UNDERBARA STRÖMSTAD!!!!

FREDAG 25/6:
Så fort jag vaknade på Fredagen var det bara att börja packa in allt som skulle med i bilen och fixa det sista inför våran semester. Mamma kom förbi och tog en massa saker i sin bil eftersom vi aldrig hade fått plats med allt annars.
Vid elva kom hela familjen i väg mot Strömstad. Givetvis var det redan en massa bilolyckor på vägen och vi hamnade i köer direkt efter  kungälv, tog ca 1 1/2 - 2 timmar innan det släppte och vi kunde gasa på. Inte så roligt med tanke på att det för en gång skull var strålande sol och två förväntansfulla barn i bilen som bara ville att vi skulle komma fram.

Väl framme var det ett helt underbart hus som möte oss och givetvis mamma och moster.

Efter att packat upp alla saker och bäddat ordning sängarna där vi skulle sova, var det dags att byta om till midsommar kläder och duka upp för midsaommarmat.
Kommer inte i håg sist det var strålande sol på midsommar och man kunde sitta ute och äta . Kan lugnt säga att jag kände mig så lycklig över att sitta där med alla jag älskar och avnjuta en god middag med massa kall öl.


MINA FINASTE, älskar er .....

Medans vi satt och åt och hade det trevligt började Ronja prata om sin lösa tand som varit superlös de sista dagarna. Robban undrade om han fick känna lite på den och VIPS hade han dragit ut tanden åt henne.
Det var med blandade känslor som Ronja fattade att tanden var ute ur munnen. Hon var glad samtidigt som hon blev lite ledsen när det kom blod ur munnen.
Tänk min stora tjej har tappat sin första tand 2010-06-25 i Strömstad på midsommar.  Nu tappar hon väl snart de andra oxå och blir helt tandlös i hela munnen hahha.

SÖTAST .......
HAHAHAHAHAH....

På kvällen när vi äntligen fått Vinnie att sova på ett nytt ställe i en ny säng gick jag och Robban ner till hamnen i Strömstad för att kolla in läget. Vi satte oss på pråmen och drack öl och tittade på båtar och folk. Hur mysigt som helst att komma iväg lite själva. Vid elva tiden möte vi upp Oskar och Joakim som oxå firade midsommar i Strömstad. Killarna var i god form haha och vi fortsatte till skagerack för festande tillsammans. Det var full rulle och massa glad människor. Vädret var kanon bra och vi satt ute hela kvällen. Hann till och med dansa lite innan kvällen tog slut. Mer än så får ni inte veta här...


LÖRDAGEN DEN 26/6: 
Sov helt bra och kände mig helt ok efter kvällens händelser, hostmedicin hade oxå äntligen börjat hjälpa så jag kände mig mycket piggare än på länge. Efter frukosten åkte vi till lagunen för att bada och sola lite.
Tyvärr var jag en stor badkruka och vågade bara bada fötterna och benen. Vi spelade minigolf och hade en mysig dag på stranden. Träffade en gäng slitna grabbar som helt plötslig byte stugor haha undra varför????


På eftermiddagen kom syster och hennes familj och nu var alla samlade. Ronja hade längtat efter sina kusiner och blev överlycklig när dom äntligen kom. Vi startade upp grillen och fixade med en massa bladad mat . Gud vad gott det är att äta ute och bara njuta av fint väder och god mat. Barnen lekte och skojade.
Maria och Stefan var trötta efter resan och orkade inte följa med mig och Robban ut på kvällen. Eftersom Robban var tvungen att åka hem dagen efter ville vi passa på att umgås lite själva. Vi gick ner till hamnen och köte mega stora glassar och satt i kvällsolen och åt. Var super romantiskt förutom alla fiskmåsar då ;)
Robban och hans sommarglass....

Efter glassen gick vi till pråmen och satte oss för en kall öl och titta på alla båtar. Säger bara fasiken vilka båtar det finna och givetvis var 80 % Norska oxå. Men det är grymt att titta på dom och njuta lite.


Nej nu måste jag äta frukost och sen skall jag jobba några timmar innan mina finaste kommer hem. Tänk att man kan sakna sina barn bara på några timmar, men jag vill ha hem dom nuuuuuuu.

SÖNDAGEN DEN 27/6:
Ännu en dag med strålande väder så det var bara att packa in alla och åka till stranden. Robban träffade grabbarna grus och fick åka med dom hem till Göteborg vilket var gulligt. Inte kul att sitta på en varm buss hela vägen hem.
Barnen fiskade krabbor från bryggan och dom fick hur många som hest. Rasmus var väl dock experten i gänget och Ronja den som var minst intresserad.
På kvällen blev det en slappis med massa gott att äta och givetvis några kalla öl - semester ju...

MÅNDAGEN DEB 28/6:
Stefan tog med sig Ronja och de stora killarna till starnden medans vi brudar och Vinnie åkte till ett enormt shoppingcenter. Hur stort som helst med massa butiker av alla de slag, allt från kläder, skor, inredning till de största godisaffärerna jag någonsin sett- till min stora lycka så klart.
Men som vanligt måste det alltid hända nåt och jag tyckte redan på kvällen innan att Vinnie verkat lite hängig m.m. Och när jag tittade på hans små fötter var dom alldeles bubliga och han hade fullt med blåsor. Borde väl ha anat att det var nåt fel när han fick en massa röda " prickar" runt hela munnen. Men eftersom han dreglar så förbanat mycker och har nappen i munnen , trodde jag att det berodde på det.
Började undersöka han lite mer nogrant och såg att hela munnen, ytungan var full och att han började få på fingrarna oxå. Tur man har med sig sin mamma som har sett det mesta inom barnsjukdomar, hon konstatera fort att han måste fått höstblåsor.
Den ungen får väl allt och givetvis alltid det värsta. Oftast får man bara blåsor i munnen och runt munnen, men han var väl tvungen att få det på händerna och fötterna oxå. Det var bara att gå till närmsta apotek och köpa alvedon och få lite information.
Höstblåsor är en vanlig barnsjukdom och är väldigt smittsam mellan barn upp till 10 år. Men jag tror att de andra barnen har klarat sig. Givetvis gjorde detta väldigt ont på Vinnie och ahn kunde äta på flera dagar.
Det var bara att packa in oss i bilen och åka hem igen och ta hand om min prins.
På eftermiddagen åkte vi stranden för några timmar sol och bad. Mamma var så snäll och stannade hemma med Vinnie. Jag kunde bara ägna mig åt Ronja några timmar.


blåsorna blev värre redan dagen efter och han fick ännu fler och ännu större.

TISDAGEN DEN 29/6.
Denna dagen var planerad med en båtutflykt till kosteröarna. Eftersom Vinnie var sjuk fick han och jag stanna hemma tyvärr. Med alla de andra tog båten för en härlig dag.
Jag och Vinnie tog en sväng runt om i Strömstad och tittade på båtar och i lite affärer innan vi gick hem igen.



Vinnie sov i över två timmar och det var skönt för han att få en lugn dag hemma utan massa stoj.
Vid fyra gick vi ner till hamnen och möte upp gänget. Vi fick även med oss två snygga brudar hem utav Challe och Lisa som var på mini semester i Strömstad. Dom satte upp sitt tält i våran trädgård.
På kvällen hade jag och Ronja planerat en date bara hon och jag. Hon hade under dagen berättat för alla att hon skulle på date med sin mamma, underbara unge. Vi gjorde oss fina och hade köpt varsitt diadem som vi skulle ha på oss. Challe och Lisa gjorde oss sällskap ner till centrum och sen delade vi på oss. Jag och Ronja satt i hamnen och åt glass och myste bara med varandra. Tänk vad viktigt det är att man har egen tid med sitt stora barn.
Sen när vi var klara gick vi till skagerack och satte oss med Challe och Lisa som skulle äta middag. Jag beställde in en öl och Ronja en pärondricka. Tror Ronja fick en ny idol i Lisa som faktiskt är POLIS. Men först trodde Ronja inte på henne eftersom hon inte hade på sig poliskläder haha och inte hade en betong.
Kvällen var super trevlig och det var skit kul att tjöta med brudaran. Tack för ölen och pärondrickan LIsa polis hahah
Hon har numera berättat för alla att Lisa som är polis har sagt att det finns människor som kissar på lyktstolparna hahah UNDERBART!
COOLA BRUDAR.....



Jag och Ronja gick hem vid nio och då var det en mycket glad tjej. Hon tyckte det var jätte roligt på date och alla vi möte berättade hon att vi var på date. Nu skall vi ha många dater framöver och ha ensamtid.
VACKRASTE ....

ONSDAGEN DEN 30/6:
Efter alla dagat tillsammans tog vi en dag och gjorde precis som man ville. Det har inte varit några problem att vara tillsammans hela tiden, men i bland är det skönt att få en paus. Vädret var så där på förmiddagen så jag och barnen tog en promenad ner till en lekplats. Var mysigt att bara få vara vi tre. Mamma och Monica fick en paus från alla ungar och gick runt i Strömstad och myste. Syster med familj åkte och myste på en annan strand.
Efter lekpltasen ficjk vi och köpte glass och satte oss på en gräsmatta och myste. Sen "råkade" jag hitta en annan stor godisaffär som vi bara var tvugna att titta in i. Efter det var det dags att gå hem och lägga Vinnie. Medans han sov vilade Ronja i soffan med sitt godis och jag la mig på en filt ute i solen som då hade kommit fram. Vinnie sov i nästan tre timmar och det var en härlig dag på gräsmattan i solen.



När syster yster med familj kom hem såg vi att Rasmus började bli dålig. Han frös och la sig i soffan med två filtar på sig. Det visade sig snabbt att stackaren fått värmeslag/solsting. Han blev jätte dålig och spydde och fick feber- stackars mosters prins.
Stefan åkte hem denna kväll för att jobba de sista dagarna på veckan.

TORSDAGEN DEN 1/7:
Eftersom Rasmus fortfarande var dålig fick han och syster stanna hemma från strnden, vi andra åkte till lagunen för en dag i solen. Ronja och Anton fångade krabbor och lekte medans Vinnie hittade på sina egna små lekar och det var bara att hänga på.
Han hade svårt att somna i vagnen och det tog en bra stund innan han äntligen somnade så jag kunde slappa en stund. Gud vilken dag det var fick massa färg.
När han vaknade igen var han fortfarande helt slut och bara satt i vagnen och tittade, mamma som hade fått massa färg på sin rygg åkte hem med Vinnie till huset istället.  Har världens bästa familj.
Vi stannade på stranden hela dagen innan det var dags att bege sig hem igen.
På eftermiddagen stack jag i väg och shoppade lite utan barn . Vinnie ifick en skit häftig soltröja och ett par skit bra strumpor som man hade i vatten m.m. Själv hittade jag mig ett par jeans.

På kvällen tog vi oss en gruppdate ner till hamnen för att mumsa glass som min moster bjöd alla på. Det var mysigt att avsluta veckan tillsammans, tyvärr då utan Rasmus som började pigga på sig lite. Vi satt och tittade en stund, Ronja köpte vykort som hon skulle skicka till sin Farmor och sin bästis Filippa.


FREDAGEN DEN 2/2:
Sista dagen för mig snyft och det var dags att åka hem efter en helt underbar vecka i Strömstad. Har verkligen hittat mitt paradis , nu blir det att spara till nästa år. Jag packa in så mycket som möjligt i mammas bil eftersom jag skulle ha den hem. Barnen stannade en dag till med mamma. Efter att bilen var fullproppad åkte vi till capris starnd för några sista timmars sol.
Har aldrig varit på capri innan men jag har hört om detta ställe och det var helt fantastiskt. Jätte fina stugbyar, minigolf, pool, havet och stranden. Barnen lekte på klipporna och givetvis fånga krabbor. Vinnie var inte riktigt på sitt strålande humör och var mestadels gnällig. Mamma tog en promenad med han och han somnade som en stock och sov jätte gott i skuggan sen.


Vid halv två packade jag i hop mina saker och sa hej då till barnen. Att man skall sakna sina barn innan man ens har hunnit åka haha. Men det är väl det som kallas kärlek antar jag.
Resan hem gick helt ok, tråkigt att åka själv men tur att man har musik och godis. Var hemma vid halv fem och då var jag helt genomsvett.

Tack mamma, moster , syster, Stefan och barnen för en helt underbar vecka, har haft det så bra. Kram till er alla ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0