4-5 JUNI....

I Fredags var det äntligen dags att packa in hela familjen i bilen och åka till Vimmerby. Ronja fick i födelsedagspresent en resa till astrid lindgrens värld och det var en väldigt glad tjej som satte sig i bilen. Resan dit gick bra och vi stannade en gång på vägen för lite toalettbesök och glassintag.
Efter att snurrat runt tre varv i Vimmerby hittade vi äntligen till stadshotellet och parkering haha det är så det skall vara bara i våran familj.

Efter att vi packat upp och bytt kläder tog vi oss ut på stan en sväng innan det blev middag på hotellet. Vi åt grillbuffen och hjälp vad gott det var. Man ville aldrig bli mätt , men som tur är sa magen i från till slut. Maten får verkligen en 10 av 10 och då är jag världens kräsnaste. Barnen hade oxå buffe med allt från pannkokor till köttbullar så dom var oxå nöjda.

Vid sju började en trubbadur spela och man fick önska låtar. Det var mest barn som stod och lyssna och dom önskade typ bamse, imse vimse spindel och sånt, men inte min dotter. Hon önskade först Lars Winnerbäck och sen mikael Jackson haha Men vi fick en underbar kväll med underbart go mat.

Kvällen avslutades på rummet med att hela familjen badade i badkaret och sen tittades det på tv. Det var svårt att få barnen att somna och speciellt då lilleman som inte alls ville ligga i sin lånade säng. Men skam den som ger sig och tillslut lyckades vi få båda barnen att somna gott. Sen sov hela familjen som stockar till klockan åtta då Vinnie tyckte det var dags att gå upp. Och som alla vet är det bästa med att bo på hotell frukosten. Vi satt ute på den stora altanen och åt världens frukost mums.

Vid halv elva var vi på astrid lindgrens värld och då var det helt perfekt väder och inga köer. Ronja var så förväntansfull och hade redan innan bestämt att hon ville till Nils karlsson pyssling först. Och eftersom det var hennes dag så var det bara att göra som hon ville. Man blir ju så glad av att se allt fantastiskt som dom byggt upp och hur fint det var överallt. Jag har inte varit där sen jag var liten och det är ju några år sedan.




Allt var otroligt bra och skådespelarna var helt otroliga och man såg att dom verkligen studerat många timmar av sina karaktärer. Sen ville Ronja helst vara vid pippi och båten där hon kunde bada oxå och var inte jätte intresserad av att se på allt runt omkring. Men men vi såg det mesta sen hann vi inte gå in överallt, men Ronja var nöjd och det var huvudsaken. Vinnie fatta inget men han var glad ändå haha. Tror dock inte att Ronja kommer tjata om att åka dit igen, hon vill helst bara bada och det kan vi ju göra här hemma - skit unge....
Ronja, Pippi, Tommy o Annika
Ronja, Ronja och Birk...
Vi var där inne i 6-7 timmar innan vi gav upp och tog våra trötta barn till bilen för att åka hem till Bollebygd igen. Resan hem gick kanon bra , barnen sov lite mer än halv vägen och sen när dom vakna var dom på gott humör. tråkigt bara att man säkert gått upp 4 kg efter denna helgen, har bara ätit ochätit en massa gott och det sätter väl sig med en gång :( Men vad gör det om hundra år.

Carpe Diem...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0