när det lyser i alla fönster. Tacka vet jag levande ljus som man nu tänder överallt för att skapa mys.
I går var det den längst dagen på länge,  grymt tråkig och jobbig. Först det här med min mage som fortfarande värker + att jag fick en inflammation i höger axel som nästan gjorde ondare än magen. Blev tillsagd att ta det lugnt några dagar och inte lyfta/bära, vist hur funkar det när man har en 1 åring? Min kära sambo var tvungen att åka och jobba så det var bara att lyft upp och ner från skötbordet, upp och ner från matstolen, ner från övervåningen m.m. Inte det bästa kan jag lova, men fullproppad av värktabletter fixa jag det med. Mamma kom en stund och tog med sig båda barnen ut på en promenad och sen fick dom leka av sig på lekplatsen, själv passade jag på att vila den stunden.
Sen hade vi fars dag i går, ingen favorit dag för egen del med tanke på att min egna pappa är död. Men mina barns pappa firades lite, eftersom han varit bort hela dagen blev det inget märkvärdigt. Får gå upp till graven en annan dag och tända ett ljus, känns inte rätt att göra det på fars dag då man skall fira sina pappor. Jag firar inte att han är död och tänder därför inget ljus denna dag.  Det var alltså en tung och dyster dag i går, kvällen var inte mycket roligare utan spenderdes helt utslagen i soffan framför tv.

I dag tog jag med mig barnen till öppna förskolan för att slippa behöva lyfta så mycket här hemma. Man märker att lilleman börjar bli större och större nu och behöver mer stimulans. Inte för att han gnäller när vi är ensama hemma, utan att jag märker hur roligt han tycker det är när han får träffa andra barn. Snart skall han börja dagis och då har han hunnit bli lite van att vara i grupp och dela leksaker med andra. Vet att många tycker det är löjligt med öppna förskolan, men jag bryr mig inte för fem öre. Jag älskar verkligen inte att sitt i ring och sjunga om Jesus , men det är en liten stund och sen är det över och barnen gillar att sjunga . I dag gjorde Ronja en adventsljusstake i gips som kommer bli kanon fin när den torkat. Vi var där i nästan två timmar innan Vinnie var trätt och behövde sova.  Resten av dagen har vi spenderat mest i min säng och myst allihoppa , sen har vi lyssnat på Ronjas nya favorit - Michael Jackson. Han är coolast mamma säger hon haha vist är han väl det.. Så nu lyssnar vi på han och dansar lika coolt som han..
I kväll blir det ingen träning för mig och det är nog det värsta av allt. Hatar att inte kunna träna som man själv vill och när man vill. Tur för mig att snälla Charlotte tar båda passen åt mig. Men nästa vecka är jag tillbaka och då blir det nytt step pass och annat spännande.
Nu skall jag börka laga lite mat , får bli kyckling och pomfrits i dag. Antar att de flest laddar för att se Ullared på tv, men snälla låt inte det hindra er från att träna.

xoxo.....

NU VAR DET GJORT!

I går gick jag upp tjugo över fem för att duscha mig rent med en speciell duschsvamp som dödar alla bakterier inför operationen. Jag skulle även vara fastande vilket inte var nåt problem eftersom jag ändå hade varit för nervös för att äta. Robban skulle köra in mig och mamma hade tagit semester för att passa barnen.
Vid kvart i sju var vi på vårdavdelningen där jag togs i mot av en tjej som  visade in mig på ett rum. Där fick jag byta om till fina sjukhus kläder och ta bort alla smycken och annat. Efter det var det bara att krypa ner i sängen och två personer rulla ner mig och sängen till kirurgavdelningen . Man känner sig väldigt liten när man får på sig alla kläder och sen blir liggandes på en säng  som hela tiden körs omkring på av olika människor från avdelning till avdelning. På kirurgavdelningen satte dom en nål på handryggen för att sen koppla in dropp med vätska . Sen rullades jag vidare in till operation där jag fick byta säng, jag träffade alla olika läkare, narkosläkare, narkossköterska m.m. som skulle hjälpa till.
Dom satte EKG, kolla blodtrycket och allt annat innan dom spruta in sömnmedlet i kroppen och poff så sov jag. Man tycker att man har full koll på allt och helt plötsligt vaknar man upp på ett helt annat ställe än där man somnade.Det är en konstig känsla att inte veta vad som hänt eller vad dom gjort med än, inte konstigt att man är orolig och nervös innan.
Jag vaknade upp till en väldig smärta i magen och fick med en gång morffin insprutat i kanylen, och efter en stund kunde jag slappna av och sov lite till.
Vid tio fick jag åka upp till vårdavdelningen igen och ligga på rummet och vila. Mer värktabletter för att göra smärtan lite mer hanterbar. Där fick jag ligga tills Robban kom och hämtade mig vid tre - halv fyra. Då hade jag fortfarande inte träffat läkaren och inte fått några svar på om dom hittat nåt . Tycker det är dåligt att inge som varit med under operationen kommer in och pratar och svarar på frågor man faktiskt har. Men en av sköterskorna på avdelningen ringde ner och fick veta att dom hade hittat Endometrioser.Efter två månader skall jag på återbesök  till gyn för samtal med en läkare om behandling. SÅ nu har jag fått en diagnos och vet att mina magsmärtor faktiskt beror på nåt. Nästa steg blir att  se hur jag skall bli fri från smärtorna. Känns tungt samtidigt som det känns väldigt  skönt att fått veta. 

Dom har gjort två titthål, ett från naveln och ner och sen det undre som ni ser. Magen är helt svullen eftersom dom varit runt och rotat med en kamera för att se alla endometrioser. Så nu skall jag vila några dagar , inte lyfta eller bära tunga saker och träningen får jag tyvärr hoppa nästa vecka som ni försår.  Just nu värker det så fort jag rör mig, sitter jag helt still går det bra men om jag skall göra en förflyttning skär det som knivar i magen. Sen har jag fått svin ont i axlarna vilket jag inte fattar , har skit ont så det får jag nog ringa och kolla varför det värker där om det inte försvinner.  Natten har gått bra fullproppad med tabletter + en underbar sambo som numera får sköta barn och markservic. Vinnie blir det störst problemet nu dom första dagarna då jag inte kan bära han och jag är livrädd att han skall stöta till såren. Men man har väl bra läkekött hoppas jag för jag har inte tid att ligga på latsidan. Nej nu orkar jag inte sitta så här längre utan det är dags att lägga sig i sängen och försöka slappna av. Tack snälla till er som tänkte på mig i går och skickade fina värmande sms, de gjorde gott vill jag lova.

xoxo.............

Jobbar hela dagen......

Då sitte man här på jobbet och lyssnar om allt som har med svininfl att göra och blir galen. Skall vi ta vaccinet eller skall vi inte ta det, skall du ta det ? hundra frågor och ingen kan säga vad som är rätt eller fel. Man kan bara lita på sin inre röst och följa den. Finns säkert både för och nackdelar med vaccinet. Men som sagt jag är inte intresserad av att ta den för egen del , så om inte dom tvingar mig för att jag jobbar på vårdcentralen kommer jag att låta bli. Tyvärr kommer min stackars Ronja bli tvungen att ta den fast jag hade beslutat mig för att hon inte skulle ta den. Men på grund av hennes sjukdomshistoria med förkyldningsastma måste hon ta den ebligt alla som jag pratat med på jobbet. Så nästa Onsdag skall jag tvinga henne till nåt hon själv inte kommer vilja, fy fan för det.
Annars har det varit full rulle här, många sjuka och många som skall ta prover. Men jag har hellre att göra så tiden går fortare.

I går var jag på riktigt fixa humör och drog fram alla Vinnies kläder som han inte längre kan ha och sorterade dem i st och om dom var fläckiga. Sen tvättade jag alla Ronjas jackor och sorterade även ut bland dom, ungen har ju 7-8 jackor inte klokt. Sen åkte jag bort till råsa och slängde massa kartonger, bröte, gav leksaker och kläder till insamlingen där. Känns alltid lika bra när man gjort ett sånt röj. Som tur var sov vinnie länge och Ronja var på dagis så då får man passa på att göra såna saker. Hann även tvätta två maskiner till med kläder. Vid halv två åkte jag och Vinne upp till Smörblomman där han skall börja på dagis. Kändes mysigt att bara låta han få vara där en halvtimme och se alla saker, lokaler och träffa personalen. Jag har svårt att se att han inte kommer trivas, han verkar vara som Ronja när det gäller dagis -lätt. Vi skall försöka vara där lite nu innan jul så han vänjer sig innan hans inskolning.
Kvälle blev väldigt lugn, Ronja ville ha med sig sin pappa på gympan så jag fick snällt stanna hemma vilket var rätt skönt. Nej nu hinner jag inte skriva mer , skall städa lite och fixa innna det är dags att gå hem.
Håll tummarna för mig i morgon att allt går bra på min titthåls operation. Skall vara där kvart i sju så Robban får köra in mig och mamma får stanna hemma med barnen. Kommer säkert vara nerövs men allt kommer gå bra. Kommer nog inte skriva förrän på Lördag beroende på hur jag mår.
xoxo....

Jag är grym!

I dag stannade jag upp en stund och kände mig oerhört stolt och lycklig. Jag lever med killen som jag älskar mest i hela världen , jag har två grymt vackra, underbara, fina, mysiga, snälla barn och vi är friska. Jag har gått ner över 20 kg sen graviditeten och har bara 7 kg kvar och detta utan att ha bantat med olika knep. Inga viktväktare, inga bantnings piller, inget självsvält, utan att endast levt som jag brukar. Jag tränar , äter det jag vill ha och försöker att hålla godiset till helgen. Jag låter det ta tid att nå mitt mål och det kommer jag vinna på i längden. Jag är grym alltså.

Vad har hänt annars i dag? Ronja var på dagis och jag gjorde inget under denna tid för en gångs skull. Hämtade sen Ronja en timme tidgare för att åka in till Borås och handla mat. Vi träffade även Mia och barnen en stund och kollade lite i affärer.
Det gick bra att handla mat med barnen, knappt några människor och mina var på gott humör. Har inte ont av att ta med mig båda och handla mat blir inte stressad och dom tycker det är roligt som tur är. Vi var hemma igen vid fem och då var det mörkt igen, inte många timmar det är ljust nu. Robban kom hem tidigare än jag förväntat mig och det var positivt för då hann jag träna på Challes step som jag aldrig annars kan vara med på. Gud vad roligt det var, så jäkla bra pass och grymt jobbigt med all step och kondition. Så nu känner jag mig väldigt nöjd med mig själv.
Nej nu måste jag fokusera på hemmafruarna, god natt på er..
xoxo...

En regnig Måndag..

I morse hade vi sovmorgon till halv åtta, sjukt skönt att vakna och inse att klockan inte är halv sju. Natten har varit bra och båda barnen har sovit gott, Ronja kissa inte på sig så jag antar att det kanske bara var en virus infektion. Hoppas hoppas för hennes skull att det återgår till det normala. Vi åt en lång mysig frukost tillsammans med bolibompa i bakgrunden, mysigt med dessa stunder. Nu måste man passa på att njuta, för rätt som det är så jobbar man igen och det känns nästan ledsamt. Detta året med Vinnie har verkligen gått fort och jag har njutit varenda dag av att gå hemma, det gjorde jag inte med Ronja tyvärr. Antar att man är mer lugn och säker med barn nr 2.
Då skall man hitta sig ett jobb då, hur lätt blir det tror ni`? Jag kan tänka mig precis vad som helst , och skulle tycka det var kul att pröva nåt nytt. Jag har jobbat i klädaffär, på ridskola, dagis, städat , äldrevården och nu på vårdcentralen. Jag är väldigt social och flexibel och anpassar mig fort och hoppas att detta skall ge mig ett jobb. Ingen som vet eller behöver extra arbetar nu inför julen??? Jag kan JOBBA !

Inget guld till Göteborg i går, men det är bara att komma igen och ge igen tio gånger värre nästa år. Synd för killarna bara som spelade helt ok i går. Mamma kom hit och tittade på matchen med mig, och jag lagade mat till oss som tyvärr brändes lite pag matchen haha glömde av den . Men det smakade gott som tur var. Vinnie sov i tre timmar och var helt slut efter att sovit hos mormor, fick väcka han . Vid sju kom resten av familjen hem och vi hade en myskväll tillsammans.


Vinnie älskar sin mormor...

I dag har vivarit en sväng på öppna förskolan, helt ok där nu faktiskt. Mycket små barn i Vinnes ålder . Tycker det är tråkigt att vara hemma en hel dag och i detta väder kändes det som ett bra alternativ. Vi gjorde handavtryck i gips, lite mysigt attha på barnen. Annras åkte bara Vinne rutschkana hela tiden och tycker verkligen detta är super roligt. Ronja målade och pysslade mest. Vi var hemma igen vid tolv lagom för lunch. Vinnie somnade som en stock och sov i 2 1/2 timme och då passade jag på att tvätta, laga mat och steka pannkakor till lunch som Ronja helst vill ha varje dag.
Kvällens två pass var grymt roliga i dag. Kände mig super laddad och ville få deltagarna att prestera max. Kan medela att det gjorde dom verkligen, grymt kul var passen i dag. Hoppas dom får lite känningar i morgon. Sofia har passat barnen i kväll så vi kunat träna, återigen hon är toppen bra. I morgon blir det dagis för Ronja sen skall vi åka till Borås och fylla på kyl-frys med mat och annat.
Nu skall jag ta denna  kropp och stoppa i säng och njuta av att få sova. Till er alla en riktigt god natt.
xoxo....

1 NOV...

Vilken helg jag haft och den är inte slut än. Men vi ta en dag i taget så jag börjar med att lägga ut en bild på våran pumpa som Robban och Ronja gjorde i Fredags.

Ronja ville ha en snäll pumpa ...

I fredags kom min älskling hem med ett stort paket till mig, tror ni man blir glad då eller? Han hade köpt ett par skor till mig som jag skulle ha till konseren , blev helt lycklig. Tyvärr passade inte skorna så jag fick snabbt åka in till Borås för att byta skorna. Men jag led lite smått av tidspress då vi var bortbjudna på middag att jag inte kunde hitta några andra skor. Fick åka hem tomhänt och det var skit tråkigt när han hade lagt ner itid på att hitt askor till mig. Middagen hos Gun och Rolf var jätte god och trevlig.

I  lördags vaknade vi tidigt trots att barnen kom i säng senare, spelar tydligen ingen roll utan han vaknar som vanligt. När hela familjen vaknat, ätit frukost och gjort ordning Ronja för Halloween åkte vi till Visko på jakt efter skor.

Världens sötaste Häxa med sin fina pumpa.
Var ju även tvungen att göra något på Vinnie, men det ända som fanns var rosa hårfärg. Men trygga tuffa killar vågar ha rosa i håret så det fick han ha haha.


På visko var det hur mycket folk som helst, men väldigt få var utklädda . Det var bara Ronja som var utklädd och spred lite halloween känsla, tråkigt att det inte blir lika stort här i Sverige som i USA tycker jag.
Men skor däremot hittade vi flera stycken fina. Robban valde ut ett par grymt snygga gråa höga stövlar till mig. Vinnie fick ett par vinter kängor och Ronja fjäska till sig ett par höga stövlar från sin snälla pappa, så alla fick ett par skor utan han som betalade. Tack hjärtat , älskar dig!
Efter en hel dag med familjen och flängt på olika ställen åkte vi hem för att packa barnens saker som vi sedan körde till farmor och mormor. Ronja sov hos farmor och Vinnie fick sova hos mormor, mysigt att man kan dela upp dom ibland så dom får egen tid. Sen började Robban laga middag och jag dukade och städade lite snabbt inför besöket av Helena och Sebb. Vid fem kom våra fina gäster för en underbart trevlig kväll tillsammans.  Maten var fantastiskt god , en mastig köttgryta med rött vin och öl till  ljudet av Lars Winnerbäck. Vi hade det skit mysigt hemma innan Johan kom och hämta oss för att åka till lisebergshallen.






Väl där var det hur mycket folk som helst som helst och alla lika förväntansfulla inför kvällen. Vi hade givetvis ståplats och det kändes efteråt i fötterna kan jag lova. Lars var skit grym och även om jag inte hunnit lyssna på dom nya låtarna så mycket var det tio gånger grymare när han körde nån av de gamla låtarna. Jag älskar personligen om du lämnar mig nu och den spelade han...


Tyvärr är jag inget geni på att ta kort men ni fattar ändå vilken känsla det var att stå där och se han så nära. Robban och Sebb var nog väldigt lyckliga och nöjda då det är dom som är de största supportrarna. Jag och Helena sprang lite ut och in och gjorde lite annat bus haha. Men för er som skall se han den 19 har nåt att se fram i mot, själv tycker jag nog att man skall se Lasse utomhus . Efter konserern gick vi vidare till en krog som Helena och Sebb brukade hänga på. Vi drack lite mer öl och tjötdae en massa skit.  Jag skrattade mycket och hade det skit roligt i går kväll, tyvärr blev det ingen nattkllubb i går, utan det får vi ta nästa gång. Men vi dansade ändå.



När vi kom hem ville jag inte gå och lägga mig utan började tittade på Ultimat , tyvärr somnade min kära sambo och missade en massa mys med sin flickvän haha Kan säga att jag somnade som en stock och sov till halv elva i dag, kan inte minas när jag gjorde det sist. Nu sitter jag och mamma bänkade framför tv och skall heja fram IFK, håller alla våra tummar nu och det kommer bli spännande. Tur man har denna kanal hemma. Så nu hinner jag inte skriva mer HEJa HEJA HEJAAAAAAAAAAAAAAAA.....

xoxo


RSS 2.0